نوشتن نستعلیق در تری دی مکس

rrss

Active Member
با سلام خدمت دوستان گلم امیدوارم همگی خوب باشین
راستش یه سوالی برام پیش اومده بود که خواستم با دوستان مطرح کنم و اونم اینکه دوستان چجوری میشه توی تری دی مکس نستعلیق نوشت راستش به زبان فارسی توی مکس مینویسم با نرم افزار leomoon persian TTT ولی متاسفانه نستعلیق نمیشه نوشت لذا از دوستانیکه بلدند خواهش میکنم که بنده رو راهنمائی کنن که چکار باید بکنم که بتونم توی تری دی مکس نستعلیق بنویسم
قبلا از لطفی که میکنین نهایت تشکر و قدردانی را دارم:)

Saeed2vfx

Member
با سلام خدمت دوستان گلم امیدوارم همگی خوب باشین
راستش یه سوالی برام پیش اومده بود که خواستم با دوستان مطرح کنم و اونم اینکه دوستان چجوری میشه توی تری دی مکس نستعلیق نوشت راستش به زبان فارسی توی مکس مینویسم با نرم افزار leomoon persian TTT ولی متاسفانه نستعلیق نمیشه نوشت لذا از دوستانیکه بلدند خواهش میکنم که بنده رو راهنمائی کنن که چکار باید بکنم که بتونم توی تری دی مکس نستعلیق بنویسم
قبلا از لطفی که میکنین نهایت تشکر و قدردانی را دارم:)

داخل کلک یا هر نرم افزار نستعلیق نویس دیگه متنتو بنویس بعد بصورت تصویر ببر داخل 3dsmax اونجا با Line رسمش کن و Extrude بده.

موفق باشی

Barnara

کاربر متخصص 3ds max
باید فونت نستعلیقی که استفاده میکنی مثل فونت های LeoMoon باشه، یعنی مثلا جای حروفش قاطی باشه. (خودمونی گفتم)

M-CG

New Member
نگارش نستعلیق در مکس

با عرض ادب! ابتدا در برنامه فارسی نویس (ترجیحا مریم که نستعلیق داره) متن مورد نظر را تایپ کنید٬ فرمان کاپی را اجرا و سپس در برنامه ادوب الیستراتور پست کنید. سپس فایل را تحت پسوند Ai. ذخیره کنید. ((توجه کنید که در هنگام سیو کردن باید فایل را به نسخه سوم الیستراتور ذخیره کنید نه بالاتر از آن)). سپس فایل ذخیره شده را مستقیما به ویوپورت تری دی مکس بکشید و رها کنید. متن به گونه خطوط وارد میشوند که بعدا میتوانید مودیفایر اکسترود یا بیویل را اجرا کنید. موفق باشید. نکته: ازین تکنیک میتوانید برای ساخت لوگو و سایر طرح ها نیز بهره ببرید.(مهدی بختیاری-کابل)

rrss

Active Member
با سلام خدمت دوستان
از دوستانیکه زحمت کشیده و جواب نوشته بودند نهایت تشکر را دارم:rose:
ضمنا به اطلاع دوستان میرسانم که طبق راهنمائیهاتون عمل کردم ولی متاسفانه نشد بخصوص در مورد دوستی که با نرم افزار مریم سفارش کرده بودند باید عرض کنم که دوست عزیز من بعد از تایپ با مریم اولا فونتی که بشود گفت نستعلیق باشد رو پیدا نکردم و برای نستعلیق فقط فونتی با نام پاکستان بود که بعد از تایپ با آن فونت و کپی پیست کردن در ایلاستریتور و ذخیره با پسوند آآی (ai) و ذخیره به عنوان ایلاستریتور 3 در پایان با درگ کردن آن به ویو پورت ها در تری دی مکس هیچ اتفاقی نیافتاد و هیچ چیزی به تری دی مکس وارد نشده و همچنین از راههای دیگری چون فرمانopen و import هم هیچ چیزی وارد تری دی مکس نمیشود و از این بابت نمیدانم چکار کنم باز هم از لطفی که کردین نهایت تشکر را دارم:):rose:

در آخر از دوستان استدعا میکنم تا بنده را راهنمائی کنند که برای نوشتن نستعلیق در تری دی مکس چکار باید بکنم قبلا از لطفی که میکنین متشکرم:rose::rose:

M-CG

New Member
نستعلیق در مریم!

دوست عزیز! منظور بنده از برنامه نستعلیق هست که هنگام نصب برنامه مریم جداگانه نصب میشه نه فونت. دوم اینکه فایل رو در هنگام نصب به نسخه Illustrator 3 سیو کنید که با یک پیام کوتاه نیز مواجه خواهید شد. سپس فایل مورد نظر را در ویوپورت تری دی مکس کشیده و رها کنید. دوباره پیامی ظاهر میشود که با اوکی کردن متن بکشل خطوط وارد خواهد شد. نکته: توجه داشته باشید که به نسخه 3 ااستراتور سیو کنید نه CS3. حتما جواب میده. دوباره سعی کنید.

rrss

Active Member
با سلام و تشکر:rose:خدمت دوستان گرامی خصوصا
M-CG عزیز

دوست عزیزم شما با این راهنمائی مفصل مفید و کاربردی که نسبت به بنده کردین بینهایت منو شرمنده کردین نمیدونم چجوری از این لطفتون تشکر کنم که زبان از گفتنش عاجز است این راهنمائی جنابعالی واقعا مفید و راهگشا بود از شما استدعا میکنم که نهایت تشکر بنده رو نسبت به این لطفتون پذیرا باشین :rose:

ضمنا یه سوال داشتم و اونم اینکه و قتی در تری دیمکس متن رو برجسته میکنم بعضی حروف مثل خ در کلمه خدا ، تو پر نوشته میشه برای تو خالی شدنش آیا راهی هست

باز هم از این همه لطف و بزرگواری شما نهایت تشکر و قدردانی را دارم :rose::rose::rose:

ارادتمند rrss

آخرین ویرایش:

M-CG

New Member
با سلام دوباره. ازینکه تونستم ازین راه دور کمکی کرده باشم خرسندم. درمورد سوالتون عرض کنم که اگر در خوانا نبودن و بهم ریختگی حروف در حین برجسته گی مشکل دارید(توخالی بودن و یا هم تو پر بودن)٬‌ ابتدا فونت را تعویض کنید. راه حل دوم هم اینکه پس از وارد کردن متن به محیط مکس٬ اون رو به Editable Spline تغییر بدین٬ سپس خطوط اضافی میان حروف (خطوط عمودی داخل حروف) را حذف کرده٬ بعد نقاط مشترک اتصالی حروف را بهم Weld کنید. (گزینه weld در یکی از منو های editable spline وجود داره). توجه کنید که هیچ نقطه ای آزاد باقی نمونده باشه. باید همگی جوش بخورن بهم. مشکل صد در صد حل میشه. اما اگر دوباره مشکلی بود٬ بدانید که حتما یکی از نقاط خطوط باز مونده که باید حذف یا هم متصل بشه. البته بهم ریختگی حروف بیشتر در مودیفایر Bevel نیز اتفاق میفته که باید در تنظیمات دقیق تر عمل کنید٬ حتی اگر تمام خطوط باز رو بسته باشید ولی تنظیمات اشتباه باشه٬ باز به مشکل میخورید! این خیلی مهمه. موفق باشید.

rrss

Active Member
با سلام خدمت دوستان محترم خصوصا M-CG عزیز

دوست عزیزم خواستم بدین وسیله از لطفی که کردین ازتون تشکر کنم واقعا شرمنده ام کردین نمیدونم چجوری ازتون تشکر کنم بخاطر راهنمائی بسیار مفید و راهگشا نهایت تشکر و امتنان بنده رو پذیرا باشین خیلی بزرگوارین خیلی از این همه بزرگواری ازتون ممنون و سپاسگذارم :rose:

ضمنا در مورد راهنمائی بالا من متوجه نشدم تغییر فونت رو در کجا باید تغییر بدم در نرم افزار خطاط که جمله را نوشتم یا در محیط مریم یا در محیط تری دی مکس ، بنده خودم طبق راهنمائی جنابعالی در محیط تری دی مکس حروفی که تو پر میشد مثلا در کلمه خدا حرف خ تو پر میشد ، در حالت اسپیلاین گزینه ورتکس را انتخاب کرده و در درون حرف خ دایره بیرونی را به دایره درونی در حرف خ attach کردم و بعد از آن با extrude کردن متن مشکل تو پر شدن کلمه خ حل شد و این را مدیون راهنمائی مفید جنابعالی هستم و از این بابت ازتون متشکرم :rose:

باز هم از این همه بزرگواری نهایت تشکر و قدر دانی را دارم :rose::rose::rose:

M-CG

New Member
سلامی دوباره. دوست عزیز اختیار دارید٬ بنده که کاری نکردم٬ تنها مسیری رو که خودتون بلد بودید رو بازگو کردم. در آینده بازهم اگر کمکی از دستم بیاد در خدمت دوستان عزیز هستم. خوب در مورد مشکلتون بگم که منظور بنده تغیر فونت نگاره هایی هست که از برنامه مریم وارد میکنید٬ اما زدودن خطوط میانی کلمات٬ چه نستعلیق و چه فونتهای خود مریم و یا حتی سایر اشکالی همچون لوگو٬ زمانی باید صورت بگیره که شما از Bevel و یا هم Taper که برای منحنی کردن متون استفاده میشه کار بگیرید. در غیر از اون با بهم ریختگی های تو پر و یا توخالی بر میخورید. ضمنا حذف کردن نقاط اضافی خیلی در سبک شدن پروژه کمک میکنه (البته اگر پروژه تون خیلی سنگین بشه). بعنوان مثال اگر بخاین در مکس یک کره زمین مدل کنید که کشور ها به صورت Extrude شده باشن٬ باید نقاط اضافی رو حذف و مابقی رو بهم وصل کنید تا در هنگام برجستگی و ازدیاد Meshها جهت خمیدگی نقشه٫ به سنگینی و نیز شکستگی های مدل بر نخورید. موفق باشید.

sajad_VFX

Member
سلام، اگه ایلوستریتور در دسترس نباشه میتونین اونو با فرمت Eps توی فتوشاپ ذخیره کنین ( تست شده ) و ایمپورت کنین

rrss

Active Member
سلام دوست عزیز مطلبی که گفته بودین رو امتحان کردم ولی نشد
از لطفتون متشکرم:rose:

Barnara

کاربر متخصص 3ds max
من مطالب قبل رو نخوندم چون زیاد بود، فقط در جواب اون سوال که گفتی میخوای بعد از Extrude تو خالی بشه میتونی پالیگان های رو و زیر رو انتخاب کنی و به میزان دلخواه Insert کنی و بعد همونطور که پالیگان های وسطی انتخاب شده هستن دکمه ی Bridge رو بزنی.

rrss

Active Member
با سلام خدمت Barnara عزیز

دوست عزیز از لطفی که کردین نهایت تشکر و امتنان را دارم
:rose::rose:

khatam.0761

Well-Known Member
راه اسان نوشتن متن فارسی بدون نیاز ب نرم افزار فارسی نویس
متنی را ک میخوای را در فتوشاپ بنویس و بعد از قسمت layers روی متن مورد نظر راست کلیک کن و گزینه convert to shap را انتخاب کن و حالا از اون خروجی بگیر و در مکس اینپورت کن
:rose:
1.jpg

rrss

Active Member
با سلام خدمت دوست عزیزم
[h=2]khatam.0761 گرامی[/h]
دوست عزیز روشی که جنابعالی لطف کرده راهنمائی کرده بودین بسیار بسیار روش مفید و خیلی جالب بود بنده از بابت لطفی که کردین بینهایت ازتون متشکرم :rose: امیدوارم که تشکر بنده رو پذیرا باشین خیلی ازتون ممنون و سپاسگذارم:rose::rose::rose:

ارادتمند rrss

khatam.0761

Well-Known Member
دوست عزیز روشی که جنابعالی لطف کرده راهنمائی کرده بودین بسیار بسیار روش مفید و خیلی جالب بود بنده از بابت لطفی که کردین بینهایت ازتون متشکرم امیدوارم که تشکر بنده رو پذیرا باشین خیلی ازتون ممنون و سپاسگذارم

ارادتمند rrss

خواهش میکنم
قابل نداشت

Barnara

کاربر متخصص 3ds max
این روش یه مشکلی داره اونم اینه که توی همه ی فتوشاپ ها نمیشه به راحتی پارسی تایپ کرد و مدت زمان لود شدن فتوشاپ و انجام عملیات بعد از اون خیلی بیشتر از استفاده از فارسی نویس طول میکشه.

khatam.0761

Well-Known Member
این روش یه مشکلی داره اونم اینه که توی همه ی فتوشاپ ها نمیشه به راحتی پارسی تایپ کرد و مدت زمان لود شدن فتوشاپ و انجام عملیات بعد از اون خیلی بیشتر از استفاده از فارسی نویس طول میکشه.
در عوض فونتهای بیشتری در اختیار دارید و
تمام نسخه های فتوشاپ ک برای خاور میانه تولید شده قابلیت تایپ فارسی دارند....

جدیدترین ارسال ها

بالا