ساندویچ پانل از سه لایه تشکیل شده است که لایه میانی یا لایه عایق نرم و انعطاف پذیر است. لایه عایق از جنس پشم شیشه، پشم سنگ، پلی یورتان و پلی استایرن است؛ این ترکیبات مرکب بسیار سبک بوده و از دو طرف به دو لایه فلزی یا غیرفلزی محدود می‌شوند. ساندویچ پانل‌ها بسته به کاربردی که دارند به دو دسته دیواری و سقفی تقسیم بندی می‌شوند.

ساندویچ پانل دیواری و کاربردهای آن​

یکی دیگر از انواع پانل‌های پیش ساخته، پانل‌های دیواری هستند. این پانل‌ها در حقیقت دیوارهای عایق و از پیش ساخته‌ای هستند که برای پوشش دیوارهای داخلی و بیرونی ساختمان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. بزرگ‌ترین کاربرد ساندویچ پانل‌های دیواری را می‌توان پوشش دیواری سردخانه یا کلین روم‌ها دانست. اگر نگاهی به نمونه‌های ساندویچ پانل‌های دیواری بیندازید متوجه می‌شوید که از نظر ساختاری تفاوت‌هایی با پانل‌های سقفی دارند.
به عنوان مثال ساندویچ پانل دیواری دارای فراز و نشیب‌های کمتری است. این پانل‌ها همچنین دارای نر و مادگی هستند که به از بین بردن درزهای دیوار کمک می‌کنند. هنگامی که به بررسی کاربرد ساندویج پانل پرداختیم، به این نکته اشاره کردیم که کاربرد این پانل‌های از پیش ساخته با توجه به نوع و کارایی که دارند متفاوت است؛ از همین‌رو می‌توان کاربردهای زیادی را برای ساندویچ پانل‌های دیواری نام برد. در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.
  • ساندویچ پانل‌های دیواری به صورت گسترده‌ای در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • این ساندویچ پانل‌ها در صنعت معماری نیز مورد توجه هستند. به عبارتی بسیاری از معماران ترجیح می‌دهند به جای مصالح سنگین و پرهزینه مانند آجر، از پانل‌های سبک از پیش ساخته استفاده کنند.
  • · ساندویچ‌ پانل‌های دیواری به وفور در ساخت سوله‌ها به چشم می‌خورند.
  • از ساندویچ پانل دیواری می‌توان برای ساخت کانکس کمک گرفت.
  • بسیاری از مهندسان برای ساخت ویلا به استفاده از ساندویچ پانل‌های سقفی و دیواری روی آورده‌اند.
  • از دیگر کاربردهای پانل‌های دیواری می‌توان به ساخت سردخانه اشاره کرد.
  • برای حمل و نقل شهری و بین شهری اتاق‌های حمل بار یا باکس‌های ساخته می‌شود که بر روی کامیون نصب می‌شوند؛ پانل‌های دیواری بهترین گزینه برای ساخت این اتاقک‌ها به شمار می‌روند.

ساختار ساندویچ پانل دیواری​

پانل‌های ساندویچی دیواری نیز مانند پانل‌های سقفی از سه لایه مرکب و سبک تشکیل شده‌اند اما از آنجایی که محل نصب آن‌ها با یکدیگر متفاوت است، دارای تفاوت‌هایی در ساختار هستند. یکی از ویژگی‌های فنی ساندویچ پانل‌های دیواری، ضخامت آن‌ها است. ضخامت انواع این محصولات از 4 تا 20 سانتی‌متر متغیر است و ضخامت مناسب با توجه به کاربرد آن‌ها انتخاب می‌شود.

ساندویچ پانل سقفی و کاربردهای آن​

اگر قصد خرید ساندویچ پانل سقفی داشته باشید، احتمالا از سوی فروشنده‌های مختلف با اصطلاح ساندویچ پانل مدل شادولاین و مدل آردواز مواجه می‌شوید. پانل‌های مدل شادولاین و آردواز همان ساندویچ پانل‌های سقفی هستند. پانل‌های آردواز مشابه با آردوازهای سفالی که با نام تایل سفالی نیز شناخته می‌شوند تولید می‌شوند. ساندویچ پانل‌های سقفی مدل شادولاین نیز به دو شکل گام دار و ذوزنقه‌ای تولید و به فروش می‌رسند. کاربرد ساندویچ پانل سقفی چیست؟ همان‌طور که از نام این متریال پیداست، از آن‌ها در قسمت سقف سازه‌ها و ساختمان‌های مختلف استفاده می‌شود.
جنس لایه رویه و زیره در ساندویچ پانل‌های سقفی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه سقف هر سازه‌ای بیشترین تماس را با عوامل فرساینده خارجی دارد. از طرفی دیگر سقف هر ساختمان، پناهگاه ایمن آن ساختمان است؛ بنابراین باید برای ساخت سقف از مصالح باکیفیتی استفاده شود. با این تفاسیر می‌توان گفت جنس ورق ساندویچ پنل در نوع سقفی آن اهمیت ویژه‌ای دارد که حین خرید باید به این نکته توجه داشته باشید.

ساختار ساندویچ پانل سقفی​

کمی قبل‌تر به انواع ساندویچ پانل‌های سقفی اشاره کردیم:
  • ساندویچ‌ پانل‌های شادولاین
  • ساندویچ پانل‌های آردواز
بزرگ‌ترین تفاوتی که میان ساندویچ پانل‌های سقفی و دیواری وجود دارد، تفاوت در ساختار آن‌ها از جهت محل نصب است. ساندویچ پنل‌های سقفی بر روی سقف نصب می‌شوند پس دارای گام‌های بلندتری هستند؛ تعبیه شدن این گام‌های بلند برای مقابله کردن با بارش‌های فصلی است. ورق‌های بیرونی ساندویچ پانل‌های سقفی مشابه با پانل‌های دیواری است و می‌تواند از جنس ورق‌های آلوزینک و گالوانیزه باشد.
لایه میانی و عایق نیز در این پانل‌های سقفی از جنس پلی یورتان، پشم سنگ و پلی استایرن است. در این میان پلی یورتان به این دلیل که عایق بهتری در برابر صدا و حرارت به شمار می‌رود معمولا کاربرد بیشتری نیز نسبت به سایر ترکیبات دارد.


کاربرد ساندویچ پانل آریا بارون
 

جدیدترین ارسال ها

بالا