چرا گرافیک در ایران پیشرفت زیاد نکرده و عوامل آن چیست؟ یا چرا ما به اونا نمی رسیم؟

bidemajnon

Well-Known Member
بازم سلام
تو پست قبلی مطالب زیاد شد . شرمنده . اینقدر درد دل دوستان زیاده که اکثرآ وقت کم آوردن و پست هاشون هم که ما شا الله...

آیا استعداده یه کاری ذاتیه؟
زمان لازم برایه متخصص شدن چقدره؟
آیا شاخه پراکنی خوبه؟
در مورد سوالی که در مورد استعداد پرسیدن به نظر من هر دو عامل محیط و ذات یک شخص میتونه دخالت داشت.منم از اسعداد همون برداشت ذوق رو دارم ولی از اکتسابی بودنش مخالفم . حتماً همه دیگه خوب میدونید تو یه زمینی که استعداد کاشت یه گیاه بخصوص نباشه شما هر قدر هم که تو اون زمین بذر بپاشی و کود بدی به هیچ نتیجه ای نمیرسی .حالا بعضی از ما هیچ ذوقی نداریم نمیشه زیاد کاریش کرد. یه کار گرافیکی یا هنری میزاری جلوش هیچی سر در نمیاره.

فکر نکنم هم برای متخصص شدن زمانی باشه و همون طور که دوستان گفتن یه چیز قراردادی هستش و اونم مثل علمه که آدم هرچقدر که ادامه بده تمومی نداره.

با شاخه پراکنی هم مخالفم. آدم یه کار رو خوب انجام بده خیلی بهتر از چند تا کار بی ارزش هستش.

راستی در مورد اینکه میگین کار با دست بیشتر فکر رو تقویت میکنه به نظر من کار با کامپیوتر هم کم از کار دست نداره . البته یه کار گرافیک حرفه ای نه کپی برداری .

راستی اگه یه تاپیک هم میزدین که خاطرات گرافیکی اوننجا نوشته باشه خیلی جالب میشد. اینجا هم خاطرات قشنگ با مزه ای نقل شده .

hyazdi

Active Member
سلام
آقایون و خانوما همه حرفی زدین اما به نظر من حرف سارا خانوم از همه درستتر بود . این مشکل ریشه ای تر از این حرفاست.
مگه برای موسیقی انجمن صنفی نزدن.پس چرا تمام هنرمندای بزرگ ما با هم مشکل دارن و سطح کارا پیشرفت خاصی نکرده.مگه واسه سینما انجمن صنفی نزدن . پس چرا سطح سینما تو چند سال اخیر پایین اومده ؟ به نظر من اینهم مثل تمام مشکلات دیگه تو مملکت ما حلقه ای شده از 1000 زنجیر تو در تو . که به نظر من اولیش تو همه جنبه ها اخلاقه. کالای نایاب 20 ساله اخیر ایران . تو این مبحث اسمش می شه اخلاق حرفه ای . از حلقه های دیگه می شه به حلقه اقتصادی ، سیاسی،
فرهنگی ، مذهبی ( به خاطر بعد قانونیش) و ... اشاره کرد .حالا ما با یه زنجیر مواجهیم ( مثل اون قضیه معروف که بنده خدا که با آخر عمرش چوب داد به بچه هاش تا بشکنن و تونستند و بعدش چوبها رو گذاشت روی هم و داد بچه هاش تا بشکنن و نتونستد و ... )
شکستن و بریدن این زنجیر به خیلی عوامل بستگی داره . فقط هم به این رشته یا دانشجویان بیکار این رشته یا سطح سلیقه مردم یا ... ربط نداره. مگه اون گرافیستی که رو یه لوگو 5 ساعت کار می کنه می گه 500 هزار تومن کار گرافیستها رو خراب نمی کنه ؟؟!!
پس مشکل خیلی اساسی تر از این حرفاست .
باید اول اخلاق رو درست کرد . اخلاق یعنی اجرا و پایبندی به کپی رایت ، یعنی ندادن قیمت پایین و خراب نکردن بازار. یعنی دخالت نکردن تو کار آدم حرفه ای ، یعنی تلاش برای ارائه بهترین کار به مشتری و پیشرفت تو زمینه کاری ، یعنی به حق و حقوق مادی خودمون قانع بودن ، یعنی اینکه حد خودت و سطح طراحیت رو بدونی و بر اساس همون توقع مزد داشته باشی یعنی .... .
این اخلاق تنها وقتی درست می شه که من و شما ها تک به تک بخوایم و اونو تو خودمون تقویت کنیم و درستش کنیم .

آخرین ویرایش:
این تاپیک نشون داد که چه قدر حرف تو دلامون مونده و داره می شه عقده

می دونید مثل ما به چی میمونه؟
مثل اینکه چند نفر رو واسه آوردن یه دارو مامور کنن و بگن برین اینو بیارین و هر کدوم از اونا کم کاری کنن فقط واسه اینکه
فکر می کنن که اون یکی حتما میاره و در آخر هیچکدوم نمیارن:-?

حالا ما همه ی مشکلات رو می دونیم (و شاید اکثر اونا رو) ولی هیچ کاری نمی کنیم و کلا منتظزیم که یک نفر یه کاری رو شروع کنه
چرا ما اون شروع کننده نباشیم؟:)

به نظر من ما می تونیم تو مجید آنلاین یه کار انقلابی بکنیم و واسه هر شهر بچه های اون شهر شروع کنن به همکاری و گاهی هم استانی و کشوری بشه .

می دونم که خیلی سخته و شاید محال بنظر بیاد و لی اگه بخوایم می شه چون هر نسلی باید یه کار خوب تو حیطه کاری خود بکنه ما هم می تونیم اگه بخوایم ( بدون زیاده طلبی های مذهبی و قومی و این جور مسایل برتری خواهی)

ما می تونیم این اخلاق رو بر گردونیم ( بخدا می شه چون زمینش هست ولی خودمون سعی نمی کنیم):)

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
موافقم که باید سطح نگرش بقیه رو بالا ببریم.از دور و بری های خودمون شروع کنیم.اما فقط ما به تنهایی نمی تونیم این کار رو انجام بدیم.این کار رو رسانه های گروهی هم باید انجام بدن.برای مثال تلویزیون، چقدر در این قضیه نقش داشته؟
وقتی شما تبلیغ شامپوی خارجی رو با ایرانی مقایسه کنین به عمق فاجعه پی می برین.کلن تبلیغات شامپو در ایران محدود میشه که یک مامان دنبال بچه اش می دوه.بعد دست می کشه به موهاش و اونجا یه نوشته با فونت تابلو میاد که می نویسه شامپو فلان و فلان
یا فوق فوقش خیلی بخوان لطف کنن یک آقایی دستشو توی موهاش فرو می بره و بعد یه صدا ( نمی دونم چرا صدای همه ی آقایونی که برای تبلیغات حرف می زنن مثل هم ئه!!!)میگه شامپو فلان برای نسل جوان!
یعنی وقتی خود صدا و سیمای ما حاضر نیست یک مقدار کمی ازون بودجه ی چندین میلیونی خودش رو صرف تبلیغات آدم وار بکنه چه توقعی میشه از بقیه داشت؟
این وظیفه ی صدا و سیماست که مفهوم و ارزش یک کار قشنگ رو برای مردم بیان کنه.اما وقتی چهار تا گل و بلبل میذاره یک گوشه و یک نوشته هم اون طرف... مطمئنن برای همه تون پیش اومده که مشتری بیاد بگه فلان تبلیغ تلویزیون رو دیدی؟میخوام اون سبکی باشه یا فلان ترکیب رنگش رو دیدی ( حالا مثلن سبز و بنفش و نارنجی و آبی بوده بر فرض!) میخوام اون رنگها توش باشه
چون عمدتن این باور بین مردم هست که هر تبلیغی که توی تلویزیون نشون بده کار یک حرفه ای هستش و حتمن قشنگه!

چششششش شدددددههههه مگههههههه؟
129428gzej2ly3fy.gif

موفق باشید
712281pshs6ev725.gif
حرف مانی رو قبول دارم. واقعا سطح تبلیغات ما قابل مقایسه حتی با تبلیغات کشورای عربی هم نیست.

استاد ساخت تبلیغات تلویزیونی کشورایی مثل ترکیه و ایتالیا هستن. واقعا تبلیغات تلویزیونی ترکیه قشنگه.

ولی اینم برمیگرده به یه سری محدودیتها. از اون بعد محدودیتهای جنسیتی بخوای نگاه کنی میبینی که اون سازنده ی شامپو واقعا نمیتونه کاری بجز این انجام بده. یعنی نهایت کاری که میتونه بکنه اینه که نشون بده مثلا مامانه دنبال بچش میکنه در حالیکه همگی میدونیم بخاطر نبودن محدودیت تو شبکه های خارجی تبلیغاتشون واقعا فرق داره.

از یه بعد دیگه هم که نگاه کنی بعد فرهنگیش میشه. یعنی هنوز فرهنگ خیلی از سازنده ها به اونجا نرسیده که مثلا نسل جدید دیگه تبلیغات قدیمی و ساده رو نمیپسنده و بیشتر با کارای یونیک و جدید و حتی خارج از چارچوب کنار میاد. مثل تبلیغات ایرانسل. واقعا تبلیغات قشنگی میسازه و بنظر من خیلی سرتر از تبلیغات دیگست. چرا؟! چون سازندش یه جوونه که میدونه سطح توقع جامعه ی جوون ایران چیه.

درباره ی اینی هم که مانی از صداوسیما ایراد گرفت باید بگم صداوسیما تو این زمینه زیاد نقشی مستقیم نداره. این تبلیغات معمولا بوسیله ی شرکتهای خصوصی طراحی میشن. البته صداوسیما بصورت غیرمستقیم با گذاشتن یه سری قوانین و چارچوبا مثل مدت زمان قانونی برای پخش یا رعایت یه سری اصول و ... نظارت میکنه ولی تو نحوه ی ساخت و مدرن یا کلاسیک بودن و ... نقشی نداره.

bluesoosk

Member
آیا شاخه پراکنی خوبه؟
استعداد ذاتی هم هست ولی اکتسابی هم هست
همونطور که گفته شد
کسی که تو یه زمینه استعداد داره خیلی زود تر از دیگران میتونه تو اون زمینه مهارت پیدا کنه و به تخصص در اون زمینه برسه
از این شاخه به اون شاخه پریدنم شاید دلیلش اینه که نمیدونیم تو چه زمینه ای استعداد داریم و یکی یکی امتحان میکنی
این حرفا کاملا درسته ولی نه برای همه
نمی شه یه بحث حضوری بذاریم؟ اونجوری فازش بیشتره!
راست می گه
این تاپیک نشون داد که چه قدر حرف تو دلامون مونده و داره می شه عقده
آخ گفتی:sad:
حالا ما همه ی مشکلات رو می دونیم (و شاید اکثر اونا رو) ولی هیچ کاری نمی کنیم و کلا منتظزیم که یک نفر یه کاری رو شروع کنه
چرا ما اون شروع کننده نباشیم؟

به نظر من ما می تونیم تو مجید آنلاین یه کار انقلابی بکنیم و واسه هر شهر بچه های اون شهر شروع کنن به همکاری و گاهی هم استانی و کشوری بشه .

می دونم که خیلی سخته و شاید محال بنظر بیاد و لی اگه بخوایم می شه چون هر نسلی باید یه کار خوب تو حیطه کاری خود بکنه ما هم می تونیم اگه بخوایم ( بدون زیاده طلبی های مذهبی و قومی و این جور مسایل برتری خواهی)

ما می تونیم این اخلاق رو بر گردونیم ( بخدا می شه چون زمینش هست ولی خودمون سعی نمی کنیم)
پایه اید؟
من هستم
سعی کنیم بهترینو انجام بدیم
مجید آنلاین هم برای این هدف عالیه:D

[REZA]

Member
سلام....
من از تاپیک های چالشی(حالا به هر نوعی) دوستم میاد.
ببخشید وسط بحث می پرم آخه من نه طراحم نه رشتم گرافیکه و نه.....فقط به هنر علاقه دارم.اما متاسفانه شرایطم جوری نبود که
زندگیم و تحصیلاتم رو در جهت هنر پیش ببرم:cry:
کاش بچه ها مثلا بجای اینکه بیان یه سری براش اسلیمی و اینجور چیزا بزارن میومدن خودآموزشش و اصول طراحیشو یاد میدادن!
به نظر شما توی همین فوروم خودمون،چند نفر این توانایی رو دارن؟!
اون عده انگشت شماری هم که هستن یا وقت آموزششو ندارن یا.....

متخصص باشید. فرق نمیکنه تخصصتون چیه. دکتر باشید یا رفتگر یا هر چی تو کارتون تخصص داشته باشی
این یه حرف کاملا منطقی و درستی هستش ولی ما ایرانی ها عادت کردیم به ناخونک زدن!!
آیا شاخه پراکنی خوبه؟
به حاج گالاگولای عزیز
استعداد که ذاتیه ولی پرورش و استفاده ازش بستگی به محیط زندگی داره!!!
شاخه پراکنی در همون حدی که سارا گفت آره...خوبه....
یهنی از هز چیزی یه خرده اطلاعات داشته باشی...اما تا وقتی که احساس نکردی چیزه(ببخشید) بارته نباید در اون زمینه اظهار فضل
و در افکنی(این جمله رو استادمون میگه :) )کنی.
تو کشور های اروپایی و امریکا روی تجربه بیشتر حساب میکنند تا تحصیلات اکادمیک ( میتونید یک تحقیق کنید )
حتما این کار رو میکنم!!!
چرا ما اون شروع کننده نباشیم؟
اگه قرار باشه گرافیک رو توی یه همچین جمعی به صورت تخصصی دنبال کنیم،من و خیلی های دیگه(منظورم شخص خاصی نیستا...)
باید همین الآن دیگه توی سایت پست ندیم و فقط به کسب تجربه بپردازیم....اما به خاطر خود خواهیمون یه همچین فضاهایی رو خراب
میکنیم.
درسته....هیچکس از اول حرفه ای نبوده ولی قبول کنید اینکه بقول دوستمون طرف تا کامپیوتر(بهتره بگم رایانه،چون دارم رو پروژه
ترویج فرهنگ و اصلاح لغات اجنبی کار میکنم خیر سرم : دی) میخره و روش فتوشاپ نصب میکنه اسم خودش رو میذاره طراح،تا
وقتی این افراد هستن جو یکم آلوده میشه....
چون عمدتن این باور بین مردم هست که هر تبلیغی که توی تلویزیون نشون بده کار یک حرفه ای هستش و حتمن قشنگه!
ما چرا همش عادت داریم بزنیم تو سر مردم؟!
از یه بعد دیگه هم که نگاه کنی بعد فرهنگیش میشه
یه بعد دیگه بعد مذهبیشه.....که دست خیلی از افراد رو برای خیلی از کارا بسته.
الآن من میتونم طرحی رو بزنم که دینم اونو قبول نمیکنه ولی به فرهنگم هم آسیبی نمیرسونه!!چرا؟چون مشکل از ماست...
یکم افراط و تفریط داریم.

از کجا باید شروع کرد؟
میخواید اول از همین سوال شروع کنیم؟(با یه تاپیک جدید)

سارا جان کجا این تاپیک رو بزنیم تا بچه ها بتونن همکاری مشترک داشته باشن و در ثانی تو همین مجید آنلاین کارهای مشترک بشه؟

یهنی 3d رو یه نفر کار کنه اون یکی اصلاح کنه و مال هر کی خوب بود با نظر انتخاب شه اون یکی تو PS بقیه کار ها رو بزنه بازم انتخاب شه ( مثال گفتم هر کاری می شه)

آخر ببینیم که می تونیم یه کار دسته جمعی بکنیم؟:cool:

بنظرم اگه بشه واسه اولین بار تو ایران می شه:D

Mandana

Active Member
به این موضوع هم باید توجه داشت که اینجا حرف سر هنر گرافیک و دلایل عقب ماندگی اون هستش نه کارای تبلیغاتی .
ینی پوستر و کاتالوگ و غیره کارای تبلیغاتی محسوب نمیشند؟ ولی ماشالاه انقدر تبلیغاتمون دوست داشتنی شده که دیگه به چشم هنر بهش نگاه نمی کنیم.

ما چرا همش عادت داریم بزنیم تو سر مردم؟!

غیر از اینه دوستجان.وقتی میگم مردم، منظورم عامه ی مردم هستش.اصلن هم قصد توهین یا توبیخ یا هر چی ندارم.چیزیه که دیدم و فقط نقل کردم .اگه توهینی شد معذرت میخوام
31600wjnp2iuvl8.gif

ولی اینم برمیگرده به یه سری محدودیتها. از اون بعد محدودیتهای جنسیتی بخوای نگاه کنی میبینی که اون سازنده ی شامپو واقعا نمیتونه کاری بجز این انجام بده. یعنی نهایت کاری که میتونه بکنه اینه که نشون بده مثلا مامانه دنبال بچش میکنه در حالیکه همگی میدونیم بخاطر نبودن محدودیت تو شبکه های خارجی تبلیغاتشون واقعا فرق داره.

از یه بعد دیگه هم که نگاه کنی بعد فرهنگیش میشه. یعنی هنوز فرهنگ خیلی از سازنده ها به اونجا نرسیده که مثلا نسل جدید دیگه تبلیغات قدیمی و ساده رو نمیپسنده و بیشتر با کارای یونیک و جدید و حتی خارج از چارچوب کنار میاد. مثل تبلیغات ایرانسل. واقعا تبلیغات قشنگی میسازه و بنظر من خیلی سرتر از تبلیغات دیگست. چرا؟! چون سازندش یه جوونه که میدونه سطح توقع جامعه ی جوون ایران چیه.

درباره ی اینی هم که مانی از صداوسیما ایراد گرفت باید بگم صداوسیما تو این زمینه زیاد نقشی مستقیم نداره. این تبلیغات معمولا بوسیله ی شرکتهای خصوصی طراحی میشن. البته صداوسیما بصورت غیرمستقیم با گذاشتن یه سری قوانین و چارچوبا مثل مدت زمان قانونی برای پخش یا رعایت یه سری اصول و ... نظارت میکنه ولی تو نحوه ی ساخت و مدرن یا کلاسیک بودن و ... نقشی نداره.

سارایی حرفت رو قبول دارم تقریبن.به طور مستقیم کاری انجام نمیشده.اما نمی دونم حسام رو باید بشناسی! Iced angel
تعریف می کرد یه کار 3 دی برای صدا و سیما زده بودن، در آخر هم ایراد بنی اسرائیلی روی آهنگ گرفته بودن و سایر قضایا
خوب وقتی یو به شخصه این جریانات رو بشنوی، رغبت ( جرات) می کنی روی یک کار بر فرض یک ماه تمام چشم، وقت و عمرت رو هزینه کنی و در آخر هم بخوان حق ات رو بالا بکشن؟
مساله اینجاست که چقدر به هنرمندان جوون مملکتمون داریم ارج میذاریم؟ درسته پیش کسوتها همیشه باید منزلت بیشتری داشته باشند و مسلمن از ما جوونهای تازه پا خیلی بهتر اند، اما خیلی جاها رو دیدم که فقط روی حساب اینکه هنرمندی سن بالاتری داشته، کار به اون سپرده شده هر چند کار بی کیفیت تری تحویل داده باشه.
ما هنوز خودمون حاضر نیستیم جوونهای خودمون رو باور داشته باشیم.چطور می تونیم از جوونها توقع داشته باشیم خودشون رو باور داشتده باشند وقتی ما هنوز اونها رو باور نداریم؟
در مورد محدودیت هم، به نظرم خیلی از محدودیتها تا حد زیادی ساده لوحانه ( می تونین اسم دیگه ای هم روش بذارین) هستش
برای مثال وقتی کاری رو می بری چاپخونه، بهت میگه خوب طرحهایی که زدین خیلی قشنگند ها! اما استفاده کردن از کاراکتر دختر بچه بالای 5 سال محدودیت داره
AddEmoticons00510.gif
( به عبارت دیگه، حق استفاده اش رو نداریم!) و اون وقت باید بشینی از اول طراحی کنی.یا هزار باید و نباید دیگه که خیلی هاشون از نظر می به شخصه، غیر منطقی اند
AddEmoticons0059.gif

ولی در کل، حرف دوستجان یونیک دیزاین رو هم قبول دارم، شاید بتونیم یک کار گروهی شروع کنیم.فقط برای اینکه نشون بدیم ما جوونها هستیم که قراره آینده ی این کشور رو بسازیم.باید بیشتر از اینها برای ما ارزش قائل بشند
AddEmoticons00515.gif

موفق باشید
712281pshs6ev725.gif

tohmat

Active Member
به این موضوع هم باید توجه داشت که اینجا حرف سر هنر گرافیک و دلایل عقب ماندگی اون هستش نه کارای تبلیغاتی .

تبلیغات یعنی گرافیک ! غیر از اینه؟ چرا فکر می کنین تبلیغات اینقدر زشت و کریه بد و جیزه؟ شاید یکی از دلایل پیشرفت نکردنمون هم همین باشه که می خوایم بین هنر گرافیک و تبلیغات یه دیواره 3 متری بکشیم ، تا یه وقت قداست هنر گرافیک ، بر اثر نجاست تبلیغات از بین نره!!!
یه همچین تفکریه که باعث می شه هنر بشینه تو موزه و نگارخونه خاک بخوره و بیرون از موزه ما ها بشینیم بحث کنیم که چرا اینقد عقبیم!
( قصد جسارت ندارم)

ما می تونیم این اخلاق رو بر گردونیم ( بخدا می شه چون زمینش هست ولی خودمون سعی نمی کنیم)

به این میگن یه تفکر ایده آلیسم! پایه ام!

از کجا باید شروع کرد؟
خیلی سادست، از خودمون!! :)

امیدوارم این تاپیک رنسانس گرافیک ایران باشه! :D

( راستی من تو این تاپیک چه قدر حرفای گنده تر از دهنم زدما ! :eek:)

[REZA]

Member
اصلن هم قصد توهین یا توبیخ یا هر چی ندارم.چیزیه که دیدم و فقط نقل کردم .اگه توهینی شد معذرت میخوام
نه ماندانا جان...ابدا منظورم این نبود که شما توهین کردید.
راستش من دلم از یه جای دیگه پره!!!
ممنون
در مورد محدودیت هم، به نظرم خیلی از محدودیتها تا حد زیادی ساده لوحانه ( می تونین اسم دیگه ای هم روش بذارین) هستش
برای مثال وقتی کاری رو می بری چاپخونه، بهت میگه خوب طرحهایی که زدین خیلی قشنگند ها! اما استفاده کردن از کاراکتر دختر بچه بالای 5 سال محدودیت داره ( به عبارت دیگه، حق استفاده اش رو نداریم!) و اون وقت باید بشینی از اول طراحی کنی.یا هزار باید \
و نباید دیگه که خیلی هاشون از نظر می به شخصه، غیر منطقی اند

ببینید توی هر کشور و قانونی یه چیزی وجود داره به نام تحدید (یا بقول استادمون ریستریکشن :lol: )
یعنی بر اساس قانون اون کشور(چه اسلامی و چه غیر اسلامی) یه سری چارچوبهایی تعریف میشه (در هر زمینه ای)که شاید در بعضی موارد به نظر ما غیر منطقی به نظر بیاد ولی در هر حال باید با عرف جامعه،مذهب و تعصبات اون کشور مخالفت و مغایرتی نداشته باشه!!!
من هم زیاد با این موضوع موافق نیستما چون در ایران بعضا افراطی اجرا شده اما هست و کاریش هم نمیشه کرد.

galagoola

Active Member
تموم توضیحات یه طرف، خط آخر آگهی رو داشته باشید!! هیچ ربطی به کارهای دیگشون نداره!!
اینجا دفتر فنیه مشترک بروسلیو آرنولده

شهرام ازشون بپرس ببین لیفتراک ندارن ... یکی از فامیلای ما می خواد بخره :دی
فلن

bidemajnon

Well-Known Member
ینی پوستر و کاتالوگ و غیره کارای تبلیغاتی محسوب نمیشند؟ ولی ماشالاه انقدر تبلیغاتمون دوست داشتنی شده که دیگه به چشم هنر بهش نگاه نمی کنیم.

تبلیغات یعنی گرافیک ! غیر از اینه؟ چرا فکر می کنین تبلیغات اینقدر زشت و کریه بد و جیزه؟ شاید یکی از دلایل پیشرفت نکردنمون هم همین باشه که می خوایم بین هنر گرافیک و تبلیغات یه دیواره 3 متری بکشیم ، تا یه وقت قداست هنر گرافیک ، بر اثر نجاست تبلیغات از بین نره!!!
یه همچین تفکریه که باعث می شه هنر بشینه تو موزه و نگارخونه خاک بخوره و بیرون از موزه ما ها بشینیم بحث کنیم که چرا اینقد عقبیم!
( قصد جسارت ندارم)

نمیدونم ؟
من قبلاً هم گفتم که زیاد سر رشته ای تو مسائل گرافیک ندارم .و شاید هم نظر نمیدادم بهتر بود. :sad:
درسته به نظر منم تبلیغات یعنی گرافیک ولی گرافیت یعنی تبلیغات نیست.( زیاد روش فکر نکنین چون خودمم نفهمیدم):D
به نظرم اومد که گرافیک یه چیزی خیلی فراتر از تبلیغات باشه . و فقط به تبلیغات محدود نمیشه .
و لی کم کم مبحت شما به بحث در مورد تبلیغات محدود میشه.
تبلیغات باید جزئی از گرافیک باشه. یعنی شما میگین نمیشه آدم یه پوستر یا هرچیز دیگه ای طراحی کنه و تبلیغ نباشه . یعنی اون والپیپری هم که درست میکنیم تبلیغه و یه کار گرافیکی نیست. یا خیلی از کارایی که تو همین قسمت نظر خواهی گزاشه میشه و مضمون تبلیغات رو هم نداره.
البته بهتر یکی از شما بزرگواران یه توضیح مختصری در مورد گرافیک بده که ببینیم بالاخره این جناب گرافیک چه شکلیه و به چی میگن کرافیک. (خوردنی که نیست؟؟)

راستی من کی تو این یه جمله این همه مفهومی رو که شما برداشت کردین رو یهویی گفتم .:neutral:
من کی گفتم تبلیغات یه چیز وحشتناکه و نباید از گرافیک استفاده کرد.منم تبلیغات زندگی امروز میدونم.
حرفاتون کاملاً درسته . منم وقتی از خیابونا رد میشم چار چشمی این تابلوهای سردر مغازه ها یا این بیلبورد های تبلیغاتی رو نگاه میکنم و وقتی یه کار ضعیف میبینم حالم به هم میخوره.

من نسبت به اسم این تاپیک گفتم .
شما میتونستید بپرسید چرا تبلیغات تو کشورمون این همه ضعیفه و پیشرفت نکرده.

اصلاً سرتاسر زندگیمون با هنر و گرافیک و از اینجور چیزا آغشته شده . میدونید چرا . چون مارو یه هنرمند خلق کرده.و هرچی داریم زره ای از اوست.

(اینم تو پرانتز بگم که من اصلاً ناراحت نشدم ،نمیشوم ،نخواهم شد . نمی شود . نمی شوند ... .:eek:
اصلاً به نظر من طبیعت بحث کردن همین و من خیلی دوسش دارم . ):)

ببینید توی هر کشور و قانونی یه چیزی وجود داره به نام تحدید (یا بقول استادمون ریستریکشن )
یعنی بر اساس قانون اون کشور(چه اسلامی و چه غیر اسلامی) یه سری چارچوبهایی تعریف میشه (در هر زمینه ای)که شاید در بعضی موارد به نظر ما غیر منطقی به نظر بیاد ولی در هر حال باید با عرف جامعه،مذهب و تعصبات اون کشور مخالفت و مغایرتی نداشته باشه!!!
من هم زیاد با این موضوع موافق نیستما چون در ایران بعضا افراطی اجرا شده اما هست و کاریش هم نمیشه کرد.
با این جملات کاملاً موافقم .
حالا که ما با این شرایط مواجه هستیم میتونیم متناسب با این شرایط خیلی از کارا رو میزون کنیم.
به نظر من مذهب ما اصلا محدودیت ایجاد نکرده . خوب این یه چیز واضحی هستش که اگر شما از یه زن اونم به شکلی که تو تبلیغات کشور هایی اروپایی استفاده میکنن استفاده کنید تبلیغاتتون جذاب تر میشه .
اما مشکل ما این نیست .
وقتی یه برنامه تبلیغاتی درست حسابی برنامه نویسی نشده یا به قول یکی از بچه ها هول هولی دوسه روزه برداشتن یه تبلیغ درست کردن که مثلاً از قافله عقب نمونن همین میشه که میبینید.
هممون طور که سارا خانوم گفتن تبلیغات ایرانسل خیلی قشنگن و جذاب . یا من خودم با تبلیغات بانک ملت خیلی حال میکنم . همه چارچوب ها رو هم رعایت کردن.
اینم قبول دارم که یه عده آدم افراطی وجود دارن که از سلایق خودشون رو به اسم دین به خورد مردم میدن.ولی این چیزی بوده که از همون صدر اسلام بوده . اصلاً کلاً فکر کنم تو همه جوامع و ادیان هست.

بازم شرمنده که مجبورتون کردم این جفنگیات منو بخونید.
اگر که مشکلی بود به حساب بی سوادیم بزارین و بازم میگم اصلاً ناراحن نمیشم.

آخرین ویرایش:

Papak

Member
بحث جالبیه....و تامل برانگیز

راسیاتش خیلی از مطالب بچه ها رو که میخوندم میدیدم مستقیما به آدمایی مثه من مربوط میشه:neutral: !!!!!!
شاید چیزایی که این پایین میگم خیلی به موضوع ربطی نداشته باشه
ولی
اینو بگم که : من یکی از اونایی هستم که شما ازش انتقاد میکنید
پس کمکم کنید
-----------------------------------------------------------------------
من کسی هستم که از 14-15 سالگی فتوشاپ رو یاد گرفتم و از 17-18 سالگی هم باهاش پول درآوردم !
سر کنکور تمام این برنامه ها کنسل شد :mad:!
رفتم دانشگاه توی یه رشته مهندسی (دیپلم تجربی ام:shock:!!!!)
بعد از یک سال انصراف دادم و میخوام دوباره برگرم به گرافیک
از دوستانی که در این زمینه آگاهی دارن تقاضای کمک دارم
آیا خوندن رشته ی گرافیک توی ایران ارزش داره ؟
کشورهای دیگه چی ؟ کدوم کشور از نظر کیفیت آموزش و اعتبار مدرک رتبه ی بالا داره ؟
آیا میشه بدون مدرک (مثه همین الانه من) و بدون تحصیلات در رشته گرافیک ، توی این زمینه به
صورت حرفه ای کار کرد و از اون پول در آورد ؟
دوستانی که دانشگاه میرن توی رشته ی گرافیک جواب بدن :::
واقعا چقدر فرق هست بین کسی که 6-5 ساله تجربی فتوشاپ و کارل کار کرده
و شمایی که توی دانشگاه درس این رشته را خوندید ؟

ممنون از همگی

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
البته بهتر یکی از شما بزرگواران یه توضیح مختصری در مورد گرافیک بده که ببینیم بالاخره این جناب گرافیک چه شکلیه و به چی میگن کرافیک. (خوردنی که نیست؟؟)
ببخشید اون قسمت اول جمله ت مربوط به من نمیشه! فقط خواستم یه توضیحی درباره گرافیک بدم که این شبهه ای که پیش اومده بین گرافیک و تبلیغات از بین بره.

ببین گرافیک یعنی زبان بصری! همین! یعنی شما بوسیله ی ایجاد یه طرح میخواید با زبان گرافیک و از طریق بصری با مخاطب ارتباط برقرار کنید. ساده ترش این میشه که گرافیک یعنی هر چیزی که شما طراحی کنی (مثل نقاشی یا خطاطی یا انیمیشن یا ...) که بدون اینکه خودت دربارش توضیحی بدی مخاطب منظورت رو متوجه بشه.

گرافیک یکی از شاخه های هنره. مثل موسیقی که زبان شنیداری حساب میشه.

حالا خود تبلیغات رو میشه یکی از زیر شاخه های گرافیک بحساب آورد. تبلیغات به هیچ عنوان لازم نیست همراه با گرافیک باشه.
مگه وقتی از طریق رادیو دارید تبلیغات مثلا فلان بانک رو گوش میدید گرافیکی در کاره؟!
گرافیک میتونه یه وسیله برای انجام تبلیغات باشه ولی بود و نبودش لطمه ای به اصل تبلیغ نمیزنه.

Papak جان درباره موضوعی که شما مطرح کردی.
یه بار دیگه این جمله رو میگم که شما کافیه فقط در کارت تخصص داشته باشی.
الان فکر میکنی چند درصد از فارغ التحصیلای رشته ی مثلا گرافیک جذب بازار کار درجه 1 میشن؟!
من میگم کمتر از 10 - 20 درصد!
بقیه یا مجبورن کار کاذب کنن (یعنی شغلی که ربطی به رشتشون نداره) یا جذب بازار درجه 2 و 3 بشن.
بقول یونیک عزیز دنیای امروز تجربه رو خیلی بیشتر از تحصیلات آکادمیک قبول داره.
بنظر من شما میتونستی تحصیلاتت رو در همون رشته ی مهندسی ادامه بدی و در کنارش کار گرافیک رو هم
دنبال کنی. الان خیلی از دوستای من تو دانشگاه واقعا کار کردن با کامپیوتر رو خوب بلد نیستن! چه برسه به کار
کردن با فتوشاپ و نرم افزار گرافیکی!!
در کل شما کافیه تو کاری که میخوای انجام بدی سعی کنی بدون نقص باشی چه با مدرک چه بی مدرک!

NAKOOT

Well-Known Member
رفتم دانشگاه توی یه رشته مهندسی (دیپلم تجربی ام:shock:!!!!)
بعد از یک سال انصراف دادم و میخوام دوباره برگرم به گرافیک
از دوستانی که در این زمینه آگاهی دارن تقاضای کمک دارم
آیا خوندن رشته ی گرافیک توی ایران ارزش داره ؟
کشورهای دیگه چی ؟ کدوم کشور از نظر کیفیت آموزش و اعتبار مدرک رتبه ی بالا داره ؟
آیا میشه بدون مدرک (مثه همین الانه من) و بدون تحصیلات در رشته گرافیک ، توی این زمینه به
صورت حرفه ای کار کرد و از اون پول در آورد ؟
دوستانی که دانشگاه میرن توی رشته ی گرافیک جواب بدن :::
واقعا چقدر فرق هست بین کسی که 6-5 ساله تجربی فتوشاپ و کارل کار کرده
و شمایی که توی دانشگاه درس این رشته را خوندید ؟

ممنون از همگی

این اشتباه رو هرگز نکنی ها !!!!
ما یه استاد خفن داشتیم، می گم خفن بدون کارش خیلی درست بود ...
گرافیک رو ول کرد بعد از 30 سال رفته دفتر وکالت زده می گه کاش از اول این کار رو کرده بودم ...
توی همه ی کشورها مخصوصا کشورهای اروپایی خوب به گرافیک بها می دن ...
فرق من گرافیک خونده با شمای نخونده اینه مه من اصول رو می شناسم(این قسمت خودش شامل کلیات زیادی می شه)، رنگ رو می شناسم (روانشناسی) ، فرم رو می شناسم، اگه آیتمی رو اضافه یا حذف می کنم دلیل دارم براش ...
گرافیک فقط فتوشاپ و کرل نیست، گرافیک اصلا نرم افزار نیست!!! من گرافیک می تونم کارم رو با دست هم جمع کنم ...
و ...

bluesoosk

Member
از کجا باید شروع کرد؟
میخواید اول از همین سوال شروع کنیم؟(با یه تاپیک جدید)
تاپیک جدید چرا؟
همین
سارا جان کجا این تاپیک رو بزنیم تا بچه ها بتونن همکاری مشترک داشته باشن و در ثانی تو همین مجید آنلاین کارهای مشترک بشه؟

یهنی 3d رو یه نفر کار کنه اون یکی اصلاح کنه و مال هر کی خوب بود با نظر انتخاب شه اون یکی تو PS بقیه کار ها رو بزنه بازم انتخاب شه ( مثال گفتم هر کاری می شه)

آخر ببینیم که می تونیم یه کار دسته جمعی بکنیم؟

بنظرم اگه بشه واسه اولین بار تو ایران می شه
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآاا
پایه ام بدفرم
جدی پیشنهاد باحالیه
جواب میده

( قصد جسارت ندارم)
خب راست میگه دیگه
این دیگه آخرشه !!!!
تموم توضیحات یه طرف، خط آخر آگهی رو داشته باشید!! هیچ ربطی به کارهای دیگشون نداره!!
خدایی اینا تو شهر پر شده
من روم نمیشه بگم گرافیک همه یاد کاتالوگ های بازاری این دفتر فنی ها می افتن:cry:
داغ دلمو تازه کردی:sad:

جدیدترین ارسال ها

بالا