پیش فرض نحوه کم کردن حجم صفحات کتاب در اسکن با حفظ خوانایی

mehdi4467

New Member
نحوه کم کردن حجم صفحات کتاب در اسکن با حفظ خوانایی

سلام
برای اینکه بتونیم یک صفحه a4 متنی رو در کمترین حجم ممکن اسکم کنیم چه راهی رو پیشنهاد می دهید؟
ولی اگه کسی می دونه کامل تر توضیح بده ممنون میشم.
من الان یک صفحه a4 رو که اسکن می کنم میشه 570 کیلوبایت در اندازه 3496*2484 بعد با ابزار آفیس تبدش می کنم به 1398*994 که حجمش میشه 126 کیلوبایت. البته به اندازه 1049* 745 هم تبدیلش کردم که حجمش شده 75 کبلوبایت. در این حالت هم خوانا هست ولب در پرینت کمی تار می افتد. ولی من الان یک PDF دارم که حجم هر صفحش حدود 20 کیلوبایته و موقع پرینت هم بسیار خوانا است.

آخرین ویرایش:

the_king

مدیرکل انجمن
سلام
برای اینکه بتونیم یک صفحه a4 متنی رو در کمترین حجم ممکن اسکم کنیم چه راهی رو پیشنهاد می دهید؟
ولی اگه کسی می دونه کامل تر توضیح بده ممنون میشم.
من الان یک صفحه a4 رو که اسکن می کنم میشه 570 کیلوبایت در اندازه 3496*2484 بعد با ابزار آفیس تبدش می کنم به 1398*994 که حجمش میشه 126 کیلوبایت. البته به اندازه 1049* 745 هم تبدیلش کردم که حجمش شده 75 کبلوبایت. در این حالت هم خوانا هست ولب در پرینت کمی تار می افتد. ولی من الان یک PDF دارم که حجم هر صفحش حدود 20 کیلوبایته و موقع پرینت هم بسیار خوانا است.

البته تصویر اسکن شده با متن PDF اصلا قابل مقایسه نیست، وقتی شما صفحه رو بصورت تصویر اسکن می کنید
یک عالمه نقطه مجزا ایجاد می شه. اما اگه اون صفحه رو با تایپ کردن یا OCR بصورت متن ذخیره کنید فقط لازمه
کاراکتر های متنی داخل اون صفحه ثبت شوند که خیلی کمتر از نقاط اون تصویر جا می گیره.

معمولا تصویر رنگی که از طریق اسکن یک صفحه سیاه و سفید بدست میاد اندکی نویز و طیف رنگی جزئی داره که
سیاه و سفید مطلق نیست. اگر تصویر بصورت طیف خاکستری Grayscale ذخیره بشه بجای سه کانال رنگی قرمز و سبز
و آبی فقط یک کانال سیاه و سفید ذخیره میشه و حجم فایل رو کمتر می کنه.

طبیعتا اگر Resolution تصویر رو کاهش بدید حجم فایل کمتر میشه اما اگر زیادی کم اش کنید برای چاپ مناسب نیست.
اگه صفحات سیاه و سفید اند و تصاویر عکاسی داخلشون نیست فرمت فایل PNG مناسب تر از JPEG است،
البته تنظیمات فشرده سازی هم در نتیجه خیلی موثره. اگر قبل از ذخیره کردن تصویر با ابزاری مثل فتوشاپ
تصویر رو با حداقل Level ای که به کیفیت آسیب زیادی نمی زنه Posterize کنید (منوی Image، شاخه Adjustments
گزینه Posterize) موقع ذخیره کردن فایل حجم اش کمتر میشه.

mehdi4467

New Member
سلام
ولی من هر کاری کردم حتی با فتوشاپ نتونستم به نتیجه دلخواه برسم. امکانش هست من یک عکس اسکن شده را قرار بدهم و شما به عنوان نمونه روش کار کنید؟

abdollah5017

New Member
با سلام خدمت دوستان برای اسکن با کیفیت و حجم کم بهتره از نرم افزار پرینتر مجازی dopdf7استفاده کنید و در هنگام اسکن حالت کپی رو انتخاب کنید و از پرینتر مجازی dopdf7 که بعد از نصب نرم افزار بوجود می آید استفاده کنید که در این حالت هم کیفیت خیلی عالی هستش و هم هجمش خیلی کم هستش.

جدیدترین ارسال ها

بالا