رضا جان خیلی کار خوبی شده. خیلی فلز رو عالی رندر گرفته.
یه سوال .برای یه سیستم حرفه ای تو 4790k پیشنهاد میدی یا 4930k
با عرض معذرت که من جواب می دم البته جواب آقا رضا هم قطعا کارشناسانه و دقیق خواهد بود.
4630k رو من به چند علت پیشنهاد می کنم:
تعداد هسته بالاتر و فرکانس کاری مطمئن تر برای کاربری طولانی مدت.
مقدار حافظه کش بالاتر که در کارهای طولانی مدت و تکراری مثل رندر به خوبی خودش رو نشون میده و خصوصا اینکه نرم افزارهای رندر برای استفاده از این امکانات بهینه شده و تشنه هستند.
سوکت بهتر (2011 در مقابل 1150)که باعث تأمین برق مناسب تر میشه و بهتر میتونه با رم و گرافیک ارتباط برقرار کنه که شاید برای بازی و ... مهم نباشه اما توی مصرف انرژی و کم نیاوردن توی کارهای سنگین بسیار خوبه و ثبات بهتری رو در ارسال داده و مدیریت اینتراپت ها برای مولتی تسکینگ داره.
این پردازنده از 40lane برای PCIe در مقابل 16lane پردازنده 4790 بهره می بره که باعث میشه اگر بعدا نیاز به کارت گرافیک بیشتری داشته باشید به مشکل بر نخورید و بتونید از استفاده از حداکثر قدرت کارت گرافیک و نهایت سرعت تبادل اطلاعات با اون کارتها مطمئن باشید.
پهنای حافظه ای بیش از دوبرابر (59.7 گیگابایت بر ثانیه در مقابل 25.6) که باعث میشه وقتی با صحنه های بزرگ کار می کنید که رم زیادی رو اشغال می کنه پردازنده خیلی معطل تراکنش با رم نشه.
با این پردازنده شما می تونی تا ۶۴ گیگابایت رم داشته باشی که با اون یکی تا 32 گیگ بیشتر پشتیبانی نمی کنه و بعدا در صورت نیاز به مشکل بر خواهید خورد.
در ضمن با این پردازنده شما می تونی از رم quad channel استفاده کنی که نیازی به توضیح نداره که مزیتش نسبت به dual channel اون یکی در کارهای سنگین و پر حجم طولانی مدت چی می تونه باشه.
البته تمام مواردی که گفتم ممکنه در نهایت تاثیر شگرف و خارق العاده نداشته باشه اما بزرگترین تاثیرها بر روی کارهای طولانی مثل رندر و میزان کم افت کارایی در طولانی مدت و سیستم پایدارتر در انجام کارهای مولتی تسکینگ هستش.
ولی یه نکاتی هم هست که باید مد نظر قرار دارد. مثلا اینکه شما از رندرر cpu baseاستفاده می کنی یا از gpu base.
در نهایت قراره چقدر هزینه کنی و آیا می صرفه که به سمت پردازنده گرون تر که نیاز به مادربورد گرونتر و پاور بهتر داره بری یا نه.
این سیستم رو قراره برای چه مدت استفاده کنی مثلا قراره سال دیگه عوضش کنی یا می خوای چندسال ازش کار سنگین بکشی.
البته این موارد رو گفتم برای تمام کسانی که ممکنه این پست رو بخونن وگرنه می دونم بسیاری از مطالبی که عرض کردم شما خودتون بهتر از من می دونستید.