تایپوگرافی کلمه امام مهدی (عج)

با سلام خدمت همه ی گرافیستهای مجید آنلاین مخصوصاً گرافیست های مذهبی.
امیدوارم حالتون خوب باشه ... :green::rose:
راستش اخیراً یه تایپوگرافی زدم با موضوع امام مهدی (عج).
خواستم نظر دوستان رو در مورد کار بدونم و اگه مشکلی داره بزرگان بگن اصلاحش کنم.:paint:
فایل رو پیوست کردم.:)
با تشکر:wink:
یا علــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی

پیوست ها

• Imam Mahdi Typography.jpg
    Imam Mahdi Typography.jpg
    64.2 کیلوبایت · بازدیدها: 41
سلام سید
:rose:
از دعوت مذهبیت متشکرم
من چیزی که به نظرم برسه عرض میکنم: چند وقت بود انشا ننوشته بودم. ببخشید که قرعه به نام خودت افتاد.

... یه چیزی هست توی خط که من اسمشو میذارم رابطه هویت و حافظه
هر بار که ما هویتی رو حس میکنیم ، شرایطش رو به حافظه میسپریم ...
همون شرطی شدن و حس دلچسب آشنایی ...
... یه کار زیبا معمولا ترکیبی از چند چیز زیبا به روشی جدید هست ...
ممکنه زیبایی تاخیری داشته باشه به کمک معماهای گرافیکیش
یا قاعده ظریفی استفاده کرده باشه که بویی جاوید به ترکیب بده ...
... اما
اگر ما این قواعد رو به هم بریزیم چشمانی خریدار خوهند بود که طمع به زاویه دیدی جدید داشته باشند یا احساس رفاقتی جدید...
یه تایپو جدید حس های قبلی رو نداره ... معانی اونها رو نداره ... یه تجربه بصری و در موارد مذهبی یه شکر بصری ...
هر چه این تجربه همخوانی بیشتری با آینده مطلوب بیننده داشته باشه ،
میتونه در مقابل گذشته مطلوبی که دیگران آفریده اند و حافظش از اونها نگهداری میکنه،
قابل مقایسه تر باشه.
خب ساده و خلاصش این میشه:
تغییر به چه قیمتی و به چه ترفندی.
...
خب بذار ببینم ...
یه گل ... لاله
یه پرچم رنگ به رنگ
کشیدگی هایی که میتونه دلکش باشه
گروهبندی های لکه ای و رنگی
آشنایی زدایی و ادامه راستاها و خم شدن هایی در جهت احترام به گروهبندی فرمی
ریتم و مشابهت هایی مثل مــ
...
خب هر چی بیشتر بررسی کنیم بیشتر میشه توصیف کرد ...
... نظر منو بخوای برادر ... با یه صلوات کارت تمیزه اما احتیاج به کفشهای بادوامی داری.
اصلا اینکه یه نوشته رو تو یه فرم پیاده کنیم ارزش اصلی یه تایپو نیست... برای اونهایی که همخط هستند میتونه پر از معنی و برای اونهایی که متفاوتالخطوط هستند میتونه پر از وزن و حرکت و رابطه باشه.
یه تایپو یه معادله چند مجهولی هست که تعادل و نتیجه بهینه مهمترین ملاکشه
رنگ بندی خوشحال و بی ضابطه گروهبندی فرمی رو تحت الشعاع قرار داده.
تغییر فرمهای آشنا اونها رو ناخوانا و گنگ و مبهم تر کرده.... شما یه هدیه به بیننده میدی و اون لذت کشف این هنوز خوانا بودن خط هست.
اما لذت بزرگ دلنشینی یه ترکیب لذت بخش رو ازش میگیری. نه فقط به این خاطر ... از جهتی اون رو برای اینکه وزنه ناخوانایی از ظرفیت بصری جدید سنگین تره وادار میکنی بهت اعتراض کنه. دوستانی که ازت تشکر کردن مطمئنا به یه ترکیب زیبا و آشنا رغبت بادوام تر و تبسم شیرین تری خواهند داد. یکی از دلایلی که بعضی از فرمها در گرافیک جدید به نظر میرسند اینه که دیگر استادانی اونها رو نپسندیدن ... این جدید نبودن خودش یه نتیجه جدید و پر معنی هست. یه جور ارزون نفروختن فرمهای قوی ...

...
سید جان بگذریم... دستت طلا:rose:
پیشاپیش سالروز ولایت گنج مخفی خدا
حضرت ولی عصر رو تبریک عرض میکنم.
یا علی

با سلام
ممنون که نظر دادین ...
راستش عجب قرعه ای هم به نام ما افتاد ...
بار اول سطحی خوندم نفهمیدم ولی بار دوم عمقی خوندم متوجه شدم ...
حرفهای پر معنی و قشنگی زدی که میتونه در آینده کمک کارم باشه.
اما یه خواهش میتونی در مورد این جملاتت بیشتر توضیح بدی؟

رنگ بندی خوشحال و بی ضابطه گروهبندی فرمی رو تحت الشعاع قرار داده.
تغییر فرمهای آشنا اونها رو ناخوانا و گنگ و مبهم تر کرده.... شما یه هدیه به بیننده میدی و اون لذت کشف این هنوز خوانا بودن خط هست.
اما لذت بزرگ دلنشینی یه ترکیب لذت بخش رو ازش میگیری. نه فقط به این خاطر ... از جهتی اون رو برای اینکه وزنه ناخوانایی از ظرفیت بصری جدید سنگین تره وادار میکنی بهت اعتراض کنه. دوستانی که ازت تشکر کردن مطمئنا به یه ترکیب زیبا و آشنا رغبت بادوام تر و تبسم شیرین تری خواهند داد.

یا علـــــــــــــــــــــــــــی

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
ممنون از دعوت
من كار رو ديدم
از لحاظ بصري كار خوبيه
البته ضخامت بعضي حروف رو رعايت نكرديد و يه قسمتهايي از 2 تا "الف" فضاي منفي داره... البته خيلي محسوس نيست
فرم كلي شبيه گل لاله هست درسته ؟ برا همين يه "الف" اضافه داره ؟
در كل كار ساده و شكيليه
انشاالله شاهد كارهاي قويتري ازتون باشيم
موفق باشيد

سلام سید
گفتم که قرعه ...
خب یه بار بیشتر توضیح نمیدما! چون احتمالا به تجربه میدونم که بازم توضیح خواهد خواست.

رنگ بندی:
شادی شما نباید باعث بشه رنگ رو بی دلیل انتخاب کنی. رنگ ارزونترین وسیله طراحی هست اما مهمترین حس وراهنمایی رو توی کار داره.
با انتخاب نوع گروهبندی رنگی و با نوع چینش و مکان اونها و با سردی و گرمی و تیرهو روشنی و تشابه و تفاوت و ده ها قاعده دیگه میتونی روی چشم و احساس و تمرکز و حرف مطلب تاثیر بذاری.
مثلا رنگ رو جوری گذاشتی که به نظر من اون دو تا پرانتزی لاله که ربط فرمی کمی داشتن حالا بی رمق تر هم شدن. رنگهای ملایم و پلکانی وسط تمرکز رو از اون دو تا گرفته ... الان فقط هستن و اونطور که باید کاری انجام نمیدن.

تغییر:
خب ساده تر فکر کن. وقتی یه کلمله وجود داره به زبان فارسی من با این کلمه یه سری خاطرات دارم. شما با عوض کردن اون میگی خاطراتت رو فراموش کن من یه داستان جدید میخوام برات تعریف کنم. خب من با احتیاط ذهنم رو خالی میکنم ببینم شما چی میگی ... اگه ابتکارات شما این امتیاز رو داشت که من اونو جایگزین قبلی کنم یعنی شما یه کار هنری و خوش نمره داشتی. اما اگه نه من همون قبلی رو حتما بیشتر میپسندم... هر چیز خوب جدیدی هم باید خودش رو به بهترین نحو جایگزین کنه و الا مردود میشه.

خوانایی:
هر چیز خوانایی دو ارزش داره هم مفهوم کلمه و هم زیبایی بصری. به این راحتی ارزشش رو نصف نکن ... مگه اینکه ارزش بصری رو چند برابر کنه...

دوستان:
دوستان مهربان و مهمان نواز اینجا تا نسبت به شما دید نداشته باشن نسخه های عمومی میپیچن. این به معنای حدودی بودن جواب اونهاست نه نهایت انتظارشون. منظور من اینه که هر تاییدی بر راستای حرکت هست اما لزوما بر مقدارش نیست. گاهی خوبه اما کمه.

خب .
میتون بگم
یا علی

ممنون از دعوت
من كار رو ديدم
از لحاظ بصري كار خوبيه
البته ضخامت بعضي حروف رو رعايت نكرديد و يه قسمتهايي از 2 تا "الف" فضاي منفي داره... البته خيلي محسوس نيست
فرم كلي شبيه گل لاله هست درسته ؟ برا همين يه "الف" اضافه داره ؟
در كل كار ساده و شكيليه
انشاالله شاهد كارهاي قويتري ازتون باشيم
موفق باشيد

سلام
واقعاً ممنون.
بله فرم شبیه گل لاله هست.
الف ها هم ضخیم تر از کلمه "مهدی" هست البته میخواستم همه ی فضا یک دست و یک اندازه باشه اما توی این فضا جاش نمیشد.
سعی میکنم ضخامت رو در تمامی قسمت ها رعایت کنم.
راستی یه سوال؟
این که گفتید یه قسمتهایی از 2 تا الف فضای منفی داره رو میشه توضیح بدید؟

MOSTAFA

کاربر فعال
راستی یه سوال؟
این که گفتید یه قسمتهایی از 2 تا الف فضای منفی داره رو میشه توضیح بدید؟
فکر میکنم منظور گیلاس جان این فضایی هست که توی تصویر زیر مشخص کردم و از لحاظ بصری فضای مفی در طرح محسوب میشه چون اون قسمت یه جورایی خالی میزنه نسبت به کل طرح، من هم میخواستم به این نکته اشاره کنم که چون گیلاس عزیز گفته بود دیگه تکرار نکردم
:rose:

پیوست ها

• Imam-Mahdi-Typography.jpg
    Imam-Mahdi-Typography.jpg
    39.3 کیلوبایت · بازدیدها: 2
آخرین ویرایش:

ArTaBaZ

Well-Known Member
سلام دوست عزیز
برای دعوت ممنون
اینطور که مطالب دوستان رو خوندم ، دوستان راهنمایی هارو کردن و منم با نظراتشون موافقم
موفق باشید

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
ممنون از مصطفي كه به صورت تصويري نشون دادن
البته ما برامون فرق نميكنه شناخت داشته باشيم يا نه يا يوزر اكتيوه يا قديمه يا جديد
كارتون خيلي هم خوبه همينطوري ادامه بديد نكاتي هم كه دوستان به صورت نقد ميگن مثل مصطفي جان و دوستاي ديگه
كه دستي توي گرافيك دارن " نه فقط حرف و ادعا و ... " رو رعايت كنيد
حتما قوي ميشيد بيشتر از اين
ببخشيد من زياد بازي با كلماتو بلد نيستم برا همين رك حرفمو زدم خودتون درگير ترجمه ي زبان ديگران نكنيد

موفق باشيد

V

Violet89

کاربر مهمان
سلام

ممنون از دعوتتون :rose:
کارتون زیبا شده :rose:
در کنارش با آقای برهانی موافق هستم, احساس میکنم توضیحاتشون کامل هست...
موفق باشید :rose:

از همه ی دوستانی که زحمت کشیدن نظر دادن متشکرم.
مخصوصاً
gilas - آقا مصطفی و آقای برهانی.
شرمنده اسامی بقیه دوستان رو نیاوردم و همچنین اسم شما دوستان هم نمیدونم.
یا علــــــــــــــــــــــی

asa.graphic

Well-Known Member
سلام
شرمنده دیر اومدم ! یه هفته ای نبودم ...

بنــظر من گـــفتـــنیهارو اساتید و دوســـتان گفـــتن بحـــق و بجـــا ...

بنــــظر مـــن خـــیلی عــــالـــیه ...

به امید روزی که گرافیست کارهای مذهبیمون بیشتر و حرفه ای تر بشن ...

موفق باشی دوست من ... :wink:

mayapower

Well-Known Member
سلام
خوبه ولی الان اومدم نظرم رو بدم دیدم بچه ها گفتن
یه سری چیزا هم به نظرم اومد ولی بهتر اینه که با توجه به حرف "م" یکسان سازی بکنی
و رنگهم توی تایپو گرافی خیلی به اون صورت نیاز نیست یه جور مکمل هست که بهتره ساده بباشه من خودم معمولا گاهی اوقات طیف رو بیشتر میپسندم
فعلا همینا باشه تا سر فرصت
"در ضمن کار گروهی بعدی هم عید نوروز ایشالا بچه ها دور همیم"
یا علی

جدیدترین ارسال ها

بالا