درد و دل

mahdianco

Member
با سلام خدمت تمامی دوستان و علاقه مندان هنر گرافیک .

به نظر شما با اینهمه آموزش فتوشاپ که به صورت زبان اصلی در سایتهای مختلف وجود داره و بیشترشون بصورت دانلود رایگان هستند . درصد پیشرفت کسانیکه در رشته آموزشی کار میکنند میتونه چقدر باشه؟

R4M!N_ART

Active Member
با سلام
قبل از اینکه چیزی بگم باید ازتون گله کرد که اینجا بد جایی برای این تاپیکه و نقض قوانین سایت است

در جوابتون باید بگم
درصد پیشرفت زیاده
ولی فقط آموزش نیست ! ایده و سلیقه است که حرف اول رو میزنه
فتوشاپ مثل بیل و کلنگ و اینجور چیزاست اگه کار با اون رو بلد باشی نصفه راهه ولی اگه ایده نداشته باشی ! هیچ پیشرفتی نداری
:rose:

mahdianco

Member
از دوست عزیزم تشکر میکنم

ولی با حرفهای شما کاملا مخالفم ، اول اینکه اینجا مگر تایپیک نظر خواهی نیست ؟ خوب من هم نظر خواهی کردم . دوما این مساله مال امروز و فردا نیست صحبت قدیمی که بنده به مدت 10 سال دارم باهاش مدارا میکنم . شما یک ایده خوب دارید آیا جرات میکنید با وجود اینکه حق کپی رایت رعایت نمیشه اون مطلب رو در سایتی به نمایش بزاری . برای بار اول همه از شما تشکر میکنند ولی چند وقت که گذشت دیگر اسمی از شما در جایی برده نمیشود و همه خود را صاحب سبک میدانند.

هدف من از ایجاد این تایپیک و منظورم از درد و دل ، حرف دل بیشتر هنرمندان علاقه مند هست که میخواهند در عرصه گرافیک پیشرفتی داشته باشند . شما یک نگاهی به طریقه آموزشی و طرح های موجود در سایتها بکنید بد نیست . تمامی آنها فقط ترجمه سایتهای خارجی رو به عنوان آموزش گذاشتن و همه هم از اونها تشکر میکنند . غافل از اینکه فرهنگ و هنر ایرانیان غنی تر از اینه که بخواهیم از جای دیگه الگو برداری کنیم .

در ضمن فتوشاپ مثل بیل و کلنگ نیست .انعطاف این نرم افزار آنقدر زیاده که امروزه به صنعت فتوشاپ تبدیل شده . توی این صنعت فقط ایده و بلد بودن کافی نیست ...

آخرین ویرایش:

nima_dsnr

کاربر VIP
اینجا مگر تایپیک نظر خواهی نیست ؟ خوب من هم نظر خواهی کردم
اینجا نظرخواهی در مورد کارها میشه و در واقع گالری کارهای بچه ها هست.
برای اینجور بحث ها تو "سوالات و درخواست ها" نظرخواهی میشه.

به نظر شما با اینهمه آموزش فتوشاپ که به صورت زبان اصلی در سایتهای مختلف وجود داره و بیشترشون بصورت دانلود رایگان هستند . درصد پیشرفت کسانیکه در رشته آموزشی کار میکنند میتونه چقدر باشه؟
بعد از مسلط شدن به ابزارهای فتوشاپ موثرترین کار ایده گرفتن و الهام گرفتن از کارهای بزرگان هست که دیدت رو برای طراحی بازتر کنه.
اسم این کار کپی برداری نیست و هدف بازتر شدن دید افراد تازه کار هست.
آموزشها (چه ایرانی چه خارجی) بهترین منبع برای ایده و استفاده مناسب از ابزارها هستن.
اگر آموزشها و طرز کار افراد ماهر رو ببینیم خیلی بهتر میتونیم استفاده درست از ابزارها رو یاد بگیریم.

Amir storm

Well-Known Member
ییینید اگه من بخوام به کسی یاد بدم چه جوری یه فتوشاپیست (نه گرافیست ) حرفه ای بشه به ترتیب زیر بهش یاد می دم
1.اول باید به صورت کامل از تمامی نقاط ابزار ها و غیره شناخت داشته باشه و کار کردن باهاش رو یاد بگیره
2.حدود 6 ماه تا یک سال همین جوری کار ای مزخرف بزنه سعی کنه کار های بچه های این سایت رو باهم
تلفیق کنه و یه کار جدید بزنه دلیلش هم اینه که به طور طبیعی مباحث رنگ شناسی و... رو یاد بگیره
3.توی این مرحله لازم به فقط آموزش ببینه و مثل اون آموزشا (دقیقاً) همون جوری طراحی کنه
4.توی این مرحله نیاز هست نمونه کار ببینه بره سایت های خارجی ایده بگیره دیدش باز شه و رو ایده ای
جدید خودش کار کنه
5. حلا که تقریباً حدود یه سال و نیم هست که فتوشاپ کار میکنه تبدیل به یه کاربر نیمه حرفه ای شده
6. این مرحله هیچ وقت تموم شدنی نیست توی این مرحله یعنی گذر زمان به مرور دیدش قوی
تر میشه ، واسه خودش تککنیک های خاصش خودش رو پیدا میکنه ، ودر کل پخته تر میشه
وهر چه قدر زمان بگذره حرفه ای تر میشه
...........................................................................................................................
این مراحل بالا رو که گفتم با اطمینان میگم که همه بچه های انجمن نه کاملاً به همین ترتیب ولی یه چیزی تواین
مایه ها رو گذروندن تا به اینجا رسیدن .
و عزیز یه پیشنهاد بهت میدم اگه قرار طراح بشی از بحث مادیات ، کپی رایت و ... بیا بیرون :D در ضمن دلت رو هم گنده کن
چون هیج راهی نیست که ایده هات لو نره هیچ راهی نیست که 100% Copy Right رعایت بشه.
اگه میخوای طراح بشی این انتظار رو داشته باش یه نفر با کاری که تو زدی پول در بیاره .
این بلا ها سرم اومده که دارم بهت میگم

وسلام { خــــدا حــــافط }

MOSTAFA

کاربر فعال

منظورتون از کسانی که در رشته آموزشی کار میکنند چیه؟

شما یک ایده خوب دارید آیا جرات میکنید با وجود اینکه حق کپی رایت رعایت نمیشه اون مطلب رو در سایتی به نمایش بزاری . برای بار اول همه از شما تشکر میکنند ولی چند وقت که گذشت دیگر اسمی از شما در جایی برده نمیشود و همه خود را صاحب سبک میدانند.
یک هنرمند ایدش رو توی اثرش هنریش پیاده میکنه و اثرش منحصر اون شخصه چون امضا و سبک منحصری داری...البته من درمورد "هنرمند واقعی" "سبک هنری واقعی" و "اثر هنری واقعی" صحبت میکنم!
اصلا هنر یعنی همین یعنی ایده نو و سبک جدید، گرافیک مثل موسیقی میمونه، یا باید انقدر توی سبک هایی که قبلا بوده خوب باشی تا همه بشناسند یا اینکه سبک نو و تازه ای رو وارد کنی که همه رو جذب کنه!
من به شخصه اصلا ترسی برای انتشار آثار و ایدم ندارم، اگر کپی برداری هم از ایده من بشه این ایده به اسم منه...

هدف من از ایجاد این تایپیک و منظورم از درد و دل ، حرف دل بیشتر هنرمندان علاقه مند هست که میخواهند در عرصه گرافیک پیشرفتی داشته باشند . شما یک نگاهی به طریقه آموزشی و طرح های موجود در سایتها بکنید بد نیست . تمامی آنها فقط ترجمه سایتهای خارجی رو به عنوان آموزش گذاشتن و همه هم از اونها تشکر میکنند . غافل از اینکه فرهنگ و هنر ایرانیان غنی تر از اینه که بخواهیم از جای دیگه الگو برداری کنیم .
اینجا دو بحث مطرحه! اول این که شما گفتید گرافیست! متاسفانه الان اکثر ماها فکر میکنیم کسی که کمی فتوشاپ بلده=گرافیست که این کاملا غلطه! فتوشاپ یک ابزار اجراست برای یک گرافیست، کسانی که در حرفه گرافیک فعالیت میکنن فتوشاپ جز یکی از ابزار هایی هست که در مراحل اولیه اون رو یاد میگیرن و بخش خیلی کوچکی از حرفه اشون رو تشکیل میده، برای یک گرافیست نرم افزار در حد همون مدادو خودکار جلوی دستشه متاسفانه باز هم میگم این یک فرهنگ کاملا غلط هست که بین ما رواج پیدا کرده که گرافیک رو تماما در فتوشاپ میبینیم!
توی صحبت هاتون از آموزش های ترجمه شده صحبت کردید! این هیچ ربطی به فرهنگ یک کشور یا ملت نداره...همون آموزش هایی که توی سایت های خارجی میبینید رو خیلیاشون جمع آوری شده از هنرمندان با ملیت های مختلف هست
حالا چرا ما به اون سطح نرسیدیم که خودمون هم آموزش بنویسیم؟ این به اون دلیله که ما اپراتور نرم افزار (کسی که حرفش ممکنه گرافیک نباشه و فقط به نرم افزار مسلط هست) حرفه ای نداریم تا انقدر وقت داشته باشه تا بیاد و تقریبا مجانی برای 4تا سایت فارسی آموزش در سطح بین الملی بنویسه :) فکر کنم فهمیده باشید منظورمو!

در ضمن فتوشاپ مثل بیل و کلنگ نیست .انعطاف این نرم افزار آنقدر زیاده که امروزه به صنعت فتوشاپ تبدیل شده . توی این صنعت فقط ایده و بلد بودن کافی نیست ...
دقیقا مثل همون بیل و کلنگ هست!!!! یا اینطور بگم در حد همون 4تا قلم کنار دست یک گرافیست! خیلی روشن تر اگه بخوام بگم اینه که شما یک بچه کوچیک رو فرض کن که داره با یه قلمو خط خطی میکنه و یه هنرمند رو فرض کن در کنارش که با همون قلمو یه تابلو بینظیر میکشه!!!:) کسانی که همه چیز رو در نرم افزار میبین همونطور که گفتم اپراتور نرم افزار هستند که پروژه های گرافیست های دیگه رو براشون اجرا میکنن!
درضمن دوست عزیز، چیزی به نام صنعت فتوشاپ وجود نداره! اگه بگید صنعت تبلیغات یا صنعت گرافیک بله درسته ولی ما چیزی به اسم صنعت فتوشاپ یا اسم هر نرم افزار دیگه نداریم :)
موفقیتـ

آخرین ویرایش:

mahdianco

Member
از جوابهای خوبی که نوشته اید ممنونم .
ولی شما دارید زیادی فتوشاپ رو دست کم میگیرید . اگر بخواهیم برای ورزش ها یک مادر بگیریم همه دو میدانی رو مادر ورزش می دونند و در مورد نرم افزار های گرافیکی فتوشاپ مادر تمام نرم افزار هاست چون طیف وسیعی از نر م افزار ها رو در بر میگیره .
شما برای طراحی اتو ران ، طراحی سایت ، هنر رتوش در عکاسی ، بعضی از کارهای فلش و حتی نقاشی دیجیتال و خیلی چیز های دیگر باید فتوشاپ بلد باشی .

و با حرف شما که فقط بلد بودن فتوشاپ کافی نیست موافقم ، ذوق و سلیقه در هر چیزی حرف اول و میزنه و اون بخش عظیمش یه چیز غریزی و خدادادیه . مثل خطاطی یه دوسم چند ساله که داره تمرین خطاطی میکنه ولی هنوز نتونسته خوب بنویسه .

و در مورد ایده گرفتن از سایتهای خارجی ، از نظز بنده یادگرفتن نحوه استفاده از ابزار ها و ترفند ها خیلی خوبه ولی اینکه ما خط مشی از طرح های ایرانی نداشته باشیم خود به خود به پوچی اصالت فرهنگی میرسیم .

یک مثال میزنم همه مون روشن بشیم . الان خیلی ها نوشتن حروف انگلیسی رو تو کارشون کلاس کاری خودشون میدونن....
در مورد طراح شدن هم که دوستان لطف کردن بدون شناخت بنده توضیحات لازم برای طراح شدن رو دادن ممنونم!!!!

آخرین ویرایش:

Amir storm

Well-Known Member
MOSTAFA جان دمت گرم . همه توضیحاتی رو که لازم بو دادی و لا شک فیه. تشکر
mahdianco دوست عزیز من به شما آموزش ندادم اگه یه کم دقت می کردین من مراحل
مختلف رو گفتم که شما به محتوای مراحل دقت کنی مثلآ اگه کسی کار هاشو رو
سایت های مختلف منتشر نکنه تازه کار ها (من) از کی ایده بگیرن
بعد شما راجع به کپی رایت پرسیدی منم که گفتم
MOSTAFA هم که استاد ما ست و تو ضیحات لازم حق کپی رایت اثر یه هنرمند واقعی رو داد
مثلا من العان از یکی از کار های معروف استاد فرش چیان رو توی یکی از تقویم هام استفاده کردم
باور کن وقتی پدر بزرگم رو میز کارم دیدش در جا گفت این مال .....
متوجه شدی رفیق . توی این انجمن هم خیلی گرافیست (هنر مند واقعی ) داریم
که تقریباً سبک خودشون رو دارن مثال Erfanix که قسم می خورم تویه سایت بودم
در جا گفتم ای کار عرفان جونه بعد او مدم پایین نوشته بود Graphic Design by Erfanix
و همینطور بچه های دیگه مثل
Mostafa , Gilas CG , borhani , و ... که العان حضور ذهن ندارم همه رو بگم
بعد هم برادر شما آدم رو کفری میکنی من که کف دستم رو بو نکردم
که العان شما فوق لیسانش رشته گرافیک داری
فتوشاپ و الیستراتور و تری دی مکس و ... رو هم کاملاً مسلط هستی
خلاصه استاد مایی . به نظر خودت اگه یه نف بیاد تو انجمن
که کلاً تو سابقش 4 تا پست و دفعات تشکر از دیگران 0 دفعات تشکر شده 2
و میاد تو قسمت گالری و نظر خواهی تاپیک میزنه و.... تو ذهنت چی تصور می کنی
معیار ما هم در دید اول از به بچه های انجمن میزان فعالیت و دیدن نمونه کار هاشونه دیگه...
یاعلی

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
دوست عزیز لطفا قوانین بخش و انجمن رو بخونید چون تاپیکتون رو در محل نامناسب ایجاد کرده بودید و منتقل کردم

در مورد این صحبت که آموزش زیاد روی نت هست و ...خوب خیلی ها اصلا آموزش های زبان اصلی رو دوست ندارن " به همین خاطر همون تاپ سکرت که عرضه شد ؛ یه مدت کوتاه بعدش زبان فارسیش هم عرضه شد"
پس خیلی ها دوست دارن هنوز با زبان فارسی آموزشهارو دنبال کنن!

در مورد ایده داشتن و دزدیده شدن ایده و یا اموزشها
به نظر من ما که از اول تو این محیط بودیم و فرهنگ کپی رایت کشور رو میدونیم به چه شکل هست ؛ طوری باهاش کنار اومدیم که مشکلی با برداشته شدن طرح ها نداریم
گرچه یکم تو کوچه خیابون شهر خودم طرح رو با اسم یه نفر یا موسسه دیگه میبینم یکم حس بدی داره اما اون کسایی که باید بشناسن کارو میشناسن و مشکلی باهاش ندارم
مطمینم دوستان دیگه مثل من هم همین مشکل رو داشتند که کم کم کنار اومدن باهاش...

در مورد آموزش هم با حرفاتون مخالفم که چرا از آموزشهای خارجی استفاده نکنیم
اگر اینطوره شما خودتون چند تا برنامه نویس پیدا کن یه برنامه شبیه فتوشاپ رو درست کنن که اصیل و ایرانی و به قول معروف بومی باشه , خوب مشخصه این آب تو هاون کوبیدن هست و یه کار بی فایده
من نمیگم آموزش فارسی نباشه ؛ اما خوب بعضی نکات توی آموزش های فارسی هست که من یا دوستان دیگه که چند ساله با این نرم افزار کار میکنن هنوز ازش خبر ندارن !
دلیلش هم روشن هست ؛ چون ما جایی رو نداریم که از پایه با امکانات کلی این نرم افزار آشنا باشن و بخوان اصولی یاد ما بدن کار رو ! خیلی ها مثل خودم هنوز باید توی بعضی شرایط اینقد با مدها بازی کنیم و دستمونو بزاریم روی قرقره موس بالا پایین کنیم تا مد مورد نظر رو پیدا کنیم و مچ کنیم ! این حقیقته نه من همه ی دوستان این حرکتو داریم !
اما مثلا توی اکثر آموزشها توی یوتیوب یا دوینت ویدئو ها رو ببینید میره سمت نزدیک ترین مد ها یا فیلتر ها یا استایل ها چون اصول کار رو دارن
که این دلیل بر این میشه بهتره کار رو خودمون یاد بگیریم و کم کم خودمون به سمت این بریم که بخواییم آموزش بدیم که اون هم وقت و هزینه میطلبه .... که آقا صطفی بقیشو گفتن

در مورد صنعت بودن هم با مصطفی موافقم
البته شاید واسه کمپانی ادوبی تبدیل به صنعت شده واسه ما ابزاره فقط ... مثل پیچ و مهره و دستگاه جوش .... اینا همه با هم اگر توی یک میسیر بیفته در کنار خیلی نرم افزارهای دیگه شاید تشکیل تیم تبلیغاتی و یا ... بشه گفت صنعت ...

mahdianco

Member
از شما مدیر انجمن بابت انتقال تایپیک تشکر میکنم .

اگر شما جوابهایی که بچه ها و خودتون دادین با فرمایشات من مقایسه کنین میبینید که شما با تایید حرف بنده اون رو رد کردید .
در مورد صنعت فتوشاپ باید بگم روی حرف خودم هستم .

جدیدترین ارسال ها

بالا