مقایسه نه، توضیح.
در اکثر مقایسه ها، نویسنده ها شخصا تجربه عملی عمیق درباره هیچ کدوم ندارند.
من مقایسه نمیکنم، میخوام توضیح بدم. همین طور که KeithPeters گفت، HTML vs Flash غلطه، HTML and Flash!
من شخصا با FlashPlayer, Silverlight, JRE, Unity, Html5 Canvas2D, Canvas3D, و هرچیزی که وجود داره کار کردم و یه چیز رو میدونم:
اگر برنامه نویس c# هستم، بهترین راه برای عرضه کارم در وب استفاده از Silverlight هست. اگر مسلط به جاوا اسکریپت هستم، احمقانست از اول کارمو با اکشن اسکریپت بنویسم. چه دلیلی داره برنامه ای که با AIR اجرا میشه رو برای عرضه در وب با JavaScript از نو بنویسم. این شرایط برنامه نویس هست که تعیین کننده بهترین پلتفورم و زبان برنامه نویسه.
هرچند من تونستم در کمتر از یک روز این برنامه که با Haxe برای Flash Player آماده کرده بودم به HTML5 Canvas2D منتقل کنم. (دانلود از پیوست ها) مهم تر دونستن پایه برنامه نویسیه.
ولی در هر حال، Silverlight5 برای نوشتن برنامه برای WindowsPhone و برنامه های غنی وب برای اینترنت اکسپلورر تا مدت ها باقی میمونه.ولی هیچ جایی در کاربران لینوکس نداره.
Unity هم بهترین گزینه برای کم کردن هزینه ساخت بازیها برای اجرا در کنسول ها و وب غیر از لینوکس هست. هرچند برای ساخت بازی AAA همیشه باید از C++ استفاده کنم.
Java و Actionscript for Flashplayer هم همیشه بهترین گزینه برای میلیون ها برنامه نویس مسلط به این دو هست و خواهد بود.
اما HTML5. اگر شخصا تجربه کرده باشیدش، Canvas2D چیزی بیشتر از کلاس BitmapData و Blitting در FlashPlayer نیست. خواستم موتور سه بعدیم که با استفاده از Haxe نوشته بودم رو به Canvas2D منتقل کنم، یاد ۴ سال پیش Papervision3D در FlashPlayer 8 افتادم. البته هر چند GoogleChrome از GPU برای Canvas2D استفاده میکنه، اما فلش پلایر هنوز سریعتر و به صرفه تر عمل میکنه.
ولی CSS3 + HTML5 گزینه جذاب برای هر طرح کلاسیک وبسایت خواهد بود. یه سری به puma.com بزن.
WebGL هم سریعترین راه حل برای یه برنامه نویس سنتی جاوااسکریپت برای دسترسی به کارت گرافیک. اما هروقت خواستی بازی وافعی درست کنی، حتما حتما کامپایلش کن. JIT گزینه خوبی نیست!
برخلاف تمامی نوشته های قبلم،
برنده واقعی:
HAXE
Haxe یک زبان برنامه نویسی مدرن نوشته شده توسط دوستای خوبمون در MotionTwin فرانسه هست. برخلاف جاوا که برای JRE و اکشن اسکریپت برای Flash Player و سی شارپ که برای Silverlight و .Net طراحی شده، Haxe برای پلتفورم خاصی نیست!
کد رو یک بار بنویس ، خروجی جاوااسکریپت بگیر، یا به صورت ++Native C ازش استفاده کن. سرعت کامپایل شدن هگز به ABC bytecode برای FlashPlayer ده ها بار بیشتر از کامپایلر Adobe Flex هست.
همین طور، FDT که بهترین میط برنامه نویسی اکشن اسکریپت هست این روزها تمام توانش رو روی Haxe گذاشته.
همین ما قصد داریم با همکاری نیکلاس کنسه از فرانسه و سایر دوستان در PowerFlasher شروع به ساخت محیط گرافیکی و برنامه نویسی و سه بعدی برای Haxe کنیم که کاربر میتونه بازی سه بعدی بسازه، از تمامی امکانات یک مدلساز سه بعدی مثل 3DMax بهره ببره، بتونه از تمامی ابزاری که FlashIDE بهش میده بهره ببره، و تازه توانایی خروجی گرفتن به HTML5 Javascript, FlashPlayer, C# code, C++ code, php server code, و هر چیزه دیگه ای رو داشته باشته.
این نرم افزار تا ۲ سال دیگه در کنفرانس AdobeMax رونمایی میشه. احتمالا به صورت پلاگین بر روی Blender با استفاده از python نوشته بشه.
به جای مقایسه بین بیل و کلنگ سعی کنید مهندسی یاد بگیرید.
ممنون از خواندن این نوشته
@hadi
در ضمن چند روز پیش گروه Roxic دوباره سایتی مشابه ecodazoo درست کرد که سایت ماه TheFWA شد.
http://the-planet-zero.com