چرا گرافیک در ایران پیشرفت زیاد نکرده و عوامل آن چیست؟ یا چرا ما به اونا نمی رسیم؟

tohmat

Active Member
جواب های من به سوال های من !

مشکل اول : کی می بره؟ هیشکی ، باور کنید کسی نمی بره! کی می بازه؟ وقتی هیشکی نمی بره خوب پس همه بازندن دیگه! مقصر کیه؟ نمی تونم بگم بحث سیا%سی می شه! ولی تو کشوری که لیسانس نساجی برای خرج زندگیش مجبور شه بنر قصابی بزنه ، کنکور و دانشگاه و ادامه تحصیل یه مشکل سنگین برا خانواده ها باشه ، کیو می شه مقصر دونست؟ راه حل: اشتغال زایی! Coptright!

مشکل دوم : برنده ، ندارد! بازنده : فارق التحصیل ، مشتری ، بازار گرافیک. مقصر : سیستم آموزشی! راه حل : اصلاح سیستم آمورشی و اعتماد شرکت های تبلیغاتی به تازه فارق التحصیلان! ( چقد رسمی شد!)

مشکل سوم : مثله همیشه برنده ندارد. بازنده : همه ! مقصر : ؟! راه حل : چی بگم والا؟ علاج این یکی فقط اینه که سطح سواد و فرهنگ جامعه بیاد بالا!

مشکل چهارم : اینم مثله قبلی! :) فقط این یکی رابطه ی بیشتری به اقتصاد داره.

مشکل پنجم : خوب مقصرش شرکت های تبلیغاتی و اقتصاده ، شرکت های تبلیغاتی مقصرن ، چون هیچ وقت درصدد تشویق مشتریشون به تبلیغات نبودن و این از ارزش کارشون کاسته. اقتصاد هم مقصره ، چون واقعا به کسی اجازه نمی ده تو کارش ریسک کنه!
( بحث کم کم داره به جا ها ی باریک می کشه ها!!!! )

مشکل ششم : مقصرش خودمونیم و بازندش هم خودمون ، برای پیشرفت بهتره چیزی رو که یاد گرفتیم به همه هم یاد بدیم تا مجبور شیم چیزه جدید تر وبهتری یاد بگیریم و اینطوری + اینکه سریتر پیشرفت می کنیم ، باعث پیشرفت هنرمون هم می شیم.

مشکل هفتم : نمی دونم؟؟؟؟

مشکل هشتم : اینم نمی دونم.

کسی نمی خواد تو این راه کمکم کنه؟؟ :neutral:
راستی ، اینقدر ها هم بدبین نباشیم ، خداییش خیلی خوب داریم پیشرفت می کنیم ، علی رغم تمام مشکلات.:wink:

همه به قضیه از بعد مالیش نگاه کردن
فکر نمی کنم که نباید به بعد مالیش نگاه نکرد ، بالاخره کسی که بخواد کل زندگیش رو روی هنر بگذاره ، بالاخره باید منبع درآمدش هم همین هنر باشه.

با تشکر خیلی مخصوص از UniqueDesign که این تاپیک رو ساختن! خیلی به من حال داد.

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
فکر نمی کنم که نباید به بعد مالیش نگاه نکرد ، بالاخره کسی که بخواد کل زندگیش رو روی هنر بگذاره ، بالاخره باید منبع درآمدش هم همین هنر باشه.

دوست عزیز بهتر نبود پست من رو کاملتر نقل قول میکردید؟!
خوب گمونم همه به قضیه از بعد مالیش نگاه کردن که البته کاملا هم درست هست و یکی از دلایلی که باعث پیشرفت نکردن هست همینه ولی گمون نمیکنم موضوع بحثمون خراب شدن بازار کار بوده باشه!؟
منظور من این بود که موضوع این تاپیک یعنی:
چرا گرافیک در ایران پیشرفت زیاد نکرده و عوامل آن چیست؟ یا چرا ما به اونا نمی رسیم؟
میتونه از زوایای دیگه ای بجز بازار و پول و ... هم بهش کرد. کاری که متاسفانه الان کم انجام میشه و همه حتی هنرمندا بیشتر از اونی که دلشون برای هنرشون بسوزه به حال درآمدش میسوزه.

Sociant7

Member
الان هر کی رو می بینی بر می داره یه تیکه اسلیمی میندازه پشت زمینه ی کارش ، بدونه اینکه معنی و اساسشو بدونه. بعد کلی هم حال می کنه که یه کاره پست مدرن کرده. من نمی گم کارش اشتباهه ، ولی نباید ندونسته اینکارو بکنه ، حداقل خودش باید علت و اساسه کارشو بدونه.

آقا واسه حرفت یه نمونه پیدا کردم، خود من :cry:

بابا خوب چه کار کنم ؟ به خدا خیلی دوست دارم گرافیک رو از پایه کار کنم اما فرصت ندارم! عاشق اینم که بتونم این مدل طرحهای اصیل ایرانی رو خودم با ذوق و سلیقه طراحی کنم! شاید هنر ما هم تو ترکیب کردنشون باشه!!

یه چیزی رو شاید دوستان گفته باشن شایدم نه
اونم اینکه ما ایرانی ها تقریبا از زمان قاجار به این ور اونم با نفوذ کشورهای استعمار گر خیلی مصرفی بار اومدیم و کمتر دنبال تولید رفتیم ، حالا تو هر زمینه ای ، نمونه اش گرافیک . خوب وقتی میبینم طرح حاضر آماده اینترنت هست دیگه چرا به خودم سختی بدم و خودم طراحی کنم!
+
رعایت نشدن حق کپی رایت تو ایران:
یه گرافیست با ذوق و هنرمند یه طرحی میزنه هنوز سیو نکرده چشمش به طرحی که رو کاغذ دور سبزی خوردنایی که مامانش خریده میفته ( وا ! چقد این طرحه آشناست! آهان همین الان داشتم کار میکردم روش!!!)

و سایر موارد ... .

salmanclever

Well-Known Member
تو این مملکت گل و بلبل به قدری زیبا کار رو می دزدند که بعضی مواقع فکر می کنید که اونا کار رو زدند و شمایید که کارو دزدیدید
آدم دچار عذاب وژدان میشه

مخلص پیچیم داداش. دیدم تو اون تاپیک بی راهه می ریم گفتم اینجا بحث بشه

خوب با نظر سارا جان موافقم اینجا زیاد به پول توجه می شه :)( البته کم عاملی هم نیست)

ولی خوب فکر می کنم بزرگترین عامل نبود آموزش صحیح و پایه ای هست.

یکی هم شاید این باشه که وقتی ما می خوایم چیزی رو انتخاب کنیم تحقیق نمی کنیم ( این یه واقعیته):neutral:

چند نفر از بچه ها تا حالا وقتی خواستن این کار و شروع کنن تحقیق کردن که آیا اصلا تواناییش هست یا نه؟ همه که واسه گرافیست شدن خلق نشدن.

تو بخش نرم افزاری چند نفر وقتی خواستن نرم افزاری رو انتخاب کنن تحقیق کردن که کدوم نرم افزار بدرد می خوره ( نرم افزار که شد 500 تومن اینجوری می شه) خود من اگه تو ترکیه نمی گفتن که ایلاستراتور کار کن حالا با کرل بودم و تا وقتی اونجا بودم به خاطر پولش نخریدم ولی اومد تبریز آخرین ورژن رو خریدم. همین دو ماه پیش یه طرح واسه رتو گراور زدم رفت ترکیه واسه سیلندر سازی روش نوشتم فتوشاپ و ایلاستراتور cs3 .

زنگ زده بودن به کارخونه دار گفته بودن بابا ما هنوز این ورژن رو نخریدیم چرا همه تو ایران با این می فرستن؟:D

به نظر من اگه آموزش پایه ای باشه و حتی استعداد یابی واقعی بشه و عزیزان هم تحقیق کنن تو هر کاری و کپی رایت و مسایل مالی حل بشه ما از اونا هم جلو تریم:)

bluesoosk

Member
اوفففففففففففففففففففففففففففف
چه تاپیک خوفی
همه چی گفته شد
چی بگم
وقتی من تازه دیپلمی میرم پشت کارتم می زنم گرافیست(باور کنید من کارت ندارم)
همین میشه
وقتی استاد دانشگاه میاد تو هنرستان با 250000 تومن حقوق کار میکنه
همونطور که Tohmat گفت تو هنرستان گرافیکبه کار کامپیوتری اهمیتی نمیدن
البته تا حدی کار بدی هم نیست
اینطوری بجای اجرا کاری فکر هم رشد می کنه
مثلا من از یکی از شاگرد های قباد شیوا شنیدم که شیوا خیلی کامپیوتر بلد نیست
اگه به کارهای شیوا توجه کنید می فهمید

این که امکانات کمه هم گالاگولا گفت من هم میگم
وقتی خیلی راحت میری cs3 رو 500 تومن می خری یعنی امکانات کمه؟
البته امکانات کار دستی فوق العاده کمه

مشکل کمی وقت هم هست
یه سفارش میگیری میگه فردا میره زیر چاپ 2 ساعت بعد میگه فعلا این کارتو بزن شب ببرم بهارستان و.... خوب کار آبگوشتی همینه دیگه
البته خیلی وقتا هم اهمیت نمیدیم که کار خوب شه یا نه
اگه همه سعی کنن بهترینو ارائه بدن واااااااااای چی میشه:D
اگه همه سعی کنن کارو طرحو خودشون بزنن نه اینکه کش برن واااااااای چی میشه
اون جریان اسلیمی هم منم اینجوریم ولی خوب همیشه سعی میکنم اصولی تر شه (تو فلکس مکانیکی اسلیمی نیارم:neutral:)
کار گروهی هم که اصلا نمیدونیم چیه ؟
جای اینکه یه پروجه رو چند نفر انجام بدن
چند تا پروجه رو یه نفر انجام میده(ببخشید دکمه zh فارسی کو؟)

فکر نمیکردم همه از مشتری ناراضی باشن:sad:

اصلا همین Template های آماده
خب بده دیگه
3 تاپوستر می بینی با بک گراند یکی
جای اینکه ازهمون استفاده کنیم بیاین ازش ایده بگیریم

فکر نکنیم همه کاره ایم
مرتضی ممیز تو آرم موزه عباسی نیومد خودش بنویسه
اتودشو زد داد محمد احصایی خوشنویسی کرد. چرا چون جای اینکه شبیه خوشنویسی باشه . خود خوشنویسیه با اصول.
یاد بگیر انقد با چلیپا بازی نکن .( استاد عجمی کتابها و نرم افزار معلی رو قبول نداره)

امیدوارم این تاپیک حداقل یه هفته تو صدر باشه
تخصصی ترش کنید
درود

GFX Master

یکی هم شاید این باشه که وقتی ما می خوایم چیزی رو انتخاب کنیم تحقیق نمی کنیم ( این یه واقعیته)
این رو به شخصه 100% قبول دارم.

تو همین انجمن خودمون تو بخش سوالات و درخواستها یه چرخی بزنید.

طرف اومده یه تاپیک زده توش کلی خواهش و التماس که یه کاری رو تو رودربایسی قبول کرده و حالا مونده توش!!!!

مثل اینه که من برم به یکی بگم من مکانیکی بلدم بذار ماشینتو درست کنم بعد تازه بیام به این فکر بیفتم که یکی رو پیدا کنم کمکم کنه!!

بنظر من فقط تو گرافیک و نه فقط تو هنر تو خیلی مسائل دیگه هم ما متخصص نداریم.

یه استاد داشتیم که از اول تا آخر ترم هر وقت میومد سر کلاس حتما این جمله رو بین حرفاش میگفت که سعی کنید متخصص باشید. فرق نمیکنه تخصصتون چیه. دکتر باشید یا رفتگر یا هر چی تو کارتون تخصص داشته باشید. یا بقول معروق هر کسی رو بهر کاری ساختن!

Mohamad

O-.-O
سلام

در این مورد حرف همه ی بچه ها متین و کاملا درسته ولی یه نکته هم که به عقل ناقص من خطور کرد اینه:
تو ایران کمانی های مختلف(از اون معروفه تا اون کمپانی مزخرف) ترجیح میدن که به جای اینکه
بیاد برای تبلیغاتش روی کارهای گرافیکی (بیلبورد , پوستر و ....) سرمایه گذاری کنه میره پول میده به یه شرکت تبلیغاتی
خز و خیل تا براش یه تیزری که نصف روز فیلم برداری شده و نصف روز تدوین . تا براش یه تیزر بسازه و بعدش سه هفته بین سریال جواهری در قصر بره و معروف شه و تموم.

در کل تو ایران زیاد پول خرج نمیشه و می خوان سریع سر و ته کار رو به هم بیارن و .....

ببخشید در کل من تو بحث تبلیغات گفتم

tohmat

Active Member
ببخشید سارا خانوم ، قبول دارم که بد پست زدم ، منظور بدی نداشتم .
منم دلم برا هنرمون می سوزه و به فکرشم. اما یه چیزه دیگه هست ، هنر یک کشور رو کی می سازه؟ هنرمندای اون کشور دیگه. وقتی اکثر هنرمندای کشورمون پشتوانه مالی ندارن ، از بین می رن ، هم خودشون ، هم هنرشون ، هم هنر کشورشون . پس مسئله مالی چیزی نیست که بشه 100 % ازش فاکتور گرفت.
گرافیک ، هنریه که چه بخوایم چه نخوایم ، با تجارت و صنعت گره خورده. چیزی که گرافیک رو جهت می ده همین بازاره کاره ، بازار کار که خراب شد ، گرافیک خراب می شه. پس نتیجه می گیریم که این یکی رو هم نمی شه 100 % فاکتور گرفت.
------------------------------------
آقا واسه حرفت یه نمونه پیدا کردم، خود من

بابا خوب چه کار کنم ؟ به خدا خیلی دوست دارم گرافیک رو از پایه کار کنم اما فرصت ندارم! عاشق اینم که بتونم این مدل طرحهای اصیل ایرانی رو خودم با ذوق و سلیقه طراحی کنم! شاید هنر ما هم تو ترکیب کردنشون باشه!!

دوسته من ، چرا فرصت نداری؟ قضیه بر می گرده به همون تخصص و کاره گروهی دیگه ، شما الان ،هم داری برنامه نویسی می کنی ، هم کاره گرافیک ، خوب معلومه فرصتی برای پیشرفت نمی مونه ، مقصرش شما نیستی ، اما ضررش برای شماست.

وقتی من تازه دیپلمی میرم پشت کارتم می زنم گرافیست
شک نکن که گرافیسته خیلی خوبی هستی ، مسئله اینه که کسی استعدادتو کشف نکرده و پشتوانه برا پیشرفت نداری. پس نمی تونی اونجور که باید به هنر خدمت کنی.

البته تا حدی کار بدی هم نیست
اینطوری بجای اجرا کاری فکر هم رشد می کنه
حرفت درست ، ولی آیا بهتر نبود که تو همون هنرستان ، طرز صحیح استفاده از امکانات رو یاد می گرفتیم؟ آیا اونجوری باعث نمی شد یک گام جلوتر باشیم؟

مشکل کمی وقت هم هست
آی گفتی ، این یکی رو داشت یادم می رفت. البته این باز بر می گرده به مشتری!
راستی ژ = Shift+C

امیدوارم این تاپیک حداقل یه هفته تو صدر باشه
من که خودم مسئولیتشو قبول می کنم.

راستی ، ما از لحاظ امکانات خیلی هم مشکل نداریم ( داریم ولی نه تا حدی که مانع پیشرفت بشه )
مشکله ما اینه که نمی تونیم از امکاناتی که داریم ، در جای خودش و در زمانه خودش استفاده کنیم. بلد نیستیم!

---------------------------------------------------------

راستی این تاپیک هنوز جای کار داره ، ولی امیدوارم بعد از اینکه تمامی علت های عدم پیشرفت رو ریشه یابی کردیم ، تا جایی که می تونیم ، ریشه هاشو از بیخ بکنیم . نیام ببینم تاپیک هیچ تاثیری تو هنرمون نداشته باشه!

Sociant7

Member
آخه عزیز من(tohmat) ، دانشجو ام ، نزدیک امتحانای پایان ترمه ، این برنامه هم واسه یه مسابقهه که تا دی بیشتر وقت نداره! قرار بود کارمون ماژولار پیش بره ، یعنی من فقط برنامه نویسی کنم دوستم گرافیکشو بزنه که متاسفانه وضعیت روحیش زیاد خوب نیست!
خواستیم کار اصولی پیش بره که نشد! واقعا سخته ! به کار اصولی و طبق برنامه عادت نداریم (ما ایرانیها)!
یه جا تو همین سایت یه مصاحبه خوندم که با یکی از اساتید انیمیشن که ظاهرا مدتی تو والت دیسنی کار میکرده خوندم، از این گلایه داشتن که چرا اینجا کارا برعکس انجام میشه و طبق برنامه نیست!
تو دانشگاه عوض اینکه بیان از ترم اول قطعات و اساس کار کامپیوتر رو توضیح بدن بعد برن سراغ برنامه نویسی اول میان برنامه نویسیو میزارن بعد وقتی چند ترم گذشت اونوقت میگن خوب حالا اونی که واسش برنامه مینوشتین این بوده!! واقعا مسخره است!!!!
----
خودم نستعلیق و شکسته کار میکنم ولی از وقتی مزه کلک و چلیپا رفته زیر دندونم دیگه کمتر شده دست به قلم بزنم!
یا مثلا عاشق صفر و یک تو برنامه نویسیم ولی وقتی دات نت اومده که هر چی میخوای توش داره دیگه نمیرم سراغ اسمبلی
به قول یکی از استادامون ما دوست داریم بجای اینکه روشش درست ماهی گرفتنو بهمون یاد بدن میخوایم خود ماهی رو بهمون بدن .
-----
البته از برنامه های مثل فتوایمپکت که همه چی حاضرن خیلی بدم میاد! هرچی برنامه ها اعم از گرافیکی و ... ابزارای بیشتری برای حاضر کاری داشته باشن بیشتر جلوی خلاقیت آدمو میگیرن!
-----
کاش بچه ها مثلا بجای اینکه بیان یه سری براش اسلیمی و اینجور چیزا بزارن میومدن خودآموزشش و اصول طراحیشو یاد میدادن! به خدا اگه کسی بدش بیاد اصولی کار کنه!
یا اینکه دوستانی که تو زمینه گرافیک تحصیل میکنن و با اصولش آشنان بیانو به بچه ها یاد بدن،
----
خیلی قاطی پاتی شد، ببخشید!

آخرین ویرایش:

galagoola

Active Member
متخصص باشید. فرق نمیکنه تخصصتون چیه. دکتر باشید یا رفتگر یا هر چی تو کارتون تخصص داشته باشی

آخ گفتی
امروز با یکی از دوستام 3 ساعت بحث میکردیم
میگفت من میدونم تویه یه سری چیزا نمیتونم 80 درصد بشم ولی میدونم تو چند تا چیز میتونم 50 درصد بشم
گفتم
آیا امتحان کردیو نشده ؟ آیا زمان لازم رو گذاشتی یو نشده
به اسمه سنت شکنیو کار نو و این حرفا یه کارایی میکنه من شاخام میزنه بیرون
یه فیلمه کوتاه ساخته
فلسفی
10 دقه چند نفر تو تاریکی یه چیزایی بلغور میکنن اسمشو گذاشتن فیلم

اینا رو گفتم تا یه سوالی بپرسم
آیا استعداده یه کاری ذاتیه؟
زمان لازم برایه متخصص شدن چقدره؟
آیا شاخه پراکنی خوبه؟

خوشحال میشم در این مورد بحث کنیم
میخوام به یه نتیجه ای برسم بعدن میگم
فلن

آیا شاخه پراکنی خوبه؟

استعداد یه کار نیست galagoola جان یه .. یه.. یه.. یه چیزه... (به نظرت چیه؟)
ولی فقط می دونم که این استعداد رو می شه پرورش داد با تمرین و اضافه کردن ایده های جدید (نه کپی برداری)
آدم (منظورم آدمه نه هر کس :D) آدم هر چه قد هم جلو باشه بازم متخصص نیست در واقع این یه لقب نسبیه
یعنی شما نسبت به من متخصص هستین حالا در مقابل آقای X هم متخصص هستین؟ شاید شما منو متخصص ندونین و اونم شما رو ( چی گفتم من):neutral:

quote=galagoola;587471]
آیا شاخه پراکنی خوبه؟[/quote]

من تا وقتی که ترکیه بودم فقط فتوشاپ و ایلاستراتور کار می کردم و تقریبا هم بدک نبودم و پیشرفتم خوب بود
ولی از وقتی اومدم فلش کارم فتوشاپ کارم سایت می زنم (فقط مونده که خودمم بزنم)
یعنی طراحی نمی کنم اجرا می کنم اگه هم طراحی می کنم واسه خودم می کنم مشتریم اصلا نمیدونه طرح چیه (یادت بخیر عابد بسطامی کجایی)
بخدا خسته شدم دلم لک زده مثل اونجا یه کار رو بذارم جلوم و 2 هفته وقت بذارم و وقتی مشتری اومد بگه yasa dizayner (یعنی دستت درد نکنه طراح):)

آقا ما دپرس شدیم رفت :sad:

آخرین ویرایش:

GFX Master

اینا رو گفتم تا یه سوالی بپرسم
آیا شاخه پراکنی خوبه؟

خوشحال میشم در این مورد بحث کنیم
میخوام به یه نتیجه ای برسم بعدن میگم
فلن
والا بنظر من استعداد یه خصوصیتی ئه که در اثر تربیت و نوع آموزش و محیط زندگی تو فرد ایجاد میشه.

مثل من نوعی که به دنیا اومدم مثل صفحه ی سفیدم. تو ئه نوعی هم همینطور و همه ی آدما همینن.

حالا نوبت میرسه به اینکه محیط اطراف (شامل پدر و مادر و خانواده و مدرسه و جامعه و ...) چطوری من و تو ئه نوعی رو تربیت کنن.

بعد از یه دوره ی کوتاه تربیتی آدم به این نتیجه میرسه که مثلا تو فلان کار میتونه موفق تر باشه و اسمش رو میذاره استعداد داشتن در اون کار. غافل از اینکه این خصوصیت رو محیط اطرافش بطور ناخوداگاه بوجود آورده.

مثلا بچه ای که تو یه خانواده ی خلافکار تربیت میشه 100% استعداد کار خلاف رو داره. نمیگم اون بچه دیگه نمیتونه آدم درستی بشه ولی برای درست شدنش بازم باید وقت گذاشت و روش کار کرد تا اون خصوصیت تو وجودش تبدیل به یه استعداد بشه.

بقول یه فیلسوف بزرگی که اسمش خاطرم نیست که میگفت به من چند تا نوزاد بدید و ازم بخواید که یکی از اونا در آینده مثلا دکتر بشه و اون یکی خلبان و یکی دیگه دزد و ... من اونا رو طوری تربیت میکنم که استعدادشون در همون جهت رشد پیدا کنه.

-------------------

برای مورد دوم هم که unique design جان خیلی خوب گفت.

هر وقت کسی گفت که من بقول معروف آخر فلان کار هستم بدون هیچی نمیدونه.

متخصص شدن کاملا نسبی هست و افراد نسبت بهم متخصص شناخته میشن.

------------------

درباره ی شاخه پراکنی هم بنظر من در حالت کلی نه خوب نیست.

اگر شما 70% از یه شاخه رو بدونی خیلی بهتره که از چند تا شاخه از هر کدوم 20% بدونی.

ولی اینکه شما یه سررشته از بعضی رشته ها هم داشته باشی بد نیست.

مثلا میبینی طرف پزشکه ولی یه خورده هم مکانیکی (در حد نیاز شخصیش) بلده و اگر یه روزی ماشینش وسط جاده خراب بشه میتونه یجوری بطور موقت درستش کنه. ولی هیچ وقت ادعا نمیکنه که مکانیکه.

shirani

مدیر انجمن <A href="http://forum.majidonline.com/f
خیلی از بچه ها از کار گروهی گفتنند و چرا هرکی بجای اینکه تو یک کار حرفه ای بشه چند تا کار یاد میگیره
جواب :

اگه بخواید یک کار گروهی انجام بدید ( به عنوان مثال یک انمیشن )
کسای که میخواند با هم کار کنند باید نرم افزار های مورد نظر که میخواند کار کنند بلد باشند تا بتونند اون کار به نحو خوبی انجام بدهند حالا اگه یکشون که قرار تکستچر و ... کار انجام بده اگه محیط رندر مکس ندونه خوب دیگه ...

پس به نظر من خوب ادم چند تا کار بلد باشه ولی تو یکیش وقت بیشتری بذاره ...

در مورد تحصیلات اکادمیک هم کاملاً مخالف صحبت بچه هام :
تو کشور های اروپایی و امریکا روی تجربه بیشتر حساب میکنند تا تحصیلات اکادمیک ( میتونید یک تحقیق کنید )

آخرین ویرایش:

Sociant7

Member
نمیدونم چرا ولی هرچی فکر میکنم میبینم نمیتونم بگم استعداد قابل پرورشه یا محیط پیرامون تو پرورشش تاثیر داره!
استعداد به نظر من کاملا ذاتیه ولی مهارت رو هم میشه پرورش داد و هم محیط پیرامون تو پرورشش تاثیر داره
استعداد یک فرد شاید تو یه زمینه حتی تا آخر عمرش هم شناخته نشه ولی بعضی وقتاخودش رو تو رفتار آدم میتونه نشون بده.
کسی که تو یه زمینه استعداد داره خیلی زود تر از دیگران میتونه تو اون زمینه مهارت پیدا کنه و به تخصص در اون زمینه برسه
شاید بعضیا رو دیده باشین که میگن ما تا مثلا 30 سالگی تو یه زمینه کار میکردیم اما بعد متوجه شدیم تو یه زمینه دیگه استعداد داریم و اومدیم دنبالش و الان خیلی هم پیشرفت کردیم ، مثلا طرف تا n سال نقاشی کار میکرده بعد یهو با یه اتفاق خاص میفهمه که استعداد یا هنرش تو خوشنویسی بهتره

از این شاخه به اون شاخه پریدنم شاید دلیلش اینه که نمیدونیم تو چه زمینه ای استعداد داریم و یکی یکی امتحان میکنیم
شایدم از اینه که پشت کار نداریم و تحمل سختی رو تو این راه رو نداریم شاید همشون
-----------
به نظر من نباید آدم مثل من همه کارا رو خودش انجام بده (مجبور شدم آخه) ، مثلا تو موردی که سارا خانوم گفتند ، به نظر من اگه طرف دکتر ه و یکم مکانیکی سرش میشه نباید مکانیکی انجام بده باید هر وقت ماشینش مشکل پیدا کرد نشون تعمیر کار متخصصش بده مگه اینکه وسط بیابون گیر کرده باشه(این قانون شامل پنچر گیری نمیشود) ! خوب بیچاره تعمیر کارا از کجا نون بخورن وقتی همه خودشون ماشیناشونو تعمیر میکنن! اصلا چه اشکالی داره شیشه ماشینمونو بدیم بیچاره هایی که سر چهاراه وایمیسن پاک کنن؟
مثلا میگم: یکی از دوستان مثال طراحی آرم موزه عباسی رو زدن ، خوب خود طراح هم مسلما میتونسته خطش رو هم یجوری از آب در بیاره ولی با این حال داده یه خوشنویس ماهر این کارو کرده!!
----------
ولی در کل با اینکه آدم تو هر زمینه سر رشته داشته باشه موافقم ولی فقط در صورت لزوم ازش استفاده کنه
-------------
آقا این امضا ی من چرا نمیاد پس!!!!

آخرین ویرایش:

Hamid_ahmadi

Well-Known Member
يه بنده خدايي ميگفت
يه چاه عميق باشي بهتر از اينه که يه اقيانوس پهناور کم عمق باشي
حالا اينم شده حکايت بعضي از ماها
چرا راه دور ميريم ( قصد جسارت به دوستان رو ندارم )
بعضي از همين دوستايي که توي همين انجمن عضو هستند توي قسمت 3DMax پست ميدن ، توي فلش پست ميدن ، ظاهرا تمام نرم افزار ها رو هم بلدن
آخه ميشه اينجوري حداقل خودمون که ميدونيم نميشه توي همه نرم افزار ها استاد شد چون اينقدر مطلب واسه ياد گرفتن دارن و اينقدر بايد تجربه بدست بياري تا کارا قابل ديدن بشن
اگه من بيام توي فتوشاپ متخصص بشم ديگه پسر همسايه بقلي با دو ماه فتوشاپ کار کردن اسم خودشو طراح نميگذاره
پس طبق نظر بعضي از دوستان متخصص کم وجود داره
يکي از علت هاي ديگه هم اينه که قيمت cd فتوشاپ يا بقيه نرم افزار هاي گرافيکي تو کشور ما 500 تومانه
من به خاطر کارم هر روز با دانشجوهاي زيادي سرو کار دارم . مثلا ترم آخر کامپيوتره و ميخواد پروژه ارائه بده ميره يه سي دي فتوشاپ ميخره ، يه کرل ميخره و چهار تا نرم افزار که اسمشون رو حفظ نيست و از روي کاغذ ي که دستشه ميخونه و ميگه ميخوام اينا رو ياد بگيرم و با اونا يه پروژه ارائه بدم ( البته خودشم نميدونه چي ميخواد ارائه بده) و همين دانشجو بعد از ارائه پروژه ميگه که من به اين نرم افزار ها تسلط دارم و گرافيستم
پس خانه از پاي بست ويران است
خيلي اشکالات ديگه اي وجود داره که ميشه اونا رو مطرح کرد
اما دوستان يه موضوع خيلي مهم براي تغيير اين روند اينه که براي اصلاح همه اين مشکلات بايد از خودمون شروع کنيم

Amoo.net

Member
به قول دوستان اگر به گرافیک به عنوان یک شغل نگاه کنیم پس تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا بهترین باشیم دیگر در این زمینه درجا نخواهیم زد .
باید با کارهای عالی و زیبا معنای بهتر ین و زیباترین را به دیگران فهماند ، سطح نگرش و علایق مردم را بالا ببریم تا محیط رقابتی سالم ایجاد گردد .
چرا جوانان ایرانی معلوماتی به وسعت یک دریا به عمق دو سانتیمتر دارند ؟
اگر اینگونه باشیم و بمانیم تا ابد هیچ چیز برای عرضه کردن نخواهیم داشت.

tohmat

Active Member
آخه عزیز من(tohmat) ، دانشجو ام ، نزدیک امتحانای پایان ترمه ، این برنامه هم واسه یه مسابقهه که تا دی بیشتر وقت نداره! قرار بود کارمون ماژولار پیش بره ، یعنی من فقط برنامه نویسی کنم دوستم گرافیکشو بزنه که متاسفانه وضعیت روحیش زیاد خوب نیست!

همین مجبور شدناست که الان کارمونو به اینجا کشونده . ناراحت نشی دوسته من ، فقط حقیقت رو گفتتم. راستی این تاپیک رو به رفیقت نشون بده حالش جا میاد.

آیا شاخه پراکنی خوبه؟

تعرییف من از استعداد اینه : ذوق ،، ذوق هم یه چیزه ذاتیی نیست ، اکتسابیه. ( در این مورد با سارا خانوم هم نظرم.)

همونطور که یونیک دیزاین هم گفت ، متخصص شدن یه چیزه نسبیه ، اما اگه به خوای به این سوالت جواب بدم می گم : سه ملیاردو شصت و هفت روز سیزده ساعت! ( شک داری ، تستش کن!)

منظورتو از شاخه پراکنی درست نفهمیدم ، ولی کلن از این شاخه به اون شاخه پریدن ، اشتباهه ، چون کاره میموناست!!! :)
ولی این که دوستان گفتن درسته ، آدم باید تو خیلی چیزا سر رشته داشته باشه ، مثلا آقای ممیز هم اگه تو خوشنویسی سر رشته نداشت ، اصلا یه همچون طرحی به ذهنش هم خطور نمی کرد!

سطح نگرش و علایق مردم را بالا ببری
آقا اینو خیلی خوب اومدی، اگه می بینیم سطح نگرش مردم پایینه ، خودمون باید تلاش کنیم ، تا این مشکل حل بشه.
بايد از خودمون شروع کنيم

نمی شه یه بحث حضوری بذاریم؟ اونجوری فازش بیشتره!

ککسسیی ننممییددووننهه چچرراا ففااییرر ففااککسس ااییننپججوورریی ممیی ننووییسسهه؟؟ ککممکک! پپددررمم ددرر ااووممدد!

Mandana

Active Member
آقا اینو خیلی خوب اومدی، اگه می بینیم سطح نگرش مردم پایینه ، خودمون باید تلاش کنیم ، تا این مشکل حل بشه.

موافقم که باید سطح نگرش بقیه رو بالا ببریم.از دور و بری های خودمون شروع کنیم.اما فقط ما به تنهایی نمی تونیم این کار رو انجام بدیم.این کار رو رسانه های گروهی هم باید انجام بدن.برای مثال تلویزیون، چقدر در این قضیه نقش داشته؟
وقتی شما تبلیغ شامپوی خارجی رو با ایرانی مقایسه کنین به عمق فاجعه پی می برین.کلن تبلیغات شامپو در ایران محدود میشه که یک مامان دنبال بچه اش می دوه.بعد دست می کشه به موهاش و اونجا یه نوشته با فونت تابلو میاد که می نویسه شامپو فلان و فلان
یا فوق فوقش خیلی بخوان لطف کنن یک آقایی دستشو توی موهاش فرو می بره و بعد یه صدا ( نمی دونم چرا صدای همه ی آقایونی که برای تبلیغات حرف می زنن مثل هم ئه!!!)میگه شامپو فلان برای نسل جوان!
یعنی وقتی خود صدا و سیمای ما حاضر نیست یک مقدار کمی ازون بودجه ی چندین میلیونی خودش رو صرف تبلیغات آدم وار بکنه چه توقعی میشه از بقیه داشت؟
این وظیفه ی صدا و سیماست که مفهوم و ارزش یک کار قشنگ رو برای مردم بیان کنه.اما وقتی چهار تا گل و بلبل میذاره یک گوشه و یک نوشته هم اون طرف... مطمئنن برای همه تون پیش اومده که مشتری بیاد بگه فلان تبلیغ تلویزیون رو دیدی؟میخوام اون سبکی باشه یا فلان ترکیب رنگش رو دیدی ( حالا مثلن سبز و بنفش و نارنجی و آبی بوده بر فرض!) میخوام اون رنگها توش باشه
چون عمدتن این باور بین مردم هست که هر تبلیغی که توی تلویزیون نشون بده کار یک حرفه ای هستش و حتمن قشنگه!

ککسسیی ننممییددووننهه چچرراا ففااییرر ففااککسس ااییننپججوورریی ممیی ننووییسسهه؟؟ ککممکک! پپددررمم ددرر ااووممدد!

چششششش شدددددههههه مگههههههه؟
129428gzej2ly3fy.gif

موفق باشید
712281pshs6ev725.gif

bidemajnon

Well-Known Member
سلام خدمت تمامی شمایی که دلتون به حال هنر و فرهنگ این مملکت میسوزه
واقعاً دوستان نظرات جالبی رو ارائه دادن
من خودم زیاد روم نمیشه تو این مبحث شرکت کنم .آخه من نه یه گرافیستم و نه سر رشته ای از گرافیک دارم.ولی به این کار خیلی علاقه دارم و خوشبختانه هم که منبع درامدم نیست.

به نظر من عوامل متعددی داره که خیلی از دوستان اشاره کردن
ولی یکی از مهم ترین عوامل نبود عشق و علاقه تو کار . یعنی همون که کار رو برای مادیات انجام دادن. من قبول دارم که زندگی برای یه هنرمند سخته ( خیلی هم سخت) ولی کسی که با عشق و علاقه تو این کار میاد باید از همون اول این موضوع رو درک کنه و برای خودش تفهیم کنه که میخواد یه منبع درامد براش باشه یا یه هنر .
اصلاً نمیشه برای یه کار هنری ( یه کار هنری واقعی ) قیمت گذاشت .من خودم وقتی قیمت بالای یه کار هنری یا یه تابلو رو میبینم مخم صوت میکشه و حسرت میخورم شایدم با خودم بگم که چه خبره مگه حالا چه کار کرده (ولی به اون هنر مند هم حق میدم )

این که می بینید اکثر کارا سطح پائینه برای اینه که همه دنبال اون پولش هستن . همین که یه کارو زود تحویل بدن و یه پولی به جیب بزنن.
اما اگر یه گرافیست واقعی باشه هیچ وقت به خودش اجازه نمیده یه کار سطح پائین ارائه بده. هرچند که مشتری چرب و نرمی داشته باشه . چون اون داره با هنر و ارزش خودش بازی میکنه و این یه خیانت حساب میشه.
اما اگر شخص کار رو برای دل خودش انجام بده اونوقته که با تمام وجودش کار میکنه . کار میکنه که به دلش بشینه . هرچندم که مشتریش نپسنده . اما اگر یه کار درست و حسابی و کامل انجام دادی میبینی که هر کی کارتو دیده و می پسنده اونوقته که میان سراقت.به نظر منم اگه یه کار درست و حسابی انجام بشه بهتر از اینه که چند تا کار انجام بدی که هیچکدوم ارزش نداشته باشه.
یکی از دوستام تو کار نقره و از اینجور چیزاست. چند وقت پیش میگفت که یه مشتری داره که خیلی عجله داره . اما بنده خدا میگفت من اگر وقت بزارم میتونم زود تمومش کنم ولی اونوقت مشتریه میگه این که به این زودی تموم شد کاری نداشت پس همه دست مزدم رو نمیده.یکی از مشکلات عمده ما هم همینه . دیگه طرف نمیگه که بابا چند وقت زحمت کشیده تا تونسته این هنر رو یاد بگیره . من فکر کنم یکی از دلایل اینه که هیچ وقت کسی پول هنر و حرفه رو نمیده.

به این موضوع هم باید توجه داشت که اینجا حرف سر هنر گرافیک و دلایل عقب ماندگی اون هستش نه کارای تبلیغاتی .

جدیدترین ارسال ها

بالا