Cms چیست؟

fariba.k

New Member
[h=1]CMS چیست؟[/h]


نرم افزار مدیریت محتوا یا Content Management System برنامه ای است که به طور کامل از ایجاد مدیریت و بروز رسانی یک وب سایت پشتیبانی می کند و تمام ابزارهای مورد نیاز برای مدیریت یک سایت را دارا می باشد. سی ام اس ها دارای انواع گوناگونی هستند که از نظر مدیریت محتوا، سیاست کلی و محوری به روز رسانی سیستم های مدیریت محتوا؛ می توانند در یکی از دسته های زیر طبقه بندی شوند.

[h=2]سیستم مدیریت محتوای صفحه محور (Page base cms)[/h]


همانگونه که از نام آن مشخص می باشد صفحه را به عنوان واحد اطلاعاتی یک وب سایت در نظر می گیرد. در واقع هویت یک سایت را بر اساس صفحات آن تشخیص می دهد. از طریق سیستم مدیریت محتوای صفحه محور، امکان ایجاد صفحه های مجزا با قابلیت لینک به صفحات دیگر وجود دارد و این cms ها قابلیت ذخیره سازی اطلاعات برروی سرور هاست را به یکی از فرمت های htm / html / php / asp می دهند. جستجو در این قبیل سایت ها بر اساس اطلاعات متنی موجود در صفحات می باشد و زمانی که عبارت جستجو شده را در صفحه ای بیابد، لینک مربوطه را نمایش خواهند داد.

[h=3]مزایا و معایب این گونه CMSها[/h]


1. از آنجایی که کاربری اینگونه CMS ها همانند کاربری Microsoft front page یا Macromedia Dreamweaver است (با این تفاوت که این نرم افزار تحت وب می باشد)، می بایست کاربرانی که قصد پیاده سازی وب سایت خود را با چنین cms هایی دارند تا حدود زیادی با طراحی وب و HTML آشنایی داشته باشند.
2. اینگونه سی ام اس ها از بانک اطلاعاتی استفاده نمی کنند و ایجاد صفحات در آن ها بصورت دستی می باشد. می توان با استفاده از آنها وب سایت های مقیاس کوچک و مقیاس متوسط را پیاده سازی نمود اما راه اندازی وب سایت های مقیاس بزرگ که از 1000 تا 10000 صفحه و بالاتر می باشند با چنین CMS هایی امکانپذیر نمی باشد.
3. اینگونه cms ها دارای انعطاف پذیری فوق العاده ای می باشند و به کاربر این امکان را می دهند تا ظاهر گرافیکی صفحات اصلی و صفحات داخلی سایت خود را به دلخواه خود طراحی نمایند. لازم به ذکر است که هیچ وب سایت رسمی ای امکان تغییر کلیات گرافیکی سایت از صفحات اول به صفحات داخلی را نمی دهند و اگر در سایتی مانند yahoo با حرکت به صفحات داخلی شمایل سایت عوض شود به دلیل آن است که در واقع سایتی مجزا با کارکردی مجزاست که به صورت زیر مجموعه ای از مجموعه عظیم یاهو دیده می شود.

[h=2]سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور (Future base cms)[/h]


در واقع بنیانگذاری این گونه سی ام اس ها بر اساس قابلیت های مورد نیاز مشتریان می باشد به عبارت دیگر اکثر وب سایت های اطلاع رسانی، متشکل از بخش های مختلفی می باشند که معمولا عبارتند از: مدیریت گالری تصاویر، مدیریت اعضا، مدیریت منو و مدیریت لینک ها و ... . بنابراین مدیریت سایت، اطلاعات را در ساختار بانک اطلاعاتی وارد می نماید و سپس خود سی ام اس اطلاعات را در قالب صفحات سازمان دهی می نماید. در نتیجه مدیر سایت، صفحات را مدیریت نمی کند و از قابلیت های این سی ام اس ها استفاده می نماید.
به این ترتیب مدیر سایت بدون آشنایی با آنچه در پس پرده مسائل فنی اتفاق می افتد، اطلاعات را در فرم ها وارد کرده و سیستم با ذخیره سازی این اطلاعات در بانک اطلاعاتی، سایت را ساماندهی می کند.


[h=3]محاسن و معایب اینگونه cms ها[/h]


1. از آنجایی که اینگونه از cms ها از بانک اطلاعاتی استفاده می کنند و ایجاد صفحات به صورت اتوماتیک می باشد، می توانید علاوه بر سایت های مقیاس کوچک و مقیاس متوسط وب سایت های مقیاس بزرگ و بالاتر را به راحتی طراحی و پیاده سازی نمائید.
2. اینگونه سی ام اس ها فاقد انعطاف پذیری می باشند در نتیجه ظاهر گرافیکی ساختار کلی سایت فاقد تغییر می باشد و همیشه شمای گرافیکی ثابتی بر همه صفحات حکم فرما می باشد.
3. اصولا کار با نرم افزارهای مدیریت محتوای قابلیت محور آسان تر، دلپذیرتر و کاربر پسندتر می باشد زیرا برای ایجاد یک خبر می توانید به راحتی وارد بخش مدیریت اخبار شده و خبر مورد نظرتان را ایجاد نمائید و کاربران نیز می دانند برای ایجاد هر تغییری باید به چه بخشی مراجعه نمایند.
4. از آنجایی که تمامی سازماندهی ها در اینگونه CMS ها به صورت اتوماتیک انجام می شود در نتیجه کاربران آن نیازی به آشنایی با مسائل فنی طراحی وبو html ندارند.

[h=2]Cms های اطلاعاتی[/h]


کار این سی ام اس ها مدیریت اطلاعات یک سایت می باشد نه طراحی صفحات آن.

[h=3]امکاناتی که این سیستم ها دارند[/h]


1. ایجاد لینک دائم برای هر مطلب و متاتگ برای آن
2. امکان ارسال اطلاعات توسط چند کاربر به سایت
3. آرشیو بندی اطلاعات بر اساس تاریخ و موضوع در این CMS به صورت اتوماتیک
4. امکان جستجو در اطلاعات قبلی
5. امکانات جانبی دیگر مثلا ایجاد یک صفحه به عنوان لینکستان و ...


[h=2]Cms های اطلاعاتی معروف[/h]


1. Drupal
2. Joomla
3. wordpress


Cms_arc.jpg
 

جدیدترین ارسال ها

بالا