saalek110
Well-Known Member
آموزش ساخت ربات WiFi با آردوینو

آموزش ساخت ربات WiFi با آردوینو | فارس الکترونیک
در این پروژه قصد داریم نحوه آموزش ساخت ربات با آردوینو باقابلیت کنترل از طریق گوشی تلفن همراه در قالب ارتباط wifi را آموزش دهیم.در این آموزش فرض بر این است که خواننده با آردوینو و برنامه نویسی آن به زبان C++ و برنامه نویسی در محیط Android Studio و کدهای جاوا آشنا است . …

در این پروژه قصد داریم نحوه آموزش ساخت ربات با آردوینو باقابلیت کنترل از طریق گوشی تلفن همراه در قالب ارتباط wifi را آموزش دهیم.در این آموزش فرض بر این است که خواننده با آردوینو و برنامه نویسی آن به زبان C++ و برنامه نویسی در محیط Android Studio و کدهای جاوا آشنا است . به همین دلیل از توضیحات اضافه در رابطه با مباحث پایه ای آردوینو و اندروید استودیو صرف نظر کرده ایم.
توصیف پروژه آموزش ساخت ربات با آردوینو
در این پروژه هدف برقراری ارتباط بین گوشی تلفن و ربات وایفای است.در این پروژه از یک ربات ۲ موتوره که موتورهای آن از نوع DC هستند استفاده می شود . همچنین برای راه اندازی موتورهای این ربات نیاز به یک راه انداز یا درایور است که این درایور ماژول L298NLH است . ماژول ارتباط وایفای نیز ESP8266 است که از برد راه انداز آن یعنی NODEMCU 1.0 استفاده می شود .کدهای ماژول وایفای در محیط نرم افزار آردوینو و کدهای برنامه اندروید در محیط اندروید استودیو نوشته شده است.قطعات مورد نیاز برای ساخت ربات وایفای با آردوینو :
- شاسی ربات دوموتوره دارای گیربکس :
- ماژول L298N
- برد وایفای NODEMCU 1.0
- سیم های جامپر برای اتصال بین قطعات
- یک باتری کتابی ۹ ولتی (استفاده از باتری با ولتاژ بالاتر ممکن است به موتورها آسیب بزند- حد اقل ولتاژ برای راه اندازی ۶ ولت است)

ماژول esp8266
ماژول های esp8266 انواع مختلفی دارند که اساس کارکرد آن ها شبیه به هم است .همچنین ورژن های مختلفی نیز از این ماژول در بازار وجود دارد که با یک پسوند بعد از esp8266 بیان می شود . استفاده از ماژول به تنهایی کار مشکلی است و برای راه اندازی آن نیاز به ولتاژ ۳.۳ ولت و قطعات دیگر برای راه اندازی و برنامه ریزی است.به همین دلیل برای استفاده از این ماژول در این پروژه از یک برد راه انداز به نام nodemcu 1.0 استفاده می شود که با قیمتی مناسب در بازار یافت می شود. ماژول مورد استفاده در این برد esp8266-12E است.این برد را دقیقا شبیه به یک برد آردوینو می توانید پروگرام و استفاده کنید.
ترتیب پایه های ماژول برد NodeMcu به شرح زیر است :

پین های سبز رنگ همان پین هایی است که در برنامه آردوینو استفاده می شود.
نحوه ارتباط بین اجزای مختلف مدار جهت ساخت ربات با آردوینو :
نحوه اتصال قسمت های مختلف مدار به یکدیگر
تغذیه ماژول یک باتری ۹ ولتی است که ابتدا وارد ماژول l298n می شود .بر روی L298N یک رگولتور +5V وجود دارد که برای تغذیه ماژول ESP8266 مورد استفاده قرار گرفته است .هر چند می توانید یک انشعاب از تغذیه +9V را به ماژول ESP8266 بدهید .

ماژول درایور موتور برای کنترل سرعت و جهت چرخش موتور ها استفاده می شود . این ماژول ۴ خروجی (out1 تا out4 ) برای اتصال به موتورها و ۶ پین کنترلی برای اتصال به ماژول esp8266 دارد که قابلیت کنترل دو موتور را دارد . نام این پین ها عبارت اند از:
- IN1
- IN2
- EN1
- IN3
- IN4
- EN2
مثال: اگر IN1=0 و IN 2=1 باشد به محض یک شدن پین EN1 موتور شروع به چرخش در یک جهت می کند و به محض جابه جایی IN1 و IN2 جهت چرخش موتور عوض می شود. حال اگر EN1 به یک پین PWM وصل شود می توان دور موتور راکنترل کرد.
آخرین ویرایش: