سلام مجدد
ممنونم بابت پاسختون ولی هنوز یک چیزی برام روشن نشده ، شما بیایید یک سند با ابعاد 1*1 پیکسل (با هر رزولوشنی) ایجاد کنید ، این سند رو با رنگ مشکی پر کنید (که در واقع یک پیکسل هستش) ، حالا وقتی زومش میکنیم با ابزار Zoom ، بزرگ میشه طوری که انگار ابعادش مثلا تبدیل شده به 10 پیکسل در 10 پیکسل که ما میتونیم راحت ببینیم ، خلاصه پیکسل ها به صورت موقت زیاد شدن دیگه؟ حال این افزایش مجازی تعداد پیکسل ها توسط فتوشاپ انجام میشه ؟
جواب سوال اول:
نه به هیچ وجه با زوم کردن به تعداد پیکسل ها اضافه نمیشه، بلکه ابعاد پیکسل بزرگ و کوچیک میشه.
آخه وقتی یه طرح سنگین که حجم فایل psd ش 1gig هست رو وقتی می خوام ترنسفورم کنم یا 10 دقیقه طول میکشه یا
error میده Full Disk . ولی وقتی زومش میکنم به راحتی زوم میشه (در حد صدم ثانیه) این نشون میده که موقع زوم قرار نیست
پیکسل ها اضافه بشن. بلکه ابعاد پیکسل تغییر میکنه.
اصلا خودت میتونی تو فتوشاپ امتحان کنی، یه تصویر با کیفیت معمولی یا کیفیت پایین تو فتوشاپ باز کن و اینقدر زومش کن تا
تک تک پیکسل ها رو ببینی، کاملا واضحه که ابعاد پیکسل ها تغییر میکنه نه تعدادشون.
هر چقدر که زوم کنی و بعد به منوی Image>Image size بری، می بینی تعداد پیکسل های عمودی و افقی ثابته، پس با زوم
کردن تعداد پیکسل ها زیاد نمیشه
---------------------------------------------------
راستی یک سوال دیگه ، وقتی 2 پیکسل با رنگ های a و b که کنار هم قرار دارن رو مثلا 200% ترنسفرم میکنیم آیا الزاما تعداد پیکسل های a به دو تا و b به دو تا افزایش پیدا میکنه (مجموعا 4 تا )و یا نه قانونی براش وجود نداره؟! به عبارتی افزایش تعداد پیکسل ها بر چه اساسی انجام میشود؟
جواب سوال دوم
البته که قانون داره. 200% یعنی 2 برابر 50% یعنی نیم برابر، همیشه اینقدر روند هم نیست ممکنه 172.5% ترنسفورم کنی.
با یه تناسب ساده به دست میاد. به را حتی میتونی خودت امتحان کنی، می تونی خودت هم امتحان کنی، به فیلم پیوستی نگاه کن
ابعاد 100*100 پیکسلی رو به عنوان صفحه ی طراحی یا همون بوم نقاشی مون ایجاد کردم.
بعدش یه مربع 5*5 پیکسلی ایجاد کردم و وارد بوم نقاشیم کردمش.
بعد هم یه ترنسفورم 20 درصد بهش اعمال کردم.
مشخصه که با زوم کردن، ابعاد پیکسل تغییر میکنه ولی با ترنسفورم کردن، تعدادشون.
البته اینم توجه کن که معیار ما فقط تعداد پیکسل یا طول نیست. بلکه معیار ما resolution هست که تلفیقی از این 2 تاست
توی شیمی دبیرستان یه چیزایی میخوندیم: خواص مقداری (فراگیر) که به مقدار ماده بستگی داشت، مثل جرم آهن
ولی یه خواصی هم هست که بهشون میگن غیر مقداری (متمرکز) که یه چیز مطلقه و به مقدار ماده بستگی نداره
مثل چگالی
اینجا رزولوشن از نوع غیر مقداریه، یعنی به ابعاد سند و یا تعداد پیکسل های اون به تنهایی بستگی نداره، به عبارت دیگه
شما می تونی 2 تا عکس بارزولوشن یکسان داشته باشی، ولی ابعادشون متفاوت باشه.
یعنی میخوام اینو بگم که وقتی زوم میکنیم، درسته که ابعاد پیکسل بزرک میشه، ولی رزولوشن ثابت میمونه
به این
عکس نگاه کن، بعد از زوم کردن رزولوشن همون 7px/cm باقی مونده یعنی توی 1 سانتی متر 7 پیکسل داریم و همین
معیار ماست.