اسمارتی(smarty) چیه؟

silvercover

کاربر متخصص
به زیان ساده:

smart یه موتور الگو سازی هست. از smarty برای جدا کردن منطق برنامه از ظاهر اون سود برده میشه. بدین ترتیب دیگه در پروژه ها و خصوصا پروژه های بزرگ گرافیست ها و برنامه نویسان به مدد این تکنیک به راحتی میتونین به کار خودشون برسن و دغدغه ای برای بخش دیگه نداشته باشن. این موتور الگو سازی یه سری قواعد رو مطرح میکنه که باید توی قالب سایت رعایت بشه. از طرفی برنامه نویس ها میان و کد مربوطه رو می نویسن و در زمان اجرا این دو لایه گرافیک و کد به هم پیوند میخورن و یکی میشن. این تکنیک سرعت کار و مدیریت و مقیاس پذیری کار و پروژه رو بسیار بالا می بره. این موتور الکوسازی هم توسط خود زبان PHP توسعه داده شده .

RainDigital

Member
یعنی یه برنامه ای که بهمون میگه از چه الگوریتمی استففاده کنیم؟

silvercover

کاربر متخصص
الگوریتم صرف که نه. یه سری کلاس هست مجموعه اسمارتی که شما باید اول نصبش کنی. بعد smarty میگه که چطوری و با چه شکلی بین فایل PHP و html(همون قالب) ارتباط برقرار شه.

به اینجا هم یه سر بزن:

http://smarty.php.net/whyuse.php

RainDigital

Member
من چون تاحالا اسمارتی ندیدم یه کم گیجم.

یعنی بهمون بترین راه ترجمه قالب رو توسط پی اچ پی آموزش میده. که این میتونه چیز دیگه ای هم در قالب html باشه.
درسته؟

RainDigital

Member
این مقالرو یکی از دوستان برام ایمیل کردن:
http://www.iranphp.net/articles/template_engines/Articles000.pdf

اینطور که فهمیدم ساده ترین کار اسمارتی ترجمه قالب هست حالا مثلا فایل هایی که حاویی تنظیمات هستند رو هم میتونه ترجمه کنه.

میشه یه کم بحثو بازش کنین یه نمونه آنلاین(دمو)
منابع مفید و البته فارسی(!) رو معرفی کیند؟

silvercover

کاربر متخصص
یه نمونه از فایل html قالب رو برات گذاشتم. به نوشته هایی که با آکولاد محصور شدن نگاه کن. بعدا اینها توسط موتور الگوسازی میان جایگزین میشن با مقادیر واقعی. شرمنده الان کد PHP اونو نمیتونم بزارم.

برای کتاب هم میتونی کتاب آموزش PHP در 21 روز از انتشارات دیباگران نوشته مهندسین ناصح رو مطالعه کنی بخش smarty اون. یادمه یه روز که کتاب فروشی بودم یه کتاب مختص smarty هم دیدم که اصلا ناشر و نویسندش یادم نیست.

پیوست ها

• edit_news.rar
    1.3 کیلوبایت · بازدیدها: 12

parsjax

Banned
ببین خیلی ساده واسط توضیح میدم
بزار یه مثال بزنم تاحالا شده به این فکر کنی که چه خوب میشه یه سایت چند تا تمپ داشته باشه کاربر هر کدوم رو بخواد بتونه انتخواب کنه؟!!!!!!! حالا واسه حل این مسئله 2 تا راه حل داریم
1 : چند تا سایت جدا بسازیم و تو چند تا فولدر قرار بدیم بعد به هم لینکشون کنیم { چند تا سایت با چند تا کد و چند تا ظاهر}
2 : یه سایت بسازیم که کداش از ظاهرش جدا باشه یعنی یه سری کد بنویسیم که این امکان رو داشته باشه که بشه بهش فایل های تمپ رو معرفی کرد

حالا اسمارتی کار ما رو تو روش دوم راحت میکنه مثلا یه سری فایل تمپ بهش معرفی میکنی که توش یه سری متغیر داریم بعد متغیر ها و مقدار هاشونم بهش معرفی میکنیم و اون واسمون فایل نهایی رو میسازه
البته اسمارتی یه سری مزایای دیگه هم داره مثلا فایل هایی رو که مسازه رو کچ میکنه که دفه بعد مجبور نشه اونا رو بسازه که باعث میشه هم سرعت بره بالا هم لود سرور بیاد پایین
اگه توضیحات کامل تری میخوای بگو واست سرچ کنم بزارم {خودم زیاد احل توضیح دادن نیستم نمی تونم خوب توضیح بدم}

RainDigital

Member
مرسی
خیلی خوب فهمیدم.

اینو مثلا میشه تو یه سیستم مدریت وبلاگ به کار برد
یا
امکان چند زبانه شدن.
امکان تغییر تمپلت سایت.
بدون این که چند تا سایت جدا با چند تا تمپلت جدا بسازیم.
حالا دارم میفهمم جدا کردن ظاهر و منطق برنامه یعنی چی.:d
درسته؟

جدیدترین ارسال ها

بالا