---> گفتگو راجب گرافیست ایرانی

Broken-home

Member
.چه اتفاقی افتاد؟.من پستمو خوندم ولی کجاش راجب تعریف گرافیست و یا تقابل گرافیست دانشگاهی و گرافیست تجربی بود ؟
بیاین مثل یک مجری تلوزیون حرف نزیم.(لعنت به تلویزیون ) .مهم نیست حرفه ای کیه؟ گرافیست کیه ؟ غیر از اینکه این بحث ما نیست کمکی هم به ما نمیکنه .(امیدوارم دست از سر ما بر داره:) )
ما چی قراره پیدا کنیم ؟
مقایسه حدود و فضا ها و شرایط کاری برای یک گرافیست ایرانی در تقابل با یک گرافیست جهان اولی در همون سطح .
راجب در آمد یک گرافیست جهان اولی و راجب امکانات و فضای کاری برای یک گرافیست در خارج از ایران.

آخرین ویرایش:

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
به نظر من اولین مقایسه ای که برای شرایط کاری یک گرافیست ایرانی و خارجی باید انجام بدیم حدود و فضای کاری برای این دو گروه هست. اگر در خارج از ایران کارگاهها یا بهتر بگم ابر شرکتهای گرافیکی نظیر هالیوود وجود داره ایا در ایران هم چنین فضاهایی حتی بصورت کارگاه وجود داره؟! در این موضوع که نمیشه شک کرد که استعداد و توانایی ایرانی کمتر از اون خارجی نیست (در بسیاری موارد بیشتر هم هست!) ولی به نظر من در این میان امکانات و فضای مناسب کار هست که برگ برنده یک گرافیست خواهد بود.

راستی تمام این صحبتهایی که تا قبل از این هم مطرح شد به نظر من خوب بود و خودش باعث شد تا بفهمیم که گرافیست تجربی و اکادمیک ایا تفاوتی با هم دارن و این مقایسه خوبی بود.

موفقیت باشید!

sorosh

Active Member
باشه برمي گرديم به موضوع تايپيك آقاي Broken-home

تفاوت گرافيست ايراني و گرافيست جهان اولي ...

يك نكته براي شروع مينويسم و آن اينه كه در جهان اول

يك كار گرافيكي (تبليغاتي) مثل پوستر حاصل كار 4 يا 5 نفر است كه شامل

2 نفر تصوير ساز و طراح و بسته به كار يك نفر عكاس و يك نفر ;كار گردان هنري Art Directo

است .اما در اينجا نياز به گفتن نيست كه ما به هيچ وجه حاضر به همكاري اين طوري براي يك كار

نيستيم ...به عبارت ديگر ما همه سايه همديگر را باتير ميزنيم چه برسد كه بخواهيم

براي انجام يك كار در كنار همديگر قرار بگيريم ..

از اينجا ميتوان به ميزان تفاوت كار گرافيكي به لحاظ كيفيت و ارزش هنري پي برد ....

sadismi_10

Member
sorosh گفت:
باشه برمي گرديم به موضوع تايپيك آقاي Broken-home

تفاوت گرافيست ايراني و گرافيست جهان اولي ...

يك نكته براي شروع مينويسم و آن اينه كه در جهان اول

يك كار گرافيكي (تبليغاتي) مثل پوستر حاصل كار 4 يا 5 نفر است كه شامل

2 نفر تصوير ساز و طراح و بسته به كار يك نفر عكاس و يك نفر ;كار گردان هنري Art Directo

است .اما در اينجا نياز به گفتن نيست كه ما به هيچ وجه حاضر به همكاري اين طوري براي يك كار

نيستيم ...به عبارت ديگر ما همه سايه همديگر را باتير ميزنيم چه برسد كه بخواهيم

براي انجام يك كار در كنار همديگر قرار بگيريم ..

از اينجا ميتوان به ميزان تفاوت كار گرافيكي به لحاظ كيفيت و ارزش هنري پي برد ....
ببین دوست عزیز
به نظر تو میشه برای طراحی یه پوستر که توی ایران بابتش 5 هزار تومن هم پول نمیدن 5 نفر رو جمع کرد؟
باید منافع رو در نظر گرفت
ببین اونا چقدر درآمد دارن که 5 نفر روی یه پوستر کار میکنن

GFX Master

اقای sadismi شما نگاه به این دفترهای خدماتی نندازید که با 5000 تومن پوستر طراحی میکنن. خیلی از شرکتهای هستن که یه پوستر ساده رو خیلی بیشتر از اینا میگیرن ولی باز هم کار گروهی در اونها دیده نمیشه. البته در ایران هم شرکتهایی هستن که وظایف افراد مختلف بصورت تعریف شده انجام میگیره ولی تعداد اونها هم انگشت شماره.

sorosh

Active Member
اقای sadismi عزيز

اونيكه با 5000 تومن پوستر ميزنه خارج از بحث ما است..

Broken-home

Member
خوب.مرسی .این حالا یه بحث خوبیه.نظر sorosh جالب بود.من نمی دونم اونجا واقعا این طور هست یا نه ؟ امااینقدر تخصصی نگاه کردن عالیه.یکی از راههای حرفه ای شدن همین خواهد بود که گرافیست تکلیف خودشو بدونه بدونه تو چه چیز می خواد حرفه ای شه و همه ی تکنیکاش رو در بیا ره البته شناخت و تسلط نسبی تو حوضه های دیگه هم مفیده. این نظر جالبیه . اینکه تصویر ساز رو از گرافیست جدا کنیم. ولی فکر میکنم در عمل اینطوری نیست.بازار که حدس میزنم خارج از ایران هم همین طور باشه وقتی میگیم " گرافیست" توقع داره هم بتونه تصویر سازی کنه و هم design .نظر شما چیه؟
کسی تو این سایت هست که خارج از ایران مشغول کار باشه ؟ یا اطلاعی راجب حوضه های کاری داشته باشه؟
بچه ها کلا فکر میکنید بهترین مکان حالتی که یه گرافیست ایرانی درسطح بالا می تونه کار کنه چیه و کجاست؟

راستی سارا درسته اونم تا حدودی بحث خوبی بود البته یکم تکراری.

آخرین ویرایش:

Broken-home

Member
اینکه چه کارایی باید کرد تا حرفه ای شد؟ و چه چیزایی باید بلد بود تا حرفه ای نام گرفت هم بحث خوبیه

FashisT

Active Member
چند پست اخر رو میخوندم بحث فرق گرافیست ایرانی با خارجی بود..نظر من اینه گرافیک هم مثل خیلی چیزهای دیگه بستر فرهنگی میخواد..متاسفانه مردم عام ما فرهنگ برخورد با این رشته رو ندارن! وقتی فرهنگ رو نداشته باشن سطح توقع بالا که نمیره کم هم میشه! برا همین سطع توقعشون در حد تخصص یه کسیه که یه ساله فقط فتوشاپ رو از کتاب یاد گرفته..سه سر به کارگاه ها و شرکتهای تبلیغاتی بزنید..یه سر به مرکز گرافیک کیلویی ظهیر الاسلام یا جاهای دیگه بزنید..ببینید کدوم بیشتر مشتری دارن..الان گرافیک در معنای اصلی فقط در کارهای خاص انجام میشه..بعضا پوسترهای تاتری و موضوع جالبش اینکه طرح برای خود هستن..سهم اعظم این طرحهای گرافیکی برای خود گرافیستها طراحی میشه..پوسترو تبلیغات گالری ها یا نمایشگاهها!! در واقع گرافیک هنوز به عام مردم رسوخ نکرده و تو همون فضای بسته هنرمون تازه اونم نصفه نمیه مونده! تاوقتی مردم سطح توقعشون بکگراند منظره دکستاپ ویندوز باشه که روش بولد اسم خودشون رو بنویسند..همین ادمهای فتوشاپکار هم هستن و بیشتر ماها پول در میارن...
خسته نباشیم!!!
فعلا

GFX Master

به به اقا شهرام گل!!! چه عجب بابا!

با نظر شهرام کاملا موافقم. هر چیزی رو تا خود مردم یک جامعه نخوان نمیشه بوجودش اورد. ما نه تنها در مورد گرافیک که کلا در مورد خیلی چیزا قانون اصلیشون رو رعایت نمیکنیم. مقوله هایی مثل کپی رایت که واقعا در ایران یک چیز مسخرس (!!!) نمونشه. ما تا خودمون نخوایم همین هستیم و خواهیم بود.

corel

Active Member
با سلام

بحث خوبیه و امیدوارم به جایی برسه که به درد روزگار بخوره.

و اما یه نمه نقد کنیم ببینیم چی می شه:

1- جناب Abtin چیز جالبی گفتند راجع به اینکه تو کلاس گرافیک به دانشجویان چی چی می گن!

متاسفانه دست کم در ایران(شاید تو کشورهای پیشرفته هم باشه، نمی دونم!؟) این مشکل هست که
سریع هنر رقیب کوبیده می شه. و این در خیلی زمینه ها هست نه فقط کامپیوتر. یه نمونه اینکه توی باشگاههای
کاراته به افراد می گن که کنگ فو علمی نیست و مزخرفه و تکواندو کامل نیست و مشابه اینا رو هم
تو باشگاههای تکواندو و کنک فو می گن!! و الی آخر در دیگر مسائل.

2- این سلمان خان هم گویی خیلی ابزارشون مدرنه! بابا اینجوری هم دیگه نگفتن!

3- و اما سوال جناب Broken در مورد حرفه ای شدن:

در این مورد باید عرض کنم که به نظر بنده حقیر حرفه ای بودن، یه چیز نسبی هست و نمی شه مرز خاصی براش
تعیین کرد. مثلا یه انیمیشن رو برنامه سینمای دیگر پخش می کنه و به نظر ما یه کار حرفه ای هست و به نظر
انیماتورها و کارگردانان انیمیشن والت دیزنی، پیکسار، کمپانی جرج لوکاس، یا خود هالیوود و خیلی شرکتهای دیگه،
این کار آماتوری محسوب می شه.
یا تو بحث نرم افزارها یه بحث داریم که مثلا می گن کاربر مبتدی یا متوسط یا پیشرفته که این طبقه بندی ها هم
گمان نمی کنم مبنای دقیقی داشته باشه.

4- و اما sorosh خان گفته بودن که ما نمی تونیم با هم گروه بسازیم. موافقم!!
یکی از مشکلات ما ایرانیها همینه که حتی جایی که امکانات باشه، و افرادی هم داشته باشیم که هر کدوم
تو یه زمینه مهارت داشته باشن، اونوقت همه چیز مهیاست الا اینکه ما نمی تونیم با هم کنار بیایم و اینکه
چرا اینجوریه، خدا می دونه ( می رن آدما ------ از اونا فقط ----- خاطره هاشون ------ به جا می مونه!!! شوخی بود).
فقط یه دلیلش می تونه مسائل مادی باشه.

و در نهایت یه مختصر بگم که به نظر خود من، تو این کار، نتیجه کار خیلی مهم تر هست از نحوه رسیدن به اون!
و این البته همون کاری هم هست که بعضی از همون حرفه ای های جهان انجام می دن. یعنی سعی می کنن به
اون نتیجه مطلوب برسن و در این کار هر ابتکاری که لازم باشه به خرج می دن.

باز اگه دوستان انتقادی به نقد ما هم داشتن(!!!) پذیراییم.

یا حق.

GFX Master

corel گفت:
1- جناب Abtin چیز جالبی گفتند راجع به اینکه تو کلاس گرافیک به دانشجویان چی چی می گن!

دیشب اخبار ساعت 8/30 شبکه 2 یه خبر جالب گفت. گفت که "طبق امارگیری که انجام شده بیش از 75% دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاههای ایران از مهارت کافیه برای کار در بازار کار بهره مند نیستن و این فقط برای متفاوت بودن اصول کار بازار با اون چیزی هست که در دانشگاهها تدریس میشه." این عین خبری بود که دیشب گفته شد. پس نباید انتظار داشت یک گرافیست حرفه ای و 100% جهانی از داخل دانشگاهها بیان بیرون!

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
سلام دوستان
من سعی کردم کمی جلویه خودم رو برای جواب دادن به این سوال بگیرم تا کمی با نظرات دوستان آشنا بشم.
لطفا نظرتون رو راجع به این جمله بگین: ((من گرافیست حرفه ای هستم . )) ببینید دوستان چیزی به نام گرافیست حرفه ای وجود نداره که تازه بیایم اونرو به خود مون هم نسبت بدیم . امیدوارم تعجب نکنین و به بهم بد و بیراه نگین. لطفا بیاین با هم بریم جلویه آینه وایسیم و بعد از یه نفس عمیق کشیدن فکر کنیم که در این مدت از زندگی مون چند تا از این حرفه ای ها رو باید می شدیم به امید اینکه یه روزی پیش خودمون فکر کنیم که دیگه تموم شد. دیگه راحت شدیم و دیگه معروفیم و راحت. بیاید صادقانه باشیم . ما عجیب سرگردان شدیم . ما عجیب فقط به دنبال بدست آوردن هستیم . بدست آوردن هایی که فقط رو یه قله کوه ها پیدا می شه و وقتی به اون رسیدیم یه مقدار که گذشت می گیم کو اون شادی و سرافرازی و می بینیم که باز از نو . حالا دست های یه نفر رو حس می کنیم که از پشت رویه شونه های ماست و می گه اون یه کی . اون یکی چی ؟ می گه اون یکی قله یعنی فوقه حرفه ایی یا حرفه ای شدن و باز میریم جلو و باز قله و باز دستی که از پشت رویه شونه ماست . فکر کنید و ببینید که مثلما این طوری بوده. دوستان من گرافیک حرفه ایی یا هر چیزه حرفه ایی دیگه لیاقت ما رو نداره ...!
من و رو ببخشید...!

Broken-home

Member
خوشحالم که fashist و lpi هم اینجان.چیزایی زیادی میشه گفت و تو نوبتهای بعد میگم.
حرفه ای مفهوم نسبی نداره (پسر! ادبیات مجری های تلوزیون ) می خواستم لینک بدم ولی حوصله ام نمیشه یعنی لازم نیست .یه سر به top favorites های cgtalk و یا deviantart بزنید دیگه حرفی برا گفتن نمیمونه.مقایسه کنید با بیلبوردها , تابلو ها و تبلیغات شهر خودتون ,و اونوقت فکر کنید حرفه ای بودن نسبی هست یا نه و گرافیست حرفه ای وجود داره یا نه.این بحث به نظرم اونقدر واضحه که جایی برای گفتگو نداره.
راجب اینکه مردم عام فرهنگ ندارند . موافقم .امااین به خودشون مربوطه. با این حال من گرافیست با تکنیک و حرفه ای تو ی ایران دیدم.و به نظرم این یه جور بهانه است برای کسی که هنوز میخواد حرفه ای شه ولی خیلی هم حال و حوصله تلاش کردن هم نداره (مثل خود من :wink: )
به طور مشخص بخوایم صحبت کنیم چیزی که من الان به ذهنم میرسه اینه که :
اگر کسی بخواد حرفه ای شه محکومه که انگلیسی رو بلد باشه برای استفاده از منابع انگلیسی.چون به غیر از اون اوایل با منابع فارسی آدم راه به جایی نمیبره.

آخرین ویرایش:

GFX Master

تعجب میکنم که چرا شما یک کار طراحی مثلا چهره رو دارین با یک بیلبورد مقایسه میکنید!! یعنی به نظر شما بین طراحیهای Sketch و طراحی یک بیلبورد تفاوتی وجود نداره که با هم مقایسشون میکنی؟

در ضمن نه تنها در مورد گرافیک بلکه در هر رشته ای چیزی به اسم حرفه ایه مطلق وجود نداره و همه نسبی هستن. شما نسبت به کس دیگه ای حرفه ای تر هستی و مثلا یکنفر دیگه نسبت به شما حرفه ای تر ولی اینکه بگوییم حرفه ای ترین گرافیست مثلا فلان شخصه نه این قابل قبول نیست ولی اکثر چیزهای این دنیا نسبی هستن و مطلق به معنی اصلی کلمه فقط خداست!!

sara_is_nice_girl گفت:
دیشب اخبار ساعت 8/30 شبکه 2 یه خبر جالب گفت. گفت که "طبق امارگیری که انجام شده بیش از 75% دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاههای ایران از مهارت کافیه برای کار در بازار کار بهره مند نیستن و این فقط برای متفاوت بودن اصول کار بازار با اون چیزی هست که در دانشگاهها تدریس میشه." این عین خبری بود که دیشب گفته شد. پس نباید انتظار داشت یک گرافیست حرفه ای و 100% جهانی از داخل دانشگاهها بیان بیرون!

بله ایرانی ها اینطور هستند برای اینکه به خاطر پول کارهای گرافیکی رو انجام میدن و هیچ عشق و علاقه ای برای کارشون ندارن شاید ازشون بپرسیم میگن که داریم ولی عمرا!
خلاصه این برمیگرده به وضع مادی کشورها!!!

یک گرافیست باید 2 چیز رو همزمان با هم داشته باشه :
1- ذهن خلاق برای ایده پردازی
2- قدرت دست مناسب

در ایران اونقدر کارهای بد روی دیوار رفته که سلیقه مردم رو تحت الشعاع قرار داده . همه به این کارای بد عادت کردن . جالب به اینه که وقتی هم کار خوبی را روی دیوار میبینن ، میگن اه اه .

تا زمانی که نه یک گرافیست بلکه یک هنرمند امنیت شغلی نداشته باشه ، همین آشه و همین کاسه .

Broken-home

Member
sara_is_nice_girl گفت:
تعجب میکنم که چرا شما یک کار طراحی مثلا چهره رو دارین با یک بیلبورد مقایسه میکنید!! یعنی به نظر شما بین طراحیهای Sketch و طراحی یک بیلبورد تفاوتی وجود نداره که با هم مقایسشون میکنی؟

در ضمن نه تنها در مورد گرافیک بلکه در هر رشته ای چیزی به اسم حرفه ایه مطلق وجود نداره و همه نسبی هستن. شما نسبت به کس دیگه ای حرفه ای تر هستی و مثلا یکنفر دیگه نسبت به شما حرفه ای تر ولی اینکه بگوییم حرفه ای ترین گرافیست مثلا فلان شخصه نه این قابل قبول نیست ولی اکثر چیزهای این دنیا نسبی هستن و مطلق به معنی اصلی کلمه فقط خداست!!

آها ببینید این یک بحث فلسفی نیست .بلکه یه بحث ساده برای بهتر شدن .من قبول دارم چیزهایی که نیچه و انیشتین گفتن. احتمالا درست بیان نکردم اما منظور من تکنیک هست .اون سایتها رو که نگاه مبکنی معلومه که سوای ایده ، اصلا اون یارویی که بیلبورد یا تابلو طراحی کرده هیچ بلد نبوده چیزی بکشه .هیچ کار منحصر بفرد و یا حداقل پر تکنیکی انجام نداده
غیر از میکس عکس کردن. من حرفه ای و حرفه ای تری که شما گفتید رو قبول دارم ولی ببینید من دارم راجب قدرت اجرا و تکنیک کار صحبت میکنم.و یه حرفه ای تکنیک بالا داره.
رفقا ادامه بدین

آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا