o_real_love
Well-Known Member
همونطور که میدونید HTML زبان قالب صفحات وب هست این چهار حرف مخفف "Hypertext Markup Language" بوده و پشت سر خودش دنیایی از تگها و المان های مختلف رو شامل میشه. همونطور که گفتم یادگیری این زبان اولین گام برای طراحی یک صفحه وب محسوب میشه و هر چه در مسیر به جلو حرکت کنید چیزهای جدیدتر و بیشتری برای افزایش امکانات وبسایتتون میتونید پیدا کنید (یکی از رایجترینشون که بین وبلاگنویسان خیلی هم محبوبیت داره جاوا اسکریپت هست).
پروژه تغییرات در HTML و ارتقا اون به نسخه 5 از یکسال پیش کلید خورد یعنی از تاریخ 22 ژانویه 2008 ، اینجا بود که شرکتهایی نظیر موزیلا ، نوکیا ، گوگل ، اپل ، مایکروسافت ، IBM ، یاهو و... از این پروژه استقبال کردند و هم اکنون مرورگرهای کروم ، فایرفوکس 3.5 ، اپرا 10 و سافاری از HTML5 پشتیبانی میکنند.
تغییرات نسبتا گسترده بوده و ما طراحان وب باید خودمون رو برای یک پوست اندازی حسابی آماده کنیم! در HTML5 از تگهایی نظیر center ، strike و font خبری نیست! برای استفاده از اونها باید از css استفاده کنید. همچنین بزرگترین تغییر (به اعتقاد من) جایی بوجود آمده که شما نمیتونید از <div> برای پیکربندی وبتون استفاده کنید و باید از عوامل جدیدتری نظیر <nav> برای اینکار استفاده کنید که بلحاظ کاربرد شباهت زیادی به div داره ( به گفته ویکی پدیا : website navigation block ). همچنین footer یکی دیگه از این عناصر تازه متولد شده html5 هست و span هم یکی از قربانی ها!
تگهای video و audio کار رو برای پیوست فایل های چند رسانه ای به صفحات وب بسیار ساده تر کردند بطوری که دیگه نیازی به کدهای بهم ریخته و پلاگین های مورد نیاز در سیستم کاربر برای پخش بدون نقض یک ویدئو ساده (نظیر Quick time و real player ...) وجود نداره! به این مثال نگاه کنید:
وجود این بطور کلی کدهای جدید فواید بسیاری داره که به نظر من مهمترینش میتونه این باشه که از بهم ریختگی و تکرار کدهای مختلف و مخصوصا div تا حدود زیادی جلوگیری کنه (در طراحی سایتهای به اصطلاح table less واقعا تکرار divها بسیار مشکلساز و گیج کننده هستن)
خوب با این توضیحات کوتاه اگه حالا دنبال کردن بحث براتون جالبه میتونید به عنوان اولین قدم از این گالری بازدید کنید ، اینجا لیستی با تصاویر بند انگشتی خواهید دید که تماماٌ وبسایتهای html5 هستند. (البته با توجه به پشتیبانی مرورگرهای فعلی از نسخه های پیشین html در حال حاضر بسیاری از این سایتها از تگها و المانهای قدیمی و جدید مشترکا استفاده میکنند ولی اگه بدقت به سورس این وبسایتها دقت کنید متوجه وجود تگهای بعضا عجیب و جدید خواهد شد).
برای دریافت اطلاعات کاملتر در باره HTML5 ، ویکی پدیا رو شما توصیه میکنم : اینجا
همچنین منابعی هم برای یادگیری html5 وجود داره شاید یکی از بهترینها رو بتونید اینجا ببینید. (بسیار ساده و با مثال های گیرا هر چند به زبان انگلیسی!)
برای مشاهده تغییرات html 5 نسبت به html 4.01 به این صفحه مراجعه کنید.
پیروز و سربلند باشید
کپی رایت از : http://www.2webbers.com
تغییرات نسبتا گسترده بوده و ما طراحان وب باید خودمون رو برای یک پوست اندازی حسابی آماده کنیم! در HTML5 از تگهایی نظیر center ، strike و font خبری نیست! برای استفاده از اونها باید از css استفاده کنید. همچنین بزرگترین تغییر (به اعتقاد من) جایی بوجود آمده که شما نمیتونید از <div> برای پیکربندی وبتون استفاده کنید و باید از عوامل جدیدتری نظیر <nav> برای اینکار استفاده کنید که بلحاظ کاربرد شباهت زیادی به div داره ( به گفته ویکی پدیا : website navigation block ). همچنین footer یکی دیگه از این عناصر تازه متولد شده html5 هست و span هم یکی از قربانی ها!
تگهای video و audio کار رو برای پیوست فایل های چند رسانه ای به صفحات وب بسیار ساده تر کردند بطوری که دیگه نیازی به کدهای بهم ریخته و پلاگین های مورد نیاز در سیستم کاربر برای پخش بدون نقض یک ویدئو ساده (نظیر Quick time و real player ...) وجود نداره! به این مثال نگاه کنید:
HTML:
<video src="video.ogv" controls poster="poster.jpg" width="320" height="240">
<a href="video.ogv">Download movie</a>
</video>
برای دریافت اطلاعات کاملتر در باره HTML5 ، ویکی پدیا رو شما توصیه میکنم : اینجا
همچنین منابعی هم برای یادگیری html5 وجود داره شاید یکی از بهترینها رو بتونید اینجا ببینید. (بسیار ساده و با مثال های گیرا هر چند به زبان انگلیسی!)
برای مشاهده تغییرات html 5 نسبت به html 4.01 به این صفحه مراجعه کنید.
پیروز و سربلند باشید
کپی رایت از : http://www.2webbers.com