چگونگی محاسبه تعداد پیکسل های رنگی یک عکس

.:: Ali ::.

Member
سلام.

می خواستم بپرسم که چطور می تونم تعداد پیکسل های (یا درصد پیکسل ها) رنگی (غیر سفید) یک عکس یا متن رو محاسبه کنم ، به این صورت که چند درصد یک عکس یا یک سند رنگ شدن.

نمی دونم با فتوشاپ امکان پذیر هست یا نه ؛ پیشاپیش ممنونم.

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
بعید میدونم با فتوشاپ بشه تعداد پیکسلها رو بطور دقیق تعیین کرد.

حالا اگر تعداد کل پیکسلهای یه عکس رو میخواستید میشد محاسبه کرد ولی تعداد پیکسلهای رنگی رو بعید میدونم بشه با فتوشاپ اندازه گرفت.

[SOBHAN]

Active Member
بعید میدونم با فتوشاپ بشه تعداد پیکسلها رو بطور دقیق تعیین کرد.

حالا اگر تعداد کل پیکسلهای یه عکس رو میخواستید میشد محاسبه کرد ولی تعداد پیکسلهای رنگی رو بعید میدونم بشه با فتوشاپ اندازه گرفت.

سارا خانم همین کار رو چجوری میشه کرد ؟

موفق باشید
محمد حسین

GFX Master

[SOBHAN];743055 گفت:
سارا خانم همین کار رو چجوری میشه کرد ؟

موفق باشید
محمد حسین

اول از همه بگم که خیلی از اوقات تعداد نقاط در هر اینچ یا همون dpi رو با تعداد پیکسلها در هر اینچ یا همون ppi یکی میگیرن.

ما اینجا در اصل تعداد نقاط در کل طرح رو بدست میاریم یعنی تعداد Dot ها رو ولی میشه این تعداد رو همون تعداد پیکسلها یعنی همون Pixel هم در نظر گرفت.

کافیه شما رزلوشن عکس رو ببینید چنده؟ مثلا رزلوشن عکس 72 dpi هست. یعنی در هر اینچ از عکس 72 تا نقطه وجود داره.

حالا باید طول و عرض عکس رو هم بر حسب اینچ بدست بیارید. مثلا طول و عرض عکسمون 5 اینچ در 10 اینچ هست.

حالا کافیه یه بار طول عکس رو و یه بار هم عرض عکس رو در مقدار dpi ضرب کنیم. یعنی 10*72 × 5*72

ولی همونطوری که گفتم خیلی وقتا تعداد نقاط رو با تعداد پیکسلها یکی میدونن. یعنی توی این عکس فرضی ما 259200 تا نقطه یا بعبارتی پیکسل وجود داره.

یه وب سایت هم هست که توش همین کار رو انجام میده و آدرسش هم اینه:

کافیه شما طول و عرض عکس و رزلوشن عکس رو بهش بدید تا براتون تعداد پیکسلها رو در طول و عرض حساب کنه.

Member
ممنون ، اجازه بدین سوالم رو جور دیگه بپرسم ؛ شاید مربوط به فتوشاپ نباشه و و لازم باشه مدیرا این تاپیک رو به بخش دیگه ای (چاپ) انتقال بدن...

در اصل می خوام ببینم تو چاپ (چه تصویر چه متن و ...) حدوداً چند درصد صفحه از رنگ پر شده ، یا دوستانی که اطلاع دارن ؛ یک صفحه ی A4 که شامل چندین پاراگراف با فونت معمولی و یک حاشیه (border) هست (رنگ مشکی) ، حدوداً چند درصد اون صفحه از رنگ پر شده.

ممنون.

GFX Master

میشه بگید این کار رو برای چی میخواید؟ اینطوری بهتر میشه راهنمایی کرد.

MEGA WAVE

Active Member
قبل از هر چیز مطمئن شو که Mode رنگی طرحت CMYK باشه.

اگه منظورتون از مشکی ، مشکی خالص بدون رنگ دیگه ای باشه یعنی کانال Black ، از توی فتوشاپ میتونید برید به پالت Chanel و کانالهای Cyan , magenta , yellow رو خاموش کنید و کانل Black رو روشن کنید . حالا چیزی که روی صفحه داره نمایش داده میشه همون رنگهای مشکی هست که روی فیلم و زینک مشکی منتقل میشه.

یه راه دیگه هم ابزار color Sampler Tool رو انتخاب کن - Shortcut = i - ( توی قسمت ابزار انتخاب رنگ هستش)

بعد پالت Info رو هم باز کن بعد برو روی هر قسمتی از عکس بعد توی پالت Info به درصد بهت نشون میده که از هر چنل رنگی چند درصد استفاده شده.

تا چهار محل رو بهت نشون میده

مثل شکل زیر که من سه جا رو انتخاب کردم و درصد رنگهای استفاده شده چاپی رو داره نشون میده .

e70wlj.jpg

memol_515

Active Member
من خودم جواي اين سوال رو نميدونم. اما مجتبي جان بعيد ميدونم ايني كه شما گفتي هم جواب سوال باشه.

پالت info درصد رنگي استفاده شده در تصوير،مثلا از رنگ مشكي رو نشون ميده.

مثلا اين نقطه 75% رنگ مشكي داره ! نه اينكه از كل صفحه، 75% اش رو رنگ مشكي پوشونده ...

بعيد ميدونم فتوشاپ همچين راهي داشته باشه، چون ايني كه شما ميخواين، يه جورايي توي مباحث پردازش تصوير ميگنجه.

اگه خواستي، من برنامه اش رو به زبون دلفي دارم، اما فقط عكس سياه و سفيد رو چك ميكنه! و درصد رنگهاش رو ميگيره.

اما واقعا براي چي ميخواي همچين چيزي رو؟ چه كارايي اي ميتونه واست داشته باشه، بگو شايد جور ديگه اي بشه مشكل رو حل كرد

موفق باشي

Member
میشه بگید این کار رو برای چی میخواید؟ اینطوری بهتر میشه راهنمایی کرد.

والا... می خوام با توجه به حدود رنگ به کار رفته (کاملاً پوشیده از رنگ) یکی از پرینتر ها ، حدود تعداد برگ یه صفحه معمولی با متن دستم بیاد ؛ که بدونم یه صفحه پرینت شده متن تقریباً چند درصد کل صفحه a4 (پوشیده از رنگ رو شامل می شه) ؛ چون فکر می کردم کسی آمار دقیق نداره ، خواستم خودم به این صورت تقریبی حساب کنم.

به احتمال زیاد این روشی که دوستمون گفتن کارساز هستش.
سپاسگزارم.

GFX Master

علی آقا شرمنده دوباره میپرسم چون واسه خودمم واقعا یه سوال شده!

ولی این توضیحی که بالا دادید و البته من خیلی خوب متوجه نشدم (!) چه مشکلی رو رفع میکنه؟!

من توی پست قبلی گفته بودم که هدفتون رو از اینکار بگید چون دوست دارم بدونم که میشه همچین کاری کرد یا نه؟!

که البته شما توی این پست آخریتون فقط پست اولتون رو تکرار کردید! و هدف نهایی رو از اینکار نگفتید.

the_king

مدیرکل انجمن
با اجازه اون علی آقا، این یکی علی آقا توضیح بده :

ما یک کاغذ سفید رو با یک رنگ خاص بصورت کامل 100 درصد رنگ می کنیم و چاپ اش می کنیم. با توجه به مقدار رنگی که
مصرف میشه، متوجه میشیم که چاپ یک کاغذ A4 که شامل 100 درصد از رنگ فلانه، فلان درصد محفظه رنگ رو مصرف میکنه،
مثلا x درصد.

حالا اگه بدونیم که در فلان تصویر خاص چند درصد کاغذ با رنگ مورد نظر پوشیده شده، مثلا y درصد می تونیم بگیم با چاپ کردن
این تصویر پرینتر ما x * y درصد مصرف رنگ داره.

اینطوری بدون چاپ عکس می تونیم مشخص کنیم که چاپ اش چقدر رنگ مصرف خواهد کرد و مثلا تخمین بزنیم که با
کاتریج های پر چند تا نسخه از اون تصویر رو میشه چاپ کرد.

Member
علی آقا شرمنده دوباره میپرسم چون واسه خودمم واقعا یه سوال شده!

ولی این توضیحی که بالا دادید و البته من خیلی خوب متوجه نشدم (!) چه مشکلی رو رفع میکنه؟!

من توی پست قبلی گفته بودم که هدفتون رو از اینکار بگید چون دوست دارم بدونم که میشه همچین کاری کرد یا نه؟!

که البته شما توی این پست آخریتون فقط پست اولتون رو تکرار کردید! و هدف نهایی رو از اینکار نگفتید.

ببخشید سارا خانوم که دیر جواب می دم ، من می خوام پیش بینی کنم که با توجه به مشخصاتی که شرکت سازنده ی پرینتر در مورد تونر داده ( مثلاً 700 برگ کاملاً پر از رنگ) ، حدوداً چه تعداد برگ از چاپ اسناد به دست میاد.

حالا اگه بدونیم که در فلان تصویر خاص چند درصد کاغذ با رنگ مورد نظر پوشیده شده، مثلا y درصد می تونیم بگیم با چاپ کردن
این تصویر پرینتر ما x * y درصد مصرف رنگ داره.

ممنون ؛ اما چطور بدونیم ؟!

آخرین ویرایش:

GFX Master

من که تا حالا در این مورد چیزی نشنیده بودم. این رو نمیشه خیلی دقیق حساب کرد چون یه هیچ موقع 2 تا صفحه متن رو نمیتونید پیدا کنید
که به 1 اندازه رنگ مصرف کنه! چون نوع کلمات با هم فرق میکنه و هر صفحه ای باید بطور جدا بررسی بشه و این خییییییلی زمان بر هست.
تازه اگر راهی باشه برای اینکار!

جدیدترین ارسال ها

بالا