جست‌و‌جو در خود

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
شركت بزرگ و مشهور Google به تازگی تولد ده سالگی‌اش را جشن گرفته است. همزمان با تولد ده‌سالگی Google بسیاری از تحلیلگران و سرمایه‌گذاران اعلام كردند كه این شركت اولین نشانه‌های كمال و بلوغ را به دست آورده است.
این در حالی است كه روند رشد Google اگرچه هنوز سریع است، اما به تدریج كندتر می‌شود و با وجود ركود اقتصاد جهانی انتظار می‌رود كه سرعت این روند تا حد قابل‌توجهی كاهش پیدا كند.
با این وجود «اریك اشمیت» مدیرعامل Google معتقد است كه این شركت در مقایسه با دیگر شركت‌های تبلیغاتی در جایگاه بهتری برای رهایی از این ركود اقتصادی قرار دارد.
اشمیت ۵۳ساله هفته گذشته در محل شركت Google درباره برنامه‌هایش برای مدیریت این شركت در شرایط ركود اقتصادی، پیدا كردن راه‌حلی برای همكاری تبلیغاتی با Yahoo و حمایت‌های اخیرش از باراك اوباما رییس‌جمهور منتخب آمریكا با خبرنگار نیویورك‌تایمز صحبت كرده است كه آن را در زیر می‌خوانیم:
این روزها Google برای مهار هزینه‌ها به سختی تلاش می‌كند.
● آیا این به دلیل رسیدن Google به مرحله بلوغ و كمال است یا بحران اقتصادی؟ به نظر شما وضعیت اقتصاد بدتر از شرایط كنونی می‌شود؟
▪ همین طور است؛ ما با بحران اقتصادی مواجهیم و ما به عنوان گروهی از مدیران نمی‌دانیم كه این بحران چقدر طول خواهد كشید. با این اوصاف پاسخ عاقلانه و دوراندیش به این سوال این است كه ما به تولید و عرضه تدریجی روی بیاوریم. در همین راستا هفته گذشته ما تنها فروش حدود ۱۰ محصول را در برنامه‌ خود‌مان داشتیم. من حتی به ادامه این روند هم كمی شك دارم. از طرف دیگر ما برای تمام افزایش قیمت‌ها توضیح دادیم تا كاربران تصور نكنند كه ما پول اضافه از آنها دریافت می‌كنیم.
● در چنین شرایط بی‌ثباتی آیا شما برای شرایط بدتر هم برنامه‌ریزی كرده‌اید؟
▪ این موضوع به قضاوت نیاز دارد. Google مدت‌ها است كه در وضعیت خوبی قرار دارد. ما محصولی داریم كه سنجش‌پذیر و قابل‌پیش‌بینی‌تر از تمام محصولات دیگر است. در واقع مردم به فروش و عرضه محصولات مختلف خود نیازمندند و می‌توانند تشخیص بدهند كه بهترین تبلیغات، تبلیغات قابل‌پیش‌بینی و سنجش‌پذیر است.
بنابراین آنها به این نتیجه می‌رسند كه از محصول ما استفاده كنند.
Google معمولا به خاطر سرمایه‌گذاری‌های سخاوتمندانه در پروژه‌هایی كه برگشت سرمایه سریعی ندارند، مشهور است.
● آیا قرار گرفتن در این شرایط و ریاضت كشیدن این روند را تغییر می‌دهد؟
▪ جالب است كه شما عبارت «ریاضت كشیدن» را به كار بردید. google احساس ریاضت‌كشی ندارد. فكر می‌كنم بهتر بود از واژه تمركز و دقیق شدن استفاده می‌كردید. ما در جریان افزایش قیمت‌ها و ركود اقتصادی به طور واضحی دقیق‌تر شده‌ایم.
با این حال ما مطمئنا همچنان به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های كوچك برای انجام كارهای عجیب و غریب ادامه خواهیم داد.
● آیا نمونه‌هایی از پروژه‌هایی كه در گذشته انجام داده‌اید- مانند chrome مرورگر اینترنتی google یا Android سیستم عامل موبایل این شركت- وجود دارد كه حالا تصمیم به انجامش داشته باشید؟
▪ منظور شما از این سوال آن است كه با شرایط فعلی بازار آیا ما هنوز هم پروژه‌هایی برای انجام دادن داریم؟
باید جواب بدهم كه البته ما جلو می‌رویم و شاید در نهایت چند پروژه دیگر را هم انجام دهیم. مشكلی كه در این مورد وجود دارد این است كه اگر شما ما را خیلی تحت فشار قرار بدهید، در واقع نوآوری‌های آینده را از بین برده‌اید و بعد از آن باید خودتان را برای یك نتیجه بسیار بد در پنج یا ده سال آینده آماده كنید.
● google به خاطر حقوق و مزایای بسیار زیاد كارمندانش شهرت دارد. آیا شما می‌توانید سیاست كاهش هزینه‌هایتان را بدون تاثیر روی این رسم دنبال كنید؟
▪ افرادی كه در این شركت كار می‌كنند به آنچه كه واقعا اهمیت دارد حساس هستند نه آنچه كه شما كاهش هزینه‌ها می‌نامید. با این حال ما هنوز هیچ تصمیم برای تغییر راه و رسم خودمان نداریم.
● آیا اداره یك شركت با نظارت بسیار دقیق بر روند هزینه كردن مضحك نیست؟
▪ من فكر می‌كنم كه این موضوع حتی مضحك‌تر از اینها است. دلیل آن هم این است كه تبدیل شدن به یك مدیر موفق در شرایط خوب و رشد بالای شركت بسیار ساده و راحت است. اما به نظر من هدایت شرایطی كه در آن انتخاب‌های واقعا سختی پیش رو دارید، اگر چه سخت‌تر اما ارزشمندتر است.
● اوایل هفته گذشته google از همكاری تبلیغاتی با yahoo انصراف داد بعد از آنكه دپارتمان‌ قضایی اعلام كرد این كار با قوانین ضدانحصارطلبی مغایرت دارد، yahoo گفت كه به خوبی از این كار در دادگاه دفاع كرده و متاسف است كه شما این كار را نكرده‌اید. آیا google كمتر از yahoo به ایجاد این همكاری تمایل دارد؟
▪ ما در متقاعد كردن دپارتمان‌ قضایی ناموفق بودیم.
این همكاری می‌تواند سیاست‌های تبلیغاتی ما را بهبود ببخشد، اما ما بعد از بررسی بسیار زیاد در روح خودمان به این نتیجه رسیدیم كه این كار با محاكمات و دادرسی‌های طولانی در اولویت قرار ندارد، در حالی كه ما معتقدیم در نهایت می‌توانیم در این كار موفق شویم.
● آیا Google بعد از این اتفاق درباره قراردادها به شیوه متفاوت‌تری فكر می‌كند؟
▪ احتمالا خیر. من فكر می‌كنم كه این اتفاق یك شرایط منحصر به فرد بود.
● شما باراك اوباما را به خاطر ایده تغییر و البته طرح اقتصادی‌اش حمایت كردید. آیا ایده یا پیشنهادهای دیگری هم وجود دارد كه فكر می‌كنید می‌تواند به اقتصاد آمریكا و سیلیكون ولی كمك كند؟
▪ مهم‌ترین چیزی كه باعث شد از سناتور اوباما كه حالا رییس‌جمهور منتخب آمریكا است حمایت كنم، طرح‌های اقتصادی او برای تلاش جهت حل تمام مشكلات ما بود. به عنوان مثال در مورد سیاست‌های داخلی، برنامه ایشان برای تشویق مردم به جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر، طرح بسیار خوبی است.
براساس محاسبه كارشناسان Google كه آن را ماه پیش اعلام كردیم، تا بیش از ۲۲ سال آینده می‌توانیم یك تریلیون دلار با سرمایه‌گذاری در این تكنولوژی‌ها پس‌انداز كنیم و با این كار میزان اتكای ما به نفت هم كاهش پیدا می‌كند.
● آیا شما نگران نبودید كه حمایت شخصی شما از باراك اوباما به منزله حمایت شركت Google باشد به خصوص به این دلیل كه شركت شما منفعت خوبی از بعضی سیاست‌های باراك اوباما مانند بی‌طرفی در شبكه اینترنت یا انرژی پاك به دست می‌آورد؟
▪ من نگران بودم و ما درباره این موضوع مدت زیادی بحث و گفت‌وگو كردیم. من در نهایت به این نتیجه رسیدم كه از آنجا كه مدیرعامل‌های بسیاری وجود دارند كه از نامزد جمهوری‌خواه حمایت می‌كنند، حمایت یك مدیرعامل از نامزد حزب دموكرات هیچ مشكلی ندارد.
● باراك اوباما گفته است كه تصمیم دارد یك مشاور ارشد تكنولوژی انتخاب كند. آیا شما صحبتی با تیم مشاوران ایشان درباره نامزد شدن برای این منصب یا منصب‌های دیگر در كابینه‌ ایشان نداشته‌اید؟
▪ من واقعا خوشحال هستم كه به سهامداران Google به عنوان یك مدیرعامل خدمت می‌كنم. بنابراین هیچ تمایلی به خدمت كردن به عنوان یك كارمند دولتی ندارم.
منبع: نیویورك‌تایمز
● اریك اشمیت كیست؟
▪ مدیرعامل ۵۳ ساله Google متولد روز ۲۷ ماه آوریل سال ۱۹۵۵ است. او كه یكی از اعضای گروه مدیران شركت Apple هم هست، یك كرسی استادی در دانشگاه پرینكتون دارد.
اشمیت در حال حاضر در منطقه Atherton در كالیفرنیا زندگی می‌كند. او در سال ۱۹۷۶ در رشته مهندسی كامپیوتر از دانشگاه پرینكتون فارغ‌التحصیل شد و مدرك دكترا را در رشته مهندسی الكترونیك و علوم كامپیوتری در سال ۱۹۸۲ از دانشگاه كالیفرنیا گرفت. اریك اشمیت اولین تجربه‌های شغلی خود را در شركت‌های IT مانند Bell labs، Zilog و Xerox داشت.
او در سال ۱۹۸۳ به عنوان مدیر بخش توسعه نرم‌افزار Java به شركت Sun Microsystems ملحق شد. در سال ۱۹۹۷ هم او به عنوان مدیرعامل شركت Novell انتخاب شد. موسسان Google اما در سال ۲۰۰۱ از اشمیت برای همكاری با این شركت دعوت كردند.
در ماه مارس سال ۲۰۰۱ اشمیت مدیر گروه مدیران Google بود، اما در ماه آگوست همان سال به عنوان مدیرعامل این شركت انتخاب شد. اشمیت در ماه آگوست سال ۲۰۰۶ هم به عضویت گروه مدیران Apple درآمد. او در حال حاضر یكی از گزینه‌های مدنظر باراك اوباما برای تصاحب پست مشاور ارشد تكنولوژی در كابینه رییس‌جمهور جدید آمریكاست. اریك اشمیت در حال حاضر صدوچهل‌ودومین فرد ثروتمند دنیا و پنجاه‌ونهمین ثروتمند آمریكا است. درآمد خالص او در حال حاضر به ۶/۶میلیارد دلار می‌رسد.

منبع

جدیدترین ارسال ها

بالا