تنظیمات Bios در قدرت سیستم چه نقشی دارند؟

sidsid

Well-Known Member
سلام
در سایت dfm.ir به مطلب زیر بر خوردم

عدم آگاهی از تنظیمات bios که در 90% سیستم ایران در حالت پیش فرض رها می شود

آیا این جمله صحت داره؟
اگر درسته آیا واقعا این تنظیمات اینقدر پیچیده است که به متخصصین کسی نمیتونه انجام بده؟

اگر اطلاعاتی در این زمینه دارین از گفتنش دریق نکنین که بیشتر دوستان 3d کار بهش نیاز دارن

یا علی
 

Baloot3D

مسئول بخش سخت افزار سه بعدی
سلام دوست من

زیاد این DFM رو جدی نگیر !
برخی افراد از فقدان اطلاعات سایربن نون درمیارن و برای همین هم هست که هر چیزی آموزش داده نمیشه .انسان ذاتاً از چیزی که نمیدونه میترسه .

Bios مجموعه ای از تنظیمات میان سخت افزاریست که مشخص میکنه هر قطعه سخت افزاری با چه ویژگی هایی کار کنه .

عموماً بعد از نصب هر قطعه ای ، مادربرد طبق مشخصات از پیش تعیین شده برای اون قطعه ، اون رو راه اندازی میکنه .

Bios قسمتهای مختلفی داره ، منظور این دوستمون احتمالاً تنظیمات مربوط به ولتاژها و فرکانسها بوده وگرنه بقیه قسمت هاش باعث افزایش کارایی نمیشه .

اگر خیلی کلی بخوایم در مورد دستکاری Bios صحبت کنیم باید اینجوری بگیم که شما در این قسمت کاری میکنید که مثلاً CPU با فرکانسی بالاتر از مقدار پیش فرضش کار کنه و برای اینکه این افزایش فرکانس پایدار باشه مقدار ولتاژ اون قطعه رو هم افزایش میدید . حالا مشکل گرمایشی به دلیل نوسان سریعتر خواهید داشت و مقدار انرژی به حدر رفته بصورت گرما آزاد میشه که باید سیستم رو خنک کرد .

حالا برخی پردازنده های رده بالا مثل 2700k یا 1100t دارای ضریب باز هستند که برای Over Clocking مناسبند . حالا این یعنی چی و چه فرقی دارند که مثلاً مدل 2600k و 2600 تا بیش از 100 هزار تومن هم اختلاف قیمتی دارند ؟

فرکانس خودش چند مدل هست .
1- فرکانس پایه
-2 فرکانس کلی

فرکانس پایه همون فرکانسی هست که اطلاعات در اون جابجا میشه که این اطلاعات در شاه راههایی با رم مبادله میشه . تعداد این مسیرها در فرکانس پایه ضرب میشه تا فرکانس کلی در بیاد .
مثلاً فرکانس پایه 100 مگاهرتز هست و تعداد مسیرها 32 تا . فرکانس کلی میشه 3200 مگاهرتز یا 3.2 گیگاهرتز .
مسئله اینجاست که پردازنده های معمولی نمیتونند مسیرهای این انتقال رو زیادتر کنند و فقط میتونند فرکانس پایه رو افزایش بدن که بسیار محدود هست . پس پردازنده ای که ضریب باز نداره ذاتاً خیلی کم OC میشه .
حالا پردازنده هایی که ضریب باز دارند (با پسوند k و X و برای محصولات AMD با k و BE مشخص میشه) میتونند بدونه اینکه فرکانس پایه رو تغییر بدن ، تعداد مسیر ها رو بالا ببرند تا بسادگی OC انجام بشه .

البته بحث به همین سادگی ها هم نیست . چون فقط پردازنده نیست که دچار افزایش فرکانس میشه . تمام قسمت هایی هم که با پردازنده در ارتباط هستند هم باید تغییر فرکانس بدن .
مثلاً رمها یا مسیر انتقال مابین رم و پردازنده .
مقدار ولتاژ هر قطعه هم بسیار مهم هست .باید با دقت بسیار بالایی کنترل بشه .

بحث اینجاست که مادربردها برای OC معقول و البته پایدار ، تنظیماتی از پیش تعیین شده در خودشون دارند که میشه از طریق نرم افزارهای مربوط در مادربرد به اونها رسید . مثلاً مادربردهای Gigabyte یا ASUS . پس نیاز خاصی به رفتن به بایوس برای کارها نیست ، مگر اینکه مشکلی پیش بیاد یا بخواید رس سیستم رو بکشید .
پس اینکه 90% سیستم ها در ایران به حالت پیشفرض رها میشن کاملاً طبیعی هست و فقط در ایران اینجوری نیست که البته این آمار هم جالب هست که از کجا اومده !!!

موفق باشید :rose:











 

sidsid

Well-Known Member
سلام
خیلی ممنون جواب کامل و جامعی بود همینجا جاداره از آقا پژمان بخاطر مطالب مفیدشون در بخش سخت افزار تشکر کنم
اما یه سوال دیگه مشخصات سیستم من بصورت زیر هست
core i7 950
asus rampage2 gene
6 gb ddr3 1333

من با تنظیمات پیشفرضی که مادربردم در قسمت آورکلاک داره پردازندمو تا 3.7 آورکلاک کردم اما بدلیل نبود خنک کننده مناسب دما تا 70 درجه بالا رفت

آیا آورکلاک توسط گزینه های پیشفرض کار درستی هست؟

باس رم هایی که دارم برای یه آورکلاک سطح پایین کافی هست؟

وقتی که داشتم سیستم رو میخریدم از فروشنده درخواست کردم که سیستم رو آورکلاک کنه اما اون گفت سیستم هایی که با هاشون کار های 3D انجام میشه چون همیشه در فشار هستند آورکلاک عمرشون رو کم میکنه آیا اگه یه V6 GT coolermaster بگیرم بازم به سیستم فشار میاد؟

یا علی
 

Baloot3D

مسئول بخش سخت افزار سه بعدی
سلام

در مورد اورکلاک سیستم هایی که دائم کار میکنند کاملاً بستگی به کیفیت مادربرد و پردازنده داره .
دمایی که پردازنده شما میتونه بدونه مشکل در اون کار کنه حدود 90 درجه هست و بعد از اون سیستم خودکار کاهش دما فعال شده و سیستم خاموش میشه و یا ولتاژ و فرکانس رو کاهش میده .
مادربرد شما مخصوص همین کار هست و با داشتن یک خنک کننده مناسب مثل V6 میتونید اون رو بطور دائم در فشار نگه دارید ولی باید به چند نکته توجه داشته باشید .

1- کیسی که استفاده میکنید باید جریان هوای مناسب و یک نواختی داشته باشه .

2- پاور سیستم باید دارای دقت و حجم بالایی در مقدار توان داشته باشه چون در برخی موارد مصرف پردازنده در حالت OC میتونه تا 2 برابر هم برسه ! یعنی پردازنده 130واتی تا بیش از 200 وات مصرف کنه که ممکن هست پاور دیگه جوابگو نیاشه .

3- مادربردی داشته باشید که دارای خازن های جامد باشه تا در اثر عبور زیاد برق دچار نشت نشه که خوشبختانه اکثر مادربردهای جدید این جوری هستند .

استفاده از تظیمات پیشفرض مادربردهای سری گیمینگ کاملاً خوب هست و برای همین طراحی شدند . مقدار OC رو بیش از 20% در نظر نگیرید تا فشار خاصی روی سیستم نباشه .


من خودم با این سیستم هایی که در سروش داریم رندر میگیرم . فکر نمی کنم کسی پیدا بشه که بگه از سیستمم بیش از تیم ما استفاده کرده باشه !
ما برای یک پروژه انیمیشن از 5 سیستم برای رندر استفاده کردیم .
2 تا Core i7 965
1 عدد Core 2quad 6600
2 تا هم Athlon II X2

اونها رو به UPS وصل کرده بودیم که حتی در صورت رفتن برق خاموش نشن . نزدیک 5 ماه این سیستم ها 24 ساعت رندر گرفتن و همگی هم از 10% تا 30% اورکلاک شده بودند . مثلا Core i7 965 از 3.2 گیگاهرتز به 4.2 افزایش داشت که یعنی بیش از 31%
بعد از 2 سال هنوزم این فرکانسها پا برجاست فقط هر 2 ماه یک بار سیستم ها رو چک میکنم و گرد گیری و تعویض خمیر سیلیکن . از خنک کنندهای CoolerMaster Z600 استفاده شده ولی برای AMD ها و اون Q6600 همون استوکش هست .
دوست و همکارم آقا سعید رضایی هم یک AMD Phenom II X6 1090t داره که به سادگی تا فرکانس 3.8 بطور پابه افزایش فرکانس دادیم (تست اون در تاپیک بالای بخش سخت افزار هست) که امتیاز رندر اون از 5.7 به 6.7 رسیده ولی خنک کننده استانداردش کاملاً از پس اون برومده .

من خودم قبلاً یک Core 2Duo E6600 داشتم که با اون 2 تا پروژه انیمیشن برای شرکت برق گیلان بستیم . فرکانس 2.2 بود ولی حدود 3 سال تمام روی فرکانس 3.1 کار میکرد و روزهای متمادی روی رندر بود .
پس به نکات بالا خوب دقت کنید تا مشکلی پیش نیاد .

موفق باشید :rose:
 

جدیدترین ارسال ها

بالا