چهار راه برای اجرا کردن اندروید روی رایانه شخصی

transformer-book-trio-windows-8-and-android.jpg

چند وقتی است که اینتل در زمینه ساخت رایانه‌هایی با دو سیستم عامل فعال عمل می‌کند. رایانه‌هایی که اصطلاحا “Dual OS” نامیده می‌شوند و اکثرا با دو سیستم عامل ویندوز مایکروسافت و اندروید کار می‌کنند ولی آیا باید برای اجرای سیستم عامل اندروید و استفاده از نرم‌افزارهای مربوط به آن حتما چنین گجت‌هایی را خریداری کرد؟ جواب ما خیر است. در این مطلب قصد داریم چهار راه اصلی برای استفاده از سیستم عامل اندروید و نرم‌افزارهای آن در کنار سیستم عامل اصلی رایانه را به شما آموزش دهیم. مطمئنا اگر یک لپ‌تاپ با صفحه لمسی در اختیار داشته باشید از داشتن چنین قابلیتی خوشحال خواهید شد. در ادامه با ما همراه باشید…
BlueStacks
این نرم‌افزار در حال حاضر بهترین راه ممکن برای اجرای اپلیکیشن‌های اندروید با سیستم عامل ویندوز است. Bluestacks سیستم عامل رایانه شما را تغییر نخواهد داد بلکه تنها امکان اجرای برنامه‌هایی با فرمت apk را در قالب یک پنجره مجزا در محیط ویندوز به شما می‌دهد و این یعنی اجرای اپلیکیشن‌های اندورید همانند سایر نرم‌افزارهای محیطی سیستم عامل ویندوز. Bluestacks همچنین از قابلیت نصب نرم‌افزار از طریق گوگل پلی پشتیبانی می‌کند و این خود نقطه قوت بزرگی برای یک نرم‌افزار در محیط ویندوز به شمار می‌آید. مطمئنا کیفیت اجرای اپلیکیشن‌های اندروید به وسیله Bluestacks در محیط ویندوز بسیار بهتر از یک گجت هوشمند رده متوسط خواهد بود. شاید Bluestacks محیط کامل اندروید را به کاربر پیشنهاد ندهد و قابلیت بوت دوگانه را از وی سلب کند ولی با این حال نرم‌افزار بسیار پرقدرت و سریعی است که پایایی بیشتری نیز نسبت به رقبای هم‌رده‌ی خود از قبیل YouWave و Windroy دارد.
run-android-apps-on-windows-8-desktop.jpg
 
شبیه‌ساز رسمی اندروید


گوگل در قالب پروژه Android-SDK یک شبیه‌ساز رسمی اندروید را در اختیار کاربران سیستم عامل ویندوز قرار داده است. کاربر به کمک این نرم‌افزار می‌تواند تمام محیط سیستم عامل اندروید را بر روی رایانه شخصی خود و در یک پنجره مجزا در اختیار داشته باشد. این نرم‌افزار در ابتدا برای توسعه دهندگان اپلیکیشن‌های اندروید ساخته شد تا آن‌ها به وسیله آن قابلیت تست اپلیکیشن‌های خود را در یک محیط وسیع‌تر داشته باشند.
متاسفانه شبیه‌ساز رسمی اندروید که توسط خود گوگل نیز ساخته شده است سرعت عمل لازم را ندارد و مطمئنا برای استفاده همه روزه یا اجرای بازی‌های سنگین اندروید بر روی رایانه مناسب نیست ولی نرم‌افزار خوبی برای تست اپلیکیشن‌های مورد نظر کاربران و همچنین استفاده از فضای کلی سیستم‌عامل اندروید بر روی رایانه شخصی به شمار می‌رود.
برای استفاده از شبیه‌ساز رسمی اندروید نرم‌افزار Android-SDK را از لینک بالا دانلود و سپس اجرا کنید. سپس با باز کردن برنامه Android manager، از قسمت Tools گزینه Manage AVDs را انتخاب نمایید سپس بر روی دکمه New کلیک کرده تا یک گجت مجازی اندروید (AVD) بسازید، سپس تنظیمات مورد علاقه خود را انتخاب کرده و جهت اجرای برنامه بر روی دکمه Start کلیک کنید.
android-sdk-android-emulator.jpg
Official Android Emulator
 
Android-x86
این نرم‌افزار یک پروژه اجتماعی برای پورت کردن سیستم عامل اندروید در پلت فرم x86 است که با استفاده از یک سیستم عامل جانبی و پردازشگر سخت افزاری Intel یا AMD قابلیت اجرا را داراست و به کاربر اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های اندروید را همانند سایر نرم‌افزارهای ویندوز یا لینوکس نصب و اجرا کند. این پروژه در ابتدا به منظور اجرای سیستم‌عامل اندروید بر روی انواع نوت بوک و لپ‌تاپ‌ با مشخصات نسبتا ضعیف و قدیمی کلید خورد تا به نوعی این گجت‌ها را احیا کند.
شایان ذکر است که تنها تعداد محدودی از گجت‌ها این نرم‌افزار را به صورت رسمی اجرا می‌کنند. در سایت مربوط لیستی از گجت‌های قابل استفاده و تست شده موجود است که اهم آن‌ها عبارتند از: ASUS Eee PCs،Viewsonic Viewpad 10، Del Inspiron Mini Duo، Samsung Q1U، Viliv S5، و نهایتا تبلت ThinkPad x61 شرکت لنوو. اما نگران نباشید، شما می‌توانید با هر رایانه‌ای که در اختیار دارید و با استفاده از نرم‌افزار VirualBox، این برنامه را اجرا کنید. به خاطر داشته باشید که نرم‌افزار اصلی معرفی شده پایایی چندانی ندارد.
11.jpg
Android-x86
 
اندروید بر روی معماری اینتل (Android on Intel Architecture)
شرکت اینتل از پرکارترین برندهای دنیای صفر و یک در زمینه توسعه رایانه‌هایی با دو سیستم عامل است. نرم‌افزار قابل استفاده این شرکت با نام “Android on Intel Architecture” یا Anroid IA قابلیت اجرا بر روی رایانه‌های با سخت افزار UEFI را داراست. اینتل همچنین در قالب این نرم‌افزار یک نصب کننده اپلیکیشن‌های اندروید را نیز به کاربران ارائه می‌کند که تنها بر روی ویندوز ۸ مایکروسافت قابل اجراست. این نصب کننده قبل از نصب هر اپلیکیشن از شما می‌پرسد که آیا می‌خواهید از گجت خود با دو سیستم عامل مجزا استفاده کنید و در صورتی که پاسخ مثبت باشد شما می‌توانید هر دو سیستم‌عامل ویندوز ۸ و اندروید را بر روی لپ‌تاپ یا تبلت ویندوز ۸ خود بوت کنید.
با این که این پروژه فعلا تا حد زیادی محدود است و تنها بر روی لپ‌تاپ‌هایی از قبیل XE700T سامسونگ، Iconia W700 شرکت ایسر و لپ‌تاپ‌های X220T و X230T لنوو به طور رسمی پشتیبانی می‌شود ولی قابلیت توسعه آن و همچنین این نکته که اینتل خود در ساخت چنین نرم‌افزاری فعالیت دارد نقطه امیدبخشی برای کاربران علاقه‌مند به رایانه‌های “Dual OS” خواهد بود. مهم‌تر از همه پایایی کلی نرم‌افزار فوق با چیزی که به صورت پیش‌فرض بر روی گجت‌های “Dual OS” اینتل ارائه می‌شود تفاوتی ندارد و از سرعت عمل بسیار خوبی نیز برخوردار می‌باشد.
در انتها به شما توصیه می‌کنیم در صورتی که از مدل‌های قابل پیشتیبانی Anroid IA برخوردار نیستید از نرم‌افزار Bluestacks استفاده نمایید زیرا در میان همه گزینه‌ها از پایایی بیشتری برخوردار است و از نظر حجم و سرعت نیز بسیار جالب‌تر به نظر می‌آید.
در مورد استفاده از نرم‌افزارهای Android-x86 و Anroid IA اگر سیستم‌عامل و گجت مورد اطمینان و مذکور در مطلب را در اختیار ندارید بهتر است که احتیاط کنید.


 

s.hassni

New Member
نصب اندروید روی رایانه‌های شخصی
اندروید برای بسیاری از کاربران نامی آشناست. این سیستم‌عامل ابتدا روی برخی تلفن‌های همراه و تبلت‌ها ارائه شد و اکنون باتوجه به محبوبیت بسیاری که میان کاربران کسب کرده بخش عمده‌ای از بازار سیستم‌های‌عامل‌ تلفن همراه و تبلت را به خود اختصاص داده است. این محبوبیت گوگل را راضی نکرده و شرکت را برآن داشته است تا رایانه‌هایی مجهز به این سیستم‌عامل طراحی کند. آیا شما از اندروید استفاده کرده‌اید؟ دوست دارید بازی‌ها و نرم‌افزارهای این سیستم‌عامل را اجرا کنید، اما تلفن همراه یا تبلتی را که اندرویدی باشد در اختیار ندارید؟ نظرتان درباره نصب اندروید روی رایانه شخصی در کنار سیستم‌های‌عامل‌ این رایانه‌ها مانند ویندوز، لینوکس و مک چیست؟ مطمئنا بسیاری از کاربران، رایانه‌های شخصی مجهز به سیستم‌عامل ویندوز در اختیار دارند و مطلب این هفته ما نیز به این دسته از کاربران اختصاص دارد. با ماه همراه شوید تا روش نصب جدیدترین نسخه سیستم‌عامل اندروید (نسخه 3/4) را روی رایانه‌های شخصی مجهز به سیستم‌عامل ویندوز به‌صورت مجازی به شما آموزش دهیم. گام اول: دانلود برنامه‌های لازم
ابتدا ‌باید نرم‌افزاری برای اجرای سیستم‌عامل مجازی روی سیستم‌عامل فعلی رایانه خود دانلود کنید. پیشنهاد می‌کنیم نرم‌افزار رایگان VirtualBox را با مراجعه به لینک زیر برای این کار دانلود کنید:
توجه:باتوجه به سیستم‌عامل فعلی رایانه خود یکی از نسخه‌های مناسب ویندوز، لینوکس، مک یا سولاریس را دانلود کنید. در ادامه ‌باید نسخه‌ای از سیستم‌عامل اندروید قابل نصب روی رایانه شخصی را نیز دانلود کنید. برای دانلود فایل‌ ایمیج این سیستم‌عامل می‌توانید پس از مراجعه به لینک زیر، فایل android-x86-4.3-20130725.iso را دانلود کنید:
https:‌/‌‌/‌code.google.com‌/‌p‌/‌android‌-x86‌/ downloads‌/‌list
توجه: چنانچه به‌دلیل تحریم کشور ایران توسط گوگل، قادر به دانلود این فایل نبودید، می‌توانید با مراجعه به لینک زیر نسبت به دانلود آن اقدام کنید:
http:‌/‌‌/‌operaservers.com‌/‌jamejam‌/
android-x86-4.3-20130725.iso
گام دوم: نصب و پیکربندی رایانه مجازی
در این مرحله برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل برای سیستم‌عامل فعلی رایانه قصد داریم یک رایانه مجازی با کمک نرم‌افزار VirtualBox ایجاد کنیم. برای انجام این کار ابتدا نرم‌افزار فوق را نصب کرده و پس از اجرای آن، طبق مراحل زیر عمل کنید: 1ـ از نوار ابزار بالا ـ سمت چپ، روی آیکون آبی رنگ New کلیک کرده و در پنجره به نمایش درآمده یک نام برای رایانه مجازی خود تایپ کنید. 2ـ از فهرست کشویی موجود در قسمت Type، گزینهLinux را انتخاب سپس از فهرست کشویی مقابل عبارت Version نیز 6/2 Linux را گزینش کنید. 3ـ با کلیک روی گزینهNext وارد مرحله اختصاص حافظه رم خواهید شد. توجه داشته باشید سیستم‌عامل اندروید با حداقل رم 256 مگابایت قابل نصب است، اما پیشنهاد ما به شما استفاده از مقدار 512 و بالاتر است. پس از اختصاص مقدار حافظه رم موردنظر، با کلیک روی Next مراحل را ادامه دهید. 4ـ در این مرحله ‌باید یک هارد‌دیسک مجازی برای رایانه جدید خود ایجاد کنید. گزینهCreate a virtual hard drive now را انتخاب کرده و پس از کلیک روی گزینه Create، ادامه مراحل را با استفاده از تنظیمات پیش‌فرض و کلیک روی گزینه Next دنبال کنید. 5 ـ حالا ‌باید رایانه مجازی شما در ستون سمت چپ نرم‌افزار قابل مشاهده باشد. روی آن کلیک راست ماوس را فشار داده و گزینه Settings را انتخاب کنید.
6 ـ از صفحه تنظیمات، به بخش Storage مراجعه کرده و پس از آن روی عبارت Empty در زیر گزینه Controller: IDE کلیک کنید. 7ـ در ادامه از سمت راست روی آیکون سی‌دی که مقابل عبارت CD‌/‌DVD Drive مشاهده می‌شود، کلیک کرده و از فهرست کشویی گزینه Choose a virtual CD‌/‌DVD disk file را انتخاب کنید.
8 ـ مسیر فایل ایمیج دانلود شده در گام اول را وارد کرده و آن را در این بخش فراخوانی کنید. 9ـ پس از اتمام تنظیمات مربوط به بخش Storage ‌باید گزینهAudio را از ستون سمت چپ انتخاب کنید و Audio Controller را روی ICH AC97 قرار دهید. 10ـ در پایان روی گزینه Ok کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود. گام سوم: نصب اندروید روی رایانه مجازی
اکنون که رایانه مجازی شما راه‌اندازی شده است می‌توانید اندروید 3/4 را روی آن نصب کنید. برای انجام این کار، این مراحل را دنبال کنید: 1ـ رایانه مجازی خود را روشن کنید. روشن کردن رایانه نیز با انتخاب نام آن از فهرست سمت چپ و کلیک روی گزینه Start از منوی بالای نرم‌افزار امکان‌پذیر است. 2ـ رایانه مجازی به‌طور خودکار با استفاده از فایل ایمیج سیستم‌عامل اندروید بوت می‌شود و گزینه‌های مختلفی در اختیار شما قرار می‌گیرد. در این مرحله باید با استفاده از کلیدهای کنترلی (بالا ـ پایین ـ چپ و راست) روی گزینه Installation رفته سپس کلید Enter را برای انتخاب آن فشار دهید. 3ـ پس از چند لحظه صفحه نصب اندروید برای شما به‌نمایش درخواهد آمد. اولین مرحله نصب مربوط به انتخاب پارتیشن روی هارد‌دیسک است. باتوجه به این‌که هارددیسک رایانه مجازی شما پارتیشن‌بندی نشده است ‌باید با استفاده از کلیدهای کنترلی Create‌/‌Modify partitions را انتخاب کرده و کلید اینتر را فشار دهید. 4ـ در صفحه جدید با استفاده از کلیدهای کنترلی به سمت چپ یا راست حرکت کرده و گزینه New را انتخاب کنید. در ادامه گزینهPrimary را انتخاب کرده و با فشردن مجدد کلید اینتر، کل حجم هارد‌دیسک مجازی را به پارتیشن جدیدی که ایجاد می‌کنید، اختصاص دهید. 5 ـ پس از ایجاد پارتیشن جدید، نام sda1 به فهرست پارتیشن‌ها اضافه خواهد شد. در این مرحله ‌باید گزینهBootable را انتخاب کرده و کلید اینتر را فشار دهید تا در مقابل نام پارتیشن و در ستون Flags عبارت Boot نوشته شود. 6 ـ در پایان با استفاده از کلیدهای کنترلی روی گزینهWrite قرار گرفته و اینتر را فشار دهید. در ادامه نیز عبارت Yes را تایپ کرده و کلید اینتر را مجدد فشار دهید.
7ـ حالا هارد‌دیسک رایانه مجازی شما پارتیشن‌بندی شده است و می‌توانید با انتخاب گزینه Quit از صفحه پارتیشن‌بندی خارج شوید. 8 ـ پس از خروج از صفحه پارتیشن‌بندی به صفحه اول ـ یعنی همان انتخاب پارتیشن ـ هدایت خواهید شد. در این صفحه گزینه‌ای با عنوان sda1 linux را می‌بینید. آن را انتخاب کنید و کلید اینتر را فشار دهید. 9ـ فایل سیستم ext3 را انتخاب کرده و کلید اینتر را فشار دهید. 10- پیغام‌های به‌نمایش درآمده روی صفحه را با انتخاب گزینه Yes یکی پس از دیگری ادامه دهید تا پنجره پایان مراحل نصب با عبارت Run Android-x86 برای شما به‌نمایش درآید. 11ـ گزینهRun Android-x86 را انتخاب کرده و پس از فشردن کلید اینتر منتظر بمانید تا رایانه مجازی شما با سیستم‌عامل اندروید راه‌اندازی شود. گام چهارم: پیکربندی اندروید
اکنون سیستم‌عامل اندروید روی رایانه مجازی شما نصب و اجرا شده است. در این مرحله همچون زمانی که شما تلفن همراه یا تبلت اندرویدی را برای اولین بار روشن می‌کنید باید تنظیمات اولیه سیستم‌عامل را معین کنید. تنظیمات زبان، حساب کاربری گوگل، تاریخ و ساعت، برخی از این تنظیمات است. نکته قابل توجه این است که اندروید مجازی شما بخوبی از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و می‌توانید هنگام انتخاب زبان‌ها، زبان فارسی را برای دستگاه خود برگزینید. توجه: همان‌طور که می‌دانید سیستم‌عامل اندروید برای استفاده توسط دستگاه‌های مجهز به صفحه‌نمایش لمسی طراحی شده است. برای استفاده بهتر از این سیستم‌عامل توسط ماوس رایانه پیشنهاد می‌کنیم ابتدا در نرم‌افزار Virtual Machine به منوی Machine مراجعه کرده و گزینه Disable Mouse Integration را انتخاب کنید. با انجام این کار هنگامی که ماوس خود را از صفحه رایانه مجازی بیرون بکشید به‌طور خودکار از اندروید خارج نخواهید شد و فقط زمانی عملیات خروج ماوس از اندروید و ورود آن به رایانه اصلی شما صورت می‌گیرد که کلید کنترل سمت راست صفحه کلید را فشار دهید. (ورود مجدد ماوس به پنجره رایانه مجازی نیز با کلیک روی آن امکان‌پذیر است.)
نکته مهم: چنانچه یک‌بار رایانه مجازی اندرویدی خود را خاموش و مجدد آن را روشن کنید، صفحه بوت مربوط به نصب اندروید برای شما به‌نمایش درخواهد آمد. برای جلوگیری از نمایش مجدد این صفحه ‌باید مراحل 5 تا 7 از گام دوم را طی کرده و از فهرست کشویی گزینه Remove disk from virtual drive را انتخاب کنید.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا