برنامه نویسی موبایل

برنامه نویسی موبایل با فلش

با سلام خدمت دوستان
من به تازگی کار بر روی برنامه نویسی موبایل رو شروع کردم. متاسفانه یه خورده سردرگم شدم. از دوستانی که توی این زمینه فعالیت کردن چند تا سوال دارم.

اول از همه اینکه من چند تا برنامه برای ساخت نرم افزار گوشی پیدا کردم که از این میون دو تا بهتر از بقیه بودن یکی
خود نرم افزار فلش و یکی هم نرم افزار netbeans.
نرم افزار نت بینز معروف ترین نرم افزار ساخت برنامه های موبایله. این نرم افزار فایلهای جاوا تولید می کنه.
اما می خواستم بدونم چطور می تونم با فلش برنامه موبایل بسازم طوری که بشه روی موبایلهای مختلفی اون رو اجرا کرد؟
ممنون

آخرین ویرایش:

evt

Member
دوست من برای برنامه نویسی موبایل ، ابتدا باید بدانی که برای کدام سیستم عامل می خواهید برنامه را توسعه دهید . در مورد جاوا ، اکثر سیستم عامل ها با نصب JVM بر روی خود می توانند این برنامه ها را اجرا کنند . اما داستان برنامه نویسی با فلش قدری متفاوت است . برنامه های نوشته شده با فلش بر روی بسترهای اندروید ، iOS ، بلک بری ، WebOS ، سیمبیان و... قابل اجرا هستند . البته من بیشتر برنامه هایی را که با فلش توسعه داده شده اند برای دو سیستم عامل اولی که نام برده ام ، دیده ام .
این نکته را نیز باید اضافه کنم که فلش ، با یک سطح واسطه بر روی موبایل ها اجرا می شود و در نتیجه انتظار نوشتن برنامه های سیستمی رو باهاش نداشته باشید . برای اینکه برنامه های فلش بر روی موبایل ها اجرا بشوند هم نیاز به ادوبی ایر هست که باید بر روی موبایل نصب بشه .
زبان برنامه نویسی برای موبایل همان ActionScript هست و نیاز داره تا از توابع مخصوصی که برای موبایل وجود داره ، برای برنامه نویسی استفاده کنید . به شخصه پیشنهاد می کنم ، برای برنامه نویسی موبایل با فلش از flex4.5 که به تازگی عرضه شده استفاده کنید . این نسخه از فلکس برای نوشتن برنامه های موبایل بهینه شده است و امکانات جالبی در خود دارد . منابع و آموزشی های خوبی هم برای این کار در دسترس هستند . به طور مثال لینک زیر در مورد توسعه برنامه های آندروید و iOs با Flex 4.5 به صورت تصویری به بحث پرداخته است :
Devloping Android iOS Applications with Flex 4.5
خوشحال خواهم شد ، اگر نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید ، کمکتان بکنم .

ممنون از پاسخ کامل و دقیقتا.
اما یک سوال دیگه اینکه برنامه ای که با flex برای موبایل نوشته میشه چقدر کاراست؟ منظورم اینه آیا قابلیت ایجاد فایل روی موبایل کاربر و امکاناتی مثله ویبره، بلوتوٍٍث، sms و امکانات ابتدایی برنامه نویسی موبایل رو پشتیبانی میکنه و یا اینکه فقط برای ساختن برنامه های کوچک ازش استفاده میشه؟
بازم ممنون

evt

Member
اما یک سوال دیگه اینکه برنامه ای که با flex برای موبایل نوشته میشه چقدر کاراست؟ منظورم اینه آیا قابلیت ایجاد فایل روی موبایل کاربر و امکاناتی مثله ویبره، بلوتوٍٍث، sms و امکانات ابتدایی برنامه نویسی موبایل رو پشتیبانی میکنه و یا اینکه فقط برای ساختن برنامه های کوچک ازش استفاده میشه؟

از تمامی این توابع که نام بردید ، می تونید استفاده کنید . ضمن اینکه کنترل تمامی حسگرها ، مثل حسگرهای حرکتی و همچنین استفاده از چند لمسی و سایر توابع اینچنینی موبایل در اختیار شماست .

بسیار عالی!
توی سایت ها که گشتم گفته بودن که برای هر گوشی یک فلش پلیر خاص وجود داره. و توی فلش هم که دیدم نرم افزار device centeral هم اینو تایید میکرد اما یه سوال که برام پیش اومده اینه که
مثلا یه برنامه می سازیم برای یه گوشی با رزولوشن 360*430 حالا اگه بخوایم این نرم افزار رو در اختیار عموم قرار بدیم فقط روی همین گوشی اجرا میشه.برای اینکه نرم افزارمون روی همه گوشی ها اجرا بشه باید برای هر گوشی جداگانه کدنویسی کنیم؟
مثلا من نرم افزار باب النعیم (که با جاوا درست شده ) رو خریدم. این نرم افزار رو توی کامپیوتر نصب می کردی بعد صفحه می اومد، گوشی ات رو از توی لیست انتخاب می کردی بعد اون فایل jar مخصوص گوشی رو می ساخت. توی فلش باید چی کار کرد؟

نرم افزاری که با flex برای موبایل ساخته می شه در نهایت یه فایل swf هست؟ یا میشه خروجی جاوا ازش گرفت؟
و اگه بخوایم این نرم افزار رو توی cd عرضه کنیم باید برای گوشی های مختلف فلش پلیرهای مخصوص بهشون رو بذاریم؟

JavidFlasher

کاربر فعال
دوست من امکان استفاده فلش در داخل جاوا وجود نداره.جاوا خودش یه پلتفرم جداگانست
بهتره گوشی هایی که adobe air و flash player 10 ساپورت میکنه برنامه بنویسی.
چون گوشی های که فلش لایت دارن امکان دسترسی به فایل و سیستم گوشی ندارن.یعنی فوقش میتونی یه برنامه نماشی بسازی.و performaceپاینی داره.
الان دوتا سیستم عامل خوب که میتونی واسشون appبنویسی iOSوAndroidهستن و airساپورت میکنن.در ضمن به شتاب دهنده های سخت افزاری این گوشی هم میتونی دسترسی داشته باشی.

evt

Member
مثلا یه برنامه می سازیم برای یه گوشی با رزولوشن 360*430 حالا اگه بخوایم این نرم افزار رو در اختیار عموم قرار بدیم فقط روی همین گوشی اجرا میشه.برای اینکه نرم افزارمون روی همه گوشی ها اجرا بشه باید برای هر گوشی جداگانه کدنویسی کنیم؟
در حالت پیش فرض همینطوری است که می فرمایید ، اما شما می توانید با دریافت طول و عرض صفحه نمایشگر ، برنامه خود را به صورت شناور کد نویسی کنید . به این مفهوم که برنامه خود را مطابق با هر اندازه ای از صفحه نمایشگر تنظیم کند .
نرم افزاری که با flex برای موبایل ساخته می شه در نهایت یه فایل swf هست؟ یا میشه خروجی جاوا ازش گرفت؟
خروجی جاوا نمی توانید بگیرید . برای هر سیستم عاملی به شما خروجی همان سیستم عامل را می دهد . مثلا برای Andriod می توانید خروجی apk دریافت کنید .
و اگه بخوایم این نرم افزار رو توی cd عرضه کنیم باید برای گوشی های مختلف فلش پلیرهای مخصوص بهشون رو بذاریم؟
همانطور که پیش تر گفتم ، باید از ادوبی ایر استفاده کنید ، و نیازی به فلش پلیر نیست . برای هر گوشی هم نیاز نیست ، ادوبی ایر جداگانه ارائه کنید . اما برای هر سیستم عامل نیاز هست که نسخه ایر مربوط به همان سیستم عامل ارائه شود .

در انتها توصیه می کنم اگر می خواهی برنامه ای که می نویسی ، روی همه گوشی های قدیمی و جدید اجرا شود . بهتر است به سراغ همان جاوا بروی . چون فلش سیستم عامل های قدیمی مثل سیمبیان و همچنین گوشی های بدون سیستم عامل را پشتیبانی نمی کند .
ولی اگر بازار هدف شما گوشی های نسل جدید و سیستم عامل های پیشرفته مثل آندروید ، iOS و بلک بری است ، فلش انتخاب مناسبی خواهد بود . به خصوص در زمینه نرم افزار های مالتی مدیا و بازی های موبایل .

با تشکر از دوستان خوبم javidflasher و evt عزیز.
پاسخ هاتون خیلی به دردم خورد. ممنون از اینکه راهنماییم کردین.

• Like
Reactions: evt

sotudeh keiveni

New Member
سلام ممنونم از سایت خوبتون
من action script بلدم و میخام برنامه نویسی موبایل رایاد بگیرم.میشه راهنماییم کنید که باید چیکار کنم واز کجاشروع کنم.
ممنون میشم اگه کمکم کنید

benyamin_pc

Well-Known Member
با سلام خدمت دوستان
من به تازگی کار بر روی برنامه نویسی موبایل رو شروع کردم. متاسفانه یه خورده سردرگم شدم. از دوستانی که توی این زمینه فعالیت کردن چند تا سوال دارم.

اول از همه اینکه من چند تا برنامه برای ساخت نرم افزار گوشی پیدا کردم که از این میون دو تا بهتر از بقیه بودن یکی
خود نرم افزار فلش و یکی هم نرم افزار netbeans.
نرم افزار نت بینز معروف ترین نرم افزار ساخت برنامه های موبایله. این نرم افزار فایلهای جاوا تولید می کنه.
اما می خواستم بدونم چطور می تونم با فلش برنامه موبایل بسازم طوری که بشه روی موبایلهای مختلفی اون رو اجرا کرد؟
ممنون

با فلش برای موبایل به 2 شکل می تونین برنامه بنویسین
1.فلش لایت
2.ایر
دومی کامل تر و حرفه ای تره اما روی گوشی های کمتری اجرا میشه
اولی همون swf معروف هست و گستره اجرا شدنش روی خیلی از گوشی ها هست و تحت وب هم میشه استفاده شه که خودش ی مزیت هست برای بعضی گوشی ها که فلش پلیرو ندارن اما اکتیو ایکس فلش روشون نصب میشه و باعث میشه بتونین برنامتونو یا همون swf تحت مرورگر گوشی اجراش کنین و کلا قابلیت اجرای فایلو تحت مرورگر به غیر از استند الون پلیره گوشی میده
اشکالی که داره مورد اول اینه که دستورات اکشن اسکریپت کمتری میتونه اجرا کنه اما ایر از حالت عادی swf هم دستورات بیشتری اجرا میکنه چه برسه نسبت به لایتش که از حالت عادی swf هم دستورات کمتری اجرا میکنه

جی تو می (جاوا میکرو ادیشن) روی اکثر گوشی های موبایل اجرا میشه اما تولید برنامه باهاش از فلش نسبتا سخت تر و وقت گیر تره
خودم هم جی تو می می نویسم هم فلش هم ایر و نظر شخصی من اینه که : جی تو می برای برنامه های سیستمی استفاده کنین و فلش برای هر برنامه ای که بتونه از پسش بر بیاد . مثلا برای نوشتن بازی هیچ وقت نمیشه قدرت فلشو با جی تو می مقایسه کرد حتی با امکاناتی که نت بینز میده چه از لحاظ سرعت نوشتن چه از لحاظ قدرت بازی چه از لحاظ انعطاف و زیبائی فلش بسیار برتره
توی موبایل ی چیزی که توی بازار ایران مطرحه اینه که کد شما همه جا عمل کنه چه اندروید چه ویندوز موبایل و ...
با اینکه برای ویندوز موبایل هم برنامه می نویسم ی بارم کسی نخاست برای ویندوز موبایل چیزی بنویسم چون محدوده خیلی کمی از گوشی های تو دست مردم ایرانو شامل میشه و بیشترین تقاضا برای جاوا بوده چون بیشترین محدوده گوشی هارو شامل میشده و بعد از اون فلش اما اخیرا جایگاه فلش داره خیلی بهتر میشه و به جایگاه جاوا میرسه چون دیگه ساده ترین گوشی ها هم فلش ساپورت شدن دیگه و با جا باز کردن اندروید حتی روی گوشی های 160 تومنی پشت فلش محکم تر میشه

به نظرم اگه جی تو می بلد نیستی فقط بچسب به فلش چون الان یکی از اهداف پر رنگ ادوب اصلا مالتی پلت فرم بودنه که فلشو روی همه دستگاه ها حتی تلویزیون ها هم جای گذاری میکنه و از اون ورم اندرویدم رو همه دستگاه ها داره میره و فلشم روی اندروید به خوبی حتی ایرش هم اجرا میشه و دیگه به حد جاوا میرسه و فقط میمونه گوشی های خیلی قدیمی که فقط جاوا ساپورت بودن که وقتی کم کم ساده ترین گوشی های تولیدی دارن اندرویدی میشن یا فلش ساپورتن ارزون ترین گوشی های یکی دو ساله دیگه مطمئنا فلش ساپورت خواهند بود و اون قدیمی ها از دور خارج میشن

جدیدترین ارسال ها

بالا