تاریخ الکترونیک

saalek110

Well-Known Member
در حقیقت تاریخ واقعی ظهور الکترونیک با اختراع دیود خلاء توسط (Alexander Fleming) الکساندر فلمینگ، در 1897و پس از آن اختراع یک تریود خلاء توسط لی دی فارست برای تقویت سیگنال های الکتریکی محسوب میشود . این منجر به معرفی لوله های تترود و پنتود شد که در جنگ جهانی دوم بر جهان تسلط داشتند.



تاریخچه الکترونیک - موج الکترونیک
 

saalek110

Well-Known Member
در حقیقت تاریخ واقعی ظهور الکترونیک با اختراع دیود خلاء توسط (Alexander Fleming) الکساندر فلمینگ، در 1897و پس از آن اختراع یک تریود خلاء توسط لی دی فارست برای تقویت سیگنال های الکتریکی محسوب میشود . این منجر به معرفی لوله های تترود و پنتود شد که در جنگ جهانی دوم بر جهان تسلط داشتند.

پس از آن، عصر ترانزیستور با اختراع ترانزیستور اتصالی در سال 1948 آغاز شد. حتی اگر این اختراع خاص جایزه نوبل را دریافت کرد، اما بعداً با یک لوله خلاء حجیم جایگزین شد که انرژی زیادی را برای عملکرد مصرف می کرد. استفاده از مواد نیمه هادی ژرمانیوم و سیلیکون باعث شد تا این ترانزیستورها محبوبیت و استفاده گسترده ای در مدارهای الکترونیکی مختلف پیدا کنند.


تاریخچه الکترونیک - موج الکترونیک
 

saalek110

Well-Known Member
سال‌های بعدی شاهد اختراع مدارهای مجتمع (IC) بودیم که ماهیت مدارهای الکترونیکی را به شدت تغییر داد زیرا کل مدار الکترونیکی بر روی یک تراشه ادغام شد که منجر به کاهش هزینه، اندازه و وزن دستگاه‌های الکترونیکی شد. سال‌های 1958 تا 1975 نشان‌دهنده معرفی آی‌سی با قابلیت‌های بزرگ‌تر از چندین هزار جزء بر روی یک تراشه واحد مانند یکپارچه‌سازی مقیاس کوچک، مقیاس متوسط ،بزرگ و IC‌های یکپارچه‌سازی در مقیاس بسیار بزرگ بود.
 

saalek110

Well-Known Member
و این روند با JFETS و MOSFET که از سال 1951 تا 1958 با بهبود فرآیند طراحی دستگاه و با ساخت ترانزیستورهای قابل اعتمادتر و قدرتمندتر توسعه و ادامه یافت.



مدارهای مجتمع دیجیتال یکی دیگر از توسعه های قوی آی سی بودند که معماری کلی کامپیوترها را تغییر داد. این آی سی ها با منطق ترانزیستور (TTL)، منطق تزریق یکپارچه (I2L) و منطق امیتر مشترک (ECL) توسعه یافته اند. بعداً این آی سی های دیجیتال از فناوری های طراحی ساخت PMOS، NMOS و CMOS استفاده کردند.
 

saalek110

Well-Known Member
همه این تغییرات اساسی در همه این اجزا منجر به معرفی ریزپردازنده ها در سال 1969 توسط اینتل شد. بلافاصله پس از آن، مدارهای مجتمع آنالوگ توسعه یافتند که یک تقویت کننده عملیاتی برای پردازش سیگنال آنالوگ معرفی کردند. این مدارهای آنالوگ شامل ضریب های آنالوگ، مبدل های ADC و DAC و فیلترهای آنالوگ می باشد.
 

saalek110

Well-Known Member
بن فرانکلین ژنراتورهای مختلف الکترواستاتیکی را با گلوله های شیشه ای دوار برای آزمایش اختراع کرد. او با استفاده از این آزمایش، نظریه الکتریسیته را برای سیال منفرد اختراع کرد.



در تئوری های قبلی از دو سیال الکتریکی و دو سیال مغناطیسی استفاده می شد. بنابراین او به سادگی یک جریان الکتریکی غیرقابل تصور در جهان را تصور کرد. نابرابری در بارهای الکتریکی از طریق بیش از حد (+) در غیر این صورت نقص (-) تنها مایع الکتریکی روشن شد. نمادهای مثبت و منفی در مدار الکتریکی ظاهر می شوند.



آندره ماری آمپر (1775-1836)​

آندره ماری آمپر یک ریاضیدان و فیزیکدان فرانسوی بود. او اثرات جریان الکتریکی را مطالعه کرد و شیر برقی را اختراع کرد. واحد SI جریان الکتریکی (آمپر) به نام او نامگذاری شد.



کارل فردریش گاوس (1777-1855)​



کارل فردریش گاوس دانشمند فیزیک و بزرگترین ریاضیدان آلمانی بود. او در بسیاری از زمینه ها مانند جبر، تجزیه و تحلیل، آمار، الکترواستاتیک و نجوم مشارکت داشت. واحد CGS چگالی میدان مغناطیسی به نام او نامگذاری شد.



ویلهلم ادوارد وبر (1804-1891)​



ویلهلم ادوارد وبر فیزیکدان آلمانی بود. او با دوستش کارل سرخ شده ریچ، مغناطیس زمین را بررسی کرد. او یک تلگراف الکترومغناطیسی را در سال 1833 ابداع کرد و همچنین سیستمی از واحدهای الکتریکی مطلق را ایجاد کرد و واحد شار MKS به نام وبر نامگذاری شد.



توماس آلوا ادیسون (1847-1932)​



توماس آلوا ادیسون یک تاجر و یک مخترع آمریکایی بود. او دستگاه‌های زیادی مانند لامپ‌های برقی کاربردی، دوربین‌های فیلمبرداری، عکس‌ها و موارد دیگر را توسعه داد. هنگام اختراع لامپ الکتریکی، او اثر ادیسون را مشاهده کرد.



نیکولا تسلا (1856-1943)​



نیکولا تسلا سیم پیچ تسلا را اختراع کرد. موتور القایی تسلا؛ جریان متناوب (AC)؛ سیستم تامین برق که شامل یک ترانسفورماتور است . برق و موتور 3 فاز. در سال 1891 سیم پیچ تسلا اختراع شد و در تجهیزات الکترونیکی، تلویزیون و رادیو مورد استفاده قرار گرفت. واحد چگالی میدان مغناطیسی به نام او نامگذاری شد.



گوستاو رابرت کیرشهوف (1824-1887)​



گوستاو روبرت کیرشهوف فیزیکدان آلمانی بود. او قانون Kirchhoff را ایجاد کرد که امکان محاسبه ولتاژ، جریان و مقاومت شبکه های الکتریکی را فراهم می کند.



جیمز پرسکات ژول (1818-1889)​



جیمز پرسکات ژول یک آبجو و یک فیزیکدان انگلیسی بود. او قانون بقای انرژی را کشف کرد. واحد انرژی - ژول به افتخار او نامگذاری شد. برای توسعه مقیاس دما، او با لرد کلوین کار کرد.



سر جان امبروز فلمینگ (1849-1945)​



اولین لوله دیودی توسط سر جان امبروز فلمینگ در سال 1905 اختراع شد. این دستگاه شامل سه سرب است که دو سرب بخاری و کاتد و دیگری صفحه است.



لی دی فارست (1873-1961)​



لی دو فارست یک مخترع آمریکایی بود و اولین لامپ خلاء تریود را اختراع کرد: لوله صوتی در سال 1906. او به عنوان پدر رادیو مفتخر شد.



آلبرت اینشتین (1879-1955)​

در سال 1905، انیشتین درگیر نتایج تجربی ماکس پلانک شد تا متوجه شد که انرژی الکترومغناطیسی از تابش اشیاء در مقادیر مجزا تولید می‌شود.

قدرت این کمیت های ساطع شده به عنوان کوانتوم نور شناخته می شود و با فرکانس تابش نسبت مستقیم داشت. در اینجا این فرکانس با نظریه الکترومغناطیسی استاندارد بسته به معادلات ماکسول و همچنین قوانین ترمودینامیک متفاوت بود.



اینشتین از فرضیه کوانتومی پلانک برای توضیح تشعشعات الکترومغناطیسی قابل مشاهده و در غیر این صورت نور استفاده کرد. بر اساس دیدگاه انیشتین، پرتو را می توان به گونه ای تجسم کرد که بسته های مجزای تشعشع را شامل شود.



انیشتین از این تجزیه و تحلیل برای روشن کردن اثر فوتوالکتریک استفاده کرد، جایی که فلزات خاصی پس از روشن شدن از طریق نور در فرکانس مشخص، الکترون تولید می کنند. نظریه اینشتین منبع مکانیک کوانتومی است.
 

saalek110

Well-Known Member

والتر شاتکی (1886-1997)​



والتر شاتکی فیزیکدان آلمانی بود. او نویز شات- نویز الکترونی تصادفی را در لوله های ترمیونی تعریف کرد و لوله خلاء شبکه چندگانه را اختراع کرد.



ادوین هوارد آرمسترانگ (1890-1954)​



ادوین هاوارد آرمسترانگ مخترع و مهندس برق آمریکایی بود. او نوسانگر الکترونیکی و بازخورد احیا کننده را اختراع کرد. در سال 1917، او رادیو superheterodyne را اختراع کرد و رادیو FM را در سال 1933 به ثبت رساند.



جک سنت کلر کیلبی (1923-2005)​



جک سنت کلر کیلبی IC(مدار مجتمع) را در ابزارهای تگزاس در حین تحقیق در مورد کوچک سازی، یک نوسان ساز تغییر فاز با قطعات متصل به هم مستقل، اختراع کرد. او در سال 1959 حق چاپ را دریافت کرد.



رابرت نورتون نویس (1927-1990)​



رابرت نورتون نویس IC را با استفاده از یک رویکرد عملی برای مقیاس بندی اندازه مدار پیاده سازی کرد. او در سال 1957 سازمان دهنده شرکتی مانند Fairchild Semiconductor شد.



در سال 1959، نویس و همکارش یک طرح تراشه نیمه رسانا را اختراع کردند. فکری مشابه به طور جداگانه برای "جک کیلبی" در تگزاس اینسترومنتز در همان سال به ذهن خطور کرد. بنابراین، هر دو Noyce و Kilby حق ثبت اختراع اعطا شد.



در سال 1968 نورتون و گوردون مور اینتل را تأسیس کردند. در سال 1971، تد هاف، طراح اینتل، ریزپردازنده اصلی یعنی 4004 را اختراع کرد.



سیمور کری (1925-1996)​



در سال 1976، پدر ابر رایانه ها به نام سیمور کری و جورج آمدال به عنوان صنعت ابر رایانه ها تعریف شد.





تاریخچه الکترونیک حوزه بزرگی است و امکان ارائه اطلاعات کامل تاریخچه سیستماتیک در گستره محدود وجود ندارد. به هر حال مفهوم الکترونیک ابتدا مانند فلسفه شروع شد، بعد از آن فیزیک، بعد از آن مهندسی برق و اکنون این مفهوم به رسمیت شناخته شده است.
 

saalek110

Well-Known Member
تولد الکترونیک مدرن از یک دیود خلاء آغاز می شود. در قرن بیستم به این دلیل الکترونیک تغییر کرده است زیرا تمام سیستم های مورد استفاده امروز مبتنی بر الکترونیک هستند. از این طریق، به نظر می رسد آینده الکترونیک به دلیل رشد در الکترونیک بسیار خوب باشد. زیرشاخه های آینده مانند بیوانفورماتیک و ارتباطات کوانتومی، مناطق پیشرو در الکترونیک هستند.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا