نقش سمعک در زندگی انسان ها:از گذشته تا امروز

Samakeshragh-1

New Member
سمعک همیشه یکی از مهم‌ترین وسایل برای کمک به افرادی بوده که مشکل شنوایی دارن. قدیما سمعک‌ها خیلی ساده بودن و فقط صدا رو بلندتر می‌کردن، ولی الان با پیشرفت تکنولوژی، سمعک‌ها خیلی هوشمند شدن. این دستگاه‌ها می‌تونن صداهای مزاحم رو حذف کنن و حتی خودشون رو با محیط اطراف تنظیم کنن. امروزه سمعک فقط یه وسیله کمکی نیست، بلکه به افراد کمک می‌کنه راحت‌تر با دیگران ارتباط بگیرن و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشن.
حتی قبلا شما برای تنظیم بلندی صدای سمعک باید میرفتید پیش یه متخصص شنوایی سنجی و براتون اونو تنظیم میکرد.

حتی یادمه خیلیا از اینکه سمعکشون به یک اندازه صدا رو بلند میکنه شکایت میکردن ، مثلا اینکه یه محیطی تقریبا آروم هست حتی اگر همه ی صداها به یک نسبت هم بلند بشه شاید به چشم نیاد و آزاردهنده نباشه اما وای به اون روزی که شما جای شلوغی باشی و قرار باشه سمعکتون همه ی صداها رو یه یک نسبت بلند کنه.
امروز با این هوشمندی که توی سمعک ها وارد شده کاملا هوشمندانه میتونه تشخیص بده که روی چه صداهایی و به چه مقیاسی این بلند کردن رو انجام بده، حتی سمعک های جدید تر از طریق اپلیکشین هاشون به موبایل و ساعت مچی وصل میشن و بنا به شرایط اون موقعیت به اشخاص امکانش رو میده که خودشون صدا رو بلند یا کم کنند.
این تکنولوژی یه زمانی آرزو بود برای بشر .... برای آدم هایی کم شنوا هستن آرزو بود که بتونن مثل آدم های عادی از نعمت شنیدن برخوردار باشن ....


اگر دوست دارید در مورد تفاوت سمعک های قدیمی که آنالوگ بودن و سمعک های امروزی که هوشمند و دیجیتال هستن بیشتر بدونید وارد این لینک بشید :
تفاوت سمعک آنالوگ و دیجیتال


phonak-sample.jpg

فن آوری های پیش رفته در سمعک ها

با افزایش سطح فناوری و تکنولوژی، سمعک های دیجیتال پیشرفته عملکردشان هوشمندتر، و به‌صورت اتوماتیک در محیط های مختلف شنوایی از خود واکنش داده و بهترین حالت شنوایی را در شرایط مختلف محیطی در اختیار کاربران قرار می دهد. همچنین با استفاده از سیستم های ارتباطی در این نوع قابلیت شخصی‌سازی بیشتری پیداکرده‌اند. ویژگی ها و سیستم‌های به‌کاررفته در این گونه آن ها عبارت‌اند از :


- سیستم پیشرفته پردازش صدا و پاسخ فرکانس
زمانی که صدا که مجموعه ای از فرکانس ها است به سمعک می رسد و با توجه به کانال هایی که دارد صداها را به باندهای فرکانس مجزا تقسیم بندی می کند و با توجه به شکل و نوع کم شنوایی، این باندهای فرکانس را به‌صورت اختصاصی پردازش و تقویت می کند اگر فردی در فرکانس های بالا کم شنوایی دارد بیشتر فرکانس های بالا را تقویت می کند و تقویت بسیار کمتری در فرکانس های پایین انجام می دهد و این باعث افزایش کیفیت صدا برای مددجویی کم شنوا می شود. هر چه کانال های بیشتر باشد پاسخ فرکانس و تقویت اختصاصی فرکانس ها بیشتر می شود.

- قابلیت سازش با بلوتوث
ویژگی های بی سیم، سمعک‌های جدید را قادر می سازد که به گوشی های همراه و وسایل صوتی و تصویری که دارای بلوتوث هستند متصل شوند اتصال مستقیم، از طریق بلوتوث باعث افزایش نسبت (s/n) سیگنال به نویز شده و صدا را مستقیماً و به‌صورت مستقیم به سمعک ها و گوش کاربر می رساند.

- برنامه و اپلیکیشنها
سمعک گوش هوشمند با استفاده از برنامه و اپلیکیشنها مخصوص خود قابلیت تنظیم و شخصی‌سازی بالایی برای کاربر پیدا می کند و کاربر می تواند با استفاده از این برنامه ها مصرف باطری و یا تماس های مستقیم تلفنی و استفاده از وسایل بلوتوث دارد دیگر در خانه را مدیریت کند برخی از اپلیکیشنها نیز قابلیت تبدیل گفتار به متن را دارند و با استفاده از گزینه های انتخابی بهترین استفاده و بهره را از سمعک ها داشته باشند.

- باطری های قابل شارژ
با توجه به مسائل زیست محیطی و آلودگی باطری ها برای محیط زیست و همچنین راحتی در آسایش کاربران برای تعویض باطری و جلوگیری از دست‌کاری توسط کاربر. از این تکنولوژی در مدل های پیشرفته و جدید استفاده‌شده است.


- استفاده از برنامه های مدیریت وزوز
پیشرفته ترین سمعک ها دارای برنامه های مدیریت وزوز گوش هستند که متخصصین شنوایی با برنامه ریزی و ایجاد صداهای پوشش دهند، وزوز در گوش کاربر، به کاهش وزوز در بیماران کمک می نمایند.

- پردازش در گوش (ارتباط دو سمعک باهم)
ارتباط دو سمعک باهم و هم‌زمان رسیدن صدا به دو گوش باعث بالا رفتن قابلیت جهت یابی صدا توسط کاربر شده و به‌نوعی عملکرد هم‌زمانی دوگوشی را که در افراد طبیعی وجود دارد برای فرد دچار کاهش شنوایی ابعاد می کند و این باعث بالا رفتن کیفیت صدا و پردازش بهتر آن می گردد.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا