داستان روستايى در ايران که اول صاحب اينترنت شد و بعدها صاحب آب و برق!

Zyklon X

Member
با سلام به همه.
روستايى که نه برق داشت و نه آب، سال۷۹ همزمان با ورود تلفن به آن ديار از اينترنت برخوردار شد.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آورش اطلاعات ايران، به نقل از ايرنا، تاکنون يک ميليون نفر از سراسر دنيا از سايت شاهکوه ديدن کرده اند، روستاى قرن آباد محل قشلاق شاهکوهى هاست ، مردم اين روستا منطقه را تبديل به پايگاه تکنولوژى کرده اند و به جاى اينکه کوچ کنند و آواره شهرها شوند اولين مرکز جامع ICTروستايى را بنا گذاشتند.

شاهکوهى‌ا پول روى هم گذاشتند تا مرکز ICTروستايى آنها بهترين باشد، سرعت اينترنت آنها۳۶ کى يا۵۶ کى نيست بلکه ۲ مگابيت در ثانيه ، !سرعت عادى اينترنت در آنجاست يعنى دهها برابر سرعت اينترنت در تهران ؟
...اين امکان را حتى برخى از وزارتخانه ها ندارند.

ديش هاى ماهواره اى خطوط اينترنتى آنجا هيچگاه قطع نمى‌ود و دائما در حال مراقبت است ، ممکن است يک روز اينترنت رياست جمهورى قطع شود اما هيچوقت ارتباط شاهکوه با دنياى اطلاعات و شبکه جهانى اينترنت قطع نمى‌شود.
مردم شاهکوه به همه جهان فهماندند که در هر نقطه اى حتى اگر در ارتفاعات پست و بلند يک کوه باشد مىتوان امکانات و تکنولوژى را در راه استفاده درست و صحيح به خدمت گرفت و ترقى کرد.
مرکز ICTشاهکوه در حال حاضر در دو طبقه احداث شده طبقه اول پيشخوانى براى دولت دارد يعنى اگر ثبت احوال يا اداره گذرنامه ما اين قابليت را داشت تا از طريق اينترنت خدمات ارايه کند اهالى شاهکوه مىتوانستند به راحتى از طريق روستاى خود گذرنامه الکترونيک دريافت کنند و يا شناسنامه بگيرند.
روستاى جلو افتاده از کشور امروز شاهکوه نه تنها از شهرها و مراکز استانها بلکه از کشور جلو افتاده است و بقيه بايد از آن الگو بگيرند.
در اين روستا در حال حاضر خدمات دورکارى ارايه مى شود يا به عبارتى TELLE Workingبه حوزه مشاغل اين روستا وارد شده است يعنى کار را از راه دور انجام مىدهند.
برخى از جوانان روستا از همان خانه هاى خود براى کارخانه سوئيچ کار مى کنند، چند نفر هم کارهايشان را در تهران پيگيرى مى کنند.
برخى هم طرف حساب و قرار داد دانشگاه شريف هستند آنها در هر نقطه اى از روستا حتى کنار باغ و بوستان به راحتى مىتوانند براى همه جاى دنيا کار کنند.
مذاکرات مهمى در جريان است تا سفارشاتى از يک شرکت آلمانى دريافت شود که در صورت موفقيت تعداد زيادى از بچه هاى روستا طرف قرارداد شرکت هاى آلمانى خواهند شد.
اين روستا نمادى از موفقيت فن آورى اطلاعات در کشور است ، دولت در مراحل اول هيچ کمکى به آن نکرد، هنگامى که ساختمان مرکز ICTروستا به مراحل پايانى خود نزديک مىشد با کمک وزارت فن آورى اطلاعات و ارتباطات به پايان رسيد.
اکنون طبقه دوم ساختمان مرکز جامع ICTشاهکوه داراى يک سالن ۲۶۰ مترى است که مرکز TELLE Workingهم محسوب مىشود، دختران و پسران روستايى هر وقت بخواهند مىتوانند مى توانند به آنجا بيايند و به انجام کارهايشان بپردازند.
در اين مرکز تاکنون ۲۷۰ نفر از روستاييان آموزش اينترنت و ITديده اند،۲۵۰ نفر ديگر هم مشغول آموزش هاى مرتبط با ICTهستند که در ميان آن جمعى از فارغ التحصيلان دانشگاه نيز ديده مى‌شوند.
قرار است با وزارت کار مذاکراتى انجام شود تا بتوان شغل TELLE Workingرا در کشور ايجاد کرد و براى آن وام هاى ويژه کارفرمايان در
نظر گرفت .
شاهکوه باعث شده است استان گلستان در زمينه ITپيشرفت هاى چشمگيرى داشته باشد، اکنون در استان گلستان ، شاهکوه و قرن آباد مى‌توان کيوسک هاى تلفن اينترنتى يافت .
قرار است اهالى شاهکوه و قرن آباد اشتغال ايجاد کنند آنها مى‌خواهند با همکارى وزارت کار و امور اجتماعى منشاء ايجاد يکصد هزار شغل جديد در کشور باشند و الزامى است که در اين زمينه مهاجر بپذيرند.

اين مطلب خلاصه اى از مصاحبه دکتر" على اکبر جلالى"، نظريه پرداز موج چهارم برگرفته از آخرين شماره ماهنامه "همه چيز" است .


Zyklon X
 

جدیدترین ارسال ها

بالا