آموزش نوشته شدن خود به خود متن ( متحرک )

bernadet

Member
منبع

http://www.tutorialized.com/tutorial/Self-Writing-Text/8397

در این درس یاد می گیریم که چطور انیمیشن زیر رو با فتوشاپ و ایمیج ردی درست کنیم . مراحل کار نسبتا سخت و طولانیست و احتیاج به صرف وقت و دقت کافی دارد ....

Final.gif

79e60f21.gif

یک داکیومنت جدید با ابعاد 400 * 400 ایجاد کنید و با استفاده از ابزار نوشتن
Type tool
روی نوار ابزار متن مورد نظر رو بنویسید . فونتی که انتخاب می کنید باید شبیه به دست خط انسان باشد . در این درس از فونت

Freestyle script

استفاده شده است . که می توانید از لینک زیر دریافت کنید .

http://www.webdesign.org/img_articles/4981/fs.zip

فونت

Comic

هم تقریبا شبیه به دست نویس است .
برای تمرین یک متن کوتاه انتخاب کنید .چون مراحل کار نسبتا طولانی است . در این درس ما متن

Wdl
را انتخاب کرده ایم .

WDLText.jpg

88d11c2a.jpg

از نوار ابزار ابزار پن

Pen tool
را بردارید و در نوار آپشنز در زیر نوار منو گزینه

Paths
را فعال کنید و در زیر متن جایی که می خواهید خط شروع شود یک کلیک کنید و در جایی هم که می خواهید خط تمام شود یک کلیک کنید .

WDLPath.jpg

23486aa5.jpg

با استفاده از همین ابزار پن یکی از نقاط را درگ کنید که یک خط منحنی شکل ایجاد کنید .

WDLPath1.jpg

9bdbd303.jpg

ابزار
Brush
را انتخاب کنید و سری
Drop shadow brushes
را انتخاب کنید و براش دایره ای به شعاع 3 پیکسل را انتخاب کنید . و کلید اف 5
F5
را بزنید که وارد تنظیمات قلم شوید و در سمت چپ آن کادر گزینه

Shape dynamics

را انتخاب کنید و در سمت راست از منوی باز شوی

Control
گزینه

Fade

را انتخاب کنید و خط کش آن را به 150 بکشید . این کار باعث می شود که خط شما همین طور که از چپ به راست کشیده می شود محو تر و کم رنگ تر شود .
یک لایه جدید درست کنید

Ctrl + shift + n
و دوباره ابزار

Pen
را انتخاب کنید و بر روی مسیری که رسم کرده بودید رایت کلیک کنید و از منوی حاصل گزینه

Stroke path
را برگزینید. و از منوی باز شو گزینه

Brush
را انتخاب کنید . دومرتبه بر روی شکل رایت کلیک کنید و

Strok path

را انتخاب کیند و باز

Brush

را انتخاب کنید .

WDLPathFinal.jpg

786398cb.jpg

حالا باید به ایمیج ردی سوییچ کنیم و مراحل متحرک سازی را در آنجا طی کنیم . ایده اصلی این است که در فریم اول همه متن را پاک می کنیم و یک قسمت کوچک از آن را باقی می گذاریم ( گوشه بالا سمت چپ متن ) و به تدریج در فریم های بعدی در هر فریم یک جز کوچک به نوشته مان اضافه می کینم و این کار را آنقدر تکرار می کنیم که کل کلمه نوشته شود . فقط مقداری که در هر فریم اضافه می کنیم باید در همه فریم ها مساوی باشد که در نوشتن پرش ایجاد نشود . برای این منظور متن را با خط کش قسمت بندی می کنیم و به قسمت های مساوی تقسیم می کنیم . این یک توضیح مختصر برای فهمیدن آنچه در پیش رو داریم بود . حالا مراحل کار را پله به پله طی می کنیم ...
با زدن کلیدهای

Ctrl + shift + M
فایل را به ایمج ردی می فرستیم . در محیط ایمج ردی باید پلت لایه های شما چنین باشد .

Layers.jpg

8e6410a9.jpg

لابه

Shape1
را در پلت لایه ها پاک می کنیم یعنی این لایه را انتخاب می کنیم . بعد

Layer > delete layer

در پلت لایه ها لایه

Layer1

را انتخاب کنید و با لایه متن

Wdl

مرج کنید
لایه

Wdl
را دوپلیکیت کنید و بعد لایه

Wdl
را با زدن آیکن چشم کنارش در پلت لایه ها ، پنهان کنید .

LayersFinal.jpg

7008b0ec.jpg

حالا خط کش ها را نمایان کنید

View > rulers

و از خط کش افقی استفاده کنید و خط کش افقی را گرفته و به دورن متن درگ کنید جوری که اولین خط در بالاترین نقطه متن قرار گیرد . برای بار دوم خط کش را درگ کنید و این بار در نقطه ای به اندازه 5 پیکسل پایین تر از خط قبل آن را رها کنید . این کار را ادامه دهید تا اینکه آخرین خط افقی در پایین ترین نقطه متن ایجاد شود . به این وسیله شما متنتان را به قسمتهای مساوی با فواصل 5 پیکسل 5 پیکسل تقسیم کردید و قرار است در هر فریم یک جز کوچک دیگر نمایان شود که حرکت نوشتن شبیه سازی شود .
حالا اگر پنجره انتیمشن آشکا نیست آن را ظاهر کنید .

Window > animation

حالا باید نوشتن را شبیه سازی کنیم . در فریم اول باید تقریبا تمام متن را پاک کنیم و یک ذره از آن را باقی بگذاریم . با استفاده از ابزار پاک کن همه متن را به جز قسمت گوشه بالا و سمت چپ حرف

W

را پاک می کنیم . اگر با پاک کن راحت نیستید می توانید با استفاده از ابزار های انتخاب قسمتهای اضافی متن را انتخاب کرده و دیلیت کنید . و در پنجره انمیشن در قسمت زیر فریم گزینه

Select frame delay time

را انتخاب کنید و از منوی حاصل گزینه
Other
را انتخاب کیند و مدت نمایش این فریم را 0.04 ثانیه در نظر بگیرید .

در پایین پنجره انیمیشن دکمه

Duplicate current frame
را بزنید که این فریم را دوپیکیت کنید .

New.jpg

5d9f3661.jpg

حالا در پلت لایه ها لایه بالایی

Wdl copy
را پنهان کنید . و لایه

Wdl
را در پلت لایه ها دوپلیکیت کنید و این لایه جدید را آشکار کنید و این لایه را در پلت لایه ها انتخاب کنید . دقت کنید که در این مرحله در پلت لایه ها همه لایه ها پنهان است و فقط همین لایه آخری که ایجاد کردید و ظاهرش کردید نمایان است .

Layers2.jpg

dba97328.jpg

و در این مرحله هم . به تقسیم بندی های خط کش توجه کنید و این بار همان قسمتی که در مرحله قبل باقی گذاشته بودید باقی بگذارید به علاوه یک مقدار کوچک دیگر . این مقدار را خط کش تعیین می کند و این باعث می شود که قسمتی که در هر مرحله اضافه می شود همه یکنواخت و یک اندازه باشند و در نتیجه در انیمیشن شاهد پرشهای نا به جا نباشیم .

حالا مرحله بالایی را که من در بین خطوط قرار داده ام آنقدر تکرار کنید که همه متن و خط زیر آن نوشته شود .

تا اینجا متن را نوشتیم و حالا به مرحله ای می رسیم که باید متن نوشته شده را به تدریج محو و محو تر کنیم تا ناپدید شود برای این کار اول باید یک فریم خالی درست کنیم دکمه

Duplicate current frame
را در پایین پنجره انیمشن بزنید و بعد در پلت لایه ها همه لایه ها را ناپدید کنید به جز لایه بک گراند . به این صورت یک فریم خالی ایجاد کردیم . و بعد دکمه
Tweens animation frames
را در پایین پنجره انیمیشن بزنید و از کادر حاصله تنظیمات زیر را اعمال کنید .

Tween with : previous frame
Frames to add : 7
Layers : all layers
Parameter : opacity

Tween.jpg

1c67a872.jpg

این باعث شد که متن بعد از نوشته شدن محو شود .
حالا برای این که نوشتن متن واقعی تر به نظر آید باید زمان برخی از فریم ها را بیشتر کنیم . بعد از نوشتن شدن یک حرف و زمانی که نوشته شدن حرف بعدی می خواهد آغاز شود باید یک تاخیر طولانی تری ایجاد کنیم . در آن نقاط زمان را به 0.35 میلی ثانیه برگردانید . این کار باعث می شود بعد از نوشتن یک حرف یک تاخیر کوتاه داشته باشیم و بعد نوشتن حرف بعدی آغاز شود . برای این کار می توانید در پنجره انیمیشن روی هر یک از فریم ها از اولین فریم به ترتیب کلیک کنید و فریمی را که در آن مثال نوشتن حرف

W
تمام می شود پیدا کنید و در قسمت پایین فریم گزینه

Slelct frame delay time

را انتخاب کیند و زمان آن را 0.35 میلی ثانیه کنید .
و به همین ترتیب یک تاخیر هم در گوشه های تیز متن ایجاد می کنیم . برای زوایای تیز متن نیز یک زمان 0.06 میلی ثانیه در نظر بکیرید . برای فریم آخری هم زمان 0.06 میلی ثانیه در نظر بگیرید .

Animation1.jpg

8510deb6.jpg

اگر روی سیستم فونتی شبیه به دست خط انسان ندارید و می خواهید این کار را با فونتهای کتابی بکنید باید تغییراتی در روش کارتان بدهید . به این صورت که مثلا فرض کنید حرف

L

ال انگلیسی را می خواهید بنویسد . قسمت عمودی حرف ال را طبق روشی که گفته شد با خطوط افقی قسمت بندی می کنیم و برای قسمت افقی حرف ال هم از خط کش عمودی استفاده می کنیم و قسمت افقی حرف ال را با استفاده از خط کش عمودی قسمت بندی می کنیم .

شاد باشيد .

آخرین ویرایش:

S4DEGH

Well-Known Member
ممنون !‌خوشم مياد حوصله زيادي داري !
اما بازم مشكل عكس ها ... لود نميشن !

bernadet

Member
سلام خواهش مي کنم . نمي دونم شايد وقت وقت باشه يعني يک موقع ديگه مراجعه کنيد شايد بشه . براي خودم هم عکساش نمياد . لطفا منبعش رو که بالا گفته شده اون رو هم ببينيد . ببينيد که در متن اصلي هم عکسا مياد يا نه . ممنون .

S.H.R.M.K

Well-Known Member
واقعا مقاله جالبی بود دستت درد نکنه.

مال منم اول عکساش نمیومد الان اومد ولی بازم بعضی هاش نمیاد!

gholonbeh

Member
سلام
دوست عزيز دستت درد نكنه عالي بود ولي من نتونستم فونتي كه اول گذاشتي رو بگيرم
لطفا اگه مي توني يه جا ديگه آپ كن ممونو مي شم
اينو يادم رفت بگم
عكسا لود نميشن
فعلا باباي

آخرین ویرایش:

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
ممنون بابت زحمتی که کشیدی واقعا عالی بود.

این کار رو با برنامه پریمیر هم میشه انجام داد که البته توی اون برنامه مراحل خیلی کوتاهتره.

S.H.R.M.K

Well-Known Member
ممنون بابت زحمتی که کشیدی واقعا عالی بود.

این کار رو با برنامه پریمیر هم میشه انجام داد که البته توی اون برنامه مراحل خیلی کوتاهتره.

با فلش هم میشه که دیگه خیلی آسونه ولی با فتوشاپ و امیج ردی هم خیلی خوب میشه.

bernadet

Member
بچه ها خود منم نتونستم اوم فونت رو دانلود کنم . من اونو جايي آپلود نکردم و فقط لينکي که در اصل آموزشش گذاشته بود اون لينک رو اينجا گذاشتم . فکر کنم آپلود سايت اصلي ايراد داره چون عکساش هم خيلي وقتا نمي آد . من اين کار رو با فونت کوميک کردم ولي مال من به اين قشنگي در نيومد و چون تميز پاک نکرده بودم خيلي جاها پرش داشت . اميدوارم شماها بتونين خوب درش بيارين ...

bernadet

Member
چون عکساش بعضي وقتها نمي اومد مجبور شدم دوباره تصاوير رو آپلود کنم . به خاطر همين هر عکس دو بار اومده ...

golehyakh

Member
سلام
با تشکر از شما بخاطر آموزش زیبا و جذابتون می خواستم بگم اگر ممکنه آموزشهای خودتون را در زمینه این برنامه جذاب image reday ادامه دهیدددددددددددد
بازم تشکر می کنم

جدیدترین ارسال ها

بالا