نحوه بدست اوردن مختصات نقاط بین دو نقطه

masoud_cpu

New Member
با سلام .
دوستان من دو نقطه دارم در صفحه مختصات که به وسیله یک خط به هم وصل شده اند به فرض مثال زاویه خط 35 درجه هست . حالا چطوری میشه مختصات نقاط روی خط رو بدست اورد .
به عکس توجه کنید
با تشکر

پیوست ها

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    5.5 کیلوبایت · بازدیدها: 19
آخرین ویرایش:

Ali6594

Active Member
داداش نقاط روي يه خط نامتناهي هست ( يه بازه است )

در ضمن ما كه تصويري نديديم اما اگه خط راست هست حداقل بايد علاوه بر شيب خط كه داريش بايد مختصات يه نقطه روي اون خط رو هم داشته باشي

masoud_cpu

New Member
با سلام
خوب من سوالم رو کمی فنی تر می پرسم .
اگر در صفحه نمایش یک خط مانند خط شکل بالا داشته باشیم و بخواهیم تعداد پیکسل ها که خود مختصات x , y دارند رو بدست بیاریم ایا باید از تابع خاصی استفاده کرد .
منظورم از نقاط یک سری از پیکسل ها هستند که در واقع خط رو تشکیل میدن .
با تشکر

the_king

مدیرکل انجمن
با سلام
خوب من سوالم رو کمی فنی تر می پرسم .
اگر در صفحه نمایش یک خط مانند خط شکل بالا داشته باشیم و بخواهیم تعداد پیکسل ها که خود مختصات x , y دارند رو بدست بیاریم ایا باید از تابع خاصی استفاده کرد .
منظورم از نقاط یک سری از پیکسل ها هستند که در واقع خط رو تشکیل میدن .
با تشکر

اگر مختصات دو نقطه شروع و پایان رو (x1, y1) و (x2, y2) در نظر بگیریم، شیب خطی که از ایندو نقطه می گذره
برابر است با (m = (y2 - y1) / (x2 - x1 و زاویه این خط برابر با آرکتانژانت شیب خط است یعنی (t = atn(m و خود
معادله خط هم برابر است با (y = y1 + (x - x1) * (y2 - y1) / (x2 - x1 یا y = y1 + (x - x1) * m

تعداد پیکسل های روی خط بین دو نقطه شروع و پایان برابر است با فاصله ایندو نقطه بر حسب پیکسل که
برابر است با ( d = √( (x2 - x1)² + (y2 - y1)² که انشاا.. در فروم کاراکتر های جذر و توان درست نمایش داده شود.

masoud_cpu

New Member
اگر مختصات دو نقطه شروع و پایان رو (x1, y1) و (x2, y2) در نظر بگیریم، شیب خطی که از ایندو نقطه می گذره
برابر است با (m = (y2 - y1) / (x2 - x1 و زاویه این خط برابر با آرکتانژانت شیب خط است یعنی (t = atn(m و خود
معادله خط هم برابر است با (y = y1 + (x - x1) * (y2 - y1) / (x2 - x1 یا y = y1 + (x - x1) * m

تعداد پیکسل های روی خط بین دو نقطه شروع و پایان برابر است با فاصله ایندو نقطه بر حسب پیکسل که
برابر است با ( d = √( (x2 - x1)² + (y2 - y1)² که انشاا.. در فروم کاراکتر های جذر و توان درست نمایش داده شود.

سلام .با تشکر از راهنمایی

خوب شیب یک خط رو من 2 در اوردم تعداد نقاط رو هو 44 در اوردم . اما حالا مختصات تک تک این نقاط چطوری بدست میاد ؟
با تشکر

the_king

مدیرکل انجمن
سلام .با تشکر از راهنمایی

خوب شیب یک خط رو من 2 در اوردم تعداد نقاط رو هو 44 در اوردم . اما حالا مختصات تک تک این نقاط چطوری بدست میاد ؟
با تشکر

معادله خط رو که دارید، بازه x1 الی x2 و بازه y1 الی y2 را هم دارید، یعنی مشخصه که برای x چه اعدادی
می توانید وارد کنید و برای y چه اعدادی. تو معادله خط هم x و y مجهول اند، اگه x ها رو قرار دهید، y رو بدست می آورید
و اگه y ها رو قرار دهید، x ها بدست می آیند. مثلا اگر x1 برابر 10 و x2 برابر 100 است، اعداد 10 الی 100 را یکی یکی
به عنوان x در معادله خط قرار دهید تا y شان بدست بیاید.

اگر نخواهید مختصات رو از اعشاری به عدد صحیح تبدیل کنید فرقی نمی کند که x را بدهید و y را بگیرید یا y را بدهید
و x را بگیرید، اما اگر بخواهید اعشار رو از مختصات x و y حذف کنید، بازه عددی محور مجهول نباید بزرگتر از بازه محور
معلوم باشد.

اصولا محوری را به عنوان مجهول انتخاب می کنند که بازه اش کوچکتر باشد، یعنی y2 - y1 و x2 - x1 را محاسبه کنید
هر کدام که قدر مطلق اش (یعنی اگر منفی بود، مثبت فرض کنید) کوچکتر باشد بازه اش کوچکتر است و بهتر است
آن یکی را که بازه اش بزرگتر است در معادله خط قرار دهید تا مجهول بدست بیاید. مثلا اگر بازه x از 10 الی 100
و بازه y از 50 الی 200 است، بازه y بزرگتر است، پس y را از 50 الی 200 در معادله خط قرار دهید تا x بدست بیاید :

کد:
y = y1 + (x - x1) * m
x = (y - y1) / m + x1

جدیدترین ارسال ها

بالا