Fa تامين امنيت فايل هاي صوتي و تصويري در مالتي مديا

maryam mana

New Member
با عرض سلام و خسته نباشيد
مي دونم سوال هايي که دارم مي پرسم جوابش در پست هاي مشابه هست و خيلي معذرت مي خوام بخاطر سوال هام. قبل از پرسيدن اين سوال ها انجمن رو جستجو کردم ولي انقدر تازه کارم که اطمينان ندارم چيز هايي که پيدا کردم بهترين راه حل باشه براي مشکل من و واقعا نياز به کمک دارم. براي همين گفتم بهتره از آدم هاي حرفه اي بپرسم که چيکار کنم.
من دارم روي يک پروژه کار مي کنم که کلي فايل صوتي و ويدئو داره که قراره براي کاربر پخش بشه. پروژه 8 بخش فرعي داره و يک صفحه اصلي که براي هر کدوم يک فايل mbd ايجاد کردم و با يک پروژه ديگه به نام player همه رو باز مي کنم و به هم لينک مي دم. حالا مشکل اين هست که تمام فايل ها صوتي و تصويري در کنار فايل هاي پروژه قرار گرفته و با آدرس نسبي فايل هاي صوتي و تصويري رو نمايش مي دم. قرار هست در نهايت خروجي کار روي يک دي وي دي به کاربر داده بشه ولي امنيت فايل ها خيلي مهمه و اين ها توليد کسي هستن که مالتي مديا رو درخواست کرده. حالا مي خوام کاربر فقط با استفاده از سي دي بتونه از مالتي مديا استفاده کنه و اگر سي دي نباشه نتونه از مالتي مديا استفاده کنه.
و به هيچ عنوان هم نتونه فايل ها رو بازيابي کنه. ولي فايل ها صوت و ويدئو هستن. به راحتي کاربر مي تونه روي سيستمش صداي خروجي رو ذخيره کنه. درسته؟ يعني اونوقت فايل ها رو از روي سي دي به دست نياورده ولي همه رو ذخيره کرده. و ويديو ها رو مي تونه رکورد کنه از روي صفحه سيستمش. چيکار بايد بکنم در اين باره هيچي نمي دونم. اگر بتونين راهنماييم کنيد ممنون ميشم.
1. الان در فايل هاي مالتي مديا بيلدر چکاري بايد انجام بدم؟ (تمام فايل ها بدون هيچ رمز نگاري کنار پروژه هستن)
2. بعدا در هنگام تکثير سي دي چه کارهايي بايد انجام بشه؟
3. با استفاده از چه روشي کاري کنم که فايل هاي روي سي دي قابل مشاهده و بازيابي نباشن؟ و روشش حتي درباره حرفه اي ها هم جواب بده! ! ! !
4. چه کاري مي تونم انجام بدم که وقتي کاربر صدا ها رو گوش مي کنه يا ويديو ها رو مي بينه نتونه از روي سيستمش اون ها رو رکورد کنه؟ هم صدا ها رو و هم تصاوير رو.

پيشاپيش از راهنمايي هاتون ممنونم.

nevercom

کاربر متخصص انجمن مولتی مدیا بیلدر
خودتون به نوعی به موانعی که وجود داره اشاره کردین.
مسئله اینه که جدا از اینکه چقدر روی امنیت فایل ها کار کنید تا قابل مشاهده یا کپی نباشن؛ باز هم کاربر میتونه توسط ابزارهای جانبی فیلم و صدا رو از برنامه ی شما ضبط کنه و ازش استفاده کنه.
شاید مثلاً به این فکر کنید که نام تمام برنامه های رکوردر رو در برنامه وارد کنید و به محض اجرا، اونها رو ببندید. اما اینکار به هیچ وجه استاندارد و درست نیست. یه برنامه نویس حق نداره سیستم کاربر رو دچار اخلال کنه.

این یه بحث جدید نیست، حتماً دیدید آموزش های تصویری چند صد دلاری که براحتی همه جا برای دانلود قرار داده شده. البته این موضوع کپی برداری باعث از بین رفتن اون شرکت ها نشده.
شاید باید به راهکارهای مدیریتی بپردازید تا امنیتی، مثلاً در برنامه تون امکاناتی رو قرار بدید که فراتر از یک پخش کننده باشه و کاربر نهایی ترجیح بده هزینه ی خرید برنامه ی شما رو بده و از امکاناتش استفاده کنه تا اینکه بیاد و فیلم ها رو رایگان دانلود کنه و ازشون استفاده کنه.

به هر حال برای مخفی کردن فایل ها شاید بد نباشه به برنامه ی MoleBox نگاهی بندازید، برنامه ی شما بهمراه فایل هاش رو تحت یک فایل نهایی پک میکنه. کاربر قادر نیست فایل ها رو ببینه )البته چک کنید آنتی ویروس ها به این برنامه گیر ندن)
البته هیچ راهکار امنیتی غیر قابل نفوذ نیست. باید ببینید چقدر میتونه کمکتون کنه تا میزان کمتری از سود شما بواسطه ی کپی برداری از دست بره. همیشه به اندازه ی ارزش برنامه باید برای امنیت هزینه کنید.

میتونید فایل ها رمز گذاری کنید، که خب اون هم باید جایی از دیسک بصورت فایل دیکد شده ذخیره بشه تا قابل پخش بشه.

شاید بخاید رو فیلم هاتون واتر مارک بزارید تا اگر هم از روی برنامه ضبط شد یا کپی شد، حداقل تبلیغی برای شرکت شما باشه.

DVD رو هم میشه توسط ابزارهایی قفل گذاری کرد که کپی نشه.

در برنامه هم میتونید کدی قرار بدید که تنها اگر برنامه از روی CD اجرا بشه، برنامه شروع به کار کنه.
تو خود MMB ماکرو ی <CD> وجود داره، اما بهتره از پلاگین هایی مثل TypeOfDrive استفاده کنید و لیست تمام درایو های Optical رو بدست بیارید و شرط اجرا رو محدود به اونها کنید.

و درنهایت شاید علاقه مند باشید که از پلاگین (غیر رایگان) "آریانا" (Aryana) استفاده کنید تا اگر برنامه ی شما دیکامپایل شد، کدها (یا قسمت های مهم اونها مثل راهکار های امنیتی) براحتی قابل تغییر نباشه.

maryam mana

New Member
ممنونم که راهنماييم کرديد. شما که حرفه اي هستيد اگر حداقل بخوايد که ضريب اطمينان رو بالاتر ببريد و حداقل کاربرهاي حرفه اي بتونن فايل ها رو رکورد کنن از روي سيستمشون. از کدوم يک از اين روش هايي که نام برديد استفاده مي کنيد؟ مطمئنا چند تا از اين روش ها با هم استفاده مي شن، مي خوام بدونم چند تا روشي که با هم استفاده مي کنيد چي هست؟ و تو هر کدوم از روش ها از چه ابزاري استفاده مي کنيد؟
پلاگين آريانا طرز کارش به چه صورتي هست؟ اگر از پلاگين آريانا استفاده کنم بازم بايد از پلاگين TypeOfDrive استفاده کنم؟ !

m javad

کاربر متخصص
پلاگين آريانا طرز کارش به چه صورتي هست؟ اگر از پلاگين آريانا استفاده کنم بازم بايد از پلاگين TypeOfDrive استفاده کنم؟ !

اطلاعات بیشتر رو از سایتم به دست بیارید:

بله باز باید از پلاگینهای دیگه هم استفاده کنید. پلاگین آریانا تنها امنیت خود فایل بیلدرتون رو حفظ میکنه

من یه مثال کوچیک میزنم:

شما یه فایل عکس رو با رمز 123 کد میکنید و کنار پروژتون میزارید، این فایل فعلا قابل استفاده نیست (امنیت قابل قبولی داره)

بعد هنگام استفاده اون رو یه جایی مجددا دیکد میکنید و استفاده میکنید و پاکش میکنید، (معمول ترین روش در حال حاظر که امنیت قابل قبولی داره - البته برای فایلهای با حجم کم و متوسط)

ولی مشکل اینجاست که شما رمز 123 رو توی اسکریپتهای داخل برنامتون به کار بردید

فایل exe ساخته شده با بیلدر خیلی سست هست و به راحتی به فایل mbd برگشت پذیر هست

پس یه نفر میتونه راحت با به دست آوردن فایل mbd برنامتون و با مطالعه اسکریپتهاتون به رمز 123 دست پیدا کنه و مجددا فایل رو دیکد و مورد استفاده قرار بده

پلاگین آریانا تمام کدهای شما رو که 123 هم بخشی از اون هست از دسترس خارج میکنه و البته اجازه کوچکترین تغییری توی فایل نهاییتون رو نمیده- این تنها کار پلاگین هست

البته دارم یه نسخه جدید از آریانا رو آماده میکنم که بتونه فایلها رو توی یه فایل کد کنه و برای استفاده در حافظه مقیم (رم) بارگذاری و از اونجا اطلاعات رو بخونه (برای فایلهای تصویری در مرحله اول) و علاوه بر این اطلاعات مهم سخت افزار رو هم بگیره

ولی خب معلوم نیست کی تموم بشه

nevercom

کاربر متخصص انجمن مولتی مدیا بیلدر
ممنونم که راهنماييم کرديد. شما که حرفه اي هستيد اگر حداقل بخوايد که ضريب اطمينان رو بالاتر ببريد و حداقل کاربرهاي حرفه اي بتونن فايل ها رو رکورد کنن از روي سيستمشون. از کدوم يک از اين روش هايي که نام برديد استفاده مي کنيد؟ مطمئنا چند تا از اين روش ها با هم استفاده مي شن، مي خوام بدونم چند تا روشي که با هم استفاده مي کنيد چي هست؟ و تو هر کدوم از روش ها از چه ابزاري استفاده مي کنيد؟
من اگر باشم بحث رکورد شدن رو فراموش میکنم، و روی ویدئو واترمارک میزارم.

مدت هاست کار تجاری یا کاری که بحث امنیت مهم باشه انجام ندادم، اما من اول از همه برنامه ی MoleBox رو تست میکنم. جستجو برای ابزارهایی که فایل ها رو به نحوی محافظت کنن (که نیازی به دستکاری در برنامه ای که نوشتید نباشه) هم مفید خواهد بود.
ضمن اینکه اگر رفتید سمت MoleBox یا ابزارهای مشابه یادتون نره برنامه رو تو سایت هایی مثل virusTotal تست کنید تا اطمینان پیدا کنید آنتی ویروس ها بهش گیر نمیدن.

اگر قرار باشه محدودیت هایی مثل اجرا فقط از روی CD یا هر نوع متدی که اگه سورس برنامه بدست بیاد کارایی برنامه به خطر میفته، از پلاگین آریانا استفاده کنید.

پلاگین TypeOfDrive میاد لیست و نوع تمام درایو های موجود در سیستم رو بدست میاره، یعنی اگه مثلاً سیستم مقصد سه تا درایو نوری داشته باشه، اطمینان پیدا میکنید که هر سه رو تشخیص میدید و اگه برنامه از یکی از اون سه تا اجرا شده باشه، مانعی نداره.

evil_gates

اين نيز بگذرد ...
دوست عزيز
جداي از تمام راهنمايي‌هاي فني كه دوستان كردن بنده هم پيشنهاد ميكنم در كنار تمام اون ها به راهكارهاي مديريتي تامين امنيت برنامتون بپردازيد. روش‌هايي رو پيدا يا ايجاد كنيد كه كاربر ترجيح بده اصل برنامه رو از شما خريداري كنه تا اينكه بره سراغ نسخه كپي شده .
البته تجربه بنده تو اين زمينه ميگه كه اساساً تو ايران فكر كردن به اينكه من چجوري جلوي كپي شدن برنامه اي رو بگيرم و راهكارهاي مختلف چيه كمي بلندپروازانه هست. محصولاتي كه ما در موردش معمولاً حرف ميزنيم و يا نگران كپي شدنش هستيم اينقدرها هم ارزش سرمايه‌گذاري‌هاي بلندمدت زماني، فني و ريالي براي حفظ امنيتشون ندارن . حالا يه cd مالتي مديا كپي بشه يا نشه چه اتفاقي ميفته ؟! مگه اين محصول چقدر مخاطب ميتونه داشته باشه كه با كپي شدنش مخاطبش رو از دست ميده و ضرر ميرسونه ؟! ... البته اين حرف از منظر مطالعات جامعه مخاطب و رقبا زده ميشه و ميشه در موردش به طور جدي بحث كرد ...

موفق باشيد

جدیدترین ارسال ها

بالا