مفهوم ماسک و وکتور؟

ai_522000

New Member
سلام دوستان
من با ماسک ها مشکل دارم و نمی دونم چه جوری ازشون استفاده کنم و اگه بتون کمک کنین و یه توضیح در مورد مفهوم ماسک بدین ممنون می شم؟
همی دونم که تو انجمنها هست ولی من با اینکه گشتم پیدا نکردم.
و یه توضیحم در مورده وکتور ها بدید. :shock:

nima_dsnr

کاربر VIP
اول وکتور رو میگم.
یه عکس رو در نظر بگیر... این عکس رو اگه بزرگ کنی یکمی حالت محو به خودش می گیره. این به خاطر وجود پیکسله. یعنی از پیکسل ساخته شدن. وقتی بزرگشون می کنی پیکسلها قابلیت ساخته شدن ندارن. بخاطر همین کش میان و عس افت کیفیت پیدا می کنه.
فایلهای وکتور اینجوری نیستن. یعنی از پیکسل درست نشدن که بخان افت کیفیت پیدا کنن. پس هرچقدر بخای می تونیی بزرگشون کنی. این از بارزترین ویژگیهای وکتوره.
فتوشاپ یک برنامه پیکسلیه (یا بیتمپ). یعنی نمیتونی باهاش خروجی وکتور بگیری... البته یکسری ابزارهای وکتور هم داره مثل "پن تول" و کلا شیپ ها.
از معروفترین برنامه های وکتور هم "کرل دراو" و "ایلیوستریتور" هستن.

حالا ماسک :
لایه ماسک یک لایه ای هست که میاد روی لایه اصلی رو پوشش میده بدون اینکه به محتوی لایه اصلی صدمه ای بزنه.
برای اینکه لایه ماسک رو اضافه کنی هم میتونی از منوی Layer اقدام کنی هم از شکل لایه ماسک از پایین پنل لایه ها Add vector mask رو روش کلیک کنی.
بعد با استفاده از گرادینت و براش و چیزای دیگه کارت رو انجام میدی.
میتونی موقع کلیک روی شکل لایه ماسک کلید Alt رو هم بگیری تا...
حالا بگیر ببین تا چیه ؟!

این خلاصش بود و خیلی به زبان ساده.
البته سلطان علی the_king یک توضیح کلی در مورد بردار و پیکسل (وکتور و بیتمپ) داده بود که فکم افتاد.
اگه اونو پیدا کردم حتمن برات میزارم تا بهانه ای بشه خودم هم دوباره ازش استفاده کنم.

جدیدترین ارسال ها

بالا