ممنون...
یه سالی هست که دارم از یه نوت بوک استفاده می کنم و می خوام کاری کنم که فایلهائی که Delete کردم یا فایلهائی که در سیستم ذخیره کردم و با cut شدن(و paste کردن در فلش) از سیستم خارج کردم دیگه قابل بازیابی نباشند.ضمنا اصلا نمی خوام به نوت بوک آسیب برسه( آخه قرضیه!). به من گفتن فرمت کردن هارد حتما باید بصورت نرم افزاری انجام بشه و در غیر این صورت ممکنه به سیستم آسیب برسه;درسته؟با چه نرم افزاری میشه بصورت Full هارد رو فرمت کرد؟ با انجام این کار فایلهای vb6،متنی و تصویری مذکور دیگه قابل بازیابی نیستند دیگه؟
اگه قصد تون از بین بردن احتمال بازیابی اطلاعات حذف شده است، بهتر است پارتیشن ها را Wipe کنید، البته
ممکن است چند ساعتی طول بکشد، ولی نتیجه اش تضمینی است و به داده های موجود و برنامه های حذف نشده
هم هیچگونه آسیبی نمی رساند.
همه شیوه های فرمت (اعم از Quick و Full) نرم افزاریه، اما شیوه های بازیابی اطلاعات هم نرم افزاری دارند و هم
سخت افزاری. اینکه کلیه محتویات هارددیسک رو با یک داده بدرد نخور (مثلا فقط با صفر یا اعداد تصادفی)
پر کنید، بازیابی نرم افزاری رو غیر ممکن می کنه، چون اطلاعاتی که از هارددیسک بازیابی می شوند همون داده های
بدرد نخور خواهد بود. فرمت کردن Full در حد همون فرمان Format ای است که ویندوز ارائه می کنه، یعنی برای
فرمت کردن Full به برنامه و یا ابزار خاصی احتیاج ندارید.
اما شیوه های بازیابی سخت افزاری می توانند هارددیسکی که فقط یکبار بطور کامل بازنویسی شده (مثلا حتی
هارددیسکی که بصورت Full فرمت شده) را بازیابی کنند، چون بخاطر محدودیت های فیزیکی، جهت دهی مغناطیسی
سطح دیسک با یکی دو بار بطور کامل اثرات جهت دهی قبلی رو از بین نمی بره.
به همین جهت، اگه قصد دارید با امنیت بالایی جلوی هر تلاشی برای بازیابی اطلاعات رو بگیرید، به برنامه های
ویژه ای نیاز دارید که سه قابلیت مهم دارند :
1) Securely Delete
زمانی که قصد داشتید یک فایل را حذف کنید، بجای حذف کردن عادی، آن فایل را به این ابزار ها بسپارید تا
تمامی اثرات آن فایل را از دیسک حذف کنند.
2) Wipe Deleted Files
زمانی که فرمان Wipe را روی یک پارتیشن از دیسک اجرا کنید، فایل های موجود در دیسک دست نخواهند خورد،
اما اثرات باقی مانده از فایل های حذف شده بطور کامل نابود خواهند شد.
3) Anti Hardware Recovery
اینگونه برنامه ها بار ها و بارها با شیوه های متفاوتی داده های حذف شده را باز نویسی می کنند، بطوری که
حتی با شیوه های بازیابی سخت افزاری هم امکان بدست آوردن اطلاعات حذف شده نباشد.
یکی از برنامه هایی که برای این منظور مناسب است و حقیر می شناسم، Ace Utilities است.
تا آنجایی که یادم هست، iolo System Mechanic هم امکانات حذف کردن فایل ها را دارد، برای Wipe کردن هم
یک ابزار به نام iolo DriveScrubber دارد.