caustics

sassyboy

Member
سلام به همه به خصوص استادان گرامی:rose:
یه سوال داشتم
از caustics چه موقع تو مایا استفاده میشه؟
من تو توتریال ها دیدم که فقط برای ساخت اجسام شیشه ای استفاده میکنه آیا جای دیگه ی هم استفاده میشه؟(مطمئناا میشه ولی میخوام بدونم کجاها)
مرسی اگه جوابمو بدید:rose::green:

من استاد نیستم تازه کارم:green: اما تا جایی که دیدم از caustic برای تمام اجسامی که نور از اونها عبور می کنه استفاده میشه مانند شیشه مایع همچنین میشه از اجسام reflect هم caustic گرفت اگه جایی دیگه استفاده میشه بلد نیستم:green:

sassyboy

Member
من استاد نیستم تازه کارم:green: اما تا جایی که دیدم از caustic برای تمام اجسامی که نور از اونها عبور می کنه استفاده میشه مانند شیشه مایع همچنین میشه از اجسام reflect هم caustic گرفت اگه جایی دیگه استفاده میشه بلد نیستم:green:
منم در همین حد میدونم والا استادان عزیز به داد من برسید واقعا واسه همین کار فقط استفاده میشه؟:-?

Hamed_8

Member
منم در همین حد میدونم والا استادان عزیز به داد من برسید واقعا واسه همین کار فقط استفاده میشه؟:-?

برای چیزایی که ترنسپرنسی داره دیگه ( نه همه چیز ! )

توی نورها دو تا رویداد داریم که معمولاً اشتباهی میگیرن اونها رو ، یکی شکسته نوره (Refract)و یکی بازگشت نور (Reflect)
تور بازگشت کاستیک نداریم ولی توی شکست داریم ( شکست خوده کاستیکه )

اینم کاستیک خودم :

Caustic.jpg Caustic2.jpg

sassyboy

Member
برای چیزایی که ترنسپرنسی داره دیگه ( نه همه چیز ! )

توی نورها دو تا رویداد داریم که معمولاً اشتباهی میگیرن اونها رو ، یکی شکسته نوره (Refract)و یکی بازگشت نور (Reflect)
تور بازگشت کاستیک نداریم ولی توی شکست داریم ( شکست خوده کاستیکه )

اینم کاستیک خودم :

مشاهده پیوست 86238 مشاهده پیوست 86239
آآآآها پس قضیه اینه واقعا ممنون استاد:rose:

bubo3d

کاربر متخصص انیمیشن
ببخشید داوود جان ولی من با این
تور بازگشت کاستیک نداریم ولی توی شکست داریم
یه مقدار مشکل دارم. شرمنده ها رفیق
شما یه حلقه ساده مثل حلقه ی ارباب حلقه ها بساز و جنس طلا بهش بده و یه نور هم با زاویه بهش بتابون خوب اون وسطش چی میشه؟ اون هم caustics حساب میشه دیگه عزیز.

منم در همین حد میدونم والا استادان عزیز به داد من برسید واقعا واسه همین کار فقط استفاده میشه؟
خوب مگه باید چیز خیلی خاصی باشه عزیزان؟ همینه دیگه. داد رسیدن نداره :green:

منو نگاه، پیریه دیگه حامد روی با داوود اشتب گرفتم حالا خوبه اسمش هم نوشته، ببخشبد حامد ــــ CRY ـ :green:

حق یارتون :rose:

آخرین ویرایش:

sassyboy

Member
شما یه حلقه ساده مثل حلقه ی ارباب حلقه ها بساز و جنس طلا بهش بده و یه نور هم با زاویه بهش بتابون خوب اون وسطش چی میشه؟ اون هم caustics حساب میشه دیگه عزیز.

آره چیز خاصی نداره ولی کنجکاو شده بودم آخه چرا اومدن این مبحث به این سادگی رو انقدر بزرگ کردن؟در حد Global Illumination هستش که تو یک منو میدونم چون 2تاشون از فوتون استفاده میکنند ولی ....
نمیدونم والا مرسی

m2_farzan

Active Member

اینا بیشتر به فیزیک و شکست نور و اپتیک و این حرفا مربوط میشه، طبق قوانین فیزیکی امکان داره شکست نور باعث بازتابش بشه. در واقع مقدار شکست نور دقیقا به زاویه شکست ماده ای که نور ازش عبور میکنه ربط داره، و زاویه شکست هم به جنس و چگالی اون ماده بستگی داره. و هرچقدر این زاویه شکست بیشتر باشه مقدار شکست بیشتر میشه تا این که تبدیل به بازتاب میشه. اینارو گفتم تا بگم که نمیشه گفت از کاستیک فقط برای شکست نور استفاده میشه، چون ممکنه یه جسم فقط نور رو از زاویه تابش بالا عبور بده و در زاویه تابش های دیگه منعکس کنه و این محاسبات دقیقا به شکست نور مربوط میشه.

Hamed_8

Member

منو نگاه، پیریه دیگه حامد روی با داوود اشتب گرفتم حالا خوبه اسمش هم نوشته، ببخشبد حامد ــــ CRY ـ :green:

اشکل نداره عزیزم ، هی بهت میگم .... بکن تا درست بشی گوش نمیدی ( بیا یاهو تا بگم :green: )
به نظر من نمیشه اسم کاستیک روی اون گذاشت ، شما تیک کاستیک رو خاموش کن اون بازم هست :wink:

bubo3d

کاربر متخصص انیمیشن
سلام حامد جان این هم از تست
یعنی چجوری اون شکست رو با GI میشه در اورد؟
من که تست زدم این جواب رو داد
اولی فقط caustics دومی هم فقط GI ولی جواب این شد

پیوست ها

• Only Cus.jpg
    Only Cus.jpg
    41.9 کیلوبایت · بازدیدها: 10
  • Only GI.jpg
    Only GI.jpg
    34.7 کیلوبایت · بازدیدها: 10

Hamed_8

Member
سلام حامد جان این هم از تست
یعنی چجوری اون شکست رو با GI میشه در اورد؟
من که تست زدم این جواب رو داد
اولی فقط caustics دومی هم فقط GI ولی جواب این شد

سلام
اگه بخوام تفسیر کنم اینو میگم رفلکتی که دچار رفرکت شده ! :green:
ترکیبی از هر دو

bubo3d

کاربر متخصص انیمیشن
(دوستانه بخونش عزیز) :)
خوب دوستان نفسیر نخواستن ، اون ها که تفسیرش کردن این شکست نور رو تو بخش caustics گذاشتنش ریفیق. :rose:

caustics یعنی شکست نور با حالت تیز و شکننده حالا از جسم رد بشه یا اون جسم باعث شه این عمل توسط انعکاس ایجاد بشه. حالا آب باشه یا الماس یا یه جسم پلاستیکی و محکم یا یه آینه یا فلز براق تو همشون نور بعد از برخورد با تو هم رفتن و شکست تو جایی متمرکز میشن. اینها همه معنی شکست نور میدن یا همون caustics.

ولی GI بحثش فرق میکنه. GI یعنی یه جسم یه نور رو جذب میکنه و حالا خودش میشه یه منبع نوری مثل ماه. اون جسم اگه سیاه باشه همه ذرات نور رو جذب میکنه پس نمیده و برای GI نمیذاره ولی همون جسم تو حالت شیشه ای یا آینه ای نور رو کامل پس میده و میشکونه و برای خوش چیزی بر نمیداره و فقط انعکاس اجسام رو تو خودش نشون میده یعنی چیزی از خودش نداره. اگه بخوای عامیانه بیانش کرد این معنیش میشه. یعنی کلا اجسام شفاف و آینه وار فقط نور اطراف رو با رنگ خاشص خودشون نمشون میدن ولی اجسامی که GI ایجاد میکنن ذرات نور رو برای خودشون بر میدارن و مقداری که نمیخوان رو پیس میزنن. این هم تعریف علمیش به زبون عامیانه.

:rose:

جدیدترین ارسال ها

بالا