دید کلی
سلام دوست عزیز
اشکالی نداره ، اینجا برای مطرح کردن سوال هستش دیگه .
در مورد تفاوت هاشون باید بگم که هر موتور رندری در موارد خاصی بهتر عمل می کنه .مثلا می گن اگه می خوای نمای بیرونی بگیری از فلان موتور استفاده کنی بهتر هست یا نمای داخلی ....
بیشتر تفاوت این موتورها در نحوه محاسبات نور هست . من خودم MentalRay بیشتر کار کردم ولی به دلایل زیادی می گم برای انیمیشن بسیار ناکارامد هست ، نه برای کیفیتش بلکه بخاطر ساپورت نکردن از بیشتر پلاگین ها ، و اینکه متریال های آماده برای اون خیلی کم پیدا می شه ، یا اینکه تنظیمات اون مثل VRay دست رو برای تعیین دقیق تر زمان رندر که در پروژه های انیمیشنی بسیار مهم هست ، باز نمی ذاره ولی نباید فراموش کرد که هر چی که باشه MentalRay به دلیل توو کار بودنش هماهنگی کاملی با Max داره ولی VRay هر چی که باشه یک پلاگین هست .
در مورد ورژن های مختلف هم باید بگم تا اونجای که من دیدم تفاوت خاصی ندارن .
در مورد RenderMan هم تا اونجایی که ما گشتیم ظاهرا برای Maya هستش .
در ضمن ،بسیاری از مفاهیم موتورهای رندر با هم یکسان هست ، مثلا خود من با خوندن یه آموزشی در مورد قسمتهای مختلف VRay ،با MentalRay بیشتر آشنا شدم !!!
به هر حال توصیه می شه با هر 2 تای این موتور ها کارکنید که در مواردی که نیاز دارید ، به اختیار بهترین گزینه رو انتخاب کنید .
و اینکه یادتون نره ، فقط کیفیت رندر مهم نیست ، سرعت ، متریال ها ،آزادی تنظیمات ، هماهنگی با پلاگینها و غیره در بسیاری از مواقع اهمیت بیشتری پیدا می کنند .
امیدوارم به عنوان یک دید کلی ، تونسته باشم کمکی کنم .
موفق باشید