zend یا yii ، مسئله این است ؟

ALYREZA

Member
سلام
من می خواستم یه فریم ورک برای یاد گرفتن انتخاب کنم
ویژگی های مثل :
امنیت
performance
انعطاف پذیری
برام مهم است .
حالا بین yii و zend کدوم از این لحاظ هایی که ذکر کردم بهتره؟

M_cover

Member
طبیعتا zend نسبت به خواسته های شما دارای قدرت بیشتری است و نسبت به بقیه فریم ورک ها از نظر امنیت و انعطاف پذیری بهتر عمل کرده است و مهمترین مسئله در الگریتم نویسی آن کمی در یادگیری سخت است اما ارزش آن را دارد فبها که جزء یکی از بزرگترین کمپانی های گسترش دهنده پی اچ پی است و در آینده مطمئنا پیشرفت های شایانی نسبت به بقیه می کند البته باید در نظر بگیرید که zend از نظر آموزش به دلیل پچیدگی های کد نویسی در ایران نسبتا طرفداران کمی دارد و آموزشات و مقالات فارسی که .... (من که تاحالا ندیدم :دی :green:)

:rose:

i-php-i

Active Member
بنظرم زند برای کارهایی مثل اتوماسیون اداری خوبه. yii رو هم تازه اسمش رو شنیدم !

برای کارهای متوسط بنظرم کیک بهترین گزینه هست و خودم دارم کیک رو یاد می گیرم.

M_cover

Member
شما اگر به روی زند کاملا مسلط شوید و با الگریتم نویسی آن آشنا شوید با اون چه کار های کوچکی مثل طراحی یک بلاگ تا کار های بزرگ و عظیم با نهایت قدرت و امنیت می توانید پیاده سازی کنید و اگر هم در حرفه ایی باشید شاید خوتان یک فریم ورک طراحی کنید :دی
البته مسلط شدن روی زند آدمو پیر می کنه این مسئله را افرادی که کار کردند با این فریم ورک قدرتمند درک می کنند :wink:

کیک هم به دلیل سادگی الگریتم نویسی آن و کاربری بودن برای شروع انتخابی مناسب است.

i-php-i

Active Member
شما اگر به روی زند کاملا مسلط شوید و با الگریتم نویسی آن آشنا شوید با اون چه کار های کوچکی مثل طراحی یک بلاگ تا کار های بزرگ و عظیم با نهایت قدرت و امنیت می توانید پیاده سازی کنید و اگر هم در حرفه ایی باشید شاید خوتان یک فریم ورک طراحی کنید :دی
بنظرم زند برای کسی خوبه که بخواد کارای بزرگ بکنه.

تا اونجا که من می دونم استفاده از mvc برای کارهای کوچیک چندان مناسب نیست، چه برسه به اینکه بخوایم یه وبلاگ رو با زند بنویسیم !

i-php-i

Active Member
یعنی زند رو نمیشه customize ش کرد ؟ یعنی باید 56.34mb رو همشو آپلود کرد ؟
من با زند کار نکردم و نمی دونم که این 56 مگ برای چه کار هست.

زند برای کارای کوچیک مناسب نیست، این نظر شخصی منه و باید در این مورد تحقیق کنید. اکثر کارایی که توی بازار ازتون می خوان سایتی با یه سی ام اس، یه فروشگاه، چندتا فرم جانبی و نهایتش یه چت آنلاین داره که فکر نکنم برای چنین سایتی نیاز به استفاده از زند باشه.

کلا خوبی زند اینه که تیم توسعه دهنده اش همون تیم توسعه دهنده پی اچ پی هست و هیچ وقت پشتیبانی ازش قطع نمی شه، اما بدی اون اینه که سرعت اجراش خیلی کمه و گاهی برای یه درخواست ساده 2 ثانیه طول می کشه ! روی این موضوع هم کمی سرچ کنید چون منبع معتبری برای کند بودن سرعت زند ندارم.

آخرین ویرایش:

ALYREZA

Member
این نتیجه ی google trends هست :

سال 2011
dot4.gif
[SIZE=-1]zend[/SIZE]
dot1.gif
[SIZE=-1]cakephp[/SIZE]
dot2.gif
[SIZE=-1]codeigniter[/SIZE]
dot3.gif
[SIZE=-1]prado[/SIZE]

viz

از سال 2004 به بعد

viz

آخرین ویرایش:

i-php-i

Active Member
این نتیجه ی google trands هست :
فکر نکنم بشه از تعداد سرچ های گوگل بشه نتیجه گرفت که قابلیتهای فنی کدوم فریم ورک بیشتره.

پرادو اسم یکی از خودروهای تولیدی شرکت تویوتا هست و طبیعیه که خیلی ها ممکنه بخوان از این خودروها بخرن یا در مورد اون سرچ کنن و در صورتیکه توی عمرشون حتی یه خط کد هم ننویسن!

کلا مسیر رو دارید اشتباه می رید و نباید به مقایسه های ساده بسنده کنید.

ALYREZA

Member
آره فک کنم .
این نمودارش غیر عادی رفته بالا.
.
.
.
.
و جستجو ادامه دارد.......

i-php-i

Active Member
و جستجو ادامه دارد.......
منم وسط یادگیری کیک به این فکر افتادم که اگه زند قوی تره، چرا زند رو استفاده نکنم !

البته از اونجاییکه من فعلا کارهای متوسط انجام می دم، منطقی نمی بینم که بخوام برای چنین کارهایی از زند استفاده کنم و بهتر می دونم که همون کیک رو برای یکی دو سال آینده بکار ببرم.

اگه راه افتادم و کارای بزرگی بهم پیشنهاد شد، اونوقت سراغ زند هم می رم.

به هر حال وقتی می شه با یه تفنگ معمولی یه هدف رو زد، منطقی نیست که برای همون هدف یه هواپیما بلند کنیم ! چون هزینه استفاده از هواپیما خیلی بیشتر از اون تفنگ معمولی هست.

امیدوارم مثال خوبی زده باشم !

M_cover

Member
یعنی زند رو نمیشه customize ش کرد ؟ یعنی باید 56.34MB رو همشو آپلود کرد ؟
این حجم برای library های زند است البته شما تمام lib ها را آپلود میکنی لایبراری هایی که نیاز داری را فعال بزار

البته از اونجاییکه من فعلا کارهای متوسط انجام می دم، منطقی نمی بینم که بخوام برای چنین کارهایی از زند استفاده کنم و بهتر می دونم که همون کیک رو برای یکی دو سال آینده بکار ببرم.

اگه راه افتادم و کارای بزرگی بهم پیشنهاد شد، اونوقت سراغ زند هم می رم.:shock:

به هر حال وقتی می شه با یه تفنگ معمولی یه هدف رو زد، منطقی نیست که برای همون هدف یه هواپیما بلند کنیم ! چون هزینه استفاده از هواپیما خیلی بیشتر از اون تفنگ معمولی هست.
دوست عزیز انگار شما متوجه منظور من نیستید حرف من اینه زند دارای یک mvc و هسته قدرتمند دارد که با اون شما می توانید چه یک مگس چه یک انسان خلق کنید (توی مثال وارد نشوید همجوری پرید...) پچیدگی زند هم برای همین است زند به جزئی ترین الگریتم ها توجه کرده و همین دست برنامه نویس را باز می زارد
البته شما هم حق دارید چون با فریم ورک زند کار نکردید پس متوجه منظور بنده نمی شوید
من متوجه مثال شما هم نشدم فکر می کنم طرز فکر شما خیلی قدیمی است من اینگونه برداشت می کنم شما اینگونه فکر می کنید که مثلا یک پراید همون کار پورشه را انجام می دهد با این من به مقصد می رسم با پورشه هم به مسیر می رسم اما این را درنظر نمی گیرید که یک پورشه ...:)green:)
البته فبها که اینجا مسئاله مالی وجود ندارد و هر دو فریم ورک کاملا رایگان در دسترس اند اما با کیفیت های دیگر
اصلا به نظر من مقایسه شما درست نیست شما زمانی می توانید این دو فریم ورک با هم مقایسه کنید که در هر دو این فریم ورک ها به سطح حرفه ایی رسیده باشید من هم نمی خواهم بگویم که توی زند حرفه ایی هستم یا در درجه قضاوت قرار دارم من با فریم ورک کیک و زند کار کردم طبق تجربه که دارم این نظریه را دادم
و قصد بالا بردن قدرت زند را ندارم آن هایی که با زند کار کرده اند این را درک می کنند
وقتی شما می توانید از اول روی یک فریم ورک قدرتمند کار کنید چه نیازی است دو نوع فریم ورکی که کاملا شیوه الگریتم نویسی آن ها متفاوت است می خواهید زمان خود را روی کیک بگذارید بعد کار بزرگی به شما بخورد شما بیاید مجدد با الگریتم نویسی زند آشنا شوید ؟ به نظر من زمانتان را صرف یک چیزی کنید که ارزش دارد...
البته امیدوارم به کسی توهینی نشده باشد و همه فریم ورک ها قابل احترام اند و تمام برنامه نویس های پی اچ پی در هر فریم ورکی روی چشم ما جا دارنند :green:

آخرین ویرایش:

DSP

New Member
اگه راه افتادم و کارای بزرگی بهم پیشنهاد شد، اونوقت سراغ زند هم می رم.
با سلام
من با فریم ورک زند کار نکردم اما این را می دانم که یادگیری یک فریم ورک و شیوه های کد نویسی آن به همین راحتی نیست که شما بخواهید تمام فریم ورک ها را یادبگیرید و هر کاری را با یک فریم ورک انجام دهید

دوست من M_cover من هم در حال یادگیری کیک هستم میشه در مورد زند بیشتر توضیح دهید مشتاق شدم!!!:rose:

i-php-i

Active Member
منم وسط یادگیری کیک به این فکر افتادم که اگه زند قوی تره، چرا زند رو استفاده نکنم !
بالاخره چی شد و چه تصمیمی گرفتید؟

من الان از یادگیری کیک دست کشیدم و به دلایل زیر نمی دونم که باید چیکار کنم !

این حجم برای library های زند است البته شما تمام lib ها را آپلود میکنی لایبراری هایی که نیاز داری را فعال بزار
حرف من اینه زند دارای یک mvc و هسته قدرتمند دارد که با اون شما می توانید چه یک مگس چه یک انسان خلق کنید
البته فبها که اینجا مسئاله مالی وجود ندارد و هر دو فریم ورک کاملا رایگان در دسترس اند اما با کیفیت های دیگر
با توجه به صحبتهای شما، فرض کنید ما بخوایم یه برنامه کوچیک که امکانات لاگین، ثبت نام، ارسال و مدیریت مقالات داره و نظر دهی برای مقالات رو داره.

حجم همه این اسکریپتها به 100 یا 200 کیلو بایت می رسه، بنظر شما برای یه سیستم به این سادگی ارزش داره که 56 مگابایت حجم توی سرور بزاریم؟

حجم کیک در کل به 2 مگ هم نمی رسه و برای چنین کاری مناسب تر هست.

M_cover

Member
بالاخره چی شد و چه تصمیمی گرفتید؟
تگ QUOTE یک پله بد زدم سریع تایپ کردم (این جمله خود شما بود:green:)

من الان از یادگیری کیک دست کشیدم و به دلایل زیر نمی دونم که باید چیکار کنم !
اول تحقیق کنید و اگر در مرحله یادگیری کیک هستید رها نکنید ادامه دهید

56 مگابایت حجم توی سرور بزاریم؟
خدمتتان عرض کردم این حجم کل فایل های کتابخانه ایی زند است که باید در داخل زند موارد کتابخانه هایی که نیازی نیست حذف شود
برای برنامه شما طبق تجویز من هیچ لایبری نیاز ندارید خود زند قابلیت آن را دارد فکر می کنم برنامه شما حدود 60-200 کیلوبایت شود:green:

M_cover

Member
دوست من M_cover من هم در حال یادگیری کیک هستم میشه در مورد زند بیشتر توضیح دهید مشتاق شدم!!!
از این توضیح بیشتر ...
در یک کلام خلاصه
زند سخته سخته سخته پچیدست منعطف ایمن

بقیه هم باید به منابع انگلیسی مراجعه کنید (زند در سطح مقالات بین المللی و پشتیبانی عالیه دارد اما خدمتاتان عرض کردم که در سطح ایران زیاد جوابگو نیست چون
1-هنوز هم کسی در مورد آن اطلاع درستی ندارد 2-پچیدگی خاص و الگریتم سخت ایرانیانا را به خود جذب نکرده)
ومتاسفانه توی کشور ما ایران هر کس توی هر شغلی و سمتی است شغل و سمت خود را جزء بهترین و سخت ترین کار های دنیا می داند (فرهنگ)
من هم فقط نظر دهی کردم اما باز هم می گم هر فریم ورکی قدرت و خواص خود را دارد

موفق- پاینده:rose:

i-php-i

Active Member
زند سخته سخته سخته پچیدست منعطف ایمن
سختیش چقدره که انقدر پرآوازه شده و همه می گن که سخته !

انگلیسی که مشکلی ندارم، می خوام بدونم که از نظر فنی چه چیز خاصی داره که همه می گن این فریم ورک سخته؟

شما خودت چقدر وقت گذاشتی تا تونستی این فریم ورک رو یاد بگیری و باهاش سایت بنویسی؟

M_cover

Member
سختیش چقدره که انقدر پرآوازه شده و همه می گن که سخته !

انگلیسی که مشکلی ندارم، می خوام بدونم که از نظر فنی چه چیز خاصی داره که همه می گن این فریم ورک سخته؟
مشکل در زبان انگلیسی نیست اتفاقا زبان انگلیسی شما را جلو می اندازه و می توانید با فهمیدن مقالات زبان اصلی خیلی یادگیری زند برای شما ساده میشود
سختی زند به علت الگریتم نویسی آن است که کلا شکل کد نویسی از پی اچ پی تغییر می کند و به نظر من بیشتر شبیه به الگریتم سی یا دلفی نت می شود
یادگیری کد نویسی و معادلات زند احتیاج به زمان زیادی برای یادگیری دارد و مسئله بعدی فاکشن های سیستم کلا کارایی را بدون را رعایت mvc خود zend ندارند
و دلیل سوم چون زند مانند سی دارای منابع لایبری برای include یک مجموعه دستورات است و همجوری که گفتم این مجموعه دستورات اصلا شبیه پی اچ پی نیست و
دلیل آخر ترجمه یک مقاله یا آموزش های کمپانی زند خودش خیلی زمان بر است
به همین دلایل است که اکثرا کاربران بیخیال این فریم ورک میشوند چون طی کردن همه این مراحل یعنی سپری کردن یک عمر...:green:
شما خودت چقدر وقت گذاشتی تا تونستی این فریم ورک رو یاد بگیری و باهاش سایت بنویسی؟
با تنبلی حدود یک ساله که شروع کردم و هنوز هم خیلی علامت سوال توی دستورات ش دارم که بعضی مواقع پیدا کردن کارایی یک فاکشن در الگریتم نویسی کاملا گیج میشوم البته من با توجه به مطالعاتی که نسبت به زند داشتم همه این ها ارزش آن را دارد چون با توجه به تجربه هایی که توی این مدت کسب کردم زند دست برنامه نویس را خیلی توی کد نویسی باز گذاشته است و همچنین با کمک لایبری های اون هم می توانید یک سیستم کاملا به نقص و حرفه ایی طراحی کنید
حتی شما با کمی تغییر در لایبری ها می توانید خودتان یک فریم ورک طراحی کنید و مسئله خیلی مهم زند توی این مدتی که من کاربرش بودم توسعه دهنده های زیادی دارد و هزان لایبری برای کارهای مختلف توسعه دهنده های آن طراحی کرده اند که به انعطاف این سیستم افزوده است

i-php-i

Active Member
با تنبلی حدود یک ساله که شروع کردم و هنوز هم خیلی علامت سوال توی دستورات ش دارم که بعضی مواقع پیدا کردن کارایی یک فاکشن در الگریتم نویسی کاملا گیج میشوم البته من با توجه به مطالعاتی که نسبت به زند داشتم همه این ها ارزش آن را دارد چون با توجه به تجربه هایی که توی این مدت کسب کردم زند دست برنامه نویس را خیلی توی کد نویسی باز گذاشته است و همچنین با کمک لایبری های اون هم می توانید یک سیستم کاملا به نقص و حرفه ایی طراحی کنید
این یک سال هر روز روی این فریم ورک کار می کردید یا اینکه یه ماه کار می کردین و یه ماه نه و....

در کل سه ماه وقت گذاشتید برای این فریم ورک یا نه؟

ALYREZA

Member
زند فریم ورک یه quick start داره که حجمش حدود 22.1 KB هست ، فک کنم تازه کار ها باید از اون شروع کنن .
-*-*-*-*-*-*-*-*-*
بعد با چه کتابی شروع کنیم من خودم این ها رو انتخاب کردم :
Zend Framework
A Beginner’s Guide
Vikram Vaswani
1534807912.jpg

-----------------------------
Beginning
Zend
Framework-apress

1746722774.jpg

آخرین ویرایش: