Start speaking Spanish with Berlitz’s list of 50 essential words and phrases. Best for beginners, this quick Spanish learning guide is filled with casual greetings, verbs, and nouns for building a strong vocabulary foundation
اولین گام برای یادگیری هر زبانی، آشنایی با کلمات و جملات پرکاربرد آن زبان است. در مورد زبان اسپانیایی که ویژگی های مشترکی با زبان انگلیسی دارد، این کار آسان
charbzaban.com
بخش اول: کلمات پرکاربرد اسپانیایی
سلام: Hola [اُلا]
خداحافظ: Adiós [آدیوس]
ممنون: Gracias [گراسیاس]
لطفاً: Por favor [پور فاوُر]
بله: Sí [سی]
خیر: No [نُو]
ببخشید: Perdón [پردُن]
بله، ممنون: Sí, gracias [سی، گراسیاس]
لطفاً کمک کنید: Por favor, ayuda [پور فاوُر، ایوُدا]
صبر کنید: Espere, por favor [اِسپِره، پور فاوُر]
فهمیدید؟: ¿Entiendes [انتیِندس؟]
درست: Correcto [کورکتو]
اشتباه: Incorrecto [اینکورکتو]
اسم: Nombre [نومبره]
نام: Nombre [نومبره]
شماره: Número [نومیرو]
زمان: Tiempo [تیمپو]
دقیقه: Minuto [مینوتو]
ساعت: Hora [آورا]
روز: Día [دیا]
شب: Noche [نوچه]
رستوران: Restaurante [رستورانته]
غذا: Comida [کومیدا]
نوشیدنی: Bebida [بِبیدا]
آب: Agua [آگوا]
قهوه: Café [کافه]
چای: Té [تِ]
نان: Pan [پان]
گوشت: Carne [کارنه]
مرغ: Pollo [پویو]
پنجره: Ventana [ونتانا]
در: Puerta [پوئرتا]
میز: Mesa [مِسا]
صندلی: Silla [سیا]
خواب: Cama [کاما]
حمام: Baño [بانیو]
اتاق: Habitación [ابیتاسیون]
کتاب: Libro [لیبرو]
قلم: Pluma [پلوما]
کاغذ: Papel [پاپل]
مدرسه: Escuela [اسکوئلا]
دانشآموز: Estudiante [استوُدیانته]
استاد: Profesor [پروفسور]
دانشگاه: Universidad [اونیوِرسیداد]
کتابخانه: Biblioteca [بیبلیوتِکا]
پارک: Parque [پارکه]
خیابان: Calle [کایه]
بیمارستان: Hospital [اسپیدال]
داروخانه: Farmacia [فارماسیا]
سوپرمارکت: Supermercado [سوپِرمِرکادو]
پیتزا: Pizza [پیتسا]
کافه: Café [کافه]
شکلات: Chocolate [چوکولاته]
میوه: Fruta [فروتا]
سبزیجات: Verdura [وردورا]
گوشت: Carne [کارنه]
ماهی: Pescado [پسکادو]
نوشیدنی: Bebida [بِبیدا]
آب معدنی: Agua mineral [آگوا مینرال]
حتما مکالمات روزمره اسپانیایی رو
- بخش دوم: عبارات/جملات پرکاربرد زبان اسپانیایی
سلام / خداحافظ:
سلام: Hola [اُلا]
خداحافظ: Adiós [آدیوس]
ممنون: Gracias [گراسیاس]
لطفاً: Por favor [پور فاوُر]
بله / خیر:
بله: Sí [سی]
خیر: No [نُو]
ببخشید / عذرخواهی:
ببخشید: Perdón [پردُن]
عذرخواهی: Lo siento [لو سیئنتو]
فهمیدید؟ / نه، نفهمیدم:
فهمیدید؟: ¿Entiendes [انتیِندس؟]
نه، نفهمیدم: No, no entiendo [نُو، نُو انتیِندو]
کجا؟ / اینجا:
کجا؟: ¿Dónde [دونده؟]
اینجا: Aquí [اکی]
بله، ممنون: Sí, gracias [سی، گراسیاس]
لطفاً کمک کنید: Por favor, ayúdame [پور فاوُر، ایوُدامه]
میتوانم سوالی بپرسم؟: ¿Puedo hacer una pregunta [پوئدو آسئر اونا پرگونتا؟]
متشکرم، خواهش میکنم:
متشکرم: Muchas gracias [موچاس گراسیاس]
خواهش میکنم: De nada [دِ نادا]
لطفاً صبر کنید: Por favor, espera [پور فاوُر، اسپِرا]
کجا است دستشویی؟: ¿Dónde está el baño [دونده استاهِل باچو]
چندین هزینه دارد؟: ¿Cuánto cuesta? [کوانتو کوئستا؟]
این چیست؟ / آن چیست؟
این چیست؟: ¿Qué es esto [که اس اِستو؟]
آن چیست؟: ¿Qué es eso [که اس اِسو؟]
آیا شما انگلیسی صحبت میکنید؟: ¿Hablas inglés [ابلاس اینگلِس؟]
من اسپانیایی هستم: Soy español/ española [سوی اسپانیول/ اسپانیولا]
من از … آمدهام: Vengo de … [ونگو دِ …]
کجا زندگی میکنید؟: ?Dónde vives [دونده ویوس؟]
خوبی؟ بله، خوبم: ?Cómo estás? Bien, gracias [کومو استاس؟ بیِن، گراسیاس] نه، بد: Mal [مال]
بله، من فهمیدم / خیر، من نفهمیدم:
بله، من فهمیدم: Sí, entendí [سی، انتندی]
خیر، من نفهمیدم: No, no entendí [نو، نو انتندی]
میتوانم راهنمایی کنم؟: ¿Puedo ayudarte [پوئدو ایوُدارتِ]
از روی دلم میگویم: Lo digo de corazón [لو دیگو دِ کوراثون]
چطور میتوانم به شما کمک کنم؟: ¿Cómo puedo ayudarte [کومو پوئدو ایوُدارتِ]
ببخشید، میتوانم از شما یک خدمتی بخواهم؟: Perdón, ¿puedo pedirte un favor [پردُن، پوئدو پدیرتِ اُن فاوُر]
آیا میتوانید این را تکرار کنید؟: ¿Puedes repetirlo, por favor [پوئدس رِپتیرلو، پور فاوُر]
متشکرم، نیازی نیست: Gracias, no es necesario [گراسیاس، نو اس نسساریو]
ببخشید، آیا میتوانم از شما سوالی بپرسم؟: Disculpe, ¿puedo hacerle una pregunta [دیسکولپه، پوئدو آسرله اونا پرگونتا]
باشد، من این کار را انجام میدهم: Está bien, lo haré [استا بیِن، لو اره]
نمیفهمم، میتوانید دوباره توضیح دهید؟: No entiendo, ¿puedes explicarlo de nuevo
[نو انتیِندو، پوئدس ایکسپلیکارلو ده نوو]
اولین گام برای یادگیری هر زبانی، آشنایی با کلمات و جملات پرکاربرد آن زبان است. در مورد زبان اسپانیایی که ویژگی های مشترکی با زبان انگلیسی دارد، این کار آسان
بخش سوم: جملات کاربردی (بخصوص برای سفر)
¿Dónde está el baño (دونده استاهِل باچو؟) – سرویس بهداشتی کجاست؟
¿Cuánto cuesta esto (کوانتو کوئستا استو؟) – این چقدر هزینه دارد؟
Quisiera reservar una habitación. (کویسیرا رسروار اونا آبیتاسیون) – میخواهم یک اتاق رزرو کنم
¿Dónde puedo encontrar un taxi (دونده پوئدو انکونترار اون تاکسی؟) – کجا میتوانم یک تاکسی پیدا کنم؟
¿Cuál es el mejor restaurante de la ciudad (کوال اِس اِل مخر رستورانته دِ لا سیوئداد؟) – کدام بهترین رستوران شهر است؟
¿Dónde está la estación de tren (دونده استاهِل اِستاسیون ده ترِن؟) – ایستگاه قطار کجاست؟
¿Puede recomendarme un buen lugar para comer (پوئدا رکومندارمه اون بوئن لوگار پارا کومِر؟) – میتوانید یک مکان خوب برای ناهار پیشنهاد کنید؟
¿Cuándo sale el próximo autobús (کواندو ساله اِل پروکسیمو اوتوبوس؟) – اَتوبوس بعدی چه زمانی حرکت میکند؟
¿A qué hora es el check-in (آ که اورا اِس اِل چِک این؟) – وقت ورود چیست؟
¿Podría ayudarme con mis maletas, por favor (پودریا ایوودارمه کون میس مالِتاس، پور فاوُر؟) – لطفاً میتوانید با کیفهایم کمک کنید؟
¿Dónde puedo cambiar dinero (دونده پوئدو کامبیار دینرو؟) – کجا میتوانم پول را تبدیل کنم؟
¿Qué hora es (که اورا اس؟) – چند است؟
¿Tiene conexión Wi-Fi aquí (تیِنه کونکسیون وی فی اقی؟) – آیا اینجا وای فای دارید؟
¿Puede recomendarme un buen hotel (پوئدا رکومندارمه اون بوئن اُتِل؟) – میتوانید یک هتل خوب پیشنهاد کنید؟
¿Dónde puedo comprar un boleto de tren (دونده پوئدو کومپار اون بولتو ده ترِن؟) – کجا میتوانم یک بلیط قطار بخرم؟
¿Cuánto tiempo se tarda para llegar al centro de la ciudad (کوانتو تیمپو سه تارده پارا ژگار ال سینترو ده لا سیوئداد؟) – چقدر زمان میبرد تا به مرکز شهر برسیم؟
¿Dónde puedo alquilar un coche (دونده پوئدو آلکیلار اون کوچِ؟) – کجا میتوانم یک ماشین اجاره کنم؟
¿Cómo llego al aeropuerto desde aquí (کومو ژگو آل ائرئوپوئرتو دِسده اکی؟) – چگونه میتوانم از اینجا به فرودگاه برسم؟
¿Tiene un mapa de la ciudad (تیِنه اون ماپا دِ لا سیوئداد؟) – آیا نقشهای از شهر دارید؟
¿Cuál es el mejor medio de transporte público aquí (کوال اِس اِل مخر میڈیو دِ ترانسپورتِ پوبلیکو اکی؟) – کدام بهترین وسیله حمل و نقل عمومی اینجاست؟
¿Puedo ver el menú, por favor (پودو ور اِل مِنو، پور فاوُر؟) – لطفاً میتوانم منو را ببینم؟
¿Aceptan tarjetas de crédito (آکِپتان تارخَتاس دِ کرِدیتو؟) – کارت اعتباری را قبول میکنید؟
¿Dónde está la parada de autobús más cercana (دونده استاهِل پارادا دِ اوتوبوس ماس سرکِنا؟) – ایستگاه اتوبوس نزدیکترین کجاست؟
¿Puede ayudarme a encontrar un buen restaurante (پودا ایوُدارمه آنکونترار اون بوئن رستورانته؟) – میتوانید به من کمک کنید یک رستوران خوب پیدا کنم؟
¿A qué hora es el desayuno (آ که اورا اس اِل دِسایونو؟) – صبحانه چه ساعتی است؟
¿Dónde puedo comprar un billete de tren (دونده پوئدو کومپار اون بیِته ده ترِن؟) – کجا میتوانم یک بلیط قطار بخرم؟
¿Cuánto tiempo se tarda en llegar al centro de la ciudad (کوانتو تیمپو سه تارده اِن لیگار اَل سینترو ده لا سیوئداد؟) – چقدر زمان میبرد تا به مرکز شهر برسیم؟
¿Dónde está el mostrador de información turística (دونده استاهِل مُسترادور دِ اینفورماسیون توریستیکا؟) – پایگاه اطلاعات گردشگری کجاست؟
¿Cuál es el precio del billete (کوال اِس اِل پرِسیو دِل بیِته؟) – قیمت بلیط چقدر است؟
¿Dónde puedo alquilar un coche (دونده پوئدو آلکیلار اون کوچِ؟) – کجا میتوانم یک ماشین اجاره کنم؟
بخش چهارم: اصطلاحات رایج زبان اسپانیایی
Costar un ojo de la cara – به معنای “قیمت بالایی داشتن” یا “خیلی گران بودن”. تلفظ: [کوستار اون اوخو ده لا کارا]
Estar en las nubes – به معنای “به دور از واقعیت بودن” یا “غافلگیر بودن”. تلفظ: [اِستار ان لاس نوبس]
Meter la pata – به معنای “اشتباه کردن” یا “خطا کردن”. تلفظ: [متر لا پاتا]
Estar hecho/a polvo – به معنای “خسته بودن” یا “خسته و خسته شدن”. تلفظ: [اِستار اچو پولو]
Ser pan comido – به معنای “خیلی آسون بودن” یا “خیلی ساده بودن”. تلفظ: [سر پان کومیدو]
Estar en las mismas – به معنای “همچنان در همان موقعیت یا وضعیت بودن”. تلفظ: [اِستار ان لاس میسماس]
Estar hecho un lio – به معنای “وضعیت یا موقعیت پیچیده بودن”. تلفظ: [اِستار اچو اون لیو]
Dar en el clavo – به معنای “درست گفتن” یا “درست حدس زدن”. تلفظ: [دار اِن اِل کلاوو]
Estar como una cabra – به معنای “عجیب و غریب بودن” یا “دیوانه بودن”. تلفظ: [اِستار کومو اونا کابرا]
Estar más sano que una manzana – به معنای “خیلی سالم بودن”. تلفظ: [اِستار ماس سانو که آنا مانثانا]
Estar en su salsa – به معنای “در عنصر خودش بودن” یا “در محیط خودش بودن”. تلفظ: [اِستار ان سو سالسا]
Echar de menos – به معنای “دل کسی را برای دیدار کردن کسی دیگر تنگ کردن” یا “عزیز بودن”. تلفظ: [اچار ده مِنوس]
Hacer la vista gorda – به معنای “نادیده گرفتن” یا “نادیده گرفتن موضوع”. تلفظ: [آثار لا ویستا گوردا]
Salirse con la suya– به معنای “موفق شدن در چیزی که میخواهی” یا “توانستن به دست آوردن چیزی که میخواستی”. تلفظ: [سالیرسه کون لا سویا]
Ir al grano – به معنای “مستقیم حرف زدن” یا “به موضوع مهم برخورد کردن”. تلفظ: [ایر آل گرانو]
Ponerse las pilas – به معنای “متمرکز شدن” یا “به خود توجه داشتن”. تلفظ: [پونرسه لاس پیلاس]
Estar de moda – به معنای “مد بودن” یا “پرطرفدار بودن”. تلفظ: [اِستار ده مودا]
Cada dos por tres – به معنای “به طور مکرر” یا “در بازههای کوتاه زمانی”. تلفظ: [کادا دوس پور ترِس]
Dejar plantado/a – به معنای “کسی را منتظر نشاندن” یا “عدم حضور به وقت مقرر”. تلفظ: [دهخار پلانتادو/پلانتادا]
Estar como pez en el agua – به معنای “در محیطی که خوشش میآید بودن” یا “راحت بودن در شرایط”. تلفظ: [اِستار کومو پث ان لا اواگا]