با سلام خدمت دوستان
من به تازگی کار بر روی برنامه نویسی موبایل رو شروع کردم. متاسفانه یه خورده سردرگم شدم. از دوستانی که توی این زمینه فعالیت کردن چند تا سوال دارم.
اول از همه اینکه من چند تا برنامه برای ساخت نرم افزار گوشی پیدا کردم که از این میون دو تا بهتر از بقیه بودن یکی
خود نرم افزار فلش و یکی هم نرم افزار netbeans.
نرم افزار نت بینز معروف ترین نرم افزار ساخت برنامه های موبایله. این نرم افزار فایلهای جاوا تولید می کنه.
اما می خواستم بدونم چطور می تونم با فلش برنامه موبایل بسازم طوری که بشه روی موبایلهای مختلفی اون رو اجرا کرد؟
ممنون
با فلش برای موبایل به 2 شکل می تونین برنامه بنویسین
1.فلش لایت
2.ایر
دومی کامل تر و حرفه ای تره اما روی گوشی های کمتری اجرا میشه
اولی همون swf معروف هست و گستره اجرا شدنش روی خیلی از گوشی ها هست و تحت وب هم میشه استفاده شه که خودش ی مزیت هست برای بعضی گوشی ها که فلش پلیرو ندارن اما اکتیو ایکس فلش روشون نصب میشه و باعث میشه بتونین برنامتونو یا همون swf تحت مرورگر گوشی اجراش کنین و کلا قابلیت اجرای فایلو تحت مرورگر به غیر از استند الون پلیره گوشی میده
اشکالی که داره مورد اول اینه که دستورات اکشن اسکریپت کمتری میتونه اجرا کنه اما ایر از حالت عادی swf هم دستورات بیشتری اجرا میکنه چه برسه نسبت به لایتش که از حالت عادی swf هم دستورات کمتری اجرا میکنه
جی تو می (جاوا میکرو ادیشن) روی اکثر گوشی های موبایل اجرا میشه اما تولید برنامه باهاش از فلش نسبتا سخت تر و وقت گیر تره
خودم هم جی تو می می نویسم هم فلش هم ایر و نظر شخصی من اینه که : جی تو می برای برنامه های سیستمی استفاده کنین و فلش برای هر برنامه ای که بتونه از پسش بر بیاد . مثلا برای نوشتن بازی هیچ وقت نمیشه قدرت فلشو با جی تو می مقایسه کرد حتی با امکاناتی که نت بینز میده چه از لحاظ سرعت نوشتن چه از لحاظ قدرت بازی چه از لحاظ انعطاف و زیبائی فلش بسیار برتره
توی موبایل ی چیزی که توی بازار ایران مطرحه اینه که کد شما همه جا عمل کنه چه اندروید چه ویندوز موبایل و ...
با اینکه برای ویندوز موبایل هم برنامه می نویسم ی بارم کسی نخاست برای ویندوز موبایل چیزی بنویسم چون محدوده خیلی کمی از گوشی های تو دست مردم ایرانو شامل میشه و بیشترین تقاضا برای جاوا بوده چون بیشترین محدوده گوشی هارو شامل میشده و بعد از اون فلش اما اخیرا جایگاه فلش داره خیلی بهتر میشه و به جایگاه جاوا میرسه چون دیگه ساده ترین گوشی ها هم فلش ساپورت شدن دیگه و با جا باز کردن اندروید حتی روی گوشی های 160 تومنی پشت فلش محکم تر میشه
به نظرم اگه جی تو می بلد نیستی فقط بچسب به فلش چون الان یکی از اهداف پر رنگ ادوب اصلا مالتی پلت فرم بودنه که فلشو روی همه دستگاه ها حتی تلویزیون ها هم جای گذاری میکنه و از اون ورم اندرویدم رو همه دستگاه ها داره میره و فلشم روی اندروید به خوبی حتی ایرش هم اجرا میشه و دیگه به حد جاوا میرسه و فقط میمونه گوشی های خیلی قدیمی که فقط جاوا ساپورت بودن که وقتی کم کم ساده ترین گوشی های تولیدی دارن اندرویدی میشن یا فلش ساپورتن ارزون ترین گوشی های یکی دو ساله دیگه مطمئنا فلش ساپورت خواهند بود و اون قدیمی ها از دور خارج میشن