بازار گوشي خاورميانه طي 2 سال آينده با نوسان جدي مواجه مي‌شود

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6


برخي كارشناسان بر پايه آخرين مطالعات خود اعلام كرده‌اند كه بازار گوشي تلفن‌همراه خاورميانه طي دو سال آينده با نوسانات فراواني مواجه خواهد شد و مشكلات عديده‌اي را پيش‌رو خواهد داشت.


به گزارش فارس، بيشتر كارشناسان امروزه بر اين باورند كه براي نخستين بار از سال 2001 تاكنون، بازار جهاني تلفن‌همراه با ركود روبرو خواهد شد.
رشد بازار گوشي تلفن‌همراه جهان طي سه ماه پاياني امسال به 6/11 درصد خواهد رسيد كه شركت نوكيا اين رقم را پيش‌تر 5/13 درصد پيش‌بيني كرده بود. بازار 190 ميليارد دلاري تلفن همراه جهان كه در دهه 1980 ميلادي به وجود آمد ، تا اواخر دهه 1990 ميلادي با رشد و رونق چشمگيري روبرو شد و سال 2001 ميلادي با افت محسوسي مواجه شد. اما هم‌اكنون شركت‌هاي توليد كننده تلفن‌همراه خود را براي مقابله با ركود بي‌سابقه بازار آماده مي‌كنند.
برخي كارشناسان بر اين باورند كه شرايط اقتصادي و مالي جهان موجب خواهد شد تا ركود بازار تلفن همراه در سال 2009 به مراتب شديدتر از ركود سال 2001 باشد. برخي ديگر نيز اميدوارند كه رشد بازار تلفن‌همراه در كشورهاي در حال توسعه تا حدي ركود بازار را طي سال 2009 ميلادي جبران كند.
در اين بازار آشفته شركت كره‌اي سامسونگ توانسته است با پيشي گرفتن از موتورولا به بزرگ‌ترين فروشنده گوشي در آمريكا تبديل شود. سامسونگ و ال‌جي به ترتيب 4/22 و 5/20 درصد بازار تلفن‌همراه آمريكا را در اختيار دارند و سهم موتورولا از 7/32 درصد در سال 2007، به كمتر از 1/21 درصد رسيده است.
اما اين جريانات فقط متحمل بازارهاي جهاني نمي‌شود و خاورميانه نيز از آن بي‌تاثير نخواهد بود.
طبق اين پيش‌بيني‌ها، در چهار كشور عربستان، امارات، مصر و مراكش رشد بازار تلفن‌همراه تا سال 2010 ميلادي يك رقمي خواهد شد. در سال 2010 تعداد مشتركان تلفن‌همراه در مصر و امارات كمتر از 9 درصد رشد خواهد داشت و اين رقم براي عربستان و مراكش به ترتيب 6 و 5 درصد خواهد بود.
در اين جريان، شركت‌هاي مخابراتي "سعودي تلكام"، "اتحاد اتصالات" و "زين" تا پايان سال جاري ميلادي بيش از 4/29 ميليون مشترك در عربستان خواهند داشت. كشور امارات نيز كه در سال جاري با رشد 22 درصدي بازار تلفن‌همراه مواجه بوده، در سال آتي كمتر از 9 درصد در اين بازار رشد خواهد داشت.
كشور مصر نيز كه امسال بازار مخابراتي آن 31 درصد رشد داشت، اين رقم در سال آتي به 14 درصد خواهد رسيد.اما اين نابساماني‌ها تا حدي گريبان‌گير بازار تلفن‌همراه ايران هم شده و آن را تحت تاثير قرار داده است.
از زماني كه تعرفه واردات گوشي از چهار به 60 درصد افزايش يافت و پس از آن مجددا تغيير كرد، فروش گوشي در كشور با نوسانات فراواني مواجه شد. با تمام اين توضيحات، كارشناسان احتمال مي‌دهند كه در سال آتي ميلادي، كشورهاي در حال توسعه نظير ايران وضعيت بهتري نسبت به كشورهاي توسعه خواهند يافت و به همين خاطر است كه شركت نوكيا چندي پيش فعاليت خود را در ژاپن كه صاحب چهارمين بازار مخابراتي جهان است، پايان داد تا تمركز بيشتري در كشورهاي درحال توسعه داشته باشد.



منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا