وزیر ارتباطات: ايران مي‌تواند صادركننده محصولات it درافق 1404 باشد

PhonieX

مدیر انجمن <A href="forum.majidonline.com/forums/6


وزير ارتباطات و فن‌اوري اطلاعات گفت: ايران مي‌تواند صادر كننده محصولات حوزه فن‌آوري اطلاعات در افق 1404 باشد.


به گزارش ایسنا مهندس رضا تقي پور كه در همايش ملي آينده نگاري فن‌آوري ايران 1404 سخن مي‌گفت با بيان اينكه در اين مطالعه چند سوال مطرح است اظهار كرد: سوال اول اينكه ما آينده نگاري را در پنج فن‌آوري براي كدام آينده انجام مي‌دهيم و به صورت مشخص تر ابتدا بايد در ابعاد ملي آينده خود را در افق 1404 مشخص كنيم؛ به طوري كه اهداف كلان و نقشه راه مشخص شود البته چشم انداز 20 ساله كشور بسياري از مسائل را مشخص كرده است.


وي افزود: البته بايد در رابطه با فن‌آوري كه يك حلقه از اين زنجيره است قدري روشن تر در آيند‌ه‌اي كه آن را آينده‌نگاري مي‌كنيم صحبت كنيم و نكته مهم در اين ميان مطالعه حوزه‌هاي مختلف در اين آينده است كه مانند صنعت، اقتصاد، بازار مي‌باشد.


وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات تصريح كرد: مساله دوم تعيين نقش هر يك از فن‌آوري‌ها و سهم آنها از GDP كشور است به طور مثال در فن‌آوري اطلاعات ما براي كدام هدف آينده نگاري را انجام مي‌دهيم؟


آيا براي تامين نياز داخل و يا حضور فعال و كسب بازار مناسب در منطقه و يا جهان آينده نگاري مي‌كنيم و يا براي افزايش سهم فن‌آوري اطلاعات از GDP طبق اهداف مشخص شده در افق 1404 آينده نگاري مي‌كنيم؟


وي افزود: ما اگر فن‌آوري اطلاعات را براي چابك سازي ساختار داخل كشور آينده نگاري مي‌كنيم مشخصا به منابع و موضوعات نيازمند هستيم.


وزير ارتباطات خاطر نشان كرد: طي چهار ماهه آغاز به كار دولت دهم در حوزه وزارتخانه خود با نشست‌هاي متعدد با خبرگان فن‌آوري اطلاعات سعي كرديم براي فن‌آوري اطلاعات آينده‌اي روشن تعيين كنيم و مقرر شد كه بايد در فن‌آوري اطلاعات جايگاه ممتازي را در افق 1404 در منطقه به دست بياوريم. البته اين منطقه را بايد تعريف كرد كه مثلا شامل چه كشورهايي شده و آنها در چه وضعيتي قرار دارند و ما براي رسيدن به آنها چه كار بايد بكنيم.


وي تصريح كرد: به عنوان مثال اگر در فن‌آوري اطلاعات هدف ما صرفا چابك سازي ساختار داخلي باشد طبعا موفق نخواهيم شد به طوري كه تاكنون نيز چنين بوده است و به طور كل شايد اصلا اين مطالعه به درد ما نخورد؛ بنابراين اگر منظورمان از آينده نگاري خريد فن‌آوري از خارج از كشور است كه به طور كل اين موضوع اشتباه است چرا كه تحقق اين موضوع بستگي به ميزان پول كشور دارد و مي‌توان به راحتي با بررسي بازار آنها را خريداري كرد؛ از اين رو ما بايد مشخص كنيم كه در آينده فن‌آوري اطلاعات كشور قصد داريم كه طراح محصولات فن‌آوري اطلاعات باشيم و يا در گام‌هاي شكستن مرزهاي دانش حركت كنيم كه انتخاب اين گام نيز بستگي به جايگاه خودمان در اين چرخه دارد.


تقي پور تصريح كرد: به عنوان مثال سياست اتحاديه جماهير شوروي ورود به همه فن‌آوري‌ها در گام طراحي، توليد و شكستن مرزهاي دانش بود كه نهايتا ديديم كه اين چرخه باعث شكست اقتصادي شد. اين درحالي است كه طي بازديدي در سال 1379 از مراكز فضايي روسيه تعداد ماهواره هاي اتحاديه جماهير شوروي به تنهايي با كل ماهواره‌هاي دنيا برابري مي كرد و حتي تعداد هواپيماهاي اين كشور از نظر تنوع بيشتر از غرب و آمريكا بود.


به گفته وي، آينده نگاري بدون توجه به ساير شرايط و استراتژي‌هاي ملي مطالعه كاملي نخواهد بود.


وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات خاطر نشان كرد: پيشنهاد ما به مجموعه دولت و مسئولان اين است ارزيابي محيطي در مطالعه چهارماهه و مطالعه اسناد راهبردي و امكانات و مزيت‌هاي موجود اين اجازه را به ما مي‌دهد كه فن‌آوري اطلاعات سهم مناسبي را در افق 1404 از GDP داشته باشد و كشور ما صادر كننده در حوزه فن‌آوري اطلاعات باشد.


وي افزود: به عنوان مثال كشور هند سالانه 80 ميليارد دلار يعني بيش از درآمد فروش نفت ما صادرات در حوزه‌ فن‌آوري اطلاعات دارد؛ بنابراين ما مي‌توانيم با انتخاب فن‌آوري‌هاي مناسب جايگاه موثري در صادرات براي ايران در فروش محصولات حوزه فن‌آوري ترسيم كنيم.




منبع
 

جدیدترین ارسال ها

بالا