بنده هم تا قسمتی با سارا خانم موافقم.
باید به مشتری فهموند که کار گرافیک با تایپ تو ورد و یا چسبوندن 4 تا عکس به هم متفاوته!!!
مهم ایدست که خریدار داره که متاسفانه نمیدونم چرا خیلی هنوز این براشون قابل فهم نیست.
برای مثال کمپانی" بی لاین" (بی به معنای زنبور لاین هم که همون خطه) یه شرکت مخابراتیه که در کشورهای شوروری سابق فعالیت میکنه. من با یکی از مشاوران تبلیغاتیش که صحبت می کردم بهم گفت کسی که ایده ی استفاده از دو تا رنگ زرد و مشکی رو به عنوان لوگوی شرکت و استفاده از اون در تمام وسایل تبلیغاتی رو داده حدود 20 هزار دلار پاداش گرفته!
یه روز داشتم اینو واسه یه دوستی تعریف می کردم که دقیقا عین این جمله رو تحویل من داد:
"اووووووووه!!! بیا من از باحالترشو واست در بیارم"
و طبیعتا تا وقتی که افرادی با این طرز تفکر وجود دارن فهموندن ارزش کار هم به مشتری خیلی خیلی سخته!
البته من هم گرافیست حرفه ای نیستم اما به اون دسته از دوستانی که منبع درآمدشون کار گرافیک و هنره پیشنهاد می کنم که حداقل برای ارزش دادن به کار خودشون هرگز تو این زمینه کوتاه نیان چون هنر چیزی نیست که بشه روش قیمت گذاشت.
اینجا که من زندگی میکنم برای فقط تایپ کردن یک صفحه معمولی 50 سنت نزدیک 500 تومن میگیرن تازه سطح درآمدهای مردم و قیمتها تقریبا از ایران کمتره حالا من نمیدونم اون دوستمون چطوری میگن تایپ و صفحه آرایی 900 تومن!!!
به هر حال امیدوارم که آقای "پی سی ویزارد" به جواب مطلوبی رسیده باشن.
یا حق...
:::::::::::::::::::::
اینم چند تا از طرحهای کمپانی بیلاین که دیدنش خالی از لطف نیست: