افزونه پلاگین شبکه مبتنی بر پروتکل tcp

nevercom

کاربر متخصص انجمن مولتی مدیا بیلدر
این حرفتون درسته و متوجه میشم، چون همون موقع هم گفتین که میشه روی مثلاً شبکه lan اجرا بشه.
سوال من بیشتر در زمینه ی همین هاست لینوکس و اینها هست.
چون تصور من بر اینه که حالا به هر نحو و در هر شبکه ای، کامپیوتر ما یک آدرس داره که میشه از طریق اون بهش دسترسی پیدا کرد
و روی اون کامپیوتر، برنامه ی ما در محیط سیستم عامل درحال اجراست و منتظر پیغام ورودی هست.

این صحبت جواد عزیز کمی منو گیج کرد:
چون برنامه ما قرار نیست رو سرور اجرا بشه
تنها قرار هست با سرور و اطلاعات روی اون ارتباط برقرار کنه
اگر درست متوجه شده باشم!

m javad

کاربر متخصص
این صحبت جواد عزیز کمی منو گیج کرد:
برنامه هایی مثل FileZilla و CuteFTP Pro رو در نظر بگیرید
کار این برنامه ها ارتباط با شبکه و نهایتا سرور و هاست و ... هست
این برنامه ها در حقیقت کارهایی مثل فایل منیجر (انواع ویرایش ها ، حذف و یا کپی کردن و تغییر نام و ...) و .... رو برای اطلاعات و فایلهای روی هاست انجام میدن
میتونن فایل رو از روی سرور دانلود و یا روی اون آپلود کنن
میتونن ارتباط همزمان بین چند سرور برقرار کنن و ...
این در حالی هست که هیچ فایلی از این برنامه ها روی سرور قرار نداره و این برنامه ها تنها روی سیستم عامل ویندوز خودمون در حال اجرا هستند
امیدوارم گویا بوده باشه

atpf

Active Member
راستش استاد من صاحب یه کافینت هستم که با محصولات Ncomputer (پت) راه اندازی کردم و هیچ برنامه ای برای مدیریتش گیرم نیومده به جز یه برنامه که اونم هم انگلیسیه و هم خیلی شلوغه و نامرتب خودم قبلا یه برنامه ساختم امامیشه گفت فقط برا مدیریت زمان روی سروره و محاسبه نرخ کارکرد و میخوام اگه دوستان همت کنن و راهنمایی کنن کاملش کنم.

پیوست ها

• 1.jpg
    1.jpg
    63 کیلوبایت · بازدیدها: 24

silvercover

کاربر متخصص
برنامه هایی مثل FileZilla و CuteFTP Pro رو در نظر بگیرید
کار این برنامه ها ارتباط با شبکه و نهایتا سرور و هاست و ... هست
این برنامه ها در حقیقت کارهایی مثل فایل منیجر و .... رو برای اطلاعات و فایلهای روی هاست انجام میدن
میتونن فایل رو از روی سرور دانلود و یا روی اون آپلود کنن
میتونن ارتباط همزمان بین چند سرور برقرار کنن و ...
این در حالی هست که هیچ فایلی از این برنامه ها روی سرور قرار نداره و این برنامه ها تنها روی سیستم عامل ویندوز خودمون در حال اجرا هستند
امیدوارم گویا بوده باشه

به نظرم این توضیحات باید ابهام زدایی بشه. برنامه هایی که نام بردین از پروتکل FTP بهره می گیرن و روی مقصد یک FTP Server وجود داره تا این ها بتونن از روی سیستم محلی ما به اون وصل بشن. در سرورهای اشتراکی این سرویس ها و سرورها توسط شرکت میزبانی راه اندازی شده.

برنامه های FTP با دادن آدرس مقصد و پورت استاندارد ftp یا sftp به سرور (همون هاست ما) متصل میشن.

silvercover

کاربر متخصص
راستش استاد من صاحب یه کافینت هستم که با محصولات ncomputer (پت) راه اندازی کردم و هیچ برنامه ای برای مدیریتش گیرم نیومده به جز یه برنامه که اونم هم انگلیسیه و هم خیلی شلوغه و نامرتب خودم قبلا یه برنامه ساختم امامیشه گفت فقط برا مدیریت زمان روی سروره و محاسبه نرخ کارکرد و میخوام اگه دوستان همت کنن و راهنمایی کنن کاملش کنم.

توصیه می کنم شما در یک مبحث مجزا ساخت برنامه مورد نظرتون رو پیگیری کنید.

m javad

کاربر متخصص
شما خودتون که جواب خودتون رو دادید:
در سرورهای اشتراکی این سرویس ها و سرورها توسط شرکت میزبانی راه اندازی شده.
پس دیگه نیازی نیست ما کل ftp سرور رو از نو بسازیم
برنامه های FTP با دادن آدرس مقصد و پورت استاندارد ftp یا sftp به سرور (همون هاست ما) متصل میشن.
همین کافی هست، دقیقا همین اتصال نیاز هست!
من برداشتم این هست که دوستمون در جمله زیر دنبال همین اتصال هست و اینکه آیا این پلاگین این توانایی رو داره، که خود حامد جان باید راهنمایی کنن
نمی شه برای لینوکس هم تنظیم کنید؟
آخه غالب هاست ها لینوکس هستند.

silvercover

کاربر متخصص
من برداشتم این هست که دوستمون در جمله زیر دنبال همین اتصال هست و اینکه آیا این پلاگین این توانایی رو داره، که خود حامد جان باید راهنمایی کنن

پروتکل های FTP، POP, HTTP و... ابزارهای مجزا برا اتصال دارن و بسیاری از اون ها توسط سایر پلاگین ها و ... ارائه شده. هدف این پلاگین کار در حوزه این پروتکل های مشتق شده نیست و تنها بر بستر اصلی tcp اقدام به برقراری ارتباطی ساده با یک مقصد از پیش تعیین شده می کنه. چیزی که توی برخی از زبون ها ازش به عنوان سوکت پروگرامینگ یاد میشه در مقیاس بسیار کوچک در این پلاگین پایه ریزی شده. دلیل بارزش هم محدودیت های بیلدر هست.

ما باید از خودمون بپرسیم که چه نیازهایی برای اتصال یک سرویس گیرنده ( Client) به سرویس دهنده وب و یک میزبان وجود داره. سرویس های زیر در یک هاست معمولا ارائه میشن:

- وب سرور که کارش تفسیر و ترجمه کدهای سمت سرور به html و ارسال اون به مرورگر هست. مرورگر برای این کار وجود داره.
- سرویس FTP که برای انتقال فایل هست و پلاگینش موجود هست و این پلاگین توانایی اتصال به FTP سرور رو داره اما نباید از بیلدر انتظاری داشت.
- سرویس یا سرور ایمیل که نیازمند توابع و پیاده سازی هایی تکمیلی هست و این پلاگین اصلا به این منظور ساخته نشده.
- و...

با توضیحات مختصر بالا باید از خودمون بپرسیم که چه نیازی به بهره گیری از سرویس های فوق با یک پلاگینی هست که برای اون اهداف ساخته نشده و مضاف بر اون برای سرویس های بالا تقریبا یک پلاگین وجود داره.

اما وب سرویس ها و سرورهای بالا که که در قالب یک هاست ارائه میشن بر بستری هستن که میشه به اون ها وصل شد. کافیه که آی پی سرور رو دونست و پورت مورد نظر هر یک از سرویس ها (مثلا پورت 80 برای وب، 21 برای ftp و...) رو دونست و بعد از اون دستورات مربوط به هر کدوم رو دونست و به سمت اون ها ارسال کرد.

آخرین ویرایش:

silvercover

کاربر متخصص
پیرو درخواست دوستان مبنی بر ارائه اطلاعات بیشتر این بار قصد دارم تا یکی دیگه از ویژگی های این پلاگین رو شرح بدم. بر بستر پروتکل TCP یک نوع اتصال ساده مبتنی بر متن وجود داره به اسم Telnet.

از کنسول های تل نت و به طور کل تل نت در عمل به عنوان یک کلاینت استفاده میشه. به بیان ساده تر یعنی اینکه یک سرور در یک جا وجود داره و ما نیازمند اتصال به این سرور هستیم تا بتونیم دستورات ساده متنی خودمون رو به سمت سرور ارسال کنیم و اون رو وادار به انجام فرامینی که میخایم کنیم و یا اینکه از اون سرور انتظار ارسال نتایجی رو داشته باشیم.

با توجه به گقته های بالا ما می تونیم نقش کلاینت رو به برنامه های تل نت واگذار کنیم و از فایل کلاینتی که همراه بسته پلاگین ارائه شده چشم پوشی کنیم. یک نمونه ساده و عملی در ویندوز به این شرح هست:

- ابتدا برنامه سرور رو اجرا کنید.
- از منوی استارت ویندوز در بخش Run کلمه CMD رو تایپ کرده و کلید اینتر رو بزنید.
- از کنسول باز شده و در بخش چشمک زن عبارت telnet رو بنویسید و اینتر کنید.
- خواهید دید که برنامه تل نت اجرا شده و منتظر فرمان شما است.
- دستور open 127.0.0.1 8562 رو تایپ کرده و تایید کنید. خواهید دید که اتصال به سرور برقرار شده و سرور صدایی را پخش خواهد کرد.
- در ادامه می تونید به تبادل داده متنی ما بین سرور و این برنامه تل نت بپردازید.

(توجه کنید که برنامه تل نت در ویندوز 7 به طور پیش فرض نصب نیست و می بایست از کنترل پنل و از بخش مشابه تصویر نصب شود)

پیوست ها

• telnet.png
    telnet.png
    40 کیلوبایت · بازدیدها: 24

silvercover

کاربر متخصص
در ادامه بر شمردن ویژگی ها این بار میرم سر وقت زبان های برنامه نویسی سمت سرور و بهره گیری از اون ها برای ایجاد ارتباط Client/Server ای.

در بحث ها داشتیم که سیستم عامل سرور علی الظاهر باید ویندوز باشه تا بشه بهش متصل شد. در صورتی که این طور نیست. ما می تونیم با استفاده از پلاگین شبکه این بار به سروری دیگر و مجزا از سروری که خودمون با MMB ساختیم متصل بشیم. برای نمونه ما می تونیم با بهره گیری از توابع Socket که در زبان PHP ارائه شده یک برنامه بنویسیم و دستور بدیم که در یک فضای میزبانی لینوکسی نقش سرور رو ایفا کنه و کلاینت ها بتونن از هر جایی( اعم از یک سیستم دارای ویندوز) بهش متصل بشن.

در لینک زیر یک آموزش ساده و سریع برای ساخت چنین سروری با استفاده از زبان محبوب php وجود داره:
http://www.devshed.com/c/a/PHP/Socket-Programming-With-PHP/

silvercover

کاربر متخصص
بنا به درخواست دوستان یک نمونه از یک برنامه دیتابیسی تحت شبکه که تماما توسط محمد عزیز (کاربر Nevercom) ساخته شده خدمت شما ارائه می شود. در این نمونه در سمت سرور یک بانک اطلاعات SQLite حاوی اطلاعات کاربری وجود داره و افراد در سمت کلاینت می بایست با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور اقدام به ورود به سیستم کنند.

در ادامه کلاینک با رمزگذاری داده ها و ارسال اون ها به سرور منتظر پیام سرور مبنی بر ورود موفق یا نا موفق می مونه. که به تبع اون پیامی مناسب نشان داده خواهد شد.

در این نمونه از پلاگین های SQLite, Network و UO استفاده شده. در ساخت نمونه سعی شده در لا به لای کدها توضیحات لازم جهت راهنمایی هر چه بیشتر درج بشه.

تصویری از برنامه در سمت سرور:​
D1.png

تصویری از برنامه در سمت کلاینت​
D2.png

اگر با پلاگین SQLite آشنایی ندارید کلیک کنید
برای دانلود و آشنایی با پلاگین Network کلیک کنید

دانلود نمونه:

پیوست ها

• Network Plugin Demo.rar
    1.6 مگایابت · بازدیدها: 215

mahdi6

Member
سلام
عرض ادب و احترام
من دنبال یه پلاگین برای دانلود بودم که یکی از دوستان این تاپیک معرفی کرد
آیا پلاگینی برای مدیریت بر دانلود وجود داره؟
که بتونه حجم فایل را نشون بده یا میزان حجم دانلود شده را نشون بده ؟
آیا این پلاگین همچنین قابلیت هایی را دارد؟
ممنون می شوم دوستان در این زمینه راهنمایی بفرماییند

جدیدترین ارسال ها

بالا