اگه برق بره، یه سردخونه خوب چقدر مواد غذایی رو سالم نگه می‌داره؟

saramradi

Member
تا حالا شده از خودت بپرسی اگه برق سردخونه بره، مواد غذایی چند ساعت یا چند روز دوام میارن؟ مخصوصاً تو روزای داغ تابستون که همه‌چی زود خراب می‌شه؟ خیلیا فکر می‌کنن به‌محض قطع برق، همه‌چی نابود می‌شه. اما واقعیت چیز دیگه‌ایه!

اول از همه: سردخانه چجوری کار می‌کنه؟​

سردخانه‌ها، مخصوصاً اونایی که با ساندویچ پانل سردخانه ساخته شدن، مثل یه بطری آب یخ هستن با درِ محکم! یعنی وقتی برق میره، اگه درش رو زیاد باز و بسته نکنیم، می‌تونه برای ساعت‌ها دما رو نگه داره.

عوامل مهمی که روی "دوام دما" تاثیر می‌ذارن:​

  1. جنس و ضخامت دیواره‌ها:
    سردخونه‌هایی که با ساندویچ پانل‌های ضخیم و عایق خوب (مثلاً پلی‌یورتان) ساخته شدن، خیلی دیرتر دماشون بالا می‌ره.
  2. دمای اولیه داخل سردخونه:
    هر چی دمای اولیه پایین‌تر باشه، مواد غذایی بیشتر دوام میارن.
  3. نوع محصول:
    گوشت، لبنیات، سبزی، بستنی و... هرکدوم زمان خاصی دارن. مثلاً گوشت تو دمای ثابت، بیشتر از سبزی سالم می‌مونه.
  4. باز و بسته شدن درب:
    هر بار که درِ سردخونه باز میشه، هوای گرم میاد داخل و عمر مفید مواد میاد پایین.

عدد و رقم چقدره؟​

بر اساس تجربه و تست‌های مختلف:
  • یه سردخانه با ساندویچ پانل کیفیت بالا، در دمای حدود ۰ تا ۴ درجه، اگه برق قطع بشه و درش بسته بمونه، می‌تونه بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت دما رو تو بازه امن نگه داره.
  • اگه سردخانه بزرگ باشه و مواد بیشتری داخلش باشه (مثلاً گوشت منجمد)، حتی ممکنه تا ۳۶ ساعت هم زمان بخری.

چطور میشه این زمان رو بیشتر کرد؟​

  • استفاده از ساندویچ پنل سردخانه با ضخامت بالا (۱۰ یا ۱۵ سانت)
  • نصب درب عایق‌دار و حرفه‌ای
  • داشتن ژنراتور اضطراری
  • قرار دادن بطری‌های یخ داخل سردخونه برای کمک به حفظ دما

جمع‌بندی​

قطع برق آخر دنیا نیست! اگه سردخانه خوب طراحی شده باشه و با ساندویچ پانل باکیفیت ساخته شده باشه، می‌تونه بدون برق هم تا چندین ساعت مواد غذایی رو سالم نگه داره.
ولی در هر صورت، اگه کسب‌وکار غذایی داری یا حجم زیادی مواد نگهداری می‌کنی، داشتن برق اضطراری واجبه.
سردخانه خوب مثل یه گاوصندوقه؛ یه مدت بدون برق هم از چیزای باارزشت محافظت می‌کنه!
 

جدیدترین ارسال ها

بالا