خب خیلی خوبه مبحث.
حالا بازم چنا سوال:
حالا من با چه سایزی ضبط کنم؟ 16:9 یا 4:3 ؟ با همین pd
من قبلا شنیده بودم که واید اسکرین ضبط نشه بهتره.
کلا کیفیت تصویر توی کدوم حالت بهتره؟
اگه من با 720.576 ضبط کنم میشه توی نرم افزار ریسایز کنم به 1080.960 یا 1920.1080 ؟ افت کیفیت نداره؟
یا اگه من با 1080.960 ضبط کنم میشه توی نرم افزار ریسایز کنم به 1920.1080 ؟ افت کیفیت نداره؟
بعد من یه قسمت رو می خام با hd بگیرم و توی کلیپ چند تیکه رو ازین hd استفاده کنم.
اگه این کار رو انجام بدم می خام سایز تصویر hd و تصویر گرفته شده با pd یکی باشه.چیکار باید کنم؟
دوست من
اگر امکانات تصویر برداری شما در حد HDcam موجود است بهتر است فرمت کار را همان HD ضبط کنید
حال کدام فرمت HD ؟
در کل HD شامل پشتیبانی از وضوح 480i,480p,720p,1080i,1080p میباشد اما فرمت استاندارد تلویزیون با سینما فرق دارد بطوری که :
فرمت تصویربراری و پخش دستگاه تلویزیون ( نه پخش رژی ) به سه گروه اصلی تقسیم بندی میشوند :
1-
فرمت استاندارد: تصاویر از دقت 720.480 پیکسل برخوردارند که معمولا در تلویزیون های استاندارد دیده میشود. این همان کیفیت فیلمهای dvd موجود در بازار است
2-
فرمت HD: تصاویر از دقت 1280.720 پیکسل برخوردارند در این صورت کیفیت قابل مشاهده بهبود فراوانی می یابد.
3-
فرمت Full HD: تصویر به بهترین شکل مطلوب خواهد بود در این فرمت تصویر حداکثر 1920.1080 پیکسل قابل مشاهده است . پس به همین علت به این نوع فرمت 1080 نیز اطلاق میشود که در کل نشان دهنده حداکثر پیکسل های تصویر در حالت عمودی است.
فرمت جدیدی که برای محصولات
خانگی و حرفه ای (و نه برودکست) تعریف گردیده است فرمت HDV می باشد و این فرمت توسط چهار شرکت (Sony,Canon,JVC و Sharp) بوجود آمده است . این فرمت از نوار DV استاندارد و همان مکانیسم ضبط استفاده می نماید. علاوه بر آن بکارگیری استاندارد پخش برای فشرده سازی تصویر، MPEG-2 ، امکان اتصال دستگاههای HDV را هم به تلویزیونها و هم به رایانه ها فراهم می آورد. اما ::
HDV و DV روشهای متفاوتی برای فشرده سازی و ضبط روی نوار دارند اما از آنجا که HDV برای ضبط و پخش با وضوح بالا یعنی HDTV طراحی گردیده است، از نظر تعداد پیکسل ها کیفیت بالاتری دارد.
توجه کن :::: کیفیت صدای DV در حالتی که فشرده سازی انجام می پذیرد به مراتب بهتر است. در این مورد HDV با بالا بردن نرخ بیت فشرده ساری صدا تا 384Kbps سعی در جبران این کیفیت نموده است. اما به DV نمی رسد .
بین این دو ساختار (1080i و 720p) کیفیت تصویر به مشخصات محصول بستگی دارد ، شما می توانید بهترین مشخصات را بر پایه نیازهای سفارش دهنده و پشتیبانی او انتخاب نمایید. در کل همان نوارهای ویدیویی که برای ضبط DV استفاده می شود می تواند برای ضبط HD مورد استفاده قرار گیرد در حالیکه زمان ضبط تغییری نمی کند. بعبارت دیگر مکانیسم کلی ضبط برای هر دو حالت یکی است.
HDV استاندارد دارای دو نوع سیستم ضبط می باشد:
720p که بصورت Progressive و با 1280Pixel افقی (60p,30p,50p.25p) ثبت می شود.
1080i که با مشخصات Interlaced و با 1440pixel افقی (50i,60i) ضبط می گردد.
حالا ...
اگر شما داری دستگاه VTR که از فرمت پخش HDV پشتیبانی می کند و نیز دارای باکس حرفه ای تدوین غیر خطی هستید می توانید از ترکیب هردو فرمت استفاده نمایید که نهایتها یک خروجی واحده میدهد
اما توصیه من استفاده از یک فرمت واحده برای ضبط و نیز حتی استفاده از یک مدل دوربین خواهد بود بدین خاطر که 3CCD های آن دو با هم یکی باشند در نبود همچنین امکانانی بهتر است دوربینها باهم SETUP شده و white Balance و Black Balance زده شوند