پردازنده‌های سیلیكونی رایانه‌ها ۳۵ ساله شدند

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6
۳۵ سال پیش، اینتل در روز چهاردهم نوامبر ۱۹۷۱ نخستین پردازنده رایانه‌ای خود را با نام اینتل ۴۰۰۴ به بازار داد.
به همین مناسبت موزه «تاریخ رایانه» در ماونتن ویو آمریكا مراسمی جهت بزرگداشت ۳۵ سالگی تراشه‌های سیلیكونی رایانه‌ای برگزار كرد.
پردازنده‌ها در حقیقت مغز اصلی رایانه‌ها و بسیاری از تجهیزات الكترونیكی امروزی محسوب می‌شوند و مهمترین بخش از محاسبات رایانه‌ای در آنها صورت می‌گیرد. اینتل نخستین پردازنده سیلیكونی خود را به سفارش یك شركت ژاپنی سازنده ماشین‌حساب به نام بیزی‌كام (Busicom) تولید كرده بود.
بیزی‌كام با استفاده از این پردازنده ماشین‌حسابی به نام بیزی‌كام -۱۴۱ پی‌اف تولید كرد و ۱۰۰ هزار عدد از این دستگاه را در جهان فروخت.
پردازنده اینتل ۴۰۰۴ با ابعاد ۴ سانتیمتر در ۵/۴سانتیمتر با توان محاسباتی مشابه با توان محاسباتی نخستین رایانه جهان به نام انیاك بود.
رایانه انیاك كه چند سال قبل از پردازنده اینتل ۴۰۰۴ ساخته شده بود، به جای یك پردازنده، از ۱۸ هزار لامپ خلاء استفاده می‌كرد و دارای ابعادی مشابه ابعاد یك اتاق متوسط بود.
اینتل كه همچنان یكی از مهمترین سازندگان پردازنده‌های رایانه‌ای جهان محسوب می‌شود، در ماه جاری نسل جدید پردازنده‌های چهار هسته‌ای خود را نیز به بازار داده‌است.
پردازنده‌های ۲ هسته‌ای فعلی اینتل هم‌اكنون۲۹۱ میلیون ترانزیستور دارند كه این تقریبا ۱۰۰ هزار برابر تعداد پردازنده‌های مورد استفاده در پردازنده اینتل ۴۰۰۴ در سال ۱۹۷۱ است.

منبع:http://www.aftab.ir/news
 

جدیدترین ارسال ها

بالا