یونیکد چیست؟

مطمعنا کلمه unicode بارها شنیده اید و یا در وب سایتها دیده اید.

حتما می‌دانید که کامپیوتر فقط با 0 و 1 سرکار دارد و تمام اطلاعات نوشتاری، صوتی و تصویری نهایتا بصوت 0 و 1 در کامپیوتر ذخیره و پردازش می‌شوند. خوب حالا ما برای اینکه بتوانیم اطلاعات نوشتاری خودمان را برای کامپیوتر قابل فهم کنیم مجبوریم تا به هر حرف از حروف الفبا، یک کد عددی اختصاص بدهیم. از این رو صدها نوع سیستم کدگذاری به وجود آمده و برای زبانهای مختلف سیستمهای مختلف معرفی شده است.

این مسئله در مورد زبان رسمی ایران یعنی فارسی هم صادق بود و تازه هر شرکت نرم افزاری ایرانی هم یک سیستم کد گذاری مخصوص خودش را داشت‌! و هیچ وقت یک سیستم کدگذاری استاندارد برای زبان فارسی بوجود نیامد که همه برنامه نویس‌ها از آن استفاده کنند. این مسئله در مورد زبان های دیگر هم وجود داشت. تا اینکه بعد از مدتها سیستم unicode معرفی شد.

یونیکد (UNIVERSAL CHARACTER SET TRANSFORMATION FORMAT)؛ نه یک نوع فونت خاص است نه یک برنامه خاص بلکه استاند‌ارد‌ی‌ بین‌‌المللی بر‌ا‌ى‌ تبادل‌ ‌اطلا‌عات‌ چندزبانه است. یونیکد به هر یک از حروف، اعداد یکتایی مستقل از محیط سیستم عامل و برنامه و زبان اختصاص می‌دهد. این سیستم می‌تواند تمام حروف زبانهای مختلف زنده امروز دنیا را در خودش جای دهد و به هر کدام از این حروف کد یکتا اختصاص دهد. بکار گیری unicode در وب سایتها و برنامه های CLINT -SERVER ( سمت سرور ) میتواند بسیار مفید باشد و ما نگران این نیستیم که کاربران وب سایت از چه سیستم عامل و از چه مرورگر اینترنتی استفاده می‌کنند. فقط باید از استاندارد unicode پشتیبانی کند.

برای گسترش استاندارد unicode یک کنسرسیوم ایجاد شده است. این مسئله برای ما فارسی زبانها نیز موقعیت مناسب ایجاد کرده و می‌توانیم در عرصه اینترنت مطالب خود را به زبان فارسی بدون استفاده از روشهایی مثل ایجاد فایل‌های تصویری از متن و قرار دادن آن در صفحه وب و یا استفاده از کدگذاری زبانهای دیگر مانند زبان عربی عرضه کنیم. این مسئله فرایند ایجاد وب سایتها و برنامه های فارسی را بسیار آسان تر و کم هزینه تر کرده است.
منبع : www.rahkarenovin.com
 

پویا وب

New Member
هدف یونیکد رفع محدودیت‌های موجود در کدبندی نویسه‌های قدیمی است، مانند کدبندی‌هایی که بر پایه استاندارد iso 8859 تعریف شده‌اند، که استفاده گسترده‌ای در کشورهای مختلف پیدا کرده‌اند، ولی با یکدیگر سازگار نیستند. بسیاری از کدبندی‌های قدیمی این مشکل مشترک را دارند که امکان پردازش متن‌های دوزبانه(معمولا به وسیله نویسه‌های لاتین و نمادهای محلی) را فراهم می‌کنند، ولی پردازش بیش از دو زبان را ممکن نمی‌کنند.

نقش یونیکد در پردازش متن این است که به جای یک تصویر برای هر نویسه یک کد منحصر به فرد ارایه می‌کند. به عبارت دیگر، یونیکد یک نویسه را به صورت مجازی ارایه می‌کند و کار ساخت تصویر(شامل اندازه، شکل، قلم، یا سبک) نویسه را به عهده نرم افزار دیگری مانند مرورگر وب یا واژه‌پرداز می‌گذارد.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا