يك دانشجوي ايراني براي نخستين بار در جهان موفق به ساخت دستگاه «عدسي متغير»

H-assan

Well-Known Member
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس پژوهشي

نخستين دستگاه «عدسي متغير» با قابليت ايجاد طيف نامحدودي از عدسي‌ها به همت يك دانشجوي ايراني طراحي و ساخته شد.

علي زيوري لشكاجاني، دانشجوي رشته نرم‌افزار دانشگاه جامع علمي كاربردي صنايع و معادن بيرجند درباره ويژگي‌هاي اختراع خود به خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: ‌دستگاه عدسي متغير، ‌دستگاهي است كه به ما اين امكان را مي‌دهد تا در مدتي كمتر از چند ثانيه عدسي دلخواه خود را ساخته و از آن استفاده كنيم.

وي افزود: به كمك اين دستگاه ما قادر خواهيم بود مجوعه‌اي از انواع عدسي با شماره‌هاي متفاوت را كه در صورت عدم استفاده از اين دستگاه فضايي به اندازه يك قفسه بزرگ را اشغال مي‌كند در حجمي بسيار كوچك همراه خود داشته باشيم و هر زمان كه نياز به عدسي خاصي داشتيم، دقيقا همان عدسي را در كمترين زمان ممكن، توسط اين دستگاه ايجاد كنيم.

مخترع دستگاه عدسي متغير با اشاره به اينكه به دليل تدريجي و پيوسته بودن درجات تغييرات عدسيها هيچگونه محدوديتي در ساخت عدسي با قطرها و شماره‌هاي مختلف وجود ندارد، خاطرنشان كرد: با بهره‌گيري از اين دستگاه مي‌توان انواع عدسي‌ها را مي‌توان با فاصله‌هاي كانوني مختلف و با قطر‌هاي بسيار كم يا بسيار زياد ايجاد كرد؛ با توجه به اين‌كه با تغييرات جزئي عدسي مي‌توان شماره دقيق آنرا بر روي بدنه دستگاه خواند، اين دستگاه را مي‌توان تقريبا در هر جايي كه از عدسي استفاده مي‌شود بكار برد.

وي در ادامه با اشاره به اين‌كه دستگاه ابداعي در قالب دو اختراع به ثبت رسيده است، خاطرنشان كرد: در مرحله اول دو مدل ابتدايي دستگاه و در مرحله بعد دو مدل پيشرفته تر ثبت شد و به طور كلي مي‌توان گفت كه دستگاه داراي چهار مدل است كه هر مدل آن در چهار رنج مختلف طراحي شده به طوري كه قادر است در هر رنج، نوعي از عدسي را در دو وضعيت مقعر و محدب، با شماره‌هاي متفاوت ايجاد كند.

زيوري لشكاجاني تصريح كرد: با استفاده از ‌اين دستگاه مي‌توان نمره عينك بيماران را با اختلاف چند صدم ديوپتر بدست آورد كه بدون آن، اين عمل تقريبا غير ممكن است. اين دستگاه همچنين قادر به ساخت عدسي‌هاي ويژه‌اي است كه در تحقيقات مهم و دقيق اپتيكي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
وي با اشاره به اين كه اين دستگاه با الهام از ساختار چشم انسان طراحي شده، اظهار داشت: ‌استفاده از دستگاه عدسي متغير در مطبهاي چشم پزشكي و اپتومتري به منظور تست و تعيين دقيق نمره عينك بيماران، ‌استفاده در مراكز آزمايشگاهي و تحقيقات جهت دسترسي آسان به عدسيهاي مختلف و حتي دست نيافتني، استفاده در دستگاه‌هاي مختلف اپتيكي به منظور بالا بردن قابليت آنها، ايجاد جلوه‌هاي ويژه تصويري جهت استفاده در مراكز عكاسي و فيلمبرداري و استفاده از آن به جاي عينكهاي تدريجي در آينده امكان‌پذير خواهد بود.

زيوري لشكاجاني در پايان هدف اصلي از اختراع اين دستگاه را فراهم كردن امكان تشخيص سريع، دقيق و آسان نمره عينك بيماران عنوان و تصريح كرد: عدسي متغير با وجود قابليتها و مزاياي فراواني كه دارد در صورت رسيدن به مرحله توليد انبوه با قيمت بسيار ناچيزي قابل عرضه به مصرف‌كنندگان خواهد بود.
gooya

شكي نيست كه ايران يد طولاني در كپي تقليد و از دستاوردهاي ديگران دارد و با جزيي تغييرات اون را بعنوان محصول و كشف بزرگ(كفش بزرك) به خورد ملت ميدهد سايتي كه الان معرفي مي كنم نشون ميدهد كه اين اختراع شركت فليپس مي باشد

جلل الخالق فليپس طرح ايراني را كش رفته است

دروغ گويي جغل اخبار هم حدي دارد

نمي خواستم چيزي بنويسم اما پذ مقابل دروغهاي شاخ دار نميشه سكوت كرد

تاريخ خبر 10 March 2004

اينم اينك افشاگري

http://optics.org/articles/news/10/3/8/1#liquidlens

iRWEBDES

Active Member
آفرين به اون دانشجو ...
اگه راست باشه و اين مطلبي كه سامان جان گفت ...

Mandana

Active Member
والا امشب تو اخبار هم گفت.سامان توهم انقدر نگو ايرانيا فلانن ايرانيا بهمانن.ايندفعه يكچيزي بهت ميگما(شوخي)ممنون لينكي كه دادي جالب بود.اگه خبر درست نيست پس با چه رويي اينو امشب تو اخبار اعلام كردن؟!!!!

M

Mahmoodi

کاربر مهمان
آفرين به اين دانشجو كاره جالبي كردي ايول مشته محكمي بود ....

a Truth Seeking

Active Member
خداييش من كه آخر نفهميدم فيليپس از روي كار دانشجوي ايراني نسخه برداري كرده يا برعكس اين قضيه.
من كاري به درستي يا نادرستي اين قضيه ندارم چون مي دونم آخر اين جور حرفها عموما سياسي مي شه و اين باعث قفل شدن و يا حذف موضوع.

Masih

Well-Known Member
:lol: سامان خيلي جالب بود كه فكر ميكني ايرانيا هميشه از خارجيها تقليد ميكنن و بعد به نام خودشون ثبت كردن! چيزي كه خيلي واضحه اينه كه در هر ملتي و هر فرهنگي آدمهاي متقلب وجود داره ولي اينكه بيشتر كدوم دسته از مردم متقلب هستن چيزيه كه به تجربه در تاريخ ثابت شده كه خيلي از قوانين علمي ما ايرانيها توسط اروپايي‌ها به تاراج رفته و به نام اونها ثبت و ضبط شده! شايد اين وسط چندتا ايراني هم پيدا شدن كه همين كار اروپايي‌ها رو تقليد كرده باشن ولي مسلما اروپايي‌ها بيشتر از ما متقلب هستن!

مسيح.

Masih گفت:
:lol: سامان خيلي جالب بود كه فكر ميكني ايرانيا هميشه از خارجيها تقليد ميكنن و بعد به نام خودشون ثبت كردن! چيزي كه خيلي واضحه اينه كه در هر ملتي و هر فرهنگي آدمهاي متقلب وجود داره ..........مسيح.

حقيقت بسيار تلخ است

و طبيعي است شما از من ناراحت باشيد كه برفرض من گفته ام ايرانيها تقليد مي كنند
(درمورد تقليد ايرانيان در زمينه هاي ديگر قبل ما آغاجاري در همدان گفته بود كه به زندان افتاد)

تاريخ حبري كه من داده ام مال 10 مارچ 2004 است يعني اين خبر مربوط به 5 ماه پيش ميشه كه فيليپس اعلام كرده است و تاريخ خبري كه جمهوري اسلامي داده مربوط به ماه سپتامبر است خب معلوم ميشه كي دروغ ميگه

البته اينكه ايران راديو و تلويريون با پررويي تمام اين خبر را اعلام مي كنه دليلش واضح است براي .......... است

ايران بيشتر از اين هم به دروغ گويي در زمينه هاي مختلف متهم است
نمونه تانكهاي ساخت ايران است كه رفسنحاني با پررويي تمام (انوموفع كه ربيس جمهوربود) گفته بود تانكهاي ساخت ايران ودر روزنامه ها و راديو تلويزيون خبرش آمد بعد معلوم شد تانكها ساخت چكسلواكي است كه روش تغييرات دادن
و يا اون هواپيماي ايراني اسمش يادم رفته توسط نيروههاي اكراين در (فكر كنم كرمان) ساخته شده

اخيرا هم اعلام كردند كه سال 2005 يه ماهواره صد درصد ايراني ساخت ايران بفضا پرتاب مي شود عرض شود اون ماهواره هم صد در صد ساخت كشور هندوستان است با تجهيزات چيني مي باشد

از اينكه مسيح جان ميگه خود اروپايان دزد و متقلب هستند حرف شما را تا حدودي قبول دارم ولي اضافه كنم اروپايان تخم مرغ دزد نيستند بلكه شتر دزد هستند يعني وقتي يه دزدي مي كنند طوري است كه اولا دزدي بزرگ و ثانيا كسي نمي فهمه براي اينكه استاد دزدي هستند

اما ايرانيها متاسفانه تخم مرغ دزد هستند كه و نمي تونن از تخم مرغهاي دزديده شده استفاده كنند گند تخم مرغهاي دزديده شده در ميايد

اما خلاصه كلام اگر جمهوري اسلامي درست ميگويد شماره ثبت بين اللملي در اختراعات جديد را اعلام دارد

a Truth Seeking

Active Member
راستش رو بخواين من تازه امروز صبح اين خير رو شنيدم و نمي دونم دليل اونها چه راست و چه دروغ چي مي تونه باشه سامان جان اگر ممكنه دليل اين امر رو به صورت پيغام خصوصي براي من بفرست من مي خوام در اين زمينه اطلاعات بيشتري داشته باشم.
كار خطايي مي كنم بگين.

سامان جان قضیه نیروگاه اتمی بوشهر رو نگفتید ... از روسیه کارشناس آوردن میگن نیروهای داخلی و جوانان مستعد ایران نیروگاه را ساختند !!! ... آخه یکی نیست به اینا بگه هر کسی که چیزی حالیش میشد رو که فراری دادین فرستادینش خارج ... پیش همونایی که بهشون مرگ میفرستید !!! ...
hairraise.gif

جدیدترین ارسال ها

بالا