_nilofar_
Member
هفته ۷
در هفته گذشته اولین انیمیشن را ساختیم و قرار شد توضیحات بیشتر در این هفته داده شود. اگر یادتون باشد برای ترسیم فریمهای میانی بین فریم ابتدایی و فریم انتهایی از برنامه فلش و Motion Tween کمک گرفتیم. این هفته کمی بیشتر درباره Motion Tween صحبت خواهیم کرد.
قبل از شروع درس این هفته کمی درباره لایه ها در فلش توضیح میدهیم. اگر به Timeline توجه کنید در سمت چپ کلمه Layer1 را مشاهده میکنید که به آن یک لایه میگویند. لایه ها در فلش مانند کاغذهای شفافی هستند که روی هم قرار میگیرند و شما شئ هایی که در لایه های زیرین ترسیم شده اند را نیز هم میتوانید تماشا کنید. دلیل استفاده از لایه ها جدا سازی شئ ها از همدیگر است که کار طراحی را راحتتر میکند.
برای ایجاد یک لایه جدید کافیست روی دکمه Insert Layer در سمت چپ و پایین Timeline که بشکل یک برگ کاغذ با یک علامت مثبت آبی رنگ است کلیک کنید. شما میتوانید یک لایه را قفل یا نامرئی کنید تا کار طراحی را راحتتر انجام دهید.
انواع Tween در فلش:
Tween ها به ما کمک می کنند که انیمیشن ها را راحت تر بسازیم، کار تبدیل موقعیت ابتدایی به موقعیت انتهایی را به عهده میگیرند. کافیست که ما حالت ابتدایی و انتهایی را ترسیم کنیم و از فلش بخواهیم با یکی از انواع Tween کار تبدیل را در تعداد فریم دلخواه ما انجام دهد.
در فلش 2 نوع Tween داریم که عبارتند از Motion Tween و Shape Tween که بصورت جداگانه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.
Motion Tween:
هفته پیش برای اولین بار از Motion Tween استفاده کردیم. از Motion Tween برای تغییر مکان، اندازه، میزان مرئی بودن و ... استفاده می شود و فراموش نکنید که شئ ایی که برای تغییر وضعیتش از Motion Tween استفاده میکنیم باید حتما به سیمبل تبدیل شده باشد، در غیر اینصورت فلش قادر به ترسیم فریمهای میانی نخواهد بود.
روش کار به اینصورت است که در فریم ابتدایی شئ مورد نظر را ترسیم میکنیم. سپس حتما باید شئ را به سیمبل تبدیل کنیم. فریم انتهایی را انتخاب کرده ( بعنوان مثال فریم شماره 24 ) و دکمه F6 در صفحه کلید را فشار میدهیم تا Keyframe جدید و حاوی شئ ما ساخته شود. حال تغییرات مورد نظر از قبیل تغییر مکان یا سایز یا ... را در فریم انتهایی اعمال میکنیم.
برای فعال کردن Motion Tween یکی از فریم های میانی رو انتخاب میکنیم ( اهمیت ندارد که کدام فریم را انتخاب مبکنید، اما باید بین فریم ابتدایی و انتهایی باشد ) در پانل ویژگیها، ویژگی
Tween را برابر با Motion قرار میدهیم. با اینکار یک پیکان از فریم اول به فریم آخر کشیده خواهد شد و انیمیشن ما آماده خواهد شد.
اگر به جای پیکان ، نقطه چین هایی از فریم اول تا فریم آخر ظاهر شد به این دلیل است که شما بجز سیمبل مورد نظر یک شئ اضافه هم در لایه کاری خود دارید که مانع ایجاد Motion Tween میشود.
ویژگیهای Motion Tween :
در پانل ویژگیها شما میتوانید تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کنید تا انیمیشن شما بصورت دلخواه شما در آید، ویژگیهایی که شما میتوانید تغییر دهید بشرح زیر هستند:
Ease: برای تنظیم شتاب انتهایی انیمیشن است. اگر مقدار را مثبت قرار دهید حرکت شی شما در انتها کندتر میشود و اگر مقدار آن را برابر منفی قرار دهید حرکت شی شما در انتها تندتر میشود.
Rotate: اگر خواستید شی شما هنگام تغییر مکان، سایز یا میزان مرئی بودن به میزان 360 درجه هم چرخش کند میتوانید از این ویژگی استفاده کنید.
اگر مقدار را برابر با CW قرار دهید چرخش شئ شما در جهت حرکت عقربه های ساعت ( Clockwise ) خواهد بود و اگر مقدار را برابر با CCW قرار دهید چرخشی خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت ( Counterclockwise )خواهید داشت.
تذکر: فراموش نکنید که شی خود را قبل از استفاده از Motion Tween به سیمبل تبدیل کنید و مطمئن شوید که در لایه ای که در حال کار هستید بجز سیمبل مورد نظر شئ دیگری وجود ندارد، زیرا که باعث ایجاد مشکل در کار Motion Tween خواهد شد.
در هفته بعد Shape Tween را مورد بررسی قرار میدهیم

آخرین ویرایش: