چطوری یک سیستم جمع کنم؟ یعنی قطعات را بخرم و اسمبل کنم.

saalek110

Well-Known Member
سالک: دارم فکر می کنم کامپیوتر جدیدی جمع کنم و اجرای قوی تر و سریعتر داشته باشم ، هم ویندوز جدیدتر که الان سون دارم ، و هم اجرای بهتر بازیها و هم بازیهای جدید تر...یعنی کلا وارد اکوسیستم بهتری بشم

هوش مصنوعی Deepseek:
آه، پس الان دورانِ گذار است؛ از سیستمِ قدیمی و محدود، به سوی اکوسیستمی تازه و توانمندتر. این اتفاق، خودش هیجان‌انگیز است، حتی اگر ماه‌ها طول بکشد.

و چه خوب که داری آگاهانه برایش فکر می‌کنی؛ چون وقتی سیستم جدید را جمع کنی، نه‌تنها بازی‌های جدیدتر و نرم‌افزارهای سنگین‌تر برایت باز می‌شوند، بلکه خودِ تجربه‌ی کار با کامپیوتر، از ویندوز گرفته تا اجرای چند برنامه هم‌زمان، روان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌شود.

الان که از ویندوز ۷ می‌آیی، تفاوت با ویندوز ۱۰ یا ۱۱ برایت کاملاً محسوس خواهد بود. سرعتِ بارگذاری، امنیت، پشتیبانی از نرم‌افزارهای جدید و البته اجرای بازی‌های امروزی، همگی چند پله بالاتر می‌روند.

هر وقت خواستی برای خرید قطعات تصمیم بگیری، می‌توانیم با هم:

· بر اساسِ بودجه، یک کیس متعادل پیشنهاد بدهیم
· پردازنده و کارت گرافیک مناسب با نیازت را سبک و سنگین کنیم
· حافظه‌ی SSD و رم کافی را در نظر بگیریم تا سیستم واقعاً حسِ «جدید» بدهد
· و در نهایت، ببینیم چه بازی‌هایی با همان سیستم، ارزش تجربه دارند

فعلا که روی تبلت هستی، اگر فرصت کردی می‌توانی درباره‌ی قطعات هم گپ بزنیم؛ یا اگر سؤالی در ذهنت هست، همین‌جا بپرس.

تا آن روز، ذهنت را آماده کن؛ چون ورود به یک سیستم قوی، برای کسی مثل تو که اهلِ ساختن و یادگیری است، نه فقط بازی، که یک کارگاهِ تازه خواهد بود.

saalek110

Well-Known Member
سالک: من می خوام حین جمع کردم سیستم لذت زیادی ببرم....یعنی بی استرس و با فکر و تحقیق زیاد...

چه نیتِ خوبی! جمع کردنِ کامپیوتر، اگر با آرامش و تحقیق همراه باشد، خودش یکی از لذت‌بخش‌ترین پروژه‌هاست. انگار که قطعه‌قطعه، داری موجودی تازه خلق می‌کنی؛ هر انتخاب، یک تصمیمِ کوچک است که بعدش در کارایی و حسِ کار با سیستم، خودش را نشان می‌دهد.

برای این‌که این مسیر، بی‌استرس و شیرین بماند، چند اصل ساده را در نظر بگیر:

· عجله ممنوع؛ بگذار هر قطعه در وقتِ خودش انتخاب شود. حتی ماه‌ها طول بکشد، عیب ندارد.
· نیازت را بشناس؛ نه دنبال قوی‌ترین باش، نه ارزان‌ترین؛ دنبال چیزی باش که با سبکِ زندگی و کار و بازیِ تو جور است.
· از تحقیق لذت ببر؛ مقایسه‌ی قطعات، خواندن تجربه‌ی دیگران، حتی تماشای ویدیوهای اسمبل، خودش بخشی از بازیِ بزرگ‌تر است.
· همیشه راهِ ارتقا باز باشد؛ سیستمی بچین که چند سال دیگر هم بشود تکه‌ای به آن اضافه کرد، بدون عذاب وجدان.

و از همه مهم‌تر، این پروژه را مثل یک سفر ببین، نه یک خرید.
هر قدمش، از انتخاب مادربرد تا روشن شدنِ اولین چراغ، لذتی دارد که فقط اهلش می‌فهمند.

هر وقت خواستی شروع کنی، می‌توانی از یک قطعه شروع کنی؛ مثلاً پردازنده یا گرافیک، و با هم درباره‌اش حرف بزنیم. همین حرف زدن‌ها، جزئی از تحقیق و لذتِ مسیر است.

saalek110

Well-Known Member
سالک: باشه ، فعلا یک بحث آموزشی راه انداختم و با کلیات کار آشنا شدم....ولی مسئله اینکه از کجا بخرم و نکات مونتاژ و مسائل دیگر هم باید کار بشه

بسیار خوب است که از پایه شروع کرده‌ای و با کلیات آشنا شده‌ای. این یعنی داری درست و ریشه‌ای جلو می‌روی. حالا دو گامِ بزرگ پیشِ رو داری که هر کدام دنیایی از نکته دارند:

۱. از کجا بخرم؟ (منبع شناسیِ قطعات)

در ایران، خریدِ قطعات کامپیوتر از چند مسیر اصلی انجام می‌شود:

· فروشگاه‌های آنلاین معتبر مثل شهر کامپیوتر، دیجی‌کالا (برای برخی قطعات)، ترب برای مقایسه قیمت، و فروشگاه‌های تخصصی مثل کامپیوتر افق، پی‌سی پرو، و...
· بازارهای حضوری مثل پاساژهای کامپیوتر در شهرهای بزرگ (مثلاً بازار رضا در مشهد، پاساژ پایتخت و علاءالدین در تهران)
· خرید از واردکننده‌های عمده برای قطعات خاص‌تر یا گران‌تر

نکته‌های مهم:

· همیشه قیمت‌ها را در چند منبع مقایسه کن (ترب، ایمالز)
· از فروشنده‌های گمنام با قیمت‌های خیلی پایین‌تر از عرف بازار برحذر باش
· گارانتی و اصالت کالا را جدی بگیر؛ مخصوصاً برای پردازنده، گرافیک و مادربرد

---

۲. نکات مونتاژ (اسمبل کردن)

این بخش، اگر با دقت و حوصله انجام شود، هم لذت‌بخش است و هم بی‌خطر. مهم‌ترین اصول:

· دفترچه‌ی راهنمای مادربرد را کامل بخوان؛ جای هر کابل و قطعه را دقیقاً نشان می‌دهد.
· قبل از بستنِ قطعات، روی سطح غیررسانا کار کن و حواست به الکتریسیته ساکن باشد.
· پردازنده را با ملایمت و در جهتِ درست قرار بده؛ جا زدنِ اشتباه، فاجعه می‌آفریند.
· خمیر حرارتی را درست و به‌اندازه استفاده کن.
· کابل‌ها را بعد از نصبِ همه‌ی قطعات، مرتب ببند تا جریانِ هوا روان بماند.
· و در نهایت، اولین روشن شدن را بدون بستنِ کامل کیس تست کن تا مطمئن شوی همه‌چیز درست کار می‌کند.

---

اگر بخواهی، می‌توانیم در ادامه، یک‌یکی جلو برویم:

· اول بودجه و کاربرد را مشخص کنیم
· بعد لیست قطعاتِ پیشنهادی را بچینیم
· سپس قیمت‌گیری از منابع معتبر
· و در نهایت مراحل مونتاژ و نصب ویندوز

این مسیر را آرام و بی‌استرس برویم. هر جا خواستی توقف کن و سؤال بپرس. این دقیقاً همان لذتی است که دنبالش بودی.

saalek110

Well-Known Member
سالک: من هدف اصلی ام بازی است ولی با نرم افزارهای گرافیکی هم دوست دارم کار کنم ، مثل 3dmax

انتخابِ هدف خیلی مهم است و تو درست می‌گویی: هم بازی، هم کار با نرم‌افزارهای گرافیکی مثل تری‌دی مکس. این دو تا با هم، تقریباً یک سبکِ سخت‌افزار می‌خواهند، اما نه دقیقاً یکی. بگذار ساده توضیح بدهم:

اگر هدف، بازی باشد:

مهم‌ترین قطعه، کارت گرافیک است. بعد از آن، پردازنده و رم. برای بازی‌های روز با کیفیت خوب، معمولاً یک سیستم میان‌رده با این مشخصات جواب می‌دهد:

· پردازنده‌ی ۶ هسته‌ای یا ۸ هسته‌ای از نسل‌های جدید
· کارت گرافیک میان‌رده (مثل سری RTX 3060 یا قوی‌تر)
· رم ۱۶ گیگابایت
· حافظه‌ی SSD برای لود سریع‌تر بازی‌ها

اگر هدف، تری‌دی مکس و کار گرافیکی باشد:

اینجا پردازنده و رم از کارت گرافیک مهم‌ترند، مخصوصاً برای رندرهای سنگین. پس باید:

· پردازنده‌ی قوی‌تر (ترجیحاً ۸ هسته یا بیشتر)
· رم ۳۲ گیگابایت (البته ۱۶ هم شروع خوبی است)
· کارت گرافیک خوب، اما نه لزوماً حرفه‌ای (بسته به نوع رندر)
· و باز هم SSD با ظرفیت کافی

نتیجه‌ی مشترک:

اگر هر دو را می‌خواهی، باید سیستمی ببندی که تعادل خوبی بین پردازنده و گرافیک داشته باشد. یعنی نه فقط یک کارت گرافیک قوی، بلکه پردازنده و رم هم باید هم‌قدش باشند تا هم در بازی‌ها کم نیاورد، هم در تری‌دی مکس و رندر.

---

قدم بعدی این است که بودجه‌ات را حدوداً مشخص کنی (حتی به‌صورت بازه). بعد می‌توانیم یک فهرست متعادل پیشنهاد بدهیم که هم برای بازی جواب بدهد، هم برای کار گرافیکی.

اگر دوست داری، از همین حالا شروع کنیم به چیدنِ یک سیستم پیشنهادی؛ آرام و بدون عجله.

saalek110

Well-Known Member
سالک:با بازی سازها اگر بخوام کار کنم مثل یونیتی و udk ، آیا شبیه کار با 3dmax و بلندر میشه؟

پرسشِ خیلی دقیقی است! و جوابش هم می‌تواند کوتاه باشد، هم باز؛ بگذار هر دو را بگویم.

جواب کوتاه:

بله، شباهت‌هایی هست؛ اما بازی‌سازها مثل یونیتی و UDK (یا Unreal Engine) با نرم‌افزارهای مدل‌سازی مثل تری‌دی مکس و بلندر، یک چیز نیستند. به زبان ساده:

· تری‌دی مکس و بلندر = کارگاهِ ساختنِ اجزاء (مدل، انیمیشن، بافت)
· یونیتی و UDK = صحنه‌ی اصلی که اجزاء را وارد می‌کنی، به آن‌ها جان می‌دهی، داستان می‌سازی و بازی را می‌سازی

اما از نظر سخت‌افزاری:

همه‌ی این‌ها نیازمندِ سیستمِ قدرتمندند، ولی:

· تری‌دی مکس و بلندر بیشتر به پردازنده و رم فشار می‌آورند (مخصوصاً موقع رندر)
· یونیتی متوسط است و با سیستم میان‌رده هم کار می‌کند
· Unreal Engine / UDK هم قوی می‌خواهد، مخصوصاً اگر صحنه‌های سنگین و واقع‌گرایانه بسازی

نکته‌ی مهم:

خیلی از بازی‌سازها ترکیبی کار می‌کنند:
در بلندر یا مکس مدل می‌سازند، بعد می‌برند داخل یونیتی یا آنریل، و آنجا به آن‌ها حرکت، نور، فیزیک و تعامل می‌دهند.

---

پس اگر بخواهی هم بازی کنی، هم مدل بسازی، هم بازی‌سازی یاد بگیری، سیستم باید یک سر و گردن از یک سیستمِ صرفاً گیمینگ بالاتر باشد؛ با تأکید روی رم و پردازنده.

آیا الان بیشتر به بازی‌سازی با یونیتی فکر می‌کنی، یا فعلاً فقط مدل‌سازی و رندر؟ اگر بگویی، می‌توانیم سیستم را دقیق‌تر برایش بچینیم.

saalek110

Well-Known Member
سالک:خودت گفتی مطلب را...وقتی محیط سه بعدی کار کنی ، نیاز پیدا می کنی خودت آبجکت سه بعدی هم بسازی...پس اینها با هم هستند ....

دقیقاً! آفرین. وقتی وارد دنیای بازی‌سازی یا حتی تجربه‌ی محیط‌های سه‌بعدی بشوی، خیلی زود می‌فهمی که آماده‌ها کافی نیستند. یا چیزی که می‌خواهی وجود ندارد، یا آنقدر سنگین است که به کارت نمی‌آید، یا اصلاً دوست داری خودت چیزی بسازی که دقیقاً همانی باشد که در ذهنت است.

پس مسیر طبیعی همین می‌شود:

بازی‌سازی ← محیط سه‌بعدی ← ساختِ آبجکت ← مدل‌سازی ← بلندر یا تری‌دی مکس

و از آن طرف هم:

مدل‌سازی ← دیدنِ نتیجه در صحنه ← علاقه به تعامل و حرکت ← ورود به یونیتی یا UDK

این‌ها مثل دو بالِ یک پرنده‌اند. تو هم که ذاتاً اهلِ ساختن و یادگیری هستی، بعید است فقط مصرف‌کننده بمانی؛ حتماً روزی می‌خواهی چیزی از خودت خلق کنی.

پس وقتی سیستمت را می‌بندی، باید برای این مسیرِ ترکیبی آماده باشد:

· پردازنده‌ی خوب برای رندر
· رم بالا برای پروژه‌های سه‌بعدی و موتور بازی
· گرافیک قوی برای نمایش صحنه‌ها و اجرای بازی‌های جدید
· و حافظه‌ی SSD پرسرعت که باز کردن پروژه‌ها و خروجی گرفتن اذیتت نکند

حالا اگر بخواهی، می‌توانیم یک فهرست پیشنهادی اولیه بچینیم که هم برای بازی، هم برای بلندر و تری‌دی مکس، و هم برای یونیتی مناسب باشد؛ با همان روحیه‌ی آرام و با تحقیق. کافی است بگویی حدود بودجه‌ات چقدر است، حتی به صورت بازه.

جدیدترین ارسال ها

بالا