سلام به همه
gtk در اصل يه كتابخانه گرافيكي open source هست. اين كتابخانه در اصل براي لينوكس نوشته شد و محيط گرافيكي GNOME حاصل اين كتابخانه هست.
در واقع بخوام راحت تر توضيح بدم
شما مثلا تو ويژوال چه كار ميكنيد؟ يه فرم داريد و روي فرم باتوم ميزاريد و كد براشون مينويسيد و ....
حالا تو يه لينوكس هم چنين چيزي داريم اما نه به اون راحتي ويندوز كه بكشيد و رها كنيد!!!
اين كتابخونه يه سري ديتورات داره از اونجايي كه مطلب در موردش خيلي وقت ژيش خوندم دقيق يادم نيست ولي فكر كنم مثلا اگر مينوشتيد newwindow سه ژنجره براتون ايجاد ميكرد و با يه سري چيزاي ديگه ميتئنستيد عناصر دلخواه تون رو بهش اضافه كنيد.
برنامه هايي نظير ويژوال تو لينوكس داريم مثل gambas كه يه جورايي ويژوال بيسيك خودمون هست. و اين برنامه ها راه كار هاي گرافيمي ساده تري براي استفاده از اين كتابخونه ارائه ميدن ولي در كل ميشه محيط هاي ايجاد شده و برنامه نويسي شده براي gtk رو به زبان هاي مختلفي كه تو لينوكس مسشه نوشت مرتبط كرد . اصلا كار يختي نيست يه كم پشتكار ميخواد.
ولي بسيار شيرينه.
نكته اي كه هست وقتي ميخوايد ازش كار بكشيد البته در ويندوز بايد كتابخونه gtk رو دانلود و نصب كنيد كه خوشبختانه اينستالر ويندوز اون هم موجوده.
شما با استفاده از اين توابع ميتونيد برنامه هاي اپليكيشن اي لوكال بنويسيد كه خوشبختانه php هم يه جورايي ساپورت ميكنه!
اپن سورس بودن پي اچ پي خودش مزيت بزرگي هست چون اين برنامه و توسعه دهندگانش واقعا عالي دارن خودشون رو با لينوكس وفق ميدن و از امكانات خفن لينوكس واقعا عالي دارن استفاده ميكنن. خداوند خيرشان دهاد.
حتي با توابعي از پي اچ پي مثل exec شما قادريد تا shell اجرا كنيد. به عبارت ديگه با php سيستم عامل در دست شماست.
من php رئو دوست دارم!!!!!اين و از ته دلم ميگم!!!!!!!
موفق باشيد.