خسته نباشيد و ممنون از مشاركت دوستان
اول مي خواستم يه مساله اي رو خدمت همه عرض كنم در رابطه با اين ثاپيك. همونطور كه مي دونيد يه ايرادي در يك كار بوجود اومده و از ما خواسته شده كه بگيم چرا. من از همه دوستان خواهش مي كنم هر علتي كه مطرح مي كنن راجع به اون و اصول قواعدش هم اگه اطلاع دارن توضيح بدن اگرم ندارن بگن كه اطلاع نداريم يا در نهايت اصلا مطرحش نكنن.
من متوجه شدم بعضي از دوستان عللي رو مطرح مي كن (مثل اينكه فرمت فايل بايد مثلا jpg باشه يا مثلا مد رنگ rgb باشه) اما نمي گن به چه دليل و فقط مي گن گفتن! اما كي گفته و چرا گفته معلوم نيست. البته ما مي دونيم كه براي مثال دليل استفاده از قالب بندي tif در چاپ نحوه فشرده ساري اطلاعات در اين نوع قالب بندي يا پشتيباني اون از مد رنگ CMYK هست كه در نهايت باعث كاهش اطلاعات نمي شه بلكه فشرده سازي رو بدون كاستن از اطلاعات فايل انجام مي ده حال اونكه فرمت jpg از فشرده سازي كاهشي استفاده مي كنه و به هنگام ذخيره سازي اطلاعات قسمتي از اطلاعات فايل رو به منظور سبك تر شدن از اون كم مي كنه. پس استفاده از فرمت tif دليلي داره و سليقه اي هم نيست البته ممكنه از نظر دوستان استفاده از فرمت jpg يا مثلا مد رنگ RGB در چاپ آفست دلايلي داشته باشه منطقي، منتها بايد اين دلايل رو مطرح كرد و در اختيار همه گذاشت.
اما در مورد سوال دوستمون:
اول به چند نكته توجه كن:
1. براي ايراد گرفتن از يك كاره چاپي بايد مقدار مشخصي از اون كار رو بازبيني كرد ( مثلا از ميون 100 كارت حداقل 10 تا رو به صورت تصادفي از كار جدا كرد و مورد بررسي قرار داد).
2. استفاده از فايل،ديدن اون در مانيتور و مقايسه اون با كار چاپ شده براي قضاوت حرفه اي درست نيست. ( البته مي شه تا حدي قبولش كرد اما محكمه پسند نيست )
3. براي نشون دادن ايراد در رنگي كه به چشم معلومه بايد از كتابچه رنگ قابل قبول و متناسب استفاده كرد . در واقع بايد درصدي رو كه در فايل هست روي كتابچه رنگ پيدا كرد و بعد با مقايسه، درصدي رو كه رنگ چاپ شده و ايراد دار داره به دست آورد سپس اون ها رو با هم مقايسه كرد.
4 . دوست عزيز جايي كارت رو بسپار كه برات فرم سفارش پر مي كنن اگه ديدي اين كار و نمي كنن حداقل از اين مجمل حديث طولاني بخوان يعني بدون اوضاع شون قارشميشه ( البته ممكنه فرم سفارشم پر كنن و بازم اوضاع قارشميش باشه )
اما حالا اصل موضوع :
ببين دوست عزيز من همين درصدي رو كه خودت اعلام كردي مبنا قرار مي دم يعني c=2 m=9y=99k=0
1. اول بايد بگم من هم چاپخونه رو مقصر مي دونم اينم نه به خاطر اينكه همه چاپخونه رو مقصر مي دونن بلكه به خاطر اينكه ماشين كار وارد نبوده يا دستگاه مشكل داشته يا تنظيم نبوده. اما متهم رديف سوم خودت هستي. ( رديف دومم شايد ليتوگراف باشه )
2. فايلي كه شما ساختي 3 رنگ هست و دليل اصلي سبز شدن كار شما رنگ سايان يعني c . اما مي خوام ازت يه سوال بپرسم :
آيا به نظرت چاپ كردن 2 درصد سايان كاري ممكن هست و بعد بر فرض اينكه كار شما هم چاپ شد آيا 2 درصد سايان واقعا ديده مي شه؟؟؟
خب به نظرم جواب مشخصه : دوست عزيز شما فرض كن ما 100 درصد سايان رو در يك نوانس يا گام مشخص از صفر تا 100 نشون بديم حالا نگاه كن ببين شما با چشم غير مسلح آيا واقعا مي توني سايان 5 درصد رو از 6 درصد تشخيص بدي؟ اگه مي توني بهت تبريك مي گم ولي بايد بدوني كه خيلي خيلي دشوار و در حده غيره ممكنه هست كه بتوني تشخيص بدي اما واقعا مي توني سايان 5 در صد رو از 10 يا 15 درصد تشخيص بدي و اين ممكنه . حالا مي گم كه چرا اينو گفتم : چون شما با دو درصد سايان دادن كه مقدار جزيي هست كارت رو بر روي زينك سايان بردي و اين مساله باعث شده تا عدم تنظيم بودن رنگ سايان بر روي كار شما تاثير بذاره . حتي در مورد رنگ ماژنتا هم همينطوره هر چند كه اشكال از اونجا نيست يا طبيعي و قابله قبوله. اما در رنگ سايان اينطور نيست و در مانيتور هم اگه كنترل كني از حوالي 12 درصد به بعد رنگ زرد پروسس شما مي ره به سمت سبز حتي بدون تغيير ماژنتا.
3. دوست عزيز براي من مشخص نيست كه شما رنگ رو چطور در نرم افزار ايجاد كردي . آيا مثلا از رنگه يه عكس خوشت اومده و اون رو قطره چكون كردي يا مثلا از رنگاي پنتون يا مثلا از كتابچه رنگ ؟ منتهي اين درصدي كه اعلام مي كني مثلا سايان 2 و ماژنتا 9 نشون مي ده كه خودت نساختي اينو يا اينكه مثلا همينطوري حدسي درستش كردي. حالا دقت كن : ببين شما مي دوني كه داري فايل رو مي فرستي كه در يك فرم عمومي و در كنار اقلام ديگه چاپ بشه. بعد معلوم نيست كه دستگاه هم چند رنگه و چطور تنظيم مي شه. اما شما مي دوني كه فرآيند كنترل چاپ به احتمال زياد استاندارد نيست . در چنين مواقعي شما بايد در انتخاب رنگ ها دقت كني و بري سراغ رنگ هايي كه در شرايط معمول خوب بهت جواب دادن نه مثلا اين درصدي كه واقعا رسيدن به اون يه تنظيمات استانداردي مي خواد چون واقعا آوردن 2 درصد سايان كار آسوني نيست چه برسه به اينكه در يك چاپخونه كه شرايط استاندارد هم بر كارشون اعمال نشده بخواد دو درصد باشه و كم و زياد نشه. شما مي تونستي مثلا زرد رو صد بدي يكم هم ماژنتا در حده 10 يا اصلا يه رنگي كه با يه چاپ معمولي زياد تكون نخوره. اونم با ديدن كتابچه رنگ و يكمي تغيير درصدها.
4. من اميدوارم از اين كار تجربه گرفته باشي اما به نظرم تا زماني كه كيفيت و كنترل كيفيت در كشور ما اجرايي نشده هر روز شاهد موارد بزرگ و كوچيك اين اتفاقات خواهيم بود.
موفق باشيد
امين زردوزي
[email protected]