وقتی unwarp می کنیم می بریم تو فتوشاپ یه مقدار تو ساخت specular map , normal bump مشکل دارم. برا بعضی از عکسا تو ساخت specular map میان عکسو سیاه سفید می کنن یه کم کنتراست می دن. تو بعضی از تستچرها این specular map یه شکل دیگست. تو nurmal bump هم همینطور تو بعضی از تکستچرها حالت آبی با خطوط برجسته هستش تو بعضی از عکسا سیاه سفید. خلاصه من دیگه گیج شدم که فرمول دقیق ساخت این specular map , normal bump برای هر تکستچر چیه.
سؤال شما دو بخش داره
شما ميخوايد از عکس برا تکسچرينگ و ايجاد بامپ مپ،نرمال مپ و...استفاده کنيد يا يک کاراکتر رو خودتون تو نرم افزاری مثل زيبراش بسازيد بعد بامپ و ديفيوز و نرمال و ديسپلی و امبينت و...بگيريد
اول عکس
اونی که عکس رو سياه سفيد ميکنن بامپ مپ هستش،اونی که آبی هستش،نرمال مپ.از نظر کيفيتی نرمال مپ جديدتر و بهتر از بامپ مپ هستش،ولی برا گرفتن بهترين نتيجه خوبه که با استفاده از شيدر ميکس (mix),هر دوشون رو تلفيق کنيد.
روش ساخت بامپ رو که خودتون اشاره کرديد،برا نرمال مپ هم ميتونيد از پلاگين xnormal در فوتوشاپ استفاده بکنيد... بين چند تا نرم افزاری که استفاده کردم اين بهترين بود.
يا ميتونيد از نرم افزار خيلی خوب pixplant استفاده بکنيد،که هم تايل بودن تکسچرها رو براتون ميسازه،هم خيلی راحت ،ديفيوز و نرمال و ديسپلی و...براتون می سازه در ضمن يک بخش سه بعدی داره که به صورت رئال تايم بهتون نشون ميده تکسچرتون روی جسم سه بعدی چطوری شده و شما خيلی راحت ميتونيد با جابجا کردن تنظيمات اين نرم افزار به نتيجه اي که ميخوايد برسيد.
اما اين کار در کل مشکلاتی رو هم داره،مثلاً اگه در عکس شما رنگ سياه يا سفيد وجود داشته باشه،همه ی نرم افزار ها اين رنگ ها رو به عنوان پستی و بلندی در بامپ مپ و نرمال مپ حساب ميکنن!اما در کل نسبت به زمانی که شما گذاشتيد نتيجه ی خيلی خوبی رو بهتون ميده و 95 درصد کاربردی هستش.
......
دنيای تکسچر از دو بخش اصلی تشکيل شده،بعد به بخشهای ديگه اي تقسيم ميشه...
کاراکتری که ما داريم درز داره يا نه؟ اگه درز داشته باشه مثل ماشين ،دوربين عکاسی و...بهتره از فوتوشاپ استفاده بکنيم،و اگه کمی مهارت داشته باشيم نتايج خيلی خوبی رو ميتونيم بگيريم.
مثلاً بريد به بخش معماری اورمشن يا بخش بهترينهاش ...کار های تاپ دنيا با سه نرم افزار مکس فوتوشاپ و VRAY ساخته شده.
ولی اگه کاراکتر ما درزی نداشته باشه مثل انسان و حيوانات...بايد از نرم افزارهای مثل تريدی کوت،مود باکس،ماری و ... برا تکسچر سازيشون استفاده بشه.
شما اول بايد مشخص کنيد که روی چه چيزی ميخوايد کار کنيد,در اون صورت بهتر ميشه نظر داد