گلایه از مجید آنلاین ، کی مواافقه؟

مجید آنلاین در زمینه آموزش پایه ای و مفهموی موضوعات گرا

• ضعیف

رای: 3 75.0%
  • متوسط

رای: 1 25.0%
  • خوب

رای: 0 0.0%

• مجموع رای دهندگان
    4
سلام ،

مدتیه که در مجید آنلاین عضو شدم ، اول تشکر میکنم از مدیریت محترم این سایت که مکانی رو گرد آورده تا دوستان در مورد گرافیک با هم تبادل نظر داشته باشن و از زحمات تمامی دوستان و مخصوصا مدیران انجمن و زیر شاخه های مختلفش تشکر فراوان دارم ، ولی یک مشکل بزرگ نه تنها در این فروم بلکه در اکثر فرومهایی که در اونها عضو هستم وجود داره و اون این هستش که چرا ما مفهموی و پایه ای توضیح نمیدیم؟

اکثر آموزشهایی که در مجید آنلاین میبینم (حداقل در بخش فتوشاپ) یک سری مراحل رو طی کردن و در نهایت نتیجه مورد نظر حاصل شده ولی در خصوص مراحل مختلف هیچ توضیحی داده نشده ، مثلا : گفته شده مقادیر فیلتر Unsharp mask رو طبق شکل تنظیم کنید ولی هیچ توضیحی در مورد اینکه تغییر پارامتر Radius چه تغییری در سطح پیکسل به تصویر اعمال میکنه و یا پارامتر Amount اصلا کارش چیه و ... داده نشده ، نهایتش اگه توضیحی هم باشه به صورت کلی و بر اساس تجریه گفته میشه ، یا مثلا گفته میشه حالت ادغام brush رو Overlay قرار بدید ، توضیحی که ارائه میشه در مورد دلیل استفاده از overlay اینه که در این حالت مناطق مشکی مشکیتر میشن و مناطق سفید سفیدتر و از این قبیل توضیحات و یا در ابزار Curve اهرمهاش رو جابه جا میکنه و چند تا نقطه لنگر قرار میده ولی توضیحی داده نمیشه که چرا از سه تا نقطه لنگر استفاده شده و چرا مقدارش رو این تنظیم شده؟! ، این مشکل زمانی حادتر میشه که بعضی مطالب حساسیت ویژه ای دارن شبیه Layer Blending mode ها و channel و Filter ها که به ندرت آموزش مفهمومی در این زمینه دیدم! ، درسته این نوع توضیحات خوبه ولی در کنارش به نظرم واجبه که کارکرد واقعی این موارد به صورت مفهمومی توضیح داده بشه و الا ما با آزمایش و خطا سر و کار خواهیم داشت و این اصلا برای یک گرفیست حرفه ای خوب نیست ، خیلی خیلی زیاد به این موضوع اعتقاد دارم که یادگیری مفهومی فتوشاپ و هر ابزار و تکنولوژی دیگه ای روند پیشرفت رو بسیار افزایش میده؟ دیگه این جوری لازم نیست برای یادگیری

امیدوارم مجید آنلاین در این زمینه قدمهای بزرگی برداره چون من خیلی به شخصه خیلی ازش انتظار دارم .

نمیدونم شما هم تا کنون این گلایه رو داشتید یا نه؟

لطفا در این تاپیک نظرات خودتون رو ارائه کنید و البته در نظر سنجی هم حتما شرکت کنید .

با سپاس /.

نمیدونم چرا جمله کامل نظر سنجی نشون داده نشد؟ امکان ویرایش نداشتم و به همین دلیل اینجا مینویسم:
مجید آنلاین در زمینه آموزش پایه ای و مفهموی موضوعات گرافیکی در چه سطحی قرار داره؟

ArTaBaZ

Well-Known Member
سلام دوست عزیز
به نظر من تاحدی خوبه و تا حدی بد
اولا گفتن این حرف ها آموزش رو بسیار طولانی و خسته کننده میکنه
دوما این چیزهایی که شما گفتید مربوط به آموزش ها و نظر های یک طراح نمیشه بلکه بیشتر ربط به آموزش کل فتوشاپ داره مثل سی دی های آموزشی که جز به جز آموزش داده میشه !!
بحث آموزش های یک طرح گرافیکی با آموزش خود نرم افزار جداست !
----------------------------
البته من یک نظر دیگه شبیه به طرح مطلب شده شما دارم
اگه در قسمت نظر خواهی ، کسی که میتونه کمکی به دیگران بکنه بیاد و بصورت کامل آموزش بده (چه بصورت تصویری و چه بصورت متنی ) برای کاربران آموزنده تر هست تا اینکه مثل خودم ! بگیم فلان جای طرح مشکل داره

از طرفی این نظری که دادم مشکل داره : بیشتر کسانی که در اینجا حضور دارن وقت کافی برای صرف کردن این موضوع رو ندارن

موفقیتـ

اولا گفتن این حرف ها آموزش رو بسیار طولانی و خسته کننده میکنه
طولانی که میشه ولی به نظر نمی آد خسته کننده بشه مخصوصا اگه خوب توضیح داده بشه ، خسته کننده به نظرم اون وقتیه که همون مراحل طی شده رو به عنوان مثال روی یک تصویر دیگه اجرا میکنیم و نتیجه درست در نمی آد و اینجا هر چقدر خودآموز گفته شده رو میخونیم متوجه نمیشیم و به ناچار باید سوال بشه و سوال کردن هم وقت گیر پس اینجا به خستگی میرسیم نه در یک آموزش مفهموی!

بحث آموزش های یک طرح گرافیکی با آموزش خود نرم افزار جداست !
کاملا درسته و دقیقا هم باید اینطوری باشه که ابتدا مفاهیم پایه ای توضیح داده بشه و چند تا طرح به صورت مفهموی و عمیق بررسی بشه و بعدش اینها به عنوان پیشنیازهای طرح ها بعدی معرفی بشن و در طرح ها و خودآموزهای بعدی لازم نیست در همون سطح عمیق دوباره مطالب توضیح داده بشه چون قبلا توضیح داده شده ولی خب بدبختی اینه که آموزش طرح های گرافیکی فراوونه ولی آموزش مفهموی نرم افزار فتوشاپ خیلی کمه! .

کل حرف من اینه در یک سایت تخصصی مثل مجید آنلاین چرا توازنی بین همین حرفی که فرمودید وجود نداره ، آموزش پیش نیازها به صورت مفهموی در قالب چند طرح و آموزش سایر طرح ها و خودآموزها

شاید نظرتون این باشه :
از طرفی این نظری که دادم مشکل داره : بیشتر کسانی که در اینجا حضور دارن وقت کافی برای صرف کردن این موضوع رو ندارن

اگه نظرتون این باشه ، نمیشه زیاد بحث کرد ولی خب مشکوک به نظر میرسه! ، اگه وقت ندارن دلیل ادامه کار به این شیوه چیه!؟

AliReza Bahrami

مدیر انجمن
خوب اين بر ميگرده به نياز فعليه شما
ببينيد دوست عزيز
از اولش براتون توضيح ميدم شايد بهتر براتون جا بيفته
آموزشها رو دوستان از سايت هاي زبان اصلي و عين همون رو با كمي تغيير در ترجمه و قرار ميدن
پس چيزي بهش اضافه يا كم نميشه كه به سايت مجيد آنلاين يا انحمن ديگه بشه خرده گرفت

همونطور كه ميدونيد اكثر برنامه ها 3 سطح دارند : مقدماتي . پيشرفته و حرفه اي
شما خودتونو بايد بسنجيد ببينيد توي كدوم سطح هستيد
اگر هنوز مفاهيمي مثل mode ها و يا فيلتر و ... رو به صورت مفهومي باهاش آشنا نيستيد بايد اون قسمت ها رو يا از طريق تجربه يا يادگيري توي آموزشگاه ها فرا بگيريد
اموزشهاي توي بخش بيشتر براي كساني هست كه ميخوان با تكرار و تمرين مباحث گرادينت و كار با استايل ها و فيلتر هايي مثل شارپ و بلور و ... رو به طور عملي ياد بگيرن كه به نظر خودم هم به اين شكل بهتر ج ميده تا اين كه توي كتاب بخونيد فلان مد اين تاثير رو داره
كسي كه ميخواد كار كنه فقط و فقط بايد تمرين كنه
حتي توي آموزش هاي حرفه اي هم كه نگاه كنيد براي جا انداختن يك لايه و مچ كردن اون از مد نرمال شروع ميكنه تا چند تا مد رو بسته به سايه روشن ها تست ميزنه تا يكي رو انتخاب كنه !.... پس اين يه امر تجربي ميشه مخصوصا تو اين بخش

حالا بين اين آموزشها اگر ما بخواييم مثلا فيلتر شارپ رو با دستگيره هاش توضيح بديم +‌ مراحل ديگه حدود 2 ساعت طول ميكشه كه باعث خستگي كار آموز ميشه
و اون بحثي كه گفتيد مثلا اندازه ها داده شده و ... اين هم بر ميگرده به سليقه شخص !‌اگر كار با يه ابزار رو فرا بگيره ميتونه بعد از اون آموزش چيزي كه خودش ميخواد رو به دست بياره
يا از يه مرحله توي اون آموزش توي طراحي شخصيش استفاده كنه
پس هدف ياد دادن ابزار و جاي استفادش هست نه اموزش از پايه و توضيح كامل

و به نظر من اين حسن هست نه ضعف

اما شما ميتونيد يه درخواست ايجاد تاپيك آموزش اجزاي نرم افزار رو بديد اين ميشه پيشنهاد
البته كار بسيار زمان بر و مشكلي هست
اما نياز خيلي كاربرها رو رفع ميكنه

موفق باشيد

Mehran coyote

Well-Known Member
به نظر من تمام جاهایی که با آموزش و یادگیری سروکار داریم به همین صورته
به فرض مثال در دانشگاه ها می یان مفهومی بهمون درس ها رو یاد بدن ؟
معلوم که نه چون واقعا وقت و انرژی زیادی صرف می کنه
اونوقته دانشجو براساس نیازی که داره باید تحقیق کنه و به عمق مسئله پی ببره
اینجا هم به همین صورته
به نظر من کاربردی یاد گرفتن اپشن های یک برنامه رو باید خوده یوزر یادبگیره این طوری هم بهتر تو ذهنش می مونه هم توی یادگیری فلان مسئله ، مسائل دیگه ای هم فرا می گیره که این بهتر از اینه که استادت لقمه را آماده بزاره دهنت

و این حرفو رو خیلی قبول دارم که گیلاس جان بهش اشاره کرد :rose:
كسي كه ميخواد كار كنه فقط و فقط بايد تمرين كنه
موفق باشی

در ابتدا از پاسختون ممنونم ، نکات آموزنده ای داشت مخصوصا همون مثل معروف : تمرین ، تمرین ، تمرین
البته درست ترش اینه : تمرین درست ، تمرین درست ، تمرین درست ، کسی که از طریق یک آموزش مفهومی تلفظ واژگان انگلیسی یک کلمه رو هزار بار تمرین میکنه کجا؟ و کسی که هزار بار همون رو اشتباه تمرین میکنه کجا؟

حرفی که من میزنم خیلی ساده است ، من میگم به جای اینکه صد بار از Curve استفاده میکنی و اهرم هاش رو جابه جا میکنی و متوجه نمیشی که چه اتفاقی داره میفته ، صدبار این کار رو بکن ولی بدون واقعا چی داره اتفاق می افته؟ مسلما تمرین دومی ماندگار تر خواهد بود

حالا بين اين آموزشها اگر ما بخواييم مثلا فيلتر شارپ رو با دستگيره هاش توضيح بديم +‌ مراحل ديگه حدود 2 ساعت طول ميكشه كه باعث خستگي كار آموز ميشه
البته نه هر کارآموزی! ، خود من امکان نداره در یک طرح که آموزش داده میشه در مهلت پیش بینی شده تا انتها پیش برم ، وسطش اینقدر اونطرف و اونطرف میرم که یک خودآموز 20 دقیقه ای اندازه 1 روز و بعضی وقت ها چند روز طول میکشه ولی وقتی هم مفهموی متوجه شدم نیازی نیست که برای خودآموزیهای بعدی اینقدر وقت بزارم حتی سریعتر از وقت پیش بینی شده! و البته نیازی به مطالعه چندین خودآموز دیگه برای تسلط بر یک مبحث رو نخواهم داشت و ایده های ذهنیم رو پیاده سازی میکنم ، قبول ندارید امتحان کنید .
کسی که در تلاشه با چندتا خودآموز غیر مفهموی بر یک مبحث تسلط پیدا کنه مطمئن باشید که یک خودآموز دقیق و طولانی رو هم تحمل میکنه ، البته به نظرم تحمل نمیکنه لذت میبره

اما شما ميتونيد يه درخواست ايجاد تاپيك آموزش اجزاي نرم افزار رو بديد اين ميشه پيشنهاد
از این دلگیرم که چرا چنین نیازی برای مدیران و چند ده هزار کاربر فعالش احساس نشده که چنین تاپیکی وجود نداره

الان همین تاپیکی که ایجاد شد ببینید چند نفر از پست بنده تشکر کردند!؟ و چقدر بازتاب داشت!؟ این یعنی انگیزه ای برای این موضوع وجود نداره

در هر حال نمیخوام فقط شعار بدم ، انشاءالله در فرصتی مناسب از همین نوع آموزشهای مفهومی قرار خواهم داد تا ببینیم آموزشهای اینچنینی خسته کننده میشه یا نه؟ و اصلا دلیلی داره اینقدر راجعش بحث کنیم یا خیر ، ولی خب باز هم شاکی ام که چرا نباید چنین آموزشهایی اینجا باشه .

باز هم از زحمات تمامی دوستان ممنونم و پستی که ارائه کردم فقط یک نقد سازنده بود و حمل بر بی ادبی و زیر سوال بردن زحمات شما عزیزان نشه .

با تشکر/.

MOSTAFA

کاربر فعال
دوست عزیز توی اکثر آموزش های فتوشاپ (آموزش های مبتدی تا پیشرفته که شما در اونها ایجاد یک طرح یا افکت رو یاد میگیرید) مبنا بر اینه که شما اول از هر چیز با بیشتر ابزار و فیلتر ها آشنایی دارید و در این آموزش ها یاد داده خواهد شد که از ابزار ها و فیلتر ها و یا ترفند ها و... چگونه در ایجاد یک طرح یا یک افکت استفاده کنید و بیشتر با جنبه ی کاربردی ابزار ها، فیلتر ها، لایه های مختلف و یا هر چیز دیگه آشنا میشید...
اگر شما میخواهید به طور دقیق اثر هر آپشن از یک ابزار یا ... رو بدونید و بررسی کنید قبل از آموزش های ایجاد طرح باید از آموزش های اولیه و مقدماتی که در هر کدوم از اونها یک ابزار یا فیلتر رو به صورت کامل توضیح داده استفاده کنید، این آموزش ها جنبه بررسی و آشنایی دارن نه کاربردی و به نظرم شما باید سراغ این چنین آموزش هایی باشید...
حالا شما میگید که چرا این آموزش ها کمتر توی سایت های گرافیکی دیده میشه...خب یکی از دلایلش اینه که این تهیه و نوشتن این آموزش ها وقت گیر هست، از جهت دیگه توی اینترنت و سایت های آموزشی، چه ایرانی و چه خارجی، بیشتر آموزش ها آموزش های ایجاد طرح و سطح های مبتدی تا پیشرفته هست... و از اونجایی که اکثر آموزش های فارسی درون انجمن های ایرانی ترجمه هست این آموزش های مقدماتی که برای آشنایی با ابزار و ... هست کمتر دیده میشه... مگر اینکه کسی انقدر وقت داشته باشه که این آموزش ها رو از جایی تهیه و ترجمه، یا اینکه خودش بنویسه و توی انجمن قرار بده...معمولا این آموزش ها در dvd های آموزشی که شرکت های مختلف ارائه کردن موجود هست که میتونید تهیه کنید
پس نمیشه از کسی یا مجموعه ای گله کرد! به قول گیلاس عزیز:

در هر حال نمیخوام فقط شعار بدم ، انشاءالله در فرصتی مناسب از همین نوع آموزشهای مفهومی قرار خواهم داد تا ببینیم آموزشهای اینچنینی خسته کننده میشه یا نه؟ و اصلا دلیلی داره اینقدر راجعش بحث کنیم یا خیر ، ولی خب باز هم شاکی ام که چرا نباید چنین آموزشهایی اینجا باشه .
خب این کار خیلی خوبی هست...اگه شما واقعا وقت و توانش رو دارید که به صورت واضح و اصولی آموزش های مقدماتی برای هر بخش بنویسید خیلی خوبه، دوستان هم میتونن استفاده کنن و امیدوارم استقبال بشه...
موفقیتـ

main

Well-Known Member
تا حدودی درست میگید شما ولی نظر من هم با صحبت های دوستان در یک راستاست.
موفق باشی.

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
دوستان بطور کامل و مفصل توضیح دادن در این مورد. من فقط یک توضیح کوتاه بدم برای تکمیل صحبت دوستان.

چون ما الان توی آموزشگاه تدریس علوم گرافیک و وب انجام میدیم ، کلاس ها رو در سطوح مختلف طبقه بندی میکنیم.

سطوح مقدماتی و پیشرفته. و مثلا وقتی کسی توی کلاس پیشرفته شرکت میکنه قاعدتا ما دیگه هیچ توضیحی در مورد اینکه
مثلا Curves کارش چی هست نمیدیم. نه به این خاطر که کارکرد این ابزار مهم نباشه! بلکه به این خاطر که ما اینطور فرض کردیم
که اون شخص کاربرد این ابزار رو بطور کامل میدونه که توی کلاس های پیشرفته شرکت کرده! و بجای اینکه وقت بذاریم و برای
ایشون در مورد کارکرد Curves آموزش بدیم ، بجاش یک آموزش حرفه ای بیشتر بهش یاد میدیم!

این به معنی این نیست که اون ابزار و کارکردش مهم نیست بلکه ما اینطور فرض میکنیم که شخصی که یک آموزش پیشرفته رو
دنبال میکنه حتما کارکرد این ابزار رو میدونه.
اما در کل با حرف شما موافقم که موقع کار کردن با هر ابزاری ، بهتره اون فرد پیش خودش کارکرد اون ابزار رو مرور کنه.

چون ما الان توی آموزشگاه تدریس علوم گرافیک و وب انجام میدیم ، کلاس ها رو در سطوح مختلف طبقه بندی میکنیم.

سطوح مقدماتی و پیشرفته. و مثلا وقتی کسی توی کلاس پیشرفته شرکت میکنه قاعدتا ما دیگه هیچ توضیحی در مورد اینکه
مثلا curves کارش چی هست نمیدیم. نه به این خاطر که کارکرد این ابزار مهم نباشه! بلکه به این خاطر که ما اینطور فرض کردیم
که اون شخص کاربرد این ابزار رو بطور کامل میدونه که توی کلاس های پیشرفته شرکت کرده!
دقیقا درسته و من هم میگم چرا مجید انلاین کلا در سطح مقدماتی و متوسط مونده! و به سطوح پیشرفته سوق پیدا نمکنه ، مدت فعالیتش هم کم نیست . به نظر من این وظیفه مدیران هستش که کاربران رو در مسیر مورد نظر حرکت بدن .

با تشکر/.

جدیدترین ارسال ها

بالا