بررسی کتابهای آموزش C++

SuB

Member
در تاپیکی در همین انجمن از دوستان خواستم کتابی برای آموزش C++ معرفی کنند. دوستان کتاب "چگونه با C++ برنامه بنویسیم" رو معرفی کردند. ولی من می خوام در مورد این کتاب اینجا بحث کنم. تاپیک قبلی هم از آدرس زیر قابل دسترسی است.
http://forum.majidonline.com/showthread.php?t=56201
و اما در مورد این کتاب:
این کتاب اصلاً بدرد کسانی نمی خوره که آشنایی کاملی با C++ دارند و می خواند فقط برای یادآوری به کتاب مراجعه کنند. طرز بیان این کتاب بیشتر برای مبتدیانه و آموزش اون هم به صورت آموزش در ضمن مثاله. یعنی یک دستور رو اول توی مثال میاره و بعد در مورد اینکه چرا از این دستور استفاده کردیم توضیح میده. البته این روش روش خوبی نیست چون اکثر مثالهای موجود در این کتاب خودشون نیاز به کلی توضیح دارند و شما به صورت اصولی نمی تونید سی رو یاد بگیرید.
کتاب خیلی به صورت گسسته مطالب رو مطرح کرده. مثلاً به جای اینکه انواع int، float، Double و چند نوع دیگه رو در یک جا بیان کنه، هر کدوم رو توی یه صفحه و با فاصله از هم دیگه بیان کرده. من کتاب را کامل نخوندم ولی این کتاب کلاً به درد مراجعه نمی خوره و فقط برای آموزش به صورت مثال بدرد می خوره!
در ضمن این کتاب کاملاً به فارسی ترجمه نشده. دو ترجمه فارسی از این کتاب وجود داره که همشون تا فصل 13 ترجمه شدند و مطالب فصل های حرفه ای اصلاً ترجمه نشده (جالب توجه هست که هیچ جایی از کتاب به غیر از یه قسمت اون هم در وسط مقدمه این مطلب ذکر نشده!)
فعلاً چیز دیگه ای به نظرم نمی رسه. اگر دوستان هم عیب و ایرادی از این کتاب پیدا کردند اینجا مطرح کنند تا دوستانی که می خواند کتاب آموزشی انتخاب کنند، بفهمند که چه کتابی خوبه.

d@nyal

Member
دم شما گرم . بذارین منم نظرم رو راجع به این کتاب بگم ( شاید به عنوان یکی از حامیان این کتاب! :lol: )
این کتاب اصلاً بدرد کسانی نمی خوره که آشنایی کاملی با C++ دارند و می خواند فقط برای یادآوری به کتاب مراجعه کنند.
خب کسایی که آشنایی کامل با c++ دارن دیگه نیازی به آموزش ندارن که ! همون یاد اوری هم از سرشون زیادی بید !
طرز بیان این کتاب بیشتر برای مبتدیانه و آموزش اون هم به صورت آموزش در ضمن مثاله. ...
اتفاقا به نظر من( بر عکس شما) از این طرز آموزش کتاب خیلی مفید هستش ! چون کاربران می تونن با اربرد همون چیزی که در آن واحد یاد می گیرن ، آشنا بشن . همچنین مثال این کتاب یک ویژگی خیلی مهم داره . اونم اینکه که اکثر مثال هاش مربوط به چیزهایی هستن که آدم رو به شک شبهه می اندازن . درنتیجه با این مثال ها این شک و شبهه ها هم برطرف خواهند شد . (من که شخصا از این کارشون خیلی خوشم میاد ! )
در ضمن این کتاب کاملاً به فارسی ترجمه نشده
بله ! فکر کنم حق با شماست . مثل اینکه کاملا ترجمه نشده . البته این هم دلیلی بر نقص کتاب اصلی نیس . ترجمه مشکل داره . بنابرین اگه کارتون خیلی اپرژانسی بید ، به کتاب اصلیش مراجعه کنید . (من توی کتابفروشی فروزش تبریز کتاب اصلیش رو 11 تومن دیدم )

این هم نظر ما بید ! خیلی مخلصیم : دانیال:cool: :wink:

SuB

Member
خب کسایی که آشنایی کامل با c++ دارن دیگه نیازی به آموزش ندارن که ! همون یاد اوری هم از سرشون زیادی بید !
مثلاً شما چند وقتی هست که سی کار نکردید (به دلایلی) حالا می خواید که یادتون بیاد چه چیزهایی و چطوری بنویسید. مسلماً شما نباید مثل یه تازه وارد کتاب رو بخونید بلکه فقط باید چیزهای اساسی رو بخونید.

اتفاقا به نظر من( بر عکس شما) از این طرز آموزش کتاب خیلی مفید هستش ! چون کاربران می تونن با اربرد همون چیزی که در آن واحد یاد می گیرن ، آشنا بشن . همچنین مثال این کتاب یک ویژگی خیلی مهم داره . اونم اینکه که اکثر مثال هاش مربوط به چیزهایی هستن که آدم رو به شک شبهه می اندازن . درنتیجه با این مثال ها این شک و شبهه ها هم برطرف خواهند شد . (من که شخصا از این کارشون خیلی خوشم میاد ! )
اینکه یه دستور با مثال توضیح داده بشه چیز بدی نیست ولی اینکه اولین بار یک دستور رو با مثال بخواند معرفی کنند چیز بدی هست. آموزش یک دستور برای اولین بار در ضمن مثال سبب جلوگیری از یادگیری به صورت اصولی میشه

بله ! فکر کنم حق با شماست . مثل اینکه کاملا ترجمه نشده . البته این هم دلیلی بر نقص کتاب اصلی نیس . ترجمه مشکل داره . بنابرین اگه کارتون خیلی اپرژانسی بید ، به کتاب اصلیش مراجعه کنید . (من توی کتابفروشی فروزش تبریز کتاب اصلیش رو 11 تومن دیدم )
من هیچ وقت نگفتم که کتاب اصلی به خاطر ترجمه کامل نشدن مشکل داره بلکه فقط برای آگاهی دوستان این مطلب رو بیان کردم. کتاب اصلی رو اصلاً من پیشنهاد نمی کنم. چون بعضی از مفاهیم C چنان مشکله که ترجمه شده اونا رو ما نمی فهمیم چه برسه به ترجمه نشده هاش رو (البته این مترجمها اینقدر کتاب رو بد ترجمه می کنند که به نظر من بهتره اصل کتاب که انگلیسی هست بخونید تا ترجمه شده به فارسی رو)

d@nyal

Member
مثلاً شما چند وقتی هست که سی کار نکردید (به دلایلی) حالا می خواید که یادتون بیاد چه چیزهایی و چطوری بنویسید. مسلماً شما نباید مثل یه تازه وارد کتاب رو بخونید بلکه فقط باید چیزهای اساسی رو بخونید.
بستگی به سلیقه ی شخص داره . می تونه فقط تاپیک ها و توضیحات پایه ای را از کتاب مرور کنه .
اینکه یه دستور با مثال توضیح داده بشه چیز بدی نیست ولی اینکه اولین بار یک دستور رو با مثال بخواند معرفی کنند چیز بدی هست. آموزش یک دستور برای اولین بار در ضمن مثال سبب جلوگیری از یادگیری به صورت اصولی میشه

چه بدونم والا ! من که نظرم رو گفتم . نظر دیگرون رو نمی دونم !

موفق باشید ! دانیال :wink:

جدیدترین ارسال ها

بالا