مقایسه RTX 3050 با RX 580؛ کدام کارت گرافیک ارزش خرید بیشتری دارد؟
مقایسه RTX 3050 با RX 580؛ بررسی عملکرد بازیها، بنچمارک، مصرف انرژی، قابلیت رهگیری پرتو و هوش مصنوعی برای انتخابی آگاهانه نهایی
www.digikala.com
شهریور ۱۴۰۵ ، ۱۴ میلیون در برابر ۹۲ میلیون....۳۰۵۰ گران تره.
سالک: کاربری زیرش به دیجی کالا اعتراض کرده و گفته:
من نمیدونم چه فکری میکنید که این حرفارو میزنید اما مارو چی فرض کردید الان فکر میکنید ما نمیدونم rx 580 از fsr پشتیبانی میکنه؟ من خودم تمام گیمارو تست کردم چه با fsr و چه بدون fsr و fps از اون چیزی که گفتید زمین تا اسمون فرق داشته چه fhd و چه 2k. دیجیکالا خودش قیمت هردو کارت گرافیک رو بشدت بالا میگه اگه یه نگاهی به بقیه سایت ها و یا اپ دیوار بندازید میفهمید که قیمتی که اینجا میگن بشدت بالاست.
سالک: من متخصص سخت افزار ، یا متخصص شناسایی فروشنده ها نیستم ، برای همین نمی تونم نظر بدهم...ولی دوست ندارم با نقل مطالب سایتهای تجاری باعث تبلیغ و کمک به افراد پول پرست بشم...
توصیه من اینه جنبه علمی مقاله را فقط در نظر داشته باشید و نه هل دادن شما را به قبول یک جنس و قبول یک قیمت.
هوش مصنوعی Deepseek گفت
جمعبندی نهایی
این مقاله بیشتر یک محتوای تولید شده (Content Marketing) است که با ارائه اطلاعات فنی نسبتاً دقیق، سعی در جلب اعتماد کاربر و هدایت او به سمت تصمیمگیری خرید (حتی اگر خرید محصول ارزانتر باشد) در بستر دیجیکالا دارد. قصد آن "فریب" یا "خالی کردن جیب" نیست، بلکه ارائه اطلاعاتی است که در نهایت به نفع فروشگاه (در فروش هر دو محصول) تمام میشود. پیشنهاد نهایی مقاله (خرید RX 580) حتی میتواند برای خریداران با بودجه محدود، راهنمایی مفید محسوب شود.
هوش مصنوعی Deepseek در جواب نظر کاربر میگه:
کاربر تا حد زیادی راست میگوید. حرف او درباره دو نکته کلیدی درست است، اما برداشتش از تفاوت عملکرد، کمی اغراقآمیز است:
· پشتیبانی RX 580 از FSR: کاملاً درست است. RX 580 به خوبی از فناوری FSR (FidelityFX Super Resolution) پشتیبانی میکند .
· تاثیر FSR بر نرخ فریم: بله، فعال کردن FSR روی RX 580 افزایش نرخ فریم (FPS) قابل توجهی میدهد. تفاوت آنقدر زیاد است که در برخی بازیها عملکرد را از حالت غیرقابل بازی (زیر ۳۰ فریم) به سطح قابل قبول (نزدیک ۶۰ فریم) میرساند .
اما، تحلیل تفاوت عملکرد دقیقتر است
این کاربر عملکرد RX 580 با FSR را با حالت Native (بدون FSR) همان کارت مقایسه میکند. این تفاوت واقعاً چشمگیر است، اما منظور مقاله، مقایسه عملکرد کلی RTX 3050 با RX 580 در بهترین حالت ممکن برای هر کدام است.
نتایج تستهای معتبر نشان میدهد:
· RTX 3050 همچنان برتر است: به طور میانگین در وضوح 1080p حدود ۲۰ تا ۲۴ درصد سریعتر از RX 580 عمل میکند .
· مثال مشخص: در بازی سنگین Silent Hill f، RX 580 با فعالسازی FSR به ۵۷-۶۲ فریم میرسد، اما RTX 3050 با DLSS به ۴۰-۵۴ فریم میرسد . در Battlefield 6، RX 580 با FRS به ۴۷ فریم میرسد، در حالی که RTX 3050 با DLSS به ۶۹ فریم .
حرف آخر
راست میگوید که FSR عملکرد RX 580 را به شدت افزایش میدهد. اما برداشتش که "زمین تا آسمان" با RTX 3050 فرق دارد، دقیق نیست. RTX 3050 با فناوری DLSS خودش هم به همان اندازه پیشرفت میکند و در نهایت، همچنان عملکرد نهایی بالاتری دارد .
سالک: من هم مثل خیلی از شماها ، با این اصطلاحات مثل FSR آشنایی ندارم. ولی خوبه اینها را بشنویم و نظرات را مرور کنیم تا کم کم با اینها آشنا بشیم.